|
|
| נשלח ב-18/4/2022 09:31 |
|
| |
שמות של נשים על ארון הקודש - הייתכן ??
התפללתי בבית הכנסת של אחד החסידיות והתעוררה לי שאלה ראיתי שכתוב על הפרוכת שנתרמה לע"נ הרב משה זוכמיר והרבנית ינטע יעכנה (השמות להמחשה בלבד)
מדוע בהזמנות מקפידים לכתוב ורעיתו בעיתון כותבים הגב' א. שקד
אבל על ארון הקודש ניתן לכתוב שמות נשים ?
אולי בגלל שהיא לא בין החיים אז אין חשש להרהור עבירה?
נ.ב בחתונת ר' חיים בהזמנות שהודפסו בב"ב היה כתוב ורעיתו והרב אלישיב הדפיס הזמנות לצד שלו עם שם אשתו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2022 21:01 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
לדעתי צריך להשמיט גם את שמות הגברים.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 21:58 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 16:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 14:49 |
|
| |
הכל נכון והכל צודק,
השאלה מי מחליט מה,
אם האיש מהרחוב יחליט להשתמש בשמות נשים לא נקבל זאת,
אך אם חזל ידגישו את המעורין זה בזה של הכרובים וידגישו ראו חיבתכם לפני המקום כחיבת זכר ונקבה, נאמר זאת ונקבל זאת.....לא יעזור להיות עמלקי ולקרר את האמבטיה לפני העם......
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 12:51 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הנה משהו שהיום לא היה עובר את הצנזורה החרדית\דתית
אמר רַב קְטִינָא, בְּשָׁעָה שֶׁהָיוּ יִשְׂרָאֵל עוֹלִין לָרֶגֶל –מְגַלְלִין לָהֶם אֶת הַפָּרֹכֶת, וּמַרְאִין לָהֶם אֶת הַכְּרוּבִים שֶׁהָיוּ מְעוּרִין זֶה בָזֶה, וְהָיוּ אוֹמְרִים לָהֶם, רְאוּ חִבַּתְכֶם לִפְנֵי הַמָּקוֹם, כְּחִבַּת זָכָר עִם נְקֵבָה" (יומא, נד.). מסביר שם רש"י: "הכרובים –מדובקין זה בזה, ואחוזין ומחבקין זה את זה, כזכר החובק את הנקבה". |
|
זה גם לא עבר את אנינות הטעם של מחריבי המקדש...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 12:48 |
|
| |
הנה משהו שהיום לא היה עובר את הצנזורה החרדית\דתית
אמר רַב קְטִינָא, בְּשָׁעָה שֶׁהָיוּ יִשְׂרָאֵל עוֹלִין לָרֶגֶל – מְגַלְלִין לָהֶם אֶת הַפָּרֹכֶת, וּמַרְאִין לָהֶם אֶת הַכְּרוּבִים שֶׁהָיוּ מְעוּרִין זֶה בָזֶה, וְהָיוּ אוֹמְרִים לָהֶם, רְאוּ חִבַּתְכֶם לִפְנֵי הַמָּקוֹם, כְּחִבַּת זָכָר עִם נְקֵבָה" (יומא, נד.). מסביר שם רש"י: "הכרובים – מדובקין זה בזה, ואחוזין ומחבקין זה את זה, כזכר החובק את הנקבה".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 11:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 11:43 |
|
| |
הייתי בשבת שבע ברכות בחסידות שבכל מקום יש שלטים נגד סמרטפון ודומיו . אבל בעזרת הנשים היה מכתב תודה לנדבן ואשתו ושמה היה כתוב . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 11:03 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | נשים על ארון הקודש - הייתכן ??
התפללתי בבית הכנסת של אחד החסידיות והתעוררה לי שאלה ראיתי שכתוב על הפרוכת שנתרמה לע"נ הרב משה זוכמיר והרבנית ינטע יעכנה (השמות להמחשה בלבד)
מדוע בהזמנות מקפידים לכתוב ורעיתו בעיתון כותבים הגב' א. שקד
אבל על ארון הקודש ניתן לכתוב שמות נשים ?
אולי בגלל שהיא לא בין החיים אז אין חשש להרהור עבירה?
נ.ב בחתונת ר' חיים בהזמנות שהודפסו בב"ב היה כתוב ורעיתו והרב אלישיב הדפיס הזמנות לצד שלו עם שם אשתו |
|
תקנה את "המודיע" בשבת קודש, תראה שיש בעיתון פינת משוררים עם פיוטים בשם המפורש של נשים חסידות גור שנפטרו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 10:44 |
|
| |
וזה שבכל התורה כולה כתוב שמות נשים? בספר התורה שמאחורי הפרוכת כתובים שמות נשים לרוב. כל העניין הזה של המנעות מתמונות ושמות נשים הוא המצאה של הדורות האחרונים אם לא הדור האחרון. כל אחד רוצה להראות יותר מחמיר מהשני, כי הרוחניות היום היא בעיקר חיצונית וכל המאמץ הוא רק להראות מחמיר יותר. התוכן זה כבר סיפור אחר...
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי מלח_דק ב- 18/04/2022 11:03:25
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 10:23 |
|
| |
לא נהוג להקפיד להמנע מלכתוב שמות נשים שמתו כבר
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2022 09:42 |
|
| |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|