| נשלח ב-27/4/2022 19:38 |
|
| |
מה ההיתר לגשת למפקד האוכלוסין?
האם יש היתר לגשת למפקד האוכלוסין המתבצע בימים אלו ובו מתבקשים הנשאלים לציין מנין בני משפחתם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2022 22:10 |
|
| |
מישהו קיבל את השובר המובטח?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 10:53 |
|
| |
עניתי עכשיו על הסקר, שום תשובה , לא היה משהו שהם לא ידעו עלי מהמדינה, כמה גודל דירה? אפשר לבדוק בתמא וכו, כמה ילדים, זה משרד הפנים, האם יש בבעלותך רכב, שימוש ברב קו וכו ניתן לברר במשרד התחבורה, כמה אתה מרויח, ואיפה עובד ניתן לברר בביטוח לאומי, הכל דברים ידועים... לא שאלו שאלות כגון מה תרצה לשנןת וכו? הכל זה עובדות יבשות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 10:51 |
|
| |
פלנטה
מה שמעניין הוא שבדרך כלל השאלות הכי 'דביליות' מוסיפות את הידע הכי מעניין. חלק גדול מהמידע הוא מהשוואה למפקד הקודם.
כמה שירותים בבית. אם נמצא למשל שבעיר מסויימת יש עצירה/נסיגה מהמפקד הקודם, זה יהיה בהחלט מעניין. זה יכול להאיר זוית ולעורר לפעולה בעניין שלא היו חושבים עליו בשום דרך אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 09:37 |
|
| |
| A_Smithee כתב: |  | | נראה שאתה לא מבין את מטרתו של מפקד אוכלוסין |
|
בדיוק
אנשים חכמים מבינים בחשיבות המפקד
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 23:36 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  |
| פסתםנחמד כתב: |  |
מה הקטע שלהם שזה לא תומך בסלולר?? רק במחשב, יש דרך לעקוף את זה?
|
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 18:56 |
|
| |
המדינה יודעת בדיוק את מספר האזרחים שלה, היהודים והלא יהודים, זו לא מטרת מפקד האוכלוסין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 18:32 |
|
| |
המקור לאיסור הוא ביומא (כ"ב) שספרו את אצבעות הכהנים, כי אסור למנותם ממש, ולמדו זאת משאול המלך שספר את העם באמצעות כבשים. וכן בברכות (ס"ב), דוד ספר את בני ישראל ובעקבות זה אירעה מגיפה ומתו שבעים אלף איש.
לפיכך פסק הרמב"ם (הלכות תמידין ומוספין ד, ד) לאסור.
הרמב"ן כתב שרק מנין שלא לצורך אסור, אבל מנין לצורך מותר באמצעות חפץ (כמו שקלים או טלאים). וכן פסקו התוספות רי"ד (יומא כב ע"ב), המגן אברהם (קנו, ב), השרידי אש (א, קמ) והרב עוזיאל (ד, ב).
הרמב"ן העלה עוד אפשרות, שמנין יהיה מותר אם מונים אנשים למעלה מגיל עשרים, אפילו שלא לצורך, אם מונים באמצעות חפץ, וכן פסק להלכה שבט הלוי (א, לד).
בנוגע למפקד אוכלוסין במדינת ישראל, כתב הגר"ע יוסף (יביע אומר י, ב) בשם כמה פוסקים (חוות יאיר, פרי האדמה ועוד), שרק כאשר מונים את כל עם ישראל עוברים על לאו דאורייתא, אבל כאשר מונים רק חלק מעם ישראל (כמו במפקד האוכלוסין, שחלק מהיהודים בחו"ל), יש בכך רק איסור דרבנן, ואפשר להקל בהצטרף דברי הכלי יקר (במדבר) שאין איסור כאשר עורך המפקד יודע את מספר בני ישראל ורק רוצה לדייק יותר.
ובשו"ת שרידי אש, והרב עוזיאל, והציץ אליעזר, פסקו להקל בעקבות העובדה שלא סופרים אנשים ממש אלא באמצעות מחשב, וכן נעשה הדבר לצורך.
והרב וואזנר (שבט הלוי ט, לה) היקל מטעם שכאשר עושים מפקד אוכלוסין, מונים יהודים וגויים ביחד, וכל האיסור הוא למנות רק את עם ישראל. גם אם בסופו של דבר המחשב עושה חלוקה בין יהודים לגויים באופן אוטומטי, יש לא מעט גויים שנרשמו כיהודים, כך שלמעשה לא סופרים רק את עם ישראל.
כמו כן, הגאון רבי יצחק מרדכי רובין, רב ק"ק "בני תורה" בהר נוסף, דיין בבי"ד של הגרנ"ק ומח"ס אורחות שבת, פירסם פסק הלכה (במפקדים הקודמים) בהתייעצות עם הגרי"ש אלישיב, הגר"ש וואזנר והגר"נ קרליץ, וכתב להתיר משום שלא סופרים את בני המשפחה אלא רק רושמים שמותם, וגם נכלל גויים במנין, וגם אין מטרתם למנין אלא לצרכים אחרים, וגם לא מונים את כולם אלא רק חלק שעולה במדגם, והשאר מחושב באופן של השערה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 16:42 |
|
| |
| מכמונת כתבה: |  | מה ההיתר לגשת למפקד האוכלוסין?
האם יש היתר לגשת למפקד האוכלוסין המתבצע בימים אלו ובו מתבקשים הנשאלים לציין מנין בני משפחתם? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 16:41 |
|
| |
| פסתםנחמד כתב: |  |
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 14:31 |
|
| |
חיפשתי בשאלון מקום להוספות תשובות מעצמי. רציתי להוסיף ולשלוח שאין פסי האטה ברחוב אני גר לעצור את הנהגים המטורפים מדהירותם המופקרת יום יום שעה ושעה. כי גם אחרי המון פניות לרשויות זה לא עזר - אולי המפקד החכם והגואל הזה יושיענו...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 14:28 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | מאד מאד חשוב לעם היושב בארץ הצבי לדעת האם יש לי קושי להתלבש/להתרחץ באמבטיה, ולא פחות חשוב איזה דרגה של קושי...
אפשר להתווכח, אבל ככלל אם תשאל בעלי מוגבלויות/ארגונים העוזרים לבעלי מוגבלויות, הרבה פעמים מה שחסר למקבלי ההחלטות והמתכננים זה נתונים על היקף תופעה, כי מי שבריא חושב שכולם בריאים...
לדוגמה - כמה אנשים מתקשים לנסוע בתחבורה ציבורית בשל מוגבלות בהליכה/טיפוס, ואולי אם נשקיע באוטובוסים שהכניסה אליהם יותר נוחה זה יקל עליהם, אני רק זורק דוגמה שעלתה לי עכשיו לראש, אבל ברור שיש עוד דוגמאות... |
|
ועכשיו, אחרי שדופקים אותם שוב ושוב בביטוח הלאומי ובשאר מוסדות המדינה, היודעים כבר עליהם מזמן, ושמעו וראו בכתב על הקושי שהם עוברים, באטימות וברשעות - תבוא עתה, אחרי המשאל המטומטם, הישועה הגדולה, שברחוב פלוני אלמוני גר מישהו שקשה לו ההתניידות ויבואו לקראתו בצהלה ובמאור פנים...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 12:16 |
|
| |
מצדרביעי
| פלנטה כתב: |  | | מאד מאד חשוב לעם היושב בארץ הצבי לדעת האם יש לי קושי להתלבש/להתרחץ באמבטיה, ולא פחות חשוב איזה דרגה של קושי... |
|
אפשר להתווכח, אבל ככלל אם תשאל בעלי מוגבלויות/ארגונים העוזרים לבעלי מוגבלויות, הרבה פעמים מה שחסר למקבלי ההחלטות והמתכננים זה נתונים על היקף תופעה, כי מי שבריא חושב שכולם בריאים...
לדוגמה - כמה אנשים מתקשים לנסוע בתחבורה ציבורית בשל מוגבלות בהליכה/טיפוס, ואולי אם נשקיע באוטובוסים שהכניסה אליהם יותר נוחה זה יקל עליהם, אני רק זורק דוגמה שעלתה לי עכשיו לראש, אבל ברור שיש עוד דוגמאות...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 10:19 |
|
| |
וגם לא נראה לך שאיני מבין את מטרת הכפייה לאזרחים במדינה דמוקרטית לענות על כל השאלות שמחטטים להם בקרביים...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 10:06 |
|
| |
נראה שאתה לא מבין את מטרתו של מפקד אוכלוסין
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 08:01 |
|
| |
מאד מאד חשוב לעם היושב בארץ הצבי לדעת האם יש לי קושי להתלבש/להתרחץ באמבטיה, ולא פחות חשוב איזה דרגה של קושי...
|
|
|
|
|