| נשלח ב-1/5/2022 10:45 |
|
| |
הדיווח הבסיסי הוא שהחיידקים הגיעו מיונים שהסתובבו במפעל. אמנם השאלה עצמה לא נכונה.
יש שאריות ברמה שאין לה משמעות הלכתית. והם יכולים להרוג אלרגנים. ההלכה אוסרת רק אם השאריות נותנות טעם. אם הם לא נותנות טעם, לא אוסרות בכלל.
זה לא קשור בכלל לענייני סכנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 22:09 |
|
| |
בדרך כלל הכשרויות לא מדברות על הבעיות הבריאותיות שיש באוכל - או כפי ששמעתי מרב של מערכת כשרות גדולה: "כשאנחנו מוצאים ליקויים בריאותיים בבשר אנחנו מפנקים את הווטרינר בארוחת בוקר בבית הקפה שממול"
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 12:40 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
| אבאבאווער כתב: |  | | ולגבי הדבש... לא נכנסתי לפן ההלכתי, אבל איך נכנסה אבקת חלב לדבש, גן בכמות מזערית, ומערכת הכשרות אינה מודעת לכך |
|
"ביד מרדכי הסבירו כי השאריות נובעות ככל הנראה מהדבורים, בעקבות הזנת הדבורים בחו"ל בחלבוני חלב או הימצאותן על יד מקורות עם חלב."
|
|
ולכן אם זה לא היה בכמות בטלה הדבש היה חלבי. מסופר שהרב אליהו פסק כך לגבי דבש שיצא מאוד לבן וכשבדקו גילו שהדבורים ניזונו מפסולת של מפעל גלידות וכידוע בסיס ההיתר לאכילת דבש הוא שהדבורים מוציאות את מה שהן מכניסות ואין כאן בריה חדשה שיצרה הדבורה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 11:31 |
|
| |
| גינגישראלי כתב: |  |
קראתי.
ואתה קראת?!
חשבו שאולי חלב מקולקל... והמשך כל הכתבה מדברת על קקאו ועוסקת בהסבר על איך הסלמונלה שורדת בקקאו ובשוקולד.
אגב, לא יודע למה החלטת שאין אבקת חלב מהדרין.
|
|
החלב המקולקל זה אולי מקור הבעיה במפעלים של פררו, בשטראוס לא ידוע עדיין מקור הבעיה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 09:04 |
|
| |
עדיין לא נמצא משגיח שיכול לעצור חיידקים ...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 04:43 |
|
| |
קראתי. ואתה קראת?! חשבו שאולי חלב מקולקל... והמשך כל הכתבה מדברת על קקאו ועוסקת בהסבר על איך הסלמונלה שורדת בקקאו ובשוקולד. אגב, לא יודע למה החלטת שאין אבקת חלב מהדרין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 03:50 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  | | ולגבי הדבש... לא נכנסתי לפן ההלכתי, אבל איך נכנסה אבקת חלב לדבש, גן בכמות מזערית, ומערכת הכשרות אינה מודעת לכך |
|
"ביד מרדכי הסבירו כי השאריות נובעות ככל הנראה מהדבורים, בעקבות הזנת הדבורים בחו"ל בחלבוני חלב או הימצאותן על יד מקורות עם חלב."
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 03:49 |
|
| |
כמו שאמר הג'ינג'י, לא מוזכר בכתבה שמקור הזיהום מבלגיה אלא שבבלגיה היה מקרה דומה.. מקור וזמן הזיהום בארץ לא ידוע כרגע, גם לא לחברת שטראוס בעצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 03:35 |
|
| |
ולגבי הדבש... לא נכנסתי לפן ההלכתי, אבל איך נכנסה אבקת חלב לדבש, גן בכמות מזערית, ומערכת הכשרות אינה מודעת לכך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 03:29 |
|
| |
| אבאבאווער כתב: |  | אותה שאלה צריך להפנות למערכת הכשרות של מפעל הדבש, שפורסם בחול המועד פסח שאלרגים לחלב אושפזו אחרי אכילת הדבש, והתגלה שערבו בדבש אבקת חלב... זו אותה מערכת כשרות??? |
|
וגם כאן אתה כותב דברים לא מדוייקים אף אחד לא ערבב אבקת חלב בדבש, והדבש המדובר הינו פרווה על פי ההלכה. הבנת הנקרא, המנעות מהשלמת מידע שלא כתוב ואף אחד לא ממש יודע והסקת מסקנות בלתי נכונות, תכונות חשובות למדי במקרה המדובר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 03:20 |
|
| |
איפה ראית שמדובר דווקא על אבקת חלב ? ציטוטים מהכתבה: "המקור עדיין לא ברור נכון לעכשיו, מקור החיידק לא ברור, ולפי מומחים, ייתכן שמדובר בזיהום עוד בשלב עיבוד חומרי הגלם של השוקולד." "לרוב סלמונלה לא מקושרת לשוקולד, שעשוי מפולי הקקאו שנקלים בתהליך העיבוד, תהליך שהורג חיידקים. אך הפולים הטריים עשויים להיות נגועים, ואם יש מגע בין פולים קלויים לנגועים, עלול להיווצר זיהום." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2022 03:01 |
|
| |
אותה שאלה צריך להפנות למערכת הכשרות של מפעל הדבש, שפורסם בחול המועד פסח שאלרגים לחלב אושפזו אחרי אכילת הדבש, והתגלה שערבו בדבש אבקת חלב... זו אותה מערכת כשרות???
|
|
|
|
|