בית פורומים בחדרי חרדים

חשיפה: סכסוך ירושה פרץ בחצר הרב קנייבסקי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2022 14:41 לינק ישיר 
חשיפה: סכסוך ירושה פרץ בחצר הרב קנייבסקי

לגלובס נודע כי איש עסקים אמריקאי הציע 7 מיליון דולר עבור כתב יד שחיבר גדול הדור ובלי להתכוון הצית סכסוך בין בניו של קנייבסקי על ירושה שמוערכת בעשרות מיליוני דולרים. בעל השליטה לשעבר בבנק דיסקונט מונה כמגשר בין האחים.
הרב חיים קנייבסקי, ממנהיגי הציבור הליטאי שהלך בחודש שעבר לעולמו, נחשב על ידי רבים לגדול הדור. הלווייתו הייתה מהגדולות שראתה מדינת ישראל, ויש רבים שמוכנים לשלם סכומי עתק בעבור המורשת הרוחנית שהותיר מאחוריו. אחד מהם הוא איש העסקים החרדי אליעזר (לואי) שיינר, המחזיק (יחד עם שותפו טדי ליכטנשטיין) בעשרות בתי אבות בטקסס, פנסילבניה ופלורידה. שיינר, המתגורר בעיירה החרדית מונסי במדינת ניו יורק, הוזכר בעבר בעיתונות האמריקנית כמקורב ומתורמיו החשובים של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. בקהילות החרדיות בישראל הוא מוכר בין היתר בזכות תרומות העתק שהוא מעביר לטובת האירוע השנתי של חסידי ברסלב באומן.
אחרי מותו של קנייבסקי פנה שיינר לבנו הצעיר של המנוח, שאול (שוקי) קנייבסקי, והציע לו לקנות מהמשפחה את כתב היד המקורי של הפירוש לתלמוד הירושלמי שפרסם הרב. תג המחיר שהצמיד שיינר להצעתו: 7 מיליון דולר. שוקי ניהל איתו משא ומתן מבלי שאחיו ידעו על כך, עד שהדבר התגלה להם במקרה.
הגילוי הזה הוביל לסכסוך ירושה יצרי, שמתנהל בשבועות האחרונים מתחת לרדאר. מול שוקי, שהתגורר עם משפחתו בביתו של הרב ונחשב לדמות מרכזית בחצרו, ניצבים שני אחיו המבוגרים ממנו: אברהם ישעיהו, שהיה מעורב גם הוא בביתו של אביו וכתב איתו כמה ספרים, ושלמה - ראש ישיבת קריית מלך שפחות היה מעורב בחצר הרב משני אחיו.
שוקי טען בפני אחיו כי אביהם התכוון כי הוא יהיה היורש הבלעדי שלו. שני אחיו הוכו בתדהמה למשמע הדברים, וטענו כי אביהם תמיד אמר כי הירושה שיותיר אחריו תיעשה לפי דין תורה. כלומר, הירושה תתחלק בין שלושת בניו של הרב בשיעורים שווים (הרב קנייבסקי הוליד שלושה בנים וחמש בנות. לפי דין תורה, במקרה כזה, רק הבנים יירשו את אביהם).
חוסר האמון בין הצדדים הוביל להגשת צו מניעה שיעצור את מכירת כתב היד והצדדים פנו לגישור אצל רובי (רובין) שראן, איל נדל"ן ונדבן מניו יורק שהיה מקורב לאביהם. שמו של שראן עשוי להיות מוכר לקוראי העיתונות הכלכלית משום שהיה בעבר, יחד עם צ'ארלס ברונפמן, בעל השליטה בבנק דיסקונט.
הסכסוך לא מפצל רק את האחים, אלא גם את שאר בני המשפחה ובהם את שני בני הדודים שניהלו את ביתו של סבם לאורך השנים ביד רמה. מצד אחד, אריה קנייבסקי, בנו של אברהם ישעיהו, ומהצד השני, יענקי קנייבסקי, בנו של שוקי, שנחשף בשנתיים האחרונות בתקשורת החילונית אחרי שצולם מנחה את סבו להתנגד להגבלות הקורונה על ישיבות.
הרב חיים קנייבסקי חי בצניעות יחסית, אך כתבי היד שלו וספרייתו הענפה, על ערכיהם הסימבוליים, כמו גם ביתו בבני ברק, מביאים לכך שההיקף הכולל של הירושה מוערך בעשרות מיליוני דולרים.
בני משפחת קנייבסקי סירבו להגיב.

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001410431

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 14:00 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
תמיהני על כל התמהים,

וכבר כתבתי על כך פעם,

וכי לפני כעשרים שנה, התייעצו עם רבי חיים קנייבסקי, בגלל רוחב שיקול דעתו? וכי הוא היה כמו הגראי"ל והגרא"מ שך שדיברו במלוא ישוב הדעת וההתבוננות, וכי הוא ידע משהו חוץ מד"א של הלכה?

אלא מאי, כל השיח איתו, של המוני בית ישראל שצבאו על פתחו כבר לפני שלושים שנה - היה מצד שהניחו (וגם אני בתוכם) שהוא יהודי שהוא בעל רוח הקודש, והקב"ה רוכב שמים, שש ושמח על כל מילה מפיו, ומתקיים אצלו צדיק גוזר והקב"ה מקיים.
הא ותו לא.
ולכן לא משנה עד כמה פעל והיה ער לכל ענייני הבית וניהול המשפחתו, ששם דרוש שיקול דעת רוחבי וענייני.

אילו היה מישהו כותב על מרן הגראי"ל שהיה 'לא במיטבו' כחמש שנים לפני פטירתו, אז היה בכך חילול כבוד התורה, אבל במקרה של הגרח"ק לא כן הדברים.
והאמת, שגם בעל פה, אני עצמי (שכנ"ל כן מאמין שהוא מאנשי רוה"ק שבדור האחרון), כבר אמרתי לאחד מידידיי, מה לך לסור לבית הגרח"ק ולבקש עצתו וברכתו, הלא לכאורה יש לו נסיגה מסוימת במנטליות. (סנילי, הוא אף פעם לא היה, כפי ששמעתי מעדים ראשונים! אבל בכל זאת התבגרות והזדקנות רבה). והלה ענה לי באופן טבעי כתוכן דבריי הנ"ל. 'לא משנה לי עד כמה הוא מבין את שאלתי, אני מבקש שהוא יוצא מפיו ברכה, או הכרעה שמיימית'. וזהו.

ולכן אנו גם באמת בוכים עם הסתלקותו ופטירתו, על העדר ה'אורים ותומים' שמכוחו אנשים עשו או נמנעו מלעשות ניתוחים מצילי חיים. אנשים בעלי אמונה חזקה. שהאמינו שרשב"י הוא בעל מופת, והגר"א מווילנא הוא בעל מופת, האמינו כן גם על הגרח"ק. כי יבול הספרים שלו, וההישגים התורניים שלו, באמת מטריפים את הדעת, משהו שלא היה בעולמנו כיובל שנים !!
אשרי הדור שהוא היה בתוכנו, ואוי לו לדור שנשאר יתום מיותם.

יוחנן. תודה על הדברים. מילה בסלע, וכל כך חשוב היה שיאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 11:00 לינק ישיר 

תמיהני על כל התמהים,

וכבר כתבתי על כך פעם,

וכי לפני כעשרים שנה, התייעצו עם רבי חיים קנייבסקי, בגלל רוחב שיקול דעתו? וכי הוא היה כמו הגראי"ל והגרא"מ שך שדיברו במלוא ישוב הדעת וההתבוננות, וכי הוא ידע משהו חוץ מד"א של הלכה?

אלא מאי, כל השיח איתו, של המוני בית ישראל שצבאו על פתחו כבר לפני שלושים שנה - היה מצד שהניחו (וגם אני בתוכם) שהוא יהודי שהוא בעל רוח הקודש, והקב"ה רוכב שמים, שש ושמח על כל מילה מפיו, ומתקיים אצלו צדיק גוזר והקב"ה מקיים.
הא ותו לא.
ולכן לא משנה עד כמה פעל והיה ער לכל ענייני הבית וניהול המשפחתו, ששם דרוש שיקול דעת רוחבי וענייני.

אילו היה מישהו כותב על מרן הגראי"ל שהיה 'לא במיטבו' כחמש שנים לפני פטירתו, אז היה בכך חילול כבוד התורה, אבל במקרה של הגרח"ק לא כן הדברים.
והאמת, שגם בעל פה, אני עצמי (שכנ"ל כן מאמין שהוא מאנשי רוה"ק שבדור האחרון), כבר אמרתי לאחד מידידיי, מה לך לסור לבית הגרח"ק ולבקש עצתו וברכתו, הלא לכאורה יש לו נסיגה מסוימת במנטליות. (סנילי, הוא אף פעם לא היה, כפי ששמעתי מעדים ראשונים! אבל בכל זאת התבגרות והזדקנות רבה). והלה ענה לי באופן טבעי כתוכן דבריי הנ"ל. 'לא משנה לי עד כמה הוא מבין את שאלתי, אני מבקש שהוא יוצא מפיו ברכה, או הכרעה שמיימית'. וזהו.

ולכן אנו גם באמת בוכים עם הסתלקותו ופטירתו, על העדר ה'אורים ותומים' שמכוחו אנשים עשו או נמנעו מלעשות ניתוחים מצילי חיים. אנשים בעלי אמונה חזקה. שהאמינו שרשב"י הוא בעל מופת, והגר"א מווילנא הוא בעל מופת, האמינו כן גם על הגרח"ק. כי יבול הספרים שלו, וההישגים התורניים שלו, באמת מטריפים את הדעת, משהו שלא היה בעולמנו כיובל שנים !!
אשרי הדור שהוא היה בתוכנו, ואוי לו לדור שנשאר יתום מיותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 10:35 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
למה זה יותר מזעזע ממחלוקת הנצי"ב ובית הלוי על ישיבת וולוז'ין או מאינספור סכסוכים ותביעות קדומות יותר או פחות בכל העדות והחוגים?

למה הציפייה שאדם יוותר על מה ששייך לו? האם כל אחד מהכותבים פה היה מוותר על ירושה ששווה מיליונים? היו אנשים גדולים שוויתרו בשביל לא לעורר מחלוקת ולשמור על שלום במשפחה אבל האם ניתן לתבוע את זה ממישהו? האם יש משהו פסול בזה שמישהו תובע את שלו? עובדה שהיו (ויש) גדולים וצדיקים שתבעו  את (מה שלדעתם) שלהם גם מבני משפחתם

ע' רש"י על שונאי בצע.
הזעזוע הוא שמציגים את האבא שהנהיג את הצבור החרדי כאחד שכבר לא היה במיטבו, וממילא את כל הצבור החרדי באור לא כ"כ חיובי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 10:03 לינק ישיר 

למה זה יותר מזעזע ממחלוקת הנצי"ב ובית הלוי על ישיבת וולוז'ין או מאינספור סכסוכים ותביעות קדומות יותר או פחות בכל העדות והחוגים?

למה הציפייה שאדם יוותר על מה ששייך לו? האם כל אחד מהכותבים פה היה מוותר על ירושה ששווה מיליונים? היו אנשים גדולים שוויתרו בשביל לא לעורר מחלוקת ולשמור על שלום במשפחה אבל האם ניתן לתבוע את זה ממישהו? האם יש משהו פסול בזה שמישהו תובע את שלו? עובדה שהיו (ויש) גדולים וצדיקים שתבעו  את (מה שלדעתם) שלהם גם מבני משפחתם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 09:41 לינק ישיר 

במחשבה נוספת, על מה הזעזוע בעצם?

תוקן על ידי שאגתשביט ב- 19/05/2022 09:42:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2022 21:31 לינק ישיר 

להכין פופקורן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2022 14:06 לינק ישיר 
עוד פרק בטלנובלה

בני ברק סוערת - העתק הדבק

בני *הגר"ח קנייבסקי* זצ"ל
- שלמה ואברהם ישעיהו -

הגישו תביעה בבית הדין בבני ברק.

כנגד האח השלישי - שוקי [יצחק שאול] אביו של יענקוש.

לאחר פטירת הגר"ח,
הוציא שוקי צוואה עליה חתום הגר"ח,
בה נכתב כי הוא מוריש את כל אשר לו, לשוקי.

תאריך הצוואה הוא בשנת תשע"ג -
תקופה קצרה לאחר ששוקי עבר לגור בבית אביו.

מכוחה של צוואה זו, שוקי תובע לרשת את כל נכסי אביו.

האחים של שוקי כמובן אינם טומנים ידיהם בצלחת, ובימים האחרונים הוגשה תביעה מטעמם לבית הדין של הרב קרליץ בבני ברק.

בתביעה שהגישו האחים נכתב כי בשנת תשע"ג אביהם הגר"ח כבר לא היה במיטבו.

החתימה הוצאה ממנו על ידי שוקי במרמה.

על כן בקשתם מבית הדין לבטל את תוקפה של הצוואה, ולחלק את הירושה באופן שווה בין כל היורשים.

ומה מגיבים הנתבעים?

בסביבת שוקי קנייבסקי דוחים בתוקף את טענותיהם של האחים.

"כיצד ניתן לומר שאבא זצ"ל לא היה בדעתו? הוא הרי נשא את כל הדור על כתיפיו".

"לאן נעלמה האמונת חכמים שלהם?

האם בשביל בצע כסף מותר לבזות את אבא בצורה פומבית שכזו?".

הם מוסיפים לומר:
"הם רוצים להרוס את כל חינוך ילדינו,
הרי בטענה זו יש ערעור על כל מה שהנחלנו לילדינו בשנים האחרונות, כי מה שיוצא מאבא הוא קודש קדשים, לא משנה בכלל מה הוא ידע ומה הוא לא ידע".

הדיון נקבע לימים הקרובים.

אשרי יולדתם

העתק הדבק

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:48 לינק ישיר 

מחקתי את מה שכתבתי, כי משתמע ממנו בזלזול באיש צדיק. אני עדיין מציע לך - אם אתה מסוגל לאפשר דיון בדבריך, תתכבד חענות תשובות ענייניות ותעמיד אותן למבחן

תוקן על ידי הדיבוק ב- 04/05/2022 16:52:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:42 לינק ישיר 

חחח חמודי
אני ישן טוב גם בלי פניני החכמה שלך, תרגיש בנוח לא לענות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:40 לינק ישיר 

לא הבנתי כלום, כשתענה לגופו של עניין אנסה להתייחס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:17 לינק ישיר 

איזו תמימות וגלגול עיניים
אתה יודע בדיוק למה ולמי התכוונתי, והסברתי את זה בעבר, אין טעם ועניין להיכנס לזה שוב באשכול זה.

אם מה שעושה לך טוב בחיים זה לקרוא לאדמו"ר מגור "גביר עילג", זה מעיד בעיקר עליך, על מצבך העלוב ועל הריקבון בו ועמו אתה חי.  (אף שברמה האישית זה לא נוגע בי, אני מוחה על הביטוי הזה, כמו עוד על ביטויים מגונים אחרים שנאמרו על האדמו"ר מגור)

תוקן על ידי נוירולוג ב- 04/05/2022 16:40:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 12:07 לינק ישיר 

אבישי, לא הבנת שזה המשחק של נוירולוג? כשאתה מבקש לכבד את יענקי קנייבסקי כבן אדם - למה נראה לך שהוא ברא את העולם; אבל כשאתה שואל שאלות תם על איזה אדמור - באיזו חוצפה אתה לא מכבד אותו כי הוא מנהיג, ואז בריאת העולם נשארת בצ. כך שנוצר מצב שהאדמור מירמיהו ברא את העולם כי אסור לדבר עליו, אבל יענקי קנייבסקי הוא פושע נאצי כי יתכן שהוא לא ברא את העולם. הכל בטיעונים קיצוניים כדי שתמיד הדרישות שלך תישמענה מופכות והדרישות שלו הן אלמנטריות. זה המשחק, ולי אישית - זה מספק תעסוקה מאוד נחמדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 11:49 לינק ישיר 

אף אחד לא חשב שיענקי ברא את העולם (רק אצלכם אומרים על נכד של רב שהוא בורא עולם...)

האם יש מחלוקת על כך שיענקי היה מאלו שניהלו מפלגה חרדית גדולה?

(לא מבין מה הכנסת כאן את הקב"ה, באיזה הקשר הזכרת את ה'. אם אנו מדברים על השגחת הבורא ית', הרי הוא היחיד שעושה את כל המעשים. וכל האשכולות שלך מיותרים בעליל...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 11:16 לינק ישיר 

באמת שלא היו לי ציפיות גבוהות מכל מיני פישרים קטנים שמבחינתם יענקי קנייבסקי וסבו בראו ומנהלים את העולם,  אצלם הקב"ה לא נמצא בראש הרשימה (אם בכלל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 10:58 לינק ישיר 

יש לו קהל מעריצים ענק. אם כי, הרבה פחות מהמעריצים של בנט. וכמובן פחות משל נתניהו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חשיפה: סכסוך ירושה פרץ בחצר הרב קנייבסקי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext