| נשלח ב-3/5/2022 11:08 |
|
| |
זו השנה השמינית והפעם צריכה את קשריכם
כל שנה בתקופה הזו אני מקבלת פיק ברכיים, תוהה האם אהיה מסוגלת שוב להמשיך את החלום שלי שהתחיל לפני שמונה שנים. הקמת רשת כוללים לכבוד התנא הקדוש רבי שמעון בר יוחאי בליל ל"ג בעומר.
כולל של שעתיים לימוד מתוך תענית דיבור ובסיומו סעודה קטנה. זה התחיל בקטן, בשנה הראשונה 3 כוללים עם 36 אברכים, שנה שניה עם 5 כוללים ו120 אברכים, שנה שלישית 360 אברכים, רביעית 760, חמישית 1370, שישית, השנה הראשונה של הקורונה, 910 אברכים ישבו ולמדו בחניונים, תחת פנסי רחוב, חצרות ועוד.. שנה שביעית 37 כוללים ו- 1170 לומדים. הכוללים היו פרוסים בכל רחבי הארץ, ירושלים, בני ברק, ביתר, מערת המכפלה, מירון, אבני חפץ, אלעד, פתח תקוה, בית שמש, רמת גן, מעלה עמוס, הר חומה, קרית ספר, ברכפלד, גבעת שמואל, ארמונטייר - צרפת ועוד ועוד..
הפרויקט הקדוש הזה כבר ממזמן לא שלי, הוא הפך לנחלת הכלל בזכות אנשים טובים מהארץ ומהעולם שמשתתפים בו כל שנה, אנשים שאיני מכירה כלל, שפונים מיוזמתם אחרי שראו ישועות וחזרו והשתתפו. ובכל אופן כל שנה אני מקבלת פיק רגליים מחדש... אבל הפעם נוספה לזה סיבה נוספת.
שנה שעברה בל"ג בעומר העם שלנו חווה מכה גדולה ואיבדנו 45 מטובי עמנו באסון מירון. השנה השאיפה שלנו בעזרת השם להקים 45 כוללים, כל כולל יהיה לעילוי נשמת של אחד מהרוגי מירון.
וכאן אני מבקשת את עזרתכם!!! מי שמכיר באופן אישי את אחד מהמשפחות ויוכל לתת לי פרטי קשר על מנת שנוכל לעשות שיתוף פעולה, אודה לכם מאוד.
נכון לעכשיו יש לנו כבר כולל אחד בצפת של 40 אברכים. לעילוי נשמת הבחור הצדיק "שלמה זלמן ליבוביץ"
כל מי שרוצה להיות גם השנה שותף למיזם המרגש הזה יוכל ליצור עמי קשר בהודעה פרטית. עלות אברך 150 ש"ח או אפשר להשתתף בסעודה שזה 10 ש"ח לאברך. תזכו למצוות חשוב לי לציין, אנחנו קבוצה של אנשים משפחה וחברים מהארץ ומחו"ל ברובנו עצמאים אשר בתקופה זו עוזבים כמעט את כל עיסוקינו ומוסרים את זמננו לכבוד רבי שמעון זכותו תגן עלינו ועליכם. אין כאן משכורות! כל השתתפות מצדכם הולכת מאה אחוז ללימוד התורה.
כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 21:16 |
|
| |
שלוםואמת יישר כוח ואולי זו הבמה לכתוב ברוך השם בזכות עם ישראל פתחנו ברוך השם 45 כוללים, מלבד המקומות משנים עברו נוספו לנו עוד הרבה נקודות לימוד. הדרך עוד ארוכה להשיג את כל התקציב של מעל אלף אברכים וכל מי שרוצה להצטרף למיזם הקדוש הזה מוזמן בברכה. תודה לכל העוסקים במלאכה, תתברכו מפי עליון.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2022 07:05 |
|
| |
הקפצה - תזכורת !
| קפטן כתב: |  |
מיזם מבורך ביותר. מכיר את הנפשות הפועלות. זכיתי להיות שותף בשנים עברו ובעז"ה אשתדל גם השנה להיות שותף בל"נ.
|
|
תודה שעזרת לי לנסח תגובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2022 12:49 |
|
| |
לאור בקשת כמה מחברי הפורום לגבי פרטי העברת התרומה
ביט/ פייבוקס https://wa.me/972522574450
פרטי בנק שווארץ בנק מסד - 46 סניף 507 מס חשבון 199294
נא לציין עבור כולל לג בעומר.
מי שמעוניין בקבלה לפי סעיף 46 ניתן לעשות העברה :
משכן התורה בית שמש בנק מרכנתיל סניף בית שמש 725 חשבון 3372
נא לציין עבור כולל לג בעומר לשלוח לי בפרטי או בווצאפ שם וכתובת לאן לשלוח קבלה. תזכו למצוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2022 16:46 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  | אני לא רוצה להישמע כמי שבאה לקלקל מיזם חשוב ונכון, לכאורה , אך לא מובנת לי מדוע "חייבים" לגזול את האברך מהבית כל אימת שהוא לא נמצא במסגרת הכולל הרגילה?. האם ליל ל"ג בעומר-מתאים לנתק את האבא מהבית?! האם האימא משולה לסוסה?! עזבו, מי שיכול ורוצה להקדיש את זמנו ללמוד תורה לא צריך את המיזם. ומי שלא יכול? אז אין לתת לו תשורה על "הבריחה מהבית". יש את אלה, ש"קורעים אותם מהבית" בשל הלחץ החברתי שנוצר וזה מיותר לחלוטין! נקווה שלא נגיע ליום שכדי לארגן מניין לקידוש לבנה נצטרך לארגן תשלום, אחרת, האברכים לא יבואו לקידוש לבנה. |
|
לא מסכים אתך בכלל!! אף אחד לא "גוזל" כהגדרתך, אף אברך. אלו שהולכים לכוללים הללו, רוצים ללכת, וגם נשותיהם רוצות, ואפילו לא פחות! מי אנחנו שנגיד למי ללכת ולמי לא? מה, הם מפגרים או מוגבלים בשכלם שזקוקים לעזרתך? מיזם מדהים ואשמח לקבל פרטים באישי איך אפשר לתרום. מציע להעלות גם לכאן באשכול את הדרכים לתמוך בדבר היפה הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי אין ספק שהמיזם לעצמו מבורך. אבל עדיין לא ברור לי: מדוע צריך לתת תמריץ כלכלי כדי להביא אברכים ללמוד. אכן לא מדובר במוגבלים ואף לא בילדים קטנים שצריך לתת להם תופינים כדי להשתתף בחברת תהילים וכדומה. ולכן השאלה שלי עומדת במקומה... |
|
את השאלה הזו ניתן לשאול על כל כולל ערב. המציאות היא שאנשים לומדים ביתר מחויבות בגגע שהם מקבלים כסף ובימים שבהם יש יותר יצה"ר (לשני בני הזוג) אז צריך גם תמריץ יותר גדול. גב' בין הערביים ידועה כרודפת מצוות ואשרי חלקה. אני מציע שאתה ובעלך תירשמו שניכם כאברכים ותלמדו בחברותא בכולל לג בעומר שלה, אני בטוח שזה יהיה לימוד מהנה ופורה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2022 14:41 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  | אני לא רוצה להישמע כמי שבאה לקלקל מיזם חשוב ונכון, לכאורה , אך לא מובנת לי מדוע "חייבים" לגזול את האברך מהבית כל אימת שהוא לא נמצא במסגרת הכולל הרגילה?. האם ליל ל"ג בעומר-מתאים לנתק את האבא מהבית?! האם האימא משולה לסוסה?! עזבו, מי שיכול ורוצה להקדיש את זמנו ללמוד תורה לא צריך את המיזם. ומי שלא יכול? אז אין לתת לו תשורה על "הבריחה מהבית". יש את אלה, ש"קורעים אותם מהבית" בשל הלחץ החברתי שנוצר וזה מיותר לחלוטין! נקווה שלא נגיע ליום שכדי לארגן מניין לקידוש לבנה נצטרך לארגן תשלום, אחרת, האברכים לא יבואו לקידוש לבנה. |
|
לא מסכים אתך בכלל!! אף אחד לא "גוזל" כהגדרתך, אף אברך. אלו שהולכים לכוללים הללו, רוצים ללכת, וגם נשותיהם רוצות, ואפילו לא פחות! מי אנחנו שנגיד למי ללכת ולמי לא? מה, הם מפגרים או מוגבלים בשכלם שזקוקים לעזרתך? מיזם מדהים ואשמח לקבל פרטים באישי איך אפשר לתרום. מציע להעלות גם לכאן באשכול את הדרכים לתמוך בדבר היפה הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אין ספק שהמיזם לעצמו מבורך. אבל עדיין לא ברור לי: מדוע צריך לתת תמריץ כלכלי כדי להביא אברכים ללמוד. אכן לא מדובר במוגבלים ואף לא בילדים קטנים שצריך לתת להם תופינים כדי להשתתף בחברת תהילים וכדומה. ולכן השאלה שלי עומדת במקומה...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 22:48 |
|
| |
מיזם מבורך ביותר. מכיר את הנפשות הפועלות. זכיתי להיות שותף בשנים עברו ובעז"ה אשתדל גם השנה להיות שותף בל"נ. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 22:35 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  | אני לא רוצה להישמע כמי שבאה לקלקל מיזם חשוב ונכון, לכאורה , אך לא מובנת לי מדוע "חייבים" לגזול את האברך מהבית כל אימת שהוא לא נמצא במסגרת הכולל הרגילה?. האם ליל ל"ג בעומר-מתאים לנתק את האבא מהבית?! האם האימא משולה לסוסה?! עזבו, מי שיכול ורוצה להקדיש את זמנו ללמוד תורה לא צריך את המיזם. ומי שלא יכול? אז אין לתת לו תשורה על "הבריחה מהבית". יש את אלה, ש"קורעים אותם מהבית" בשל הלחץ החברתי שנוצר וזה מיותר לחלוטין! נקווה שלא נגיע ליום שכדי לארגן מניין לקידוש לבנה נצטרך לארגן תשלום, אחרת, האברכים לא יבואו לקידוש לבנה. |
|
לא מסכים אתך בכלל!! אף אחד לא "גוזל" כהגדרתך, אף אברך. אלו שהולכים לכוללים הללו, רוצים ללכת, וגם נשותיהם רוצות, ואפילו לא פחות! מי אנחנו שנגיד למי ללכת ולמי לא? מה, הם מפגרים או מוגבלים בשכלם שזקוקים לעזרתך? מיזם מדהים ואשמח לקבל פרטים באישי איך אפשר לתרום. מציע להעלות גם לכאן באשכול את הדרכים לתמוך בדבר היפה הזה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2022 21:38 |
|
| |
אני לא רוצה להישמע כמי שבאה לקלקל מיזם חשוב ונכון, לכאורה , אך לא מובנת לי מדוע "חייבים" לגזול את האברך מהבית כל אימת שהוא לא נמצא במסגרת הכולל הרגילה?. האם ליל ל"ג בעומר-מתאים לנתק את האבא מהבית?! האם האימא משולה לסוסה?! עזבו, מי שיכול ורוצה להקדיש את זמנו ללמוד תורה לא צריך את המיזם. ומי שלא יכול? אז אין לתת לו תשורה על "הבריחה מהבית". יש את אלה, ש"קורעים אותם מהבית" בשל הלחץ החברתי שנוצר וזה מיותר לחלוטין! נקווה שלא נגיע ליום שכדי לארגן מניין לקידוש לבנה נצטרך לארגן תשלום, אחרת, האברכים לא יבואו לקידוש לבנה.
|
|
|
|
|