בית פורומים בחדרי חרדים

הפעם פריי צודק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2022 17:29 לינק ישיר 
הפעם פריי צודק

פריי כותב נגד ניהול האירוע במירון על ידי שווינגר ולביא, מי שבמשמרת שלהם נהרגו 45 איש, במדינה שפויה הם היו עפים במקרה הטוב הפעם הפושעים מנהלים את הזירה שוב.

למרות היות פריי מעצבן לפעמים הפעם הוא צודק במאה אחוז

תוקן על ידי דברי ב- 03/05/2022 17:33:06

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 19:57 לינק ישיר 

הנשק העיקרי של המשטרה זה הגבלת הכניסה להר באמצעות עצירת התחבורה למירון בדרכים, ובכך לנסות ליצור לחץ על אלו הנמצאים בהר שבגללם נמנעת כניסה מאחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 19:39 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

גינגישראלי כתב:
לפי מה שהבנתי, לא יהיו סנקציות כספיות מותאמות מראש, אבל אם יראו שאנשים מתעכבים בשטח שוטרים יוכלו לבקש מהם את כרטיס השהיה ולפנות אותם מהמקום ואולי אפילו לתת דוח קנס כספי.

בפרסומים שונים גם מופיע שכמות האנשים בכל מתחם מוגבלת ל 300 איש...

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה יכול לעשות את זה לבודדים, אבל אם יהיה מדובר בקבוצות גדולות לא יצליחו לאכוף, ואם ינסו זה מתכון לבלגן גדול.

עם כמות השוטרים שיהיו בהר ואולי גם חלוקת הציבור לקבוצות קטנות יחסית (מכלאות), זה יהיה הרבה יותר קל.
אם לא יצליחו פשוט יעצרו את התחבורה והשאטלים מהחניונים והכאוס יהיה שם.

לא ברור לי עניין הגבלת ההתכנסות ל-300 איש במתחם, אבל אם יעשו את זה, המצב יהיה על הפנים מראש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 17:12 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
אפשר פשוט לקבוע שעת תפוגה לכרטיס נסיעה של חזור, ומי שיאחר יצטרך לשלם שוב

הם לא יכולים לדעת מראש מתי יגיעו בפועל למירון, רק יודעים מתי האוטובוס יוצא, כך שלא ניתן במעמד קניית הכרטיס לדעת מתי מסתיימים ה-4 שעות שהוקצבו.

זמן נסיעה ממוצעת למירון מירושלים למשל זה 3-4 שעות בממוצע, אם זה כולל הפסקה
אדם שהזמין נגיד כרטיס הלוך ל10 בבוקר, אמור להגיע ב2 בצהרים, יקבל 3 שעות המתנה, ויוכל לחזור בכרטיס חזור שלו לא יאוחר משעה 5, אם הוא עולה אחרי 5 הוא יאבד את כרטיס החזור ויצטרך לקנות מחדש
והיה אם היו פקקים בהלוך והוא איחר בשעה, יהיה לו רק שעתיים במירון
השנה אמורים במילא להיות פחות פקקים אם הכל יהיה מסודר לפי כרטיסים, ובכלל, יגיעו הרבה פחות מכל שנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 15:56 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

הם לא יכולים לדעת מראש מתי יגיעו בפועל למירון, רק יודעים מתי האוטובוס יוצא, כך שלא ניתן במעמד קניית הכרטיס לדעת מתי מסתיימים ה-4 שעות שהוקצבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 15:52 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:
לפי מה שהבנתי, לא יהיו סנקציות כספיות מותאמות מראש, אבל אם יראו שאנשים מתעכבים בשטח שוטרים יוכלו לבקש מהם את כרטיס השהיה ולפנות אותם מהמקום ואולי אפילו לתת דוח קנס כספי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה יכול לעשות את זה לבודדים, אבל אם יהיה מדובר בקבוצות גדולות לא יצליחו לאכוף, ואם ינסו זה מתכון לבלגן גדול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 15:51 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
נוירולוג כתב:

מישהו מבין איך מתכוונים לאכוף (או שבכלל לא מתכוונים לאכוף את זה?) את עניין השהות המוגבלת על ההר?
נניח אדם מגיע בשעה שקבעו לו בכרטיס הנסיעה, מי מפריע לו לשהות בהר יותר מהזמן שהוקצב לו? 
שלא לדבר על לא מעט אנשים שיגיעו למירון עוד לפני ההילולה וההגבלות.

אני לא יודע מה יעשו בפועל.

תאורטית אפשר לקחת מכל מי שנכנס את פרטי כרטיס האשראי ולגבות לפי זמן השהיה בציון.

כמובן שזמן השהיה נקבע כשהאדם יוצא החוצה.

אם נאמר, 50 שקלים לחצי שעה לאדם והגבלה של עד 1000 שקל ביום, נראה לי שתהיה תחלופה נאה של מבקרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא נראה שהם מתכוונים לעשות את זה, מה גם שאי אפשר לחייב אנשים להיות במירון רק על בסיס כרטיס אשראי.
ברמה הטכנית יכלו להשתמש ברעיון של רב קו, ובכניסה למירון (כל הכניסות מפוקחות) צריך להעביר את הכרטיס, מי שחורג מהזמן זה יופיע כשהוא מעביר במסוף היציאה והוא יחויב אוטומטית בסכום שייקבע מראש.
אבל לפי הפרסומים נראה שהם בונים על זה שאנשים יגלו אחריות וערבות הדדית, יותר מאשר ניסיונות אכיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 14:54 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 14:24 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2022 11:33 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

מישהו מבין איך מתכוונים לאכוף (או שבכלל לא מתכוונים לאכוף את זה?) את עניין השהות המוגבלת על ההר?
נניח אדם מגיע בשעה שקבעו לו בכרטיס הנסיעה, מי מפריע לו לשהות בהר יותר מהזמן שהוקצב לו? 
שלא לדבר על לא מעט אנשים שיגיעו למירון עוד לפני ההילולה וההגבלות.

אני לא יודע מה יעשו בפועל.

תאורטית אפשר לקחת מכל מי שנכנס את פרטי כרטיס האשראי ולגבות לפי זמן השהיה בציון.

כמובן שזמן השהיה נקבע כשהאדם יוצא החוצה.

אם נאמר, 50 שקלים לחצי שעה לאדם והגבלה של עד 1000 שקל ביום, נראה לי שתהיה תחלופה נאה של מבקרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 17:28 לינק ישיר 

הכול טוב ויפה, אבל "בואו", אם מאשימים את המשטרה ומטילים עליה את האחריות, היא לא יכולה להמשיך לקחת סיכונים ולעודד את הצפיפות המטורפת שנמצאת באזור הציון, מה לעשות ובשנים שבהם הלכתי באופן די קבוע (עד לפני כ-10 שנים) הציון היה המקום הכי צפוף, הרבה יותר ממתחמי החסידויות?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 17:28 לינק ישיר 

דברי כתב:

מי שבמשמרת שלהם נהרגו 45 איש, במדינה שפויה הם היו עפים במקרה הטוב הפעם הפושעים מנהלים את הזירה שוב.

נתנו גם ליעקב חיים מילר שוב להפיק את האירועים. נראה שכמה מהעסקנים רק הרוויחו מהרשלנות ויהנו השנה מתקציבים גדולים יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:23 לינק ישיר 

פלנטה כתב:
לענ"ד, שלילת התזמורת בחצר המערה, שהוא לכלל ישראל הבאים לפקוד את הציון ולשמוח בשמחת רשב"י, תהא עוולה גדולה מאד.
כמוה כשלילת האפשרות להתפלל בפנים הציון הק'.

איך? אל דאגה.
הסתדרו תמיד עם זה.
הריקודים הם הרי ברצף כל שעות היממה פרט לזמן שחרית בהנץ. יש מספיק זמן לשהות כל אחד בעת זמן עלייתו לציון הק'.
וכאמור, שזה לא 'אירוע' ולא משוייך לשום רב או אדמו"ר וכיוצא בזה, ולא כל מיני דברים העלולים למשוך המון ללא הגבלה.

אסור לשלול זאת. 

בהחלט. הופתעתי לקרוא מה שכתב ידידנו הג'ינג'י ששמע שלא תהיה תזמורת בחצר המערה.
זה חלק בלתי נפרד מהאווירה של ההילולא במירון מימים ימימה. ואם מוצאים הסר לתפילה בציון אין סיבה שלא יהיה הסדר לריקודים המסורתיים  (בדגש על ה"מסורתיים" בהמשך להערה שלך בתגובה השניה) בחצר המערה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:17 לינק ישיר 

רק שלא ישתלטו על זה ה'סלבים' ה'אמנים' וכל מיני גורמים ו'כוכבים' בעולם המוסיקה ה'חסידית'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 16:14 לינק ישיר 

לענ"ד, שלילת התזמורת בחצר המערה, שהוא לכלל ישראל הבאים לפקוד את הציון ולשמוח בשמחת רשב"י, תהא עוולה גדולה מאד.
כמוה כשלילת האפשרות להתפלל בפנים הציון הק'.

איך? אל דאגה.
הסתדרו תמיד עם זה.
הריקודים הם הרי ברצף כל שעות היממה פרט לזמן שחרית בהנץ. יש מספיק זמן לשהות כל אחד בעת זמן עלייתו לציון הק'.
וכאמור, שזה לא 'אירוע' ולא משוייך לשום רב או אדמו"ר וכיוצא בזה, ולא כל מיני דברים העלולים למשוך המון ללא הגבלה.

אסור לשלול זאת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2022 15:59 לינק ישיר 

מסכים אתך

כתבתי בעבר כמה פעמים דברים דומים, רשב"י יסתדר גם בלי כל ההפנינג שצמח בשנים האחרונות, מה שהביא עמ קהלים גדולים שאילולי זה כנראה לא היו מגיעים לרשב"י ומירון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפעם פריי צודק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext