בית פורומים בחדרי חרדים

האם לעולי הר הבית יש חלק בדם הנרצחים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2022 16:54 לינק ישיר 

הדיבוק
קשה מאוד לקרוא את דבריך.
תנסה לרדת שורה לפני שאתה מתחיל משפט חדש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2022 20:08 לינק ישיר 

הנה ראיון עם הפרשן לענייני ערבים 'צבי יחזקאלי'

שאומר שאין לזה קשר להר הבית,

זה קשור להסתה נגד היהודים, שהתגברה בתקופה האחרונה.

כל האשמה עצמית של היהודים רק משחקת לידי הערבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2022 22:51 לינק ישיר 

ירושלמי, תודה על התשובה הארוכה והמנומקת. ככלל, במדינה מתוקנת אי אפשר לנהל חיים לפי מיתוסים ותפיסות תיאולוגיות וברור שרצח הוא הדבר החמור ביותר בקיומה של חברה (לא בכדי הוא העברה היחידה שיש בה "בין אדם לחברו", שייהרג ואל יעבור - והיא גם היחידה שנלמדת מסברא). ערבי שרוצח הוא דבר ראשון רוצח, וזה בכלל לא משנה מי ואיך עצבן אותו (כמובן שניתן להניח שהערבי עלול לא לשלוט בעצמו, אבל המציאות היא שכמות המחבלים מתוך מליוני אזרחים ישראלים ופלסטינים, מוכיחה אחרת; מה גם, שגם לאנשים שלא שולטים בעצמם אנחנו לא מאפשרים הכל אלא להיפך, אנחנו מגבילים אותם לטובת קיום החברה). האם זה מכעיס אותם שעולים להר הבית? בכנות אומר לך שאני בספק גדול בעניין. יש לנו היסטוריה עם הרבה עמים, בכללם העמים הערבים, וזה לא תמיד היה קשור להר הבית ולא לציונות ולא לשום דבר. אגב, הסיפור של הר הבית הוא בכלל לא מוסלמי-עכשווי. יש גם מוסלמים שלא נכנסים להר הבית. מי שאסר ליהודים להיכנס להר הבית זה הממלוכים שסתם ניסו להצר את צעדיהם, והערבים ממשיכים בזה בערך מאותה סיבה. האם כיום ניתן לעצור את ההתפרעויות באמצעות מניעת עליה להר הבית? אולי, אבל השאלה אם זה חכם. ברגע שאתה מקבע אפליה ליהודים זה רק עניין של זמן שיהיה אסור ללכת לרובע המוסלמי ולמערת המכפלה ולקבר רחל וכו וכו, כי כבר הבנת שיש דבר כזה שיש דברים שאסורים ליהודים, והם הבינו שהפיגועים משתלמים. (מישהו כאן שאל מה היית אומר אם היו מחליטים שהליכה למאה שערים מאוד מאוד פוגעת ברגשותיהם העמוקים של הערבים... וכבר אמר אחד מבעלי המוסר, שיצר הרע לא רוצה את לייפציג - הוא רוצה את וורשה). אז לפחות לטעמי, 1. להגיד שיהודים שעולים להר הבית הם הבעיה, זה כמו להגיד שאם עשית תנועה לא מכובדת למאפיונר אז באמת מגיע לך למות, ואם אשה לא לבושה בצניעות אז מגיע לה להיאנס וכדו'. 2. לסגור את הר הבית כדרך לפתור בעיות, זה סתם לעצום עיניים ולפתוח אותן עוד שנתיים עם בעיות הרבה יותר גדולות. 3. לעשות הסכמים זמניים על הר הבית, זה לרוב עובד טוב כשזה בטעם טוב והם יודעים שיש להם מה להפסיד. זה אגב מה שעושים במערת המכפלה ובקבר רחל. 4. לגבי זה שיש יהודים שמעצבנים ערבים וכו', זה נכון, ובהחלט שכילד שמנת שמסתכל מהצד אני מבין שזה קשה לך. אבל לפחות לטעמי, כל קריאות הגנאי והגזענות מכוערות וראויות לתגובה חמורה באותה מידה (ושוב, למשטרה ולמדינה אין הבדל אם אתה פרא אדם, מסכן או משוגע), אבל בשקט בשקט - תדע שצריך לשמוח שיש גם לנו משוגעים, כי אם כוחנו היינו אדיבים ומתוקים היית אתה חווה את מה שגרם למשוגעים להשתגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 05:55 לינק ישיר 

בתרצ"ח הטבח בחברון היה בגלל שתקעו בשופר בכותל והמופתי פרסם שהיהודים מסכנים את אל אקצה.

מה שאומר לכם שהיהודים יעשו מה שצריך והערבים ישקרו ויסיתו כדי לרצוח יהודים.

גם אז היו יהודים שסברו שהתקיעה בשופר היא התגרות ופגיעה בסטטוס קוו (זאת באמת היתה פגיעה בסטטוס קוו)

יש דין כיבוש.
אנחנו יכולים להתנהג כמו חלשים ומסכנים ולהגיש את הצוואר לשוחטים או להתנהג כמו עם בארצו ולקום על הבאים עלינו להרגנו.

אני מנסה לדמיין את בני ישראל שהגיעו עם יהושע אומרים "תראה יהושע, זאת התגרות בגויים ופגיעה בסטטוס קוו" ועוד נדמה להם שזאת הגישה היהודית הראויה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 09:17 לינק ישיר 

הדיבוק

תודה על הדברים, נראה לי שהויכוח די הצטמצם. אני ממש לא חושב שיש להפגין חולשה והתרפסות, כבר כתבתי שלו יכולתי הייתי בוחר ליכוד. השנה קיבלו הערבים מבנט תקציבים מטורפים, וזה מה שקיבלנו..

אני פחות מדבר על עצם העליה להר הבית, ויותר על הסגנון, דוקא לשיר ולנפנף, אני חושב שמי שעולה צריך לחשוב על החשבון שלו עם ה', הוא לא עולה למקום הקדוש ביותר במחשבה נטו על השועלים המהלכים סביבו, והפרצופים שיעשה להם..

אלי

אתה לא באמת יכול להשוות את ביאת הארץ שנועדה לשם כיבוש ואף ליותר מכך, לבין המצב כיום לאחר שכבר אמרו חז"ל שנשבעו שלא ימרדו באומות ולא יעלו בחומה. זהו הסגנון שהנחילו לנו ה'פרושים' במזן בית שני, לעומת הצדוקים והסיקריקים. ואם תימצי לומר הגיע זמן הגאולה, זה לא הפורום המתאים, אנחנו בחדרי חרדים.

את המשל של אני כן רוצה לעדכן. הדבר דומה למבקר בספארי באפריקה המתגרה בחיות טרף, וטוען - למה רק להם מותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 15:28 לינק ישיר 

על השאלה הפשוטה למה לעצבן בני אדם סתם גם אם ערבים, שאלתם את עצמכם?

אני נגד עליה להר הבית מטעמים גלויים וידועים, רובם הלכתיים, גם אזהרה לא לעלות כדי לא להכשיל היא הלכתית.

מבחינה פוליטית אני מעדיף שיעלו חרדים, שהענין שלהם הוא הרב הבית ולא ניצוח והוכחת שליטה.

אני חושב שביסוד העויינות הערבית עומדת האמונה שלהם, ולכן זו חצי מלחמת דת. אבל עדיף שהמלחמה תהיה לאומית ולא דתית. גם מטעם מאד פשוט, הערבים  בסביבה זנחו את הלאומיות הפלסטינית אבל האיסלמיסטיים לא זנחו את האיסלם. ומחלמת דת תביא לכאן המון מוסלמים למלחמה. וודאי נזק לישראל בעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם לעולי הר הבית יש חלק בדם הנרצחים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext