בית פורומים בחדרי חרדים

מחקר - אחד מכל שבעה יהודים בעולם הוא חרדי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/5/2022 12:01 לינק ישיר 
מחקר - אחד מכל שבעה יהודים בעולם הוא חרדי

דו"ח חדש שפרסם המכון לחקר מדיניות יהודית (JPR) בעריכת ד"ר דניאל סטצקי, הוא הניסיון הראשון אי פעם להעריך את האוכלוסייה החרדית העולמית.

לפי הדו"ח, למרות האתגרים הרבים, שיעור הגידול הגבוה בקרב יהודים חרדים, הביא את אוכלוסיית החרדים כיום למעבר לשני מיליון, המהווה לא פחות מ-80% מכלל הגידול של האוכלוסייה היהודית בעולם.

הדו"ח מעלה כי גודלה הנוכחי של האוכלוסייה החרדית, משוער בכ-2.1 מיליון ברחבי העולם, שהם 14% מכלל האוכלוסייה היהודית המונה 15 מיליון.

בהתחשב בקצב הגידול המואץ, האוכלוסייה החרדית עשויה להכפיל את גודלה בתוך עשרים שנה ליותר מחמישית מהכלל.

כיום, ישראל וארה"ב מהוות כ-92% מהיהודים החרדים, נכתב בדו"ח. ואילו אירופה היא ביתם של 5% מהאוכלוסייה החרדית העולמית, בעוד השאר חיים בעיקר באמריקה הלטינית, דרום אפריקה, קנדה ואוסטרליה.

מחוץ לישראל וארה"ב, שלוש האוכלוסיות החרדיות הגדולות ביותר נמצאות בבריטניה שם מתגוררים כ-75,000, שהם 25% מכלל יהודי בריטניה. בקנדה 30,000, שהם 8% מכלל היהודים. ואילו בצרפת מתגוררים 12,000 חרדים, המהווים 3% מכלל היהודים.

בעוד האוכלוסייה היהודית בעולם גדלה ב-0.7% בשנה בעשור האחרון, האוכלוסייה החרדית גדלה ב-3.5%-4.0% מדי שנה - פי חמישה עד כמעט שישה מהר יותר.

עד 70%-80% מגידול האוכלוסייה היהודית בעולם יוחסו לחרדים. שיעורי הצמיחה של החרדים יוחסו להולדה גבוהה ותמותה נמוכה מאוד.

המכון לחקר מדיניות יהודית הוא ארגון מחקר, ייעוץ וצוות חשיבה שבסיסו בלונדון. מטרתו היא לקדם את הקהילות יהודיות בבריטניה וברחבי אירופה, על ידי ביצוע מחקר והסברה לפיתוח מדיניות תוך דיאלוג עם אלו שביכולתם להשפיע בצורה חיובית על החיים היהודיים.

הרב יואל פרידמן, מנהל ענייני ציבור בארגון 'פינטר טראסט' אמר בתגובה: "המחקר של ה-JPR מעניק תמונה ברורה של עתידה של היהדות העולמית ומראה שלמרות האתגרים המתמשכים, הציבור החרדי חזק וצומח, לכן חשוב שלקהילה החרדית תהיה קול בנושאים הרלוונטיים. באמצעות ארגון 'פינטר טראסט', אנו שואפים לקיים קשר יזום עם מובילי דעת קהל ברחבי בריטניה, כדי לתת להם תובנה מדויקת ומהימנה על הקהילה החרדית המשגשגת בבריטניה".

ארגון 'פינטר טראסט' שהוקם ע"ש ולזכרו של העסקן החרדי הנודע הרב אברהם פינטר ז"ל מגדולי עסקני יהדות באנגליה, קיבל את תמיכתם של כל הקהילות החרדיות בבריטניה, ופועל על פי דעת תורה של גדולי הרבנים מרחבי הקהילה החרדית בלונדון, מנצ'סטר, גייטסהד ואסקס.

הארגון מבקשת להעניק קול אותנטי לקהילה החרדית בבריטניה, ותיאור מדויק ואמיתי של מי אנחנו ואיך אנחנו חיים את חיינו.

https://www.inn.co.il/news/549277

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2022 03:24 לינק ישיר 

פעם, החרדים היו נשמעים לגדולי תורה, והיום הם נשמעים לגדולי תורה, שנאמר ; ויאמינו בה'
ובמשה עבדו.
לא לומדים אנגלית כי זה עלול להפריע ללימוד התורה.
יש ויש חרדים שהם לומדים
באוניברסיטה בהסכמת רב.
הרבנים של היום התוו שעבודת
נשים כפי ההלכה היא מותרת.
המוני חרדים עובדים במקומות
עבודה חילוניים, וכמובן
נוסעים בתחבורה ציבורית ועוד,
יש כאן מישהו שיש לו אינטרס
להכריז שהחרדים מתבדלים
ושפעם לא היו חרדים,
אגב, פעם לא היה איסור של
אינטרנט, אה כי פעם לא היו
חרדים...
החרדים של היום הם ההמשך
של חז"ל והחרדים של פעם, גם אלה שהלכו בלי כיפה.
יש עדיין סימנים של התבדלות,
פחות משרתים בצבא, וכן הליטאים פחות עובדים, והם מנסים לעבוד בעבודת קודש.
התבדלות זוהי ערך יהודי ולא ערך חרדי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2022 02:30 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

A_Smithee כתב:
אלי, חרדי יגיד לך שכל מי שהזכרת היה חרדי כי חרדיות משמעותה קיום תורה ומצוות בשלמות

בדיוק, הא ותו לא.
המשמעות האמיתית של חרדי היא: קיום תורה ומצוות בשלימות, שמירה על הלכות מוקצה דרבנן בשלימות, הידור מצווה אפילו דרבנן, זה חרדי, וכך היו יהודי הדורות הקודמים
להיכנס לכל הדקויות הקטנות של צורת מלבוש מסוימת או התנהגות בדלנית, היא ילדותיות נטו

וכמו כן חרדים לאומיים, לפי אותה הגדרה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2022 02:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

נו, פעם עם ישראל היו 100% חרדים

אני מתאר לעצמי שאתה מפריז בכוונה, תמיד היו קבוצות רחוקות יותר או פחות מקיום מצוות (עובדי הבעל בבית ראשון, צדוקים בבית שני וכו')

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2022 02:03 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
אלי, חרדי יגיד לך שכל מי שהזכרת היה חרדי כי חרדיות משמעותה קיום תורה ומצוות בשלמות

בדיוק, הא ותו לא.
המשמעות האמיתית של חרדי היא: קיום תורה ומצוות בשלימות, שמירה על הלכות מוקצה דרבנן בשלימות, הידור מצווה אפילו דרבנן, זה חרדי, וכך היו יהודי הדורות הקודמים
להיכנס לכל הדקויות הקטנות של צורת מלבוש מסוימת או התנהגות בדלנית, היא ילדותיות נטו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2022 01:47 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
ממי היה ניתן להבדל?
מהמדעים, מידע כללי והשכלה.

הבאתי לך רשימה של גדולי הרבנים שבלטו גם בגדולה אקדמית.
לא סתם רבנים גדולים בתורה אלא גם גדולים ומפורסמים בהשכלה כללית. יכולתי להביא לך עוד רבנים רופאים כמו משה אבן תיבון אבל הוא לא רופא מפורסם.
ההסטוריה מלמדת אותנו שרבנים רבים היו גם בעלי מקצוע עם השכלה רחבה מעבר להשכלה תורנית.

אבל התשובה שלך שוב מוכיחה את הטענה שלי.
אתה אומר "פעם לא היה צורך להבדל, היום חייבים"

מה שאומר לך שמדובר בתופעה חדשה, ריאקציה למודרנה ולחילוניות. זה בדיוק מה שאני כתבתי ויוצא שאנחנו מסכימים.

נו מה.. להתחיל להביא לך עכשיו מה שחז"ל אמרו על מי שלומד חכמות חיצוניות?
אתה טוען עכשיו שחכמי ישראל לא נמנעו ממדעים ומהשכלה?
אינספור מימרות חז"ל וחכמי ישראל על בדלנות מתורת יוונית ומכל הדומה להם

וטענתי בקשר לכך שהיום חייבים את ההיבדלות מחילונים כי היום הם קיימים, הייתה מלווה בטענה נוספת שמשום מה הנך מתעלם ממנה, שאילו היו בזמנם חילונים במתכונתם כיום, מה שאומר - חיים של טינוף ניבול פה וזנות בצורה הכי תהומית שיש, הם היו מתבדלים באותה מידה, זה רק אומר שהם דומים אלינו - החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 23:36 לינק ישיר 

אלי, חרדי יגיד לך שכל מי שהזכרת היה חרדי כי חרדיות משמעותה קיום תורה ומצוות בשלמות ואילו היו היום היו מתנהגים כמו החרדים. סוציולוגית, החרדיות היא (אחת ה)תשובות למודרניות, לאמנסיפציה ולהתחלנות ולכן אין טעם לדון אם הרמב"ם (למשל) היה חרדי. עובדתית אורח החיים החרדי שונה מאוד מזה שהיה בעבר ולא תמיד רק בהחמרה, בהסתגרות ובשינויים קוסמטיים, למשל אני יכול לתאר לעצמי שאם היית שואל יהודים בעיירה קטנה באירופה פעם מה דעתם על חברה שבה הגברים נמצאים בבית המדרש או בבית או עובדים בתוך הקהילה והנשים מפרנסות "בחוץ" היו שהיו חושבים שזו פריצות. עובדתית גם הרבה אמונות יסוד של החרדיות ואמונות שנתפסות כיסודיות ביהדות היו לא מקובלות פעם או שנויות במחלוקת

תוקן על ידי A_Smithee ב- 12/05/2022 23:37:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 19:10 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

לדעתך אילו הרמב"ם היה חי בימינו הוא היה לומד באוניברסיטה עם סטודנטיות בלבוש מינימאלי, כי היה לו חשוב להיות רופא למרות הכל - ולכן הוא לא חרדי, לעומת יענק'ל מבני ברק שלא מוכן לכך ולכן הוא כן חרדי? 

הרמב"ם אינו דוגמא טובה כי הוא באמת היה קיצוני ביחס לרבים מגדולי ישראל. הוא בודאי היה רחוק מאוד מהתפיסה החרדית.

לא רק בבדלנות אלא גם בגישתו לרבנות ולפרנסה.

מבחינת צניעות, כולנו נחשפים לצעירות בלבוש לא צנוע והאוניברסיטה אינה מאוד שונה מהאוטובוס, הסופרמרקט והרכבת.

גם בתקופת הגמרא אתה רואה דיונים על מראות מאוד לא צנועים, למשל של כובסות בנהר והדרך להתמודד עם המראות.

יש סיבה למה לא מלמדים אנגלית בישיבות, זה לא בגלל צניעות אלא בגלל הבדלנות, הרצון לא להכיר ולהתערבב בידע שלא שייך לנו.

הגישה החרדית היא גישה שאומרת שהעולם מסוכן להמשך קיום היהדות ולכן יש להבדל ממנו.

אולי אם הרמב"ם היה חי היום הוא היה מגיע גם הוא למסקנה הזאת אבל בזמנו ובכל ההסטוריה היהודית לא נהגו כך.

למעשה אנחנו רואים בגמרא את גדולי האמוראים כמו שמואל שמתחבר לחכמי הגויים ואינו חושש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 15:27 לינק ישיר 

"חרדי" זו הגדרה סוציולוגית. חלק מהמאפיינים הסוציולוגיים של החרדי הוא שאיננו מבין את מדעי החברה ובכללם סוציולוגיה, מה שמביא אותנו ללולאה אינסופית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 13:42 לינק ישיר 

לדעתך אילו הרמב"ם היה חי בימינו הוא היה לומד באוניברסיטה עם סטודנטיות בלבוש מינימאלי, כי היה לו חשוב להיות רופא למרות הכל - ולכן הוא לא חרדי, לעומת יענק'ל מבני ברק שלא מוכן לכך ולכן הוא כן חרדי? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 13:03 לינק ישיר 

ממי היה ניתן להבדל?
מהמדעים, מידע כללי והשכלה.

הבאתי לך רשימה של גדולי הרבנים שבלטו גם בגדולה אקדמית.
לא סתם רבנים גדולים בתורה אלא גם גדולים ומפורסמים בהשכלה כללית. יכולתי להביא לך עוד רבנים רופאים כמו משה אבן תיבון אבל הוא לא רופא מפורסם.
ההסטוריה מלמדת אותנו שרבנים רבים היו גם בעלי מקצוע עם השכלה רחבה מעבר להשכלה תורנית.

אבל התשובה שלך שוב מוכיחה את הטענה שלי.
אתה אומר "פעם לא היה צורך להבדל, היום חייבים"

מה שאומר לך שמדובר בתופעה חדשה, ריאקציה למודרנה ולחילוניות. זה בדיוק מה שאני כתבתי ויוצא שאנחנו מסכימים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 09:26 לינק ישיר 

מזרוחניקים לא שומרים מצוות (ברמה של משנה-ברורה)
אולי חרדלי"ם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2022 00:20 לינק ישיר 

נעשה קצת סדר, הבאת הוכחה לטענתך, מכך שהיו כמה רבנים שהיו גם רופאים ומתמטיקאים
קיבלת תשובה, המון חרדים נופלים בדרך לאוניברסיטה, ובגלל זה יש היום פחות רופאים חרדים

עכשיו משאין לך תשובה על כך, וגם אין לך תשובה ככל הנראה על מה שכתבתי, שמעשרות אלפי רבנים מצאת רשימה של ששה רופאים ומתמטיקאים, פנית לטענה אחרת שחרדים כיום מתבדלים יותר מהיהודים של פעם..

אבל רק רגע..
ממי הם מתבדלים החרדים של היום? מהחילונים
נו? אז ממי רצית שהם יתבדלו פעם אם לא היו חילונים?
תהיה בטוח שאם היו חילונים גם לפני 1000 שנה, ואני מדבר לא על חילונים של 2-3 דורות אחורה, אלא על החילוניות והזוהמא של היום, תהיה בטוח שהיהודים היו מתבדלים גם מהם לגמרי
בטח לא שכחת גם את מה שהרמב"ם כתב על מה קורה אם יש לאדם שכנים רעים וחטאים, שהוא צריך ללכת לדור לבדו ביערות כדי להתבדל מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 20:31 לינק ישיר 

כתבת, ואני מצטט:

"ועוד לא נגענו במה נדרש כיום ממי שרוצה להיות היום רופא, מתחיל בלימודי ליבה, וכלה בלימוד הרבה שנים באוניברסיטה בין חילונים, מה אתה משוה"

במלים אחרות, לשיטתך חרדי טוב מחויב בבדלנות.
הוא לא יכול ללמוד רפואה כי צריך ללמוד ליבה ולשהות בין חילונים.

זאת בדיוק הנקודה שלי.
אנחנו לא מדברים על חרדים רק כשומרי מצוות אלא על חרדים כמי שמקפידים להתבדל משאר האוכלוסיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 19:34 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
האמנם הרמב"ם היה חרדי?
כמה רופאים חרדיים אתה מכיר (לא כולל בעלי תשובה)
כמה פילוסופים?
הרלב"ג היה מתמטיקאי ואסטרונום.
הרמב"ן היה רופא.
אבן עזרא היה מתמטיקאי ואסטרונום.
רבי שמואל הנגיד היה שר האוצר ושר הצבא של ספרד.
רבי אברהם זכות לימד באוניברסיטת סלמנקה.
הגר"א דיבר על חשיבות לימוד מתמטיקה.

אלה חרדים?

אתה בחרת להגדיר חרדים רק כשומרי תורה ומצוות.
אם זה היה נכון, איפה כל המהנדסים החרדים? הרופאים? הפיזיקאים? המתמטיקאים?

אתה בוחר להגדיר חרדים רק על דרך שמירת המצוות אבל ברור לך שזה לא מקרה שאתה לא מכיר רופאים חרדים.

הבאת רשימה של ששה רבנים, השמטת עשרות אלפי רבנים שאף אחד מהם לא היה רופא מתמטיקאי או מהנדס
אם כבר, יש היום הרבה יותר מששה רופאים ומהנדסים במגזר החרדי..

בקיצור הלוגיקה שלך מאוד מוזרה

ועוד לא נגענו במה נדרש כיום ממי שרוצה להיות היום רופא, מתחיל בלימודי ליבה, וכלה בלימוד הרבה שנים באוניברסיטה בין חילונים, מה אתה משוה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2022 14:07 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
נו, פעם עם ישראל היו 100% חרדים
פעם אף אחד לא היה חרדי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מחקר - אחד מכל שבעה יהודים בעולם הוא חרדי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext