| נשלח ב-11/5/2022 00:42 |
|
| |
גמ"ח "אושר וכבוד "
מישהו בדק את התנאים בגמ"ח החדש לעומת הגמ"ח המרכזי ? האם זה משהו שנשען על יסודות יציבים ?
תוקן על ידי בונדמן ב- 11/05/2022 00:42:39
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2022 00:53 |
|
| |
הם מבוססים על כמה חלקים,
1. הכספים מושקעים ומניבים תוך כדי תנועה ריביות נמוכות אבל בטוחות ומזה פרנסתם.
2. כל הורה משאיר בסוף סכום מסויים שנשאר אצלהם, כאחוז וחצי לשנת הלואה,
נשמע קצת, אבל כשמדובר על כמה אלפי משפחות שכל אחת משאיקה בקופה כ1000 שקל לחודש זה רווח יפה לקופה שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 22:57 |
|
| |
ירו_שלמי
| hhaavv כתב: |  | גם המודל העסקי של קופות פנסיה לשעבר היו מבוססות על פירמידה - שיש יותר צעירים שמשלמים פנסיה מאשר זקנים שאמורים לקבל. אלא שברוב המדינות המערביות המודל הזה קרס, מכיוון שיש פחות צעירים מאשר זקנים. זה אמנם נראה כמו פירמידה וזה לגיטימי לגמרי, הבעיה בפירמידות הפסולות היא, שבמקום לייצר משהו הם מגלגלים כסף, עד שזה יקרוס. גמ"ח בהגדרה מטרתו לגלגל כסף, לקחת ממפקידים ולתת ללווים - ואין בכל כל פסול, אם זה נבנה כפירמידה, כדי להגדיל את אפשרויות ההלוואה או כל סוג אחר של אפשרות להגיע ליותר מזומנים. מי שמאשים את הגמ"חים בפירמידה אמור גם להאשים גמ"ח שפוט לוקח הפקדות ומלווה ללווים, כי הוא לא באמת מייצר כסף - אך כאמור זה ממש לא התפקיד שלו. אבל למה לא להשמיץ, כל עוד זה לא עולה כסף??? |
|
עקרונית, גם ריבית בנקאית, ובעצם המושג כסף כפי שהוא היום, מבוססים על גידול הכלכלה. הכל מבוסס על כך שמחר העולם יהיה שוה יותר. אם הכלכלה העולמית תפסיק לצמוח - זו תהיה קריסה של ממש, עליה = יציבות. אז מי שמעוניין יכול גם לכנות את העולם כולו כפירמידה אחת גדולה..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 21:18 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | אולי שכבודו יספר לנו על היסודות היציבים של הגמח המרכזי? הגמ"ח המרכזי זה פירמידה לכל דבר,היות והגידול הטבעי של הציבור החרדי הוא יותר מפירמידה ,עד היום הגמ"ח תפקד להפליא ואני קיבלתי עבור נישואי ילדיי הלוואות מכובדות כמובטח. חוששני שההישג המרכזי של "אושר בכבוד"יהיה מיטוט הפירמידה של הגמ"ח המרכזי ,וחבל!
גם אני מצטרף.
ויפה שקראת בשם המפורש פירמידה. זה מבוסס על גידול של כ-3 אחוז בשנה, והציבור החרדי גדל ביותר מכך. אני אוהב להיכנס בפירמידות השונות הגלויות והמתחפשות, כבר ממש התמחיתי בזה. אבל כאן יש אפילו מרווח ביטחון, הם לא ניצלו את כל אחוז הגידול של הציבור החרדי (בשונה מחיקויים שונים שבונים על כ-5 אחוז גידול בשנה!).
ולמי שפחות מכיר את הבעיה בפירמידות - הן בנויות על רווח שכולו מגיע מכך שאחרים, בעקבותיך, יפקידו גם את כספם ואתה תיהנה מזה. הבעיה היא שאותם אחרים בונים על אלו שאחריהם, ובפירמידה מצויה אלו שיגיעו 7, נגיד, דורות אחריך כבר לא יהיה להם מי שיגיע אחריהם כי כולם כבר יהיו בפנים.. במקרה שלנו זה לא אמור לקרות, כי דאגו מראש לא לגדול מהר מידיי, כדי שתמיד יהיו חדשים.
אני חושב שהגמ"ח המרכזי בטוח לפחות ברמה כזו שרוב הסיכויים שאצליח להוציא הלוואה אחת לפני שיקרוס.. ואז כיסיתי את ההשקעה לפחות. (אני אגב כבר הוצאתי), בינתיים הוא יציב, אם יקרוס - לכאורה זה יתבטא בתור שיתחיל להתארך בהמתנה להלוואה, בינתיים זה ממש לא קורה.
מה שכן מפחיד קצת זה אותם מתחרים שנכנסים לשוק, כדבריך, בזמנו חשבתי שהם מספיק חזקים שלא יכנסו מתחרים גדולים. מצד שני הסכנה במתחרים היתה רצינית יותר אילו רוב הציבור ממש היה כבר במרכזי, ואז אם בא מישהו חדש ולוקח מהם את הגידוול הטבעי, זו בעיה. כעת נראה שעדיין השוק ממש לא מלא, ויש מקום ל-2 או יותר קרנות יציבים. |
|
יש מקום לעוד קרנות, הבעיה שאושר בכבוד שברו את כללי המשחק הזהירים והשמרנים של פירמידת הגמח המרכזי ,הגמחהמרכזי דורש להתחיל את ההפקדה עד גיל 3 כדי שבשנות גדילת הילוד הכסף ישמש להלוואות ,פתאום קם מתחרה שאומר אני מצרף אותך בגיל הנעורים, חושב האב שהרגע גמל את ילדו מחיתול ,אין לאן למהר תמיד אפשר להצטרף לאושר בכבוד,וזה עלול לפגוע בגמח המרכזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 13:07 |
|
| |
גם המודל העסקי של קופות פנסיה לשעבר היו מבוססות על פירמידה - שיש יותר צעירים שמשלמים פנסיה מאשר זקנים שאמורים לקבל. אלא שברוב המדינות המערביות המודל הזה קרס, מכיוון שיש פחות צעירים מאשר זקנים. זה אמנם נראה כמו פירמידה וזה לגיטימי לגמרי, הבעיה בפירמידות הפסולות היא, שבמקום לייצר משהו הם מגלגלים כסף, עד שזה יקרוס. גמ"ח בהגדרה מטרתו לגלגל כסף, לקחת ממפקידים ולתת ללווים - ואין בכל כל פסול, אם זה נבנה כפירמידה, כדי להגדיל את אפשרויות ההלוואה או כל סוג אחר של אפשרות להגיע ליותר מזומנים. מי שמאשים את הגמ"חים בפירמידה אמור גם להאשים גמ"ח שפוט לוקח הפקדות ומלווה ללווים, כי הוא לא באמת מייצר כסף - אך כאמור זה ממש לא התפקיד שלו. אבל למה לא להשמיץ, כל עוד זה לא עולה כסף???
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 13:00 |
|
| |
לא הייתי קורא פירמידה למודל של הגמח"ים האלו במקרה הכי גרוע תקבל את כספך בחזרה בלא ההלוואה הנכספת, מה שלא ניתן לומר על כל הפירמידות בימינו ובכל מקרה, כל אדם משאיר שם כמה אלפי שקלים תרומה, לאחר החזרת חלק מכספי התרומה כמענק בהלוואה אם כך, כספי ההון העצמי של גמח"ים מסוג זה, גודלים עם השנים
מה קורה אם אנשים חדשים יפסיקו להפקיד לגמרי? הגמ"ח לא יקרוס, אלא מקסימום יוכל לתת הלוואות קטנות יותר ממה שהבטיח על סמך ההחזרים החודשיים של אלו שכבר קיבלו הלוואות.
לסיכום, יש כאן דמיון לפירמידה, אבל ממש לא הסיכונים של פירמידה טיפוסית, בהם מפסידים את הקרן עצמו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 10:58 |
|
| |
לא נעים להגיד .מודל של ערפל הוא לא מודל בעיני והציבור החרדי בעיני הוא מקום של שטיבלעך ,של תן וקח , של סחר מכר ושל פרוטקציה . לא מקום של ניהול תקין. לא מקום של הקמת מנגנונים של פיקוח .מקום של אסונות כמו מירון .מעדיף לא לבטוח באירגונים כאלה .על כל האירגונים החרדים שקשורים לכסף מצידי יש עליהם סטיגמה רעה . נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 10:37 |
|
| |
הציבור החרדי = פראיירים לא מתים וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 10:26 |
|
| |
ירו_שלמי
| משגיחבשער כתב: |  | אולי שכבודו יספר לנו על היסודות היציבים של הגמח המרכזי? הגמ"ח המרכזי זה פירמידה לכל דבר,היות והגידול הטבעי של הציבור החרדי הוא יותר מפירמידה ,עד היום הגמ"ח תפקד להפליא ואני קיבלתי עבור נישואי ילדיי הלוואות מכובדות כמובטח. חוששני שההישג המרכזי של "אושר בכבוד"יהיה מיטוט הפירמידה של הגמ"ח המרכזי ,וחבל!
|
|
גם אני מצטרף.
ויפה שקראת בשם המפורש פירמידה. זה מבוסס על גידול של כ-3 אחוז בשנה, והציבור החרדי גדל ביותר מכך. אני אוהב להיכנס בפירמידות השונות הגלויות והמתחפשות, כבר ממש התמחיתי בזה. אבל כאן יש אפילו מרווח ביטחון, הם לא ניצלו את כל אחוז הגידול של הציבור החרדי (בשונה מחיקויים שונים שבונים על כ-5 אחוז גידול בשנה!).
ולמי שפחות מכיר את הבעיה בפירמידות - הן בנויות על רווח שכולו מגיע מכך שאחרים, בעקבותיך, יפקידו גם את כספם ואתה תיהנה מזה. הבעיה היא שאותם אחרים בונים על אלו שאחריהם, ובפירמידה מצויה אלו שיגיעו 7, נגיד, דורות אחריך כבר לא יהיה להם מי שיגיע אחריהם כי כולם כבר יהיו בפנים.. במקרה שלנו זה לא אמור לקרות, כי דאגו מראש לא לגדול מהר מידיי, כדי שתמיד יהיו חדשים.
אני חושב שהגמ"ח המרכזי בטוח לפחות ברמה כזו שרוב הסיכויים שאצליח להוציא הלוואה אחת לפני שיקרוס.. ואז כיסיתי את ההשקעה לפחות. (אני אגב כבר הוצאתי), בינתיים הוא יציב, אם יקרוס - לכאורה זה יתבטא בתור שיתחיל להתארך בהמתנה להלוואה, בינתיים זה ממש לא קורה.
מה שכן מפחיד קצת זה אותם מתחרים שנכנסים לשוק, כדבריך, בזמנו חשבתי שהם מספיק חזקים שלא יכנסו מתחרים גדולים. מצד שני הסכנה במתחרים היתה רצינית יותר אילו רוב הציבור ממש היה כבר במרכזי, ואז אם בא מישהו חדש ולוקח מהם את הגידוול הטבעי, זו בעיה. כעת נראה שעדיין השוק ממש לא מלא, ויש מקום ל-2 או יותר קרנות יציבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 06:39 |
|
| |
אם הגמח המרכזי הוא פירמידה אזי עדיף שיתמוטט ויפה שעה אחת קודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 01:58 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | אולי שכבודו יספר לנו על היסודות היציבים של הגמח המרכזי? |
|
הגמ"ח המרכזי זה פירמידה לכל דבר,היות והגידול הטבעי של הציבור החרדי הוא יותר מפירמידה ,עד היום הגמ"ח תפקד להפליא ואני קיבלתי עבור נישואי ילדיי הלוואות מכובדות כמובטח. חוששני שההישג המרכזי של "אושר בכבוד"יהיה מיטוט הפירמידה של הגמ"ח המרכזי ,וחבל!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2022 01:29 |
|
| |
אולי שכבודו יספר לנו על היסודות היציבים של הגמח המרכזי?
|
|
|
|
|