בית פורומים בחדרי חרדים

סיגריות לחיתון ילדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2022 23:59 לינק ישיר 
סיגריות לחיתון ילדים

השורות הבאות נכתבו אחרי שעוד מכר שלי קרס תחת הנטל ולקה בליבו בעקבות נישואי שלש בנות. הוא הצטרף לרשימה שחורה וארוכה, טבולה באותיות של דם.

וכששאלתי אנשים מה הם אומרים על כך שאנשים מסכנים את עצמם וחתנים מסכנים את חמיהם ומחותנים מסכנים את מחותניהם, בשביל לקנות דירה – נעניתי: "מי אמר שזה בגלל זה? למה לקשר את כל ההתקפי לב / אירועים מוחיים / גידולים סרטניים – דווקא לחיתון ילדים?".

וכשישבתי לנתח את הטיעון, המשלתי לעצמי משל, והעליתי אותו על הכתב. וכשסיימתי את הכתיבה, הבטתי במראה שהצבתי לעצמי ולכל הקהל הקדוש שלנו – ונבהלתי. ראיתי צורך עמוק לשתף את הציבור ולשמוע תגובות.

"מזל טוב! מזל טוב!" קריאות שמחה נשמעו מכל עבר. ר' יוסף אירס את בתו הבכורה עב"ג בשעה טובה ומוצלחת. כל ידידיו ומכריו באו לשמוח עמו בשמחת האירוסין.

יום לאחר השמחה הוא מרים טלפון אל ידידו הקרוב, ר' שמעון, זה שאירס לא מזמן את בתו השלישית. "תגיד לי", הוא פותח ללא הקדמות מיותרות, "איך מתחילים?"

ר' שמעון לא זקוק להסברים. הוא מבין את השאלה מצוין. "תראה", הוא אומר, "יש הסדר מצוין עם יצרנית הסיגריות דובק, זה משהו שהתחיל לעבוד לפני חמש שנים וזה נוסע מצוין. אתה שומע? זה הולך ככה: הם משלמים לך את מה שהתחייבת, אתה מצידך לא צריך להשיג כסף ולא כלום, רק להתחייב לעשן כל יום חפיסות סיגריות שלהם".

"מה?? מי? כמה?"

"מה ששמעת. אתה צריך לעשן כל יום כמות של סיגריות. על כל חפיסה שאתה מתחייב לעשן למשך עשרים שנה כל יום – אתה מקבל מאה אלף ₪. כמה התחייבת?"

"יצאתי ממש בזיל הזול, 400 אלף", אומר ר' יוסף.

"ארבע מאות? וואו, באמת יצאת בזול. אז אתה מתקשר לדובק, חותם איתם חוזה על ארבע חפיסות ליום לעשרים שנה, וקיבלת את כל ההתחייבות שלך. לחתן שלך יש דירה, ולבת שלך יש חתן, ואתה ממשיך לנסוע לחיים טובים ולשלום אל עבר הבת הבאה".

"רגע, רגע, אתה רץ קדימה ואני עדיין לא עיכלתי את הרעיון. תגיד לי, אני בחיים לא עישנתי, זה מאוד לא בריא. ארבע חפיסות ליום? בגיל שלי, ארבעים וחמש? ולהתחייב על ארבע חפיסות ליום, עד גיל שישים וחמש? זה מסוכן, לא?"

"מה מסוכן תגיד לי, זה מה שכולם עושים ואני לא רואה שאנשים מתים מזה. ממשיכים לחייך, גם אם נהיים קצת צרודים ועצבניים, מתגברים, הגוף מתגבר. תכל'ס מה עדיף לך? שהבת שלך תישאר בבית עד גיל ארבעים? כולם עושים את זה וזה בסדר, יש סייעתא דשמיא".

"אבל בכל זאת, אני מכיר הרבה בגילאים האלה שנפטרו מסרטן! ארבע חפיסות ליום! ותעזוב סרטן, כמות כזאת של סיגריות גורמת לעוד המון דברים, מחלות לב, שבץ מוחי, וכו'. אתה שומע על מה אתה מדבר?"

"לא יודע, אתה צודק שהרבה כאלה מתים מסרטן, אבל מי אמר לך שהם נפטרו דווקא מזה? אולי היה קורה להם סרטן גם בלי זה, מה אתה יודע! אני רק יכול להגיד לך שאני מכיר מאות אנשים שעושים את זה וממשיכים".

"נו, ויש לי עוד שלש בנות בהמשך, מה אני עושה איתן?" שואל ר' יוסף.

"אותה שיטה, מה הבעיה? על כל בת אתה מתחייב לעשן עוד חפיסות ביום. אני מכיר חבר שמעשן עשרים חפיסות ביום. יש לו ארבע בנות והוא התחייב על כל אחת חמש מאות אלף, על כל מאה אלף הוא מעשן חפיסה אחת. תראה, אני חייב להגיד לך שהוא נראה לא טוב, אבל אין מה לעשות. יש גם הרבה שבהמשך הדרך הם ממש נחנקים, כפשוטו, ואז הם מתחילים לחלק את החפיסות האלה לחתנים שלהם, לבנים שלהם, פשוט מתאספים ועושים מגבית מי יעשן במקום השווער. אבל ככה זה, העסק עובד והכל משמים".

"אבל זה מסוכן! תגיד לי, הציבור השתגע? אנשים מתים מסרטן! ואני שומע כל הזמן על עוד ועוד אנשים שמתים מזה! ואתה יודע, אפילו אם לא מתים – אתה יודע איזה התקפות שיעולים, איזה כאבים בחזה, איזה ריח רע מהפה, איזה עננת עשן סביבם? ומי מדבר על הזמן שזה לוקח! בנאדם במקום ללמוד נורמלי, במקום לדבר עם אשתו וילדיו, במקום לרוות קצת נחת – כל החיים הוא יסתובב עם הסיגריות! הוא ירצה ללכת לישון בחצות, ואז הוא יבדוק את רשימת ההתחייבויות שלו, ויגלה שהמיטה עוד רחוקה מרחק שתי חפיסות! זה לא חיים, זה גיהינום!"

"אתה סתם מתרגש, עוד לא נכנסת לעניינים, תכל'ס כולם עושים את זה. אין מה לעשות, זה המציאות וזה החיים, אתה מנסה להפוך את העולם וזה פשוט לא ילך".

"אבל מה ההיתר לסכן את החיים? אתה מדבר על אנשים בגיל לא צעיר, שבמקום להתחיל לשמור על הבריאות הם הורסים לעצמם את הבריאות ואת החיים!"

"די, זה כפירה. תדע לך שהכל השגחה, מי שנגזר עליו להיות חולה – יהיה חולה, ומי שנגזר עליו להישאר בריא – ישאר בריא". כך חתם ר' שמעון את השיחה אגב פרץ שיעולים, ורץ לקנח בחפיסה העשירית להיום.

ובכן, חובות לוחצים של מאה אלף ₪ מסוכנים לבריאות, על פי כל פרמטר, לא פחות מאשר חפיסת סיגריות ליום. זה בדוק, סטטיסטית. לחץ של חובות הוא סכנה מוחשית לבריאות, ברמה פיזית. זה לא רעיון מוסרי או השקפתי, זו עובדה רפואית, לחלוטין. זה מסוכן. מעשים מסוכנים שכולם עושים – נשארים מסוכנים לא פחות. גם אם רבים הלכו בדרך זו ונשארו שלמים, פחות או יותר.

אין לי טענות על אף אחד, כמובן. בתוך עמי אנוכי יושב, וכולם נוהגים כמו כולם, פחות או יותר. אבל התמונה שנראתה לעיני פתאום במראה – היתה מצמררת.

האם אני טועה? אשמח לקבל תגובות ענייניות שיאירו צדדים נוספים, בכתובת הרשומה בתחתית המאמר. ואם לדעתך יש צדק בדברים – אנא העבר את המאמר לכל כתובת אפשרית.

הרב יעקב בוצ'קובסקי

[email protected] 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2022 21:53 לינק ישיר 

ארבעה פעמים במהלך החודשים האחרונים כתבתי בעלון הקבוע "בעצתך תנחני" על נושא חיתון הילדים.
התגובה שקיבלתי כמה פעמים על העיסוק בנושא, היתה - "למה אתה מתעסק בדבר שאין מה להזיז בו? כלום לא יעזור כאן! יש כוחות שוק אדירים!"
כבר כמעט השתכנעתי להתייאש ולהרים ידים, עד שפתאום התחיל לזרום המשוב מהשטח.
והתברר שיש להסברה כח אדיר, שהשינוי המיוחל נמצא מעבר לפינה, וכבר מתחיל להציץ פנימה.
הציבור שלנו הוא הציבור הכי טוב שקיים. ציבור שרוצה לעשות את הטוב והישר בעיני ה'.
איך יתכן שציבור שתורם כליות לאנשים זרים מוכן להוציא את הלב מאנשים הכי קרובים?
התשובה היא אחת:
חוסר מודעות.
וברגע שמציפים את המודעות למה שקורה בצד השני, הצד של הנתבעים -
הלב היהודי לא רוצה להמשיך בהתנהלות הקיימת.
וכמו המשפט המדהים של מרן הגרי"ג, המשפט שמלווה אותי כבר כמה שנים:
"האמת לא צריכה הסכמות. לאמת יש כח".
אני מוכרח לספר לכם ארבעה סיפורים מרגשים, כמעט לא ייאמנו, מהימים האחרונים:

א.
פגש אותי בשבת שעברה אברך משי מתוק ועדין נפש ובפיו משפט: "אתה לא יודע כמה כסף שוה הטור שלך".
זקפתי גבות, והוא הסביר את עצמו:
"כתבת טור נוקב על סיגריות לחיתון ילדים. בעקבות הטור הזה פניתי לחמי והורדתי ממנו את עיקר הנטל על הדירה שלי".
אין לי מילים.

ב.
מתקשר בחור מצוין, מישיבה בשורה הראשונה (בדוק, לאחר בירורים מעמיקים), לקו "שהשמחה במעונו" ומודיע:
"קראתי את החוברת "הדרך להקמת בית בישראל", והחלטתי החלטה נחושה: אני לא לוקח יותר מ180 אלף מחמי לעתיד".
(לכל המעוניינים לעמוד בתור לחטוף אותו עבור בתם - השדכן מטעם הארגון הודיע לי שזכות קדימה תינתן לאלה שיתחייבו שגם הם לא דורשים עבור בניהם. מספר הטלפון של השדכן: 0504105331).

ג.
מייל שקיבלתי בערב חג השבועות:
בהתאם לעלון שפורסם בפ' במדבר
היתה לנו הצעת שידוך עבור הבן והם אמרו שאין להם כסף וקשה להם להשיג את הסכום
שלחתי ואמרתי להם:
נשב ביחד ונדבר כמה אתם יכולים וכמה אנחנו עד שנגיע לסכום באפשרי
והכל בזכות אותו עלון
ישר כח גדול
שבת שלום וחג שמח
תזכה להפיץ את מעינותיך חוצה
אין מה להוסיף. מי כעמך ישראל.

ד.
מייל נוסף שקיבלתי ביום שישי האחרון:
השבוע נסגר שידוך שהבחור דרש 700 והאבא של הכלה אחרי שקרא את החוברת
בסוף ירד ל260 והכלה עוד 160 וקונים דירות בפיפריות
אם לא ראיתי - לא האמנתי.

יש לנו דרך לתקן את הבעיה הנוראית,
המחריבה את חייהם של אנשים כה רבים, אולי רוב המגזר הליטאי.
להציל את חייהם ובריאותם של הורים לבנות,
להציל את שלום הבית של זוגות רבים,
לשחרר את הלחץ השלילי מכתפיהם של בחורי חמד,
להפסיק לחנך לנטילה אינסופית ואנוכיות,
ולהתיר מכבלי העיגון בנות נפלאות.
הדרך היא אחת, והמציאות הוכיחה את יעילותה:
הסברה, הסברה חוזרת ונשנית.
בעז"ה השינוי מתרחש, הוא כבר מתחיל להיות מורגש,

והשאלה היא רק האם תהיה לנו הזכות להיות חלק ממנו.

בדקנו אתמול מחירים של הפצת העלון "בעצתך תנחני" אחת לחודש, שבדף השני שלו יוקדש טור נוקב לחיתון ילדים.

מדובר על סכום אפסי, יחסית: כ-3,000 ש"ח על הדפסה של 10,000 עותקים והפצה בארבע ערים מרכזיות:

בני ברק, ירושלים, מודיעין עילית ובית שמש.

ב3,000 שקלים אפשר להציל משפחות שלמות,

זה דבר שלא ייאמן.

אני זקוק למאה אנשים בסך הכל, שיחתמו על הוראת קבע של 30 ש"ח לחודש, למשך עשרה חודשים.

שלושים השקלים האלה, מחיר של רבע קניה במכולת, עשויים להציל את אחיך, אביך, אולי אותך בעצמך.

שלושים השקלים החודשיים הללו יכולים לסייע לך בבוא העת,

להתחייב 300,000 ש"ח פחות ממה שתכננת להתחייב!

אין עוד השקעה כזאת בכל העולם כולו!

מאה האנשים הראשונים שיצטרפו למיזם, יקבלו בדואר בלי נדר את אחד הספרים שלי, לפי בחירתם

(על בסיס מה שיש לי כרגע, יש כמה ספרים שעומדים להיגמר).

זאת הזכות שלי לתרום להצלת הכלל.

הקישור למיזם - כאן: www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=2813196 תחת האפשרות "תרומה לעלון השבועי" (בתקוה שלפי האפשרות נתרחב להדפסה שבועית).

לאחר התרומה יש לשלוח לכתובת המייל שלי את הבקשה לספר המבוקש, בציון סכום התרומה, השם והכתובת.

וה' הטוב יסייע לנו ללכת בדרך הישר והטוב.

בהערכה רבה ובהוקרה

יעקב צבי בוצ'קובסקי

"בעצתך תנחני"

חיבור לעבודת ה' מהמקום האישי והאמיתי שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 15:17 לינק ישיר 
קלעפער

hot_trend כתב:
קלעפער כתב:

שאלה, למה הוא לא מציע לקחת את זה שלב לפני ולהמנע מלהביא את הילדים כלל לעולם? שני ילדים פחות חובות. לא צריך לעשן אפשר לחסוך עשרים שנה.

לה''ו. אני אקח את זה עוד צעד אחורה.
(ואם מלא מספיק אראה לך עוד צעד)
אל תסחט את הוריך והוריה בדירה אחת, ואתה לא תיסחט על ממוצע של שמונה דירות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

המילה אחורה כנראה לא מוכרת לך...השאלה שלי היא יותר "אחורה" משלך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 15:00 לינק ישיר 

ומצאתי ש
וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטילה וגוררת עון וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 13:30 לינק ישיר 

גם לא מצאתי שכתוב בגמרא: "לעולם ידרוש תלמיד חכם שההורים שלו ושל אשתו יממנו לו דירה שלמה במרכז הארץ"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 13:28 לינק ישיר 

דמגוגיה עלובה.
איכשהו "שכחת" גם את הצד ההפוך. שזה הצד שכתוב ראשון בגמרא הקדושה:
"לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו וישא בת תלמיד חכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 13:23 לינק ישיר 

"תנו רבנן: 'לעולם ימכור אדם כל מה שיש לו ... וישיא בתו לתלמיד חכם" (פסחים מט.).
וואו, כבר בזמן חז"ל, כדי לקבל חתן ת"ח - היה צורך להשקיע. זו לא המצאה של ימינו.
"כל מה שיש לו" - את מה זה כולל?
כמה רבבות יהודים, כולל אברכים 'תפרנים' חיתנו ומחתנים כמה וכמה ילדים והקב"ה עוזר להם למעלה מדרך הטבע? כולנו מכירים כאלה, או אנחנו ממש מאלה בעצמנו. על אלה, משום מה, לא מדברים.
אכן, יש יהודים שזה למעלה מכוחותיהם הנפשיים וזה פוגע בהם בריאותית. ברור שכל אחד צריך להכיר את כוחותיו, ולדעת מה הוא מסוגל להכיל ומה לא. יהודי כזה למשל גם לא מומלץ לו לשפץ את הבית למשל, או להשקיע ביזמות נדל"נית - כי הוא לא יעמוד בלחץ הנפשי, למרות שהרבה מתפרנסים מדברים כאלה היטב וחיים בנחת ובאושר ובבריאות. אז לכן אסור יותר להשקיע בעסקים? ובחתנים?
"כל מה שיש לו" - לא כולל את מה שאין לו, וזה לא משנה פיזית או נפשית.
אין לי שום ספק, למרות שלא בדקתי את זה סטטיסטית, שאדם שחי את חייו באמונה ובבטחון בצורה שהקב"ה רוצה (למעט המתפרעים ומבזבזים בחוסר אחריות ובהפקרות תחת מסווה של 'בטחון' מזוייף -עי' בפרק הביטחון של ר"א בן הרמב"ם בספר 'המספיק לעודי ה'') - לא מגיעים למצב כזה גם בנישואי הילדים, ואלה שכן נלחצים ולוקים בבריאותם, כל חייהם היו במצב של חשש וחוסר ביטחון כזה או אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 13:03 לינק ישיר 

שחור_כתום כתב:

השורות הבאות נכתבו אחרי שעוד מכר שלי קרס תחת הנטל ולקה בליבו בעקבות נישואי שלש בנות. הוא הצטרף לרשימה שחורה וארוכה, טבולה באותיות של דם.

וכששאלתי אנשים מה הם אומרים על כך שאנשים מסכנים את עצמם וחתנים מסכנים את חמיהם ומחותנים מסכנים את מחותניהם, בשביל לקנות דירה – נעניתי: "מי אמר שזה בגלל זה? למה לקשר את כל ההתקפי לב / אירועים מוחיים / גידולים סרטניים – דווקא לחיתון ילדים?".

כמה שאתה צודק, אבל אל תשכח שגם אב שרואה את בתו ושערותיה מלבינות בביתה ואין לה חתן, ואחריה נוצר תור של בנות עם שערות מלבינות, זה מסוכן ללב הרבה יותר מחובות של 100%, ראיתי כאלו, וחייהם אינם חיים
הורה שילך לפי המתווה שלך, לא ימצא קופצים לבתו
עכשיו ברור שהפיתרון הוא שכולם ביחד יחליטו על כך ששמים סוף לדבר הזה, ואז לא תהיה בעיה של שידוכים
אבל היות ולא הולכים ליישם את זה ככל הנראה, לכן עד אז יצטרכו להמשיך לתת 100 אלף כל צד, כאמור כדי לא להגיע למצב גרוע פי כמה (הייתי ממליץ למי שנפל לממש הרבה חובות, שלא לרוץ מגמ"ח לגמ"ח אלא למכור את הבית ולגור בשכירות במקום זול, וכך כל התשלומים מסתכמים בשכירות דירה זולה)

פיתרון שניתן לעשות בכל זאת, ההורים מבטיחים כל צד 100 אלף (ובציבור הליטאי המטורף - 500 אלף עד מליון) ואז אחרי החתונה, החתן והכלה שרוצים שאביהם יאריך ימים, יפנו עליהם ואמרו להם שהם מוותרים ולא מסכימים לקבל את הסכום.
את ההון הראשוני לדירה כ200 אלף ש"ח יוכלו הזוג הצעיר להשיג עם קצת עבודה קשה בגמחים, ויחסכו לעצמם עבודה קשה פי כמה כשהם יחתנו, ילדים מחקים על פי רוב את ההורים ויחזירו להם באותה מטבע שההורים עשו לסבים

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/05/2022 13:03:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 07:17 לינק ישיר 

הכל נכון ומדויק!
אגב, אתמול שמתי לב לזה..
"העישון מזיק לב-ריאות"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 07:10 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

שאלה, למה הוא לא מציע לקחת את זה שלב לפני ולהמנע מלהביא את הילדים כלל לעולם? שני ילדים פחות חובות. לא צריך לעשן אפשר לחסוך עשרים שנה.

לה''ו. אני אקח את זה עוד צעד אחורה.
(ואם מלא מספיק אראה לך עוד צעד)
אל תסחט את הוריך והוריה בדירה אחת, ואתה לא תיסחט על ממוצע של שמונה דירות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 04:09 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 00:50 לינק ישיר 

איש אמת, ודפח"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2022 00:11 לינק ישיר 

דברים נכוחים. שכוייח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סיגריות לחיתון ילדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext