ראיון השער עם הרבי מתולדות אהרן במשפחה, מה דעתכם ?
קראתי בשקיקה כל מילה, כתוב באופן מדהים, הישג עיתונאי חסר תקדים, שגם העביר את המסר.
היתה לי רק הערה אחת על רגע של חנופה שהיתה להם, ארליך וגרובייס, כאשר הם העידו בפני הרבי מתולדות אהרן (במענה לשאלתו) על כך שכביכול לא היו שום בעיות צניעות בסמוך להדלקה שלו. וזה ממש לא נכון. הרחבה שלו היתה באמת סטרילית ומוגנת מבחינת צניעות ותערובות, אבל ממש מאחורי הפארענצ'עס של תולדות אהרן עמדו וגם קצת רקדו בתערובת בנים ובנות. הדברים מתועדים בהרבה צילומים מאירועי השנה שעברה.
אני דן אותם לכף זכות שהם רצו לחזק אדם שבור שישב לפניהם והשמיעו לו את מה שהוא רוצה לשמוע.
אני גם חלילה איני מחשב חשבונות שמים ולא מרמז אפילו באופן קלוש שהאסון הגדול קשור לבעיה זו או לנושא של צניעות ותערובות בכלל. איננו יודעים על מה יצא הקצף וכל השערה של גדול בישראל יכולה להיות נכונה, נביא אין לנו ולא אתנו יודע עד מה.
נשלח ב-23/5/2022 08:40
2 נקודות שאם הייתי חסיד תו"א הייתי חש קצת לא בנוח.
נקודה אחת, באשכול סמוך שמו הודעה נחרצת משנים עברו מטעם הקהילה שהם מתנערים ודוחים מכל וכל כל סוג של דיבור ודוברות לעיתונים גם חרדיים, ואגב אני זוכר שהודעה כזאת התפרסמה כמה פעמים. איך זה מסתדר כעת שהרבי בכבודו ובעצמו לא רק שלא התנגד אלא אף התראיין לעיתון יחסית ליברלית למחנה שלו.
עוד נקודה, בכתבה עצמה החסידים מוצגים כעדר מטומטם שאין להם שום ידיעה אודות האדמור, וכי רק 'יודעי דבר' ו'מקורבים' יודעים מה קורה באמת, ואילו החסידים ששים וצוהלים משל דבר לא קרה... רגע, ועתה לא רק 'יודעי הדבר' אלא גם המראיינים ואנו קוראי משפחה יודעים מה שהחסידים לא יודעים. לענ"ד זלזול באינטליגנציה של החסידים, אלא אם נאמר שהם באמת מטומטמים, אז מגיע להם...
אגב, בדרך כלל לא כ"כ מעניין אותי כתבות על חסידויות, אבל כאן היה משהו שמשך את עיניי, האדמור בכבודו בעצמו התראיין ועוד למשפחה? וואו! בא נקרוא, קראתי.
חולפת בי עתה מחשבה שיתכן והוא לא ידע שעורכים אתו ראיון אלא פשוט 'נכנסו אל הקודש פנימה' לשאול שאלות 'חשובות' המעיק על לב אותם מראיינים. כלומר שהוא נפל בפח של אלו שרקמו זאת.
כלומר אני חוזר בי ממה שהערתי בתגובתי הקודמת.
נשלח ב-23/5/2022 07:14
נוירולוג כתב:
קראתי את הכתבה השבת אתחיל מזה שיש לי הערכה גדולה לאדמו"ר מתולדות אהרן בלי קשר לאסון מירון. לא נעים להרוס, אבל לא נראה לי שמדובר בהישג עיתונאי, אלא בכתבה מוזמנת וממומנת (כמו עוד כתבות רבות אחרות בסגנון זה בעיתון משפחה). המטרה שלה די ברורה ולא קשה להבחין בזה.
מסכים עם כל מילה לעיל, יחד עם זאת מצער הדבר , שהאדמו"ר, משחק לידי הפוליטיקה של הציונים ו אכמ"ל. ידוע לכל עלמא שהציונים ידועים על שפיכת דמים, מקדמת דיניא.
האדמו"ר באופן אישי לא נזקק לכתבה הזו, אנשי שלומו, ראשי החסידות, היחצנים, הם אלו שנזקקו לכתבה הזו.
אינני בטוח. אם כי לענ"ד - זכותו.
היחס ו'הקירבה המשפחתית' בא ממנו.
מציע לעקוב אחרי הפרסומים והציוצים של המראיין והצלם בנוגע להאדמור.
אני חוזר ומדגיש אין לי דעה בנושא, ועל אחת כמה וכמה על מי שקטנו עבה ממתני.
נשלח ב-22/5/2022 22:49
כפיר_שואג כתב:
קראתי וזה ממש מרתק, מדובר ביהודי שכולו קודש לה' וזה זועק מכל תשובה שהאדמור נותן. אבל אל עורך משפחה יש לי שאלה, ואני פשוט צחקתי כשקראתי אתזה. הוא חושב שקהל קוראיו אינם יודעים קרי וכתיב וובשורה התחתונה אינם זוכרים מה שקראו בשורה הראשונה אין לי דרך להעלות את זה כאן כי אני לא כזה בקיא בטכנולוגיה, אז אני אצטט את הערת העורך ותגידו לי אתם אם צחקתי לחינם, וכך הוא כותב: לפני כשנה פניתי אל הגה"צ רבי נחום, אב"ד חסידי תולדות אהרן בבית שמש, וביקשתי להיכנס לקודש פנימה, התגובה הייתה שבתולדות אהרן מתרחק מתקשורת עד הקצה. הרבי מדריך את חסידיו להיות שקועים אך ורק בארבע אמות של תורה ועבודת השם, ולכן הדבר לא יתאפשר, כיבדנו את הבקשה, לפני כשנה שוב פנינו, והתבקשנו להימנע מכך, אך נאמר לנו שעוד חזון למועד, עתה, כיוון שזכינו לקרבת הקודש מבחינה משפחתית (כ"ק האדמו"ר מתולדות אהרן היה קרוב אל הגה"צ רבי משה וובר זצ"ל, מורו ורבו של אבי, יבדלחט"א) זכינו להיענות נדירה.
אז לפני שנה ולפני שנה הוא לא היה קרוב משפחה, רק עתה הוא נהיה קרוב משפחה, ועוד איזה קירבה משפחתית, כי רבו של אביו הוא מקורב לאדמו"ר, פשוט לעשות צחוק מקוראי משפחה. אחרת גם אני בקירבה משפחתית עם רוב האדמו"רים, על אותה בסיס שהוא קרוב משפחה לרבי מתולדות אהרן.
יש"כ על העלאת הדברים
כשקראתי את הכתבה מיד שמתי לב לנקודות שהעלית, זה היה כ"כ בולט, מילא העיתון מזלזל בעצמו, אבל למה לזלזל באינטליגנציה של הקוראים.
נשלח ב-22/5/2022 22:46
כאחל כתב:
קראתי את הכתבה השבת אתחיל מזה שיש לי הערכה גדולה לאדמו"ר מתולדות אהרן בלי קשר לאסון מירון. לא נעים להרוס, אבל לא נראה לי שמדובר בהישג עיתונאי, אלא בכתבה מוזמנת וממומנת (כמו עוד כתבות רבות אחרות בסגנון זה בעיתון משפחה). המטרה שלה די ברורה ולא קשה להבחין בזה.
מסכים עם כל מילה לעיל, יחד עם זאת מצער הדבר , שהאדמו"ר, משחק לידי הפוליטיקה של הציונים ו אכמ"ל. ידוע לכל עלמא שהציונים ידועים על שפיכת דמים, מקדמת דיניא.
האדמו"ר באופן אישי לא נזקק לכתבה הזו, אנשי שלומו, ראשי החסידות, היחצנים, הם אלו שנזקקו לכתבה הזו.
נשלח ב-22/5/2022 22:41
פלנטה כתב:
ממומנת אינני יודע, יש לי הרגשה שלא. אבל, מיוחצנת ומכוונת בתיאום מלא - לענ"ד, ללא ספק.
אינני נוקט עמדה כלל לגופו של דברים. ובוודאי לא לחוות דעה על אנשים שקטנם עבה ממתני. הכתבה היא, אגב, ערוכה היטב באופן מקצועי.
מתוזמנת, ומוזמנת זה ברור, לגבי הממומנת זה פחות חשוב, אם כי נראה לי שגם. היוזמה אינה של עיתון משפחה, אלא להיפך, וד"ל.
נשלח ב-22/5/2022 19:55
צר לי, אך אם באמת האדמו"ר התראיין לעיתון משפחה מצבו קשה ואף מביך.
נשלח ב-22/5/2022 19:34
נוירולוג כתב:
נשלח ב-22/5/2022 18:42
כפיר_שואג כתב:
קראתי וזה ממש מרתק, מדובר ביהודי שכולו קודש לה' וזה זועק מכל תשובה שהאדמור נותן. אבל אל עורך משפחה יש לי שאלה, ואני פשוט צחקתי כשקראתי אתזה. הוא חושב שקהל קוראיו אינם יודעים קרי וכתיב וובשורה התחתונה אינם זוכרים מה שקראו בשורה הראשונה אין לי דרך להעלות את זה כאן כי אני לא כזה בקיא בטכנולוגיה, אז אני אצטט את הערת העורך ותגידו לי אתם אם צחקתי לחינם, וכך הוא כותב: לפני כשנה פניתי אל הגה"צ רבי נחום, אב"ד חסידי תולדות אהרן בבית שמש, וביקשתי להיכנס לקודש פנימה, התגובה הייתה שבתולדות אהרן מתרחק מתקשורת עד הקצה. הרבי מדריך את חסידיו להיות שקועים אך ורק בארבע אמות של תורה ועבודת השם, ולכן הדבר לא יתאפשר, כיבדנו את הבקשה, לפני כשנה שוב פנינו, והתבקשנו להימנע מכך, אך נאמר לנו שעוד חזון למועד, עתה, כיוון שזכינו לקרבת הקודש מבחינה משפחתית (כ"ק האדמו"ר מתולדות אהרן היה קרוב אל הגה"צ רבי משה וובר זצ"ל, מורו ורבו של אבי, יבדלחט"א) זכינו להיענות נדירה.
אז לפני שנה ולפני שנה הוא לא היה קרוב משפחה, רק עתה הוא נהיה קרוב משפחה, ועוד איזה קירבה משפחתית, כי רבו של אביו הוא מקורב לאדמו"ר, פשוט לעשות צחוק מקוראי משפחה. אחרת גם אני בקירבה משפחתית עם רוב האדמו"רים, על אותה בסיס שהוא קרוב משפחה לרבי מתולדות אהרן.
קטע זה יש בו הרבה בין השורות...
רמז, סימן הרביעי מליל הסדר...
נשלח ב-22/5/2022 16:49
כפיר_שואג אתה יכול להעלות את צילום הכתבה לאיזה אתר שתרצה ותפרסם את הקישור כאן. הנה למשל אתר שאפשר להעלות שם תמונות.
נשלח ב-22/5/2022 14:34
abv123
כתבה מרגשת ממש ערוכה בטוב טעם
נשלח ב-22/5/2022 14:26
נוירולוג כתב:
ממומנת אינני יודע, יש לי הרגשה שלא. אבל, מיוחצנת ומכוונת בתיאום מלא - לענ"ד, ללא ספק.
אינני נוקט עמדה כלל לגופו של דברים. ובוודאי לא לחוות דעה על אנשים שקטנם עבה ממתני. הכתבה היא, אגב, ערוכה היטב באופן מקצועי.
נשלח ב-22/5/2022 13:40
לאחר שקראתי את הכתבה האדמו"ר בכבודו ובעצמו מקבל עליו את האחריות לאסון הנורא. הוא אמנם לא מזכיר את המופע הפירומני שהוא בדה מליבו, מופע שאין לו אח וריע בשום חסידות ואין לו שום מקור קדום משנות הס', אבל בגדול הוא מספר כי הוא האשם, יחד עם זאת אין כאן שום הישג עיתונאי אלא כתבת יח"צ של הזגזגן שכיום עורך עיתון משפחה ובציוציו והתנהגותו הוא רק מבזה את מקום עבודתו ואת חבריו למקצוע.
נשלח ב-22/5/2022 10:44
איש_חשוב כתב:
וזה ממש לא נכון. הרחבה שלו היתה באמת סטרילית ומוגנת מבחינת צניעות ותערובות, אבל ממש מאחורי הפארענצ'עס של תולדות אהרן עמדו וגם קצת רקדו בתערובת בנים ובנות. הדברים מתועדים בהרבה צילומים מאירועי השנה שעברה.
לא כל כך הבנתי, אם האירוע שלו היה סטרילי וצנוע, מה העסק שלו על מה שנעשה מאחורי הפאנצעס? זה כבר לא במתחם שלו. לא ציפית שהוא יטהר את כל העיר טבריה
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 20/05/2022 17:05:54
הוא שואל אותם אם בסביבות ההדלקה שלו היה בסדר והם עונים לו כן, אז הוא אומר אולי במקומות מרוחקים היה בעיות של תערובות. ולא היא, ממש מאחורי הפארענצ'עס שלו היו ריקודים מעורבים של בנים ובנות, לא בתוך המתחם שלו, אבל גם לא במקומות מרוחקים.
ושוב אדגיש, אינני מחשב חשבונות שמים, ואין לי מושג אם זה קשור לגזירה הנוראה. אבל אסור ליפות מציאות גם אם זה לא נח.
נשלח ב-22/5/2022 09:01
איך צנוע? אם כל מי שעמד קצת יותר למעלה יכול היה לזון עיניו באלפי נשים ובנות מקפצות על הפרנצ'ס. איך צנוע כשכל מי שעומד בפרנצ'ס הסמוכים למחיצת הנשים שומע את הנשים שרות. איך צנוע אם כל הנשים חשופות לשידור חי הנצפה רק על ידי גברים בכל העולם. זה כבר קורה ''בתוך'' המתחם שלו.