בית פורומים בחדרי חרדים

משטרת ישראל: אסור למשוך יותר בזקן ופאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2022 21:18 לינק ישיר 
משטרת ישראל: אסור למשוך יותר בזקן ופאות

אחרי מספר מקרים בהם שוטרים תועדו כשהם מושכים בפאות מפגינים: ראש מחלקת סיור ושיטור במשטרת ישראל הורה לשוטרים שלא למשוך בזקנים ופאות בעת פיזור המון שלא לצורך ביצוע מעצר, וכי גם ''במקרים בהם נדרש לבצע מעצר, יש להימנע ממשיכה בזקן או בפאות של אדם''.

ההנחה ניתנה לאחר ששי גליק, מנכ''ל 'בצלמו', פנה בתחילת חודש ניסן אל השר עמר בר לב בדרישה כי יתן הנחיה לעצור את התופעה המכוערת.

הפניה בוצעה לאחר אירוע חמור במיוחד שהתרחש שבוע קודם לכן, במהלכו שוטר תקף צלם, תושב היישוב יצהר, ומשך בפאותיו.

בעקבות המקרה, שהגיע לאחר מקרים נוספים בהם נצפו שוטרים משתמשים באקט אלים זה, פנו מארגון 'בצלמו' לשר וביקשו שיוציאו את ההנחיה המתבקשת.

בארגון נימקו את בקשתם בכך שמדובר בביזוי המפגינים, שימוש בכח מיותר, ואקט שאין לו כל הצדקה מבצעית.

בארגון הדגישו כי חייבת לצאת הנחיה ברורה של השר, האוסרת על פגיעה בכל מפגין וביחוד משיכה בזקן ובפאות – מלבד מקרי חירום, כמובן.

במכתב ששיגרה הבוקר שולה מוריאן, ממחלקת תלונות ציבור וביקורת פנים במשרד לביטחון פנים, תחת הכותרת 'הנחיית שר האוסרת על שוטרים משיכת פאות וזקן שלא במקרי חירום' – ומתפרסם בחרדים 10 לראשונה – נכתב:

''ראש מחלקת סיור ושיטור במשטרת ישראל מצא לנכון להנחות את השוטרים לאסור משיכת זקנים ופאות בעת פיזור המון שלא לצורך ביצוע מעצר.

''במקרים בהם נדרש לבצע מעצר, ככלל, יש להימנע ממשיכה בזקן או בפאות של אדם, אך כאמור לעיל, לא ניתן לחזות כל סיטואציה מראש, והפעלת
הכוח צריכה להיות מידתית ביחס לאיום ובאופן מכבד ככל שניתן''.

תוקן על ידי מכמונת ב- 24/05/2022 21:18:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2022 00:57 לינק ישיר 

מתי שהשוטרים עוצרים אזרח מזוקן
אז מותר להם למשוך את הזקן
אבל בעדינות.
ככה קראתי איפשהו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2022 21:36 לינק ישיר 

לה''ו. אסור אבל פטור...
וכן, השוטרים חושבים שהם נחמן מאומן?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2022 21:24 לינק ישיר 

כותרת מה"דר שטירמר"?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 25/05/2022 21:24:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2022 23:46 לינק ישיר 

רציף כתב:
מה עם לפוצץ את הפנים בבוקסים ?

זה תלוי אם יש מצלמות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2022 22:20 לינק ישיר 

השאלה אם רק לשוטרים אסור ולאזרחים מותר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2022 22:14 לינק ישיר 

מה עם לפוצץ את הפנים בבוקסים ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > משטרת ישראל: אסור למשוך יותר בזקן ופאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext