| נשלח ב-27/5/2022 08:45 |
|
| |
מועצג"ת אגו"י נגד חוטף הילדות שנעלב ושלח לבצע פוגרומים
הבהירו לו שאם האלימות תמשיך, הוא יודח מחברותו במועצג"ת. לא מתאים להם לשבת איתו יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2022 09:50 |
|
| |
momeir
נפל כתב: מאבקי כח בתוך בית מדרש על שליטה בבית המדרש, זה דבר אחד, לינטשים ברחובות ומכות לנשים והפחדת ילדים בבתים פרטיים זה כבר משהו שונה לגמרי.
במקרה דנן זה עוד יותר הזוי, הפורשים, לא רוצים כלום! שום דבר! לא נדל"ן ואפילו לא את השם " גור ". הם לא רוצים לריב עם גור על שום דבר. הם רק רוצים לפרוש. טוב להם בגור מבחינה גשמית , טוב להם מבחינה חברתית וקהילתית. אבל... הם צמאים לשמוע את דבר השם. מבחינה רוחנית, יבש! אין כלום! . אז במקום להגיד להם: לא מתאים לכם? לכו! הם חוטפים מכות והתעללות, רק כדי למנוע ולאפשר ל 'מבקשים' נוספים לשתות ממקור מים חיים, רק כדי למנוע מהם ללמוד תורהבעיון מאיש האשכולות הגאון המופלא, העניו ובעל המידות הטובות הגר"ש אלתר שליט"א. אני מרחם על חסידי גור. לא רק על כך שהם תקועים עם 'מנהיג' חרדתי (על כבודו) תאב שליטה שלא רק אין לו מה למכור...אלא מביא אותם להתנהג בשפלות ובתת אנושיות. לחחל שבת בשביל כבודו המדומה. התמימים שבחסידיו מאמינים שהוא קדוש עליון 'נסתר'. לכן לא שומעים מפיו דברי תורה ומוסר. " הנסתרות לה' אלוקינו והנגלות לנו ולבננו ". אנו מוחים נמרצות על: 'הנגלות' שלו על התנהגותו אנו מחוייבים להקים קול זעקה ומחאה!
תוקן על ידי momeir ב- 29/05/2022 10:00:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2022 08:01 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | עדיין לא הבאת סימוכין למה שאתה טוען באשכול זה
ג"א הייתי שמח לקבל סימוכין לדיווח שהנהגת אגו"י או האדמורים מבעלזא וויזניץ התערבו בסיפור הזה. נכון לכרגע, קשה לי להאמין שהם התערבו. אין להם אינטרס להתערב בזה. ובמגזר החרדי אף אחד לא ייצא נגד גור בלי שיש לו אינטרס בעל חשיבות קריטית.
נראה לי לא לעניין לנהל דיון על סמך גרעפס של אבישי אם נדע שהיתה התערבות כלשהי יהיה אפשר לנסות להביע דעה.
תזכיר לי אם האדמו"רים או ראשי הישיבות התערבו בוונדליזם, האלימות והחילול ה' הנוראי שהיה מול ארון הקודש בבית המדרש של ישיבת הדגל פוניבז', אני פשוט לא זוכר. |
|
מאבקי כח בתוך בית מדרש על שליטה בבית המדרש, זה דבר אחד, לינטשים ברחובות ומכות לנשים והפחדת ילדים בבתים פרטיים זה כבר משהו שונה לגמרי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2022 07:54 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אני מבין שאתה חושב שאתה חכם גדול כשאתה מצמיד לאדמו"ר מגור כינויים בוטים ובזויים, יש כאן כמה פוחזים ריקים ורקובים שמתחרים ביניכם מי מקלל ומכנה אותו בכינויי גנאי יותר "מוצלחים".
עדיין לא הבאת סימוכין למה שאתה טוען באשכול זה, אתה נוהג לפזר כל מיני פייקים בלי בדל הוכחה, ואנשים מחמת שהם שטופי מוח ואכולי שנאה איבדו לגמרי את הרציונל וחוש הביקורת וזורמים אותך חופשי. |
|
אין צורך לקלל ולכנות אותו בכינויי גנאי, צריך רק לכתוב 'האדמו"ר מגור' כהיום אין לנו כינוי יותר מגונה מזה...
תוקן על ידי נפל ב- 29/05/2022 08:07:34
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2022 00:33 |
|
| |
עד שהציבור החסידי לא יתבדל מגור הם ימשיכו להיות פודלים שלהם
הליטאים ידעו להיפרד מכת זו והחסידים לא מצליחים להעמידם במקומם הראוי להם ולכן הם ימשיכו לשלוט בהם
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2022 23:51 |
|
| |
momeir
בסעודה שלישית סיפר הגאון הגדול הגר"ש אלתר שליט"א, שכאשר הרב מפוניבז' זצ"ל הקים את הישיבה בבני ברק, זה הייה עדיין כשמלחמת העולם השניה - השואה, הייתה בעיצומה. במעמד הנחת אבן הפינה לישיבה, הרב כהנמן זצ"ל שנזכר בבני משפחתו שהועלו על המוקד, בתלמידיו ובקהילתו הי"ד, הוא לא יכל להתאפק ופרץ בבכי. החזון איש, 'חכימא דיהודאי' הגיב ואמר: כשמקימים מוסד חדש שותים 'לחיים' וכו' וכו' . אבל מה יהיה בעתיד עם המקום? אף אחד לא יודע. אבל כאן במעמד הנחת אבן הפינה הזה, יש דמעות! כשיש דמעות, מובטח שתהייה הצלחה! והוסיף הגר"ש שליט"א: כאן (בהקמת הקהילה) הייה ויש לא רק דמעות אלא גם דם. דם ממש! וגם דם במובן של 'אזיל סומקא ואתי חוורא'.....
תוקן על ידי momeir ב- 28/05/2022 23:55:47
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 23:06 |
|
| |
ולשרה_בן
| נוירולוג כתב: |  | אני מוחה על השפה ג'ורה של אבישי ושות', מעניין אם יש עוד פורום חרדי כלשהו שמאפשר שימוש בשפה הירודה והבזויה הזו.
מעבר לזה שכל גרעפס של אבישי הופך לאשכול כאן, מדהים בכל פעם מחדש לראות איך אנשים דנים ברצינות על הגיג של מישהו מבלי שהוא סיפק ולו בדל של הוכחה לדבריו. זה מראה על רדידות הדיון (ולמרבה הבושה גם על רדידות האנשים). |
|
לא ידוע לי פורום אבל יש קהילה מסוימת בה נערים ונערות וגם מבוגרים המקללים, מנאצים ויורקים לכיוונו של הראש ישיבה, מעניין שזה לא מפריע לך מיוחד. מדהים בכל פעם מחדש לראות איך אתה טוען כי אדון סנדיק התכוון לפגוע באדמו"ר בלי שיש לך בדל של הוכחה. מדהים איך אתה מביא את דברי הוועדה הטוענים כאילו אנשי הראש ישיבה צילמו בשבת בלי בדל של הוכחה. מדהים איך אתה טורח לגנות בכל מיני גינויים אנשים הכותבים בגנות האדמו"ר אבל אפילו לא מילה אחת נגד הפושעים שהרסו בתי כנסת ופצעו עשרות אנשים תלמידי חכמים ויראי שמים. עליך נאמר: ''אל תתיראי מן הפרושין ולא ממי שאינן פרושין, אלא מן הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס''.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 17:21 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | שמעתי שהרבי מוויזניץ, בגלל שנים מחסידיו שנכנסו לרשימת הנרצחים של גור, התערב. אבל לא שמעתי שזה ממוסד מטעם אגודה. |
| לא ממוסד בכלל. האדמו"ר מויזניץ פנה בתיאום עם גיסו האדמו"ר מבלז. כל היתר, נגררים אחריהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 17:19 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ואם הוא ת"ח ברמה בסיסית כלשהי, אתה מוזמן להביא את הגיגיו. עד שתביא הוכחה כלשהי, הוא נותר בחזקה קמייתא, כמו כל אדם שאינו ת"ח ואין עניין כלשהו לכבדו. גם אם היה מתנהג כמו בן אדם.
נוירולוג
אני מציע לך לקחת את האתגר, ולהביא לכאן כמה מדברי תורה שלו אם הוא אמר אדרבה תוכיח שהאדמור מגור יודע ספר, ברמה של ת"ח הרי לא מכבדים כאן אדמור על עצם אדמוריותו, או על קדושתו
אני לא הכתובת לאתגר הזה אין בידי דברי תורה לא של האדמו"ר מגור, לא של האדמו"ר מבעלז, לא של האדמו"רים מויזניץ' וכו' וכו'. |
| חסידי ויזניץ למשל, לא טוענים שהאדמו"ר שלהם ת"ח.
הם אומרים שהוא אוהב אדם, כל אדם באשר הוא. ברמה הכי גבוהה שאפשר. הוא בעל ענווה ברמה נדירה. (מבחינתו, מי שרוצה ללכת לכל רב אדמו"ר או משפיע אחר, שיעשה את זה בשמחה). ועוד מעלות רבות שיש בו. הוא הפוך לגמרי מהמנהיג העליון שלכם.
אתה מוזמן למנות את מעלותיו של המנהיג העליון שלכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 16:55 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | חריף_ומקשה כתב: |  | שימו לב. לא כתוב מילה נגד אלימות. כי מבחינתם האלימות שלהם הינה מחוייבת על פי ההלכה. כתוב "דברים לא ראויים" ושצריך לשאול מורה הוראה.. כמובן שרק מורה הוראה שהוא חסיד אדוק של הרבי(הקב"ה) מגור .. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
המכתב הזה מעיד יותר מכל, מה התוצאות של חצי יובל ללא עיון. כאשר הנהגת החסידות מודעת לכך שהצורבים שלה עוברים בשאט נפש על איסור מפרק בשבת (לפי הרמבם- תרתי משמע), היא לא עושה בדק בית, היא לא שולחת אותם לחינוך מחדש בבית "שושנת יעקב" - משל היו בני סנדיק האומללים. היא אפילו לא מציעה לרבני החסידות ו/או למשטרה להוכיח נקיון אורוות כראוי.
הרי חסידות גור ידועה כקהילה בה מגידים לאדם מה שיחו ועל הכל תביא ההנהגה במשפט, אבל רק הפעם - כשמדובר בסך הכל: חילול שבת, אבק רציחה, חילול השם - החסידות ממש עדינה ומרוככת, והיא מציעה לתלמידיה להרבות בלימוד, כאילו עד היום הם למדו מעט, ו"למי" שנהג באלימות וחילול שבת, שיילך למורה הוראה, מעניין מאיזו קהילה, שיכפר לו (מזכיר לי משהו את הווידוי אצל הגלח?).
הבדיחה היא שכל זה כתוב שחור על גבי לבן וכל בר דעת מבין את זה. רק האדיוטים חסרי העיון לא מבינים שהמכתבים האלה רק מבהירים עם מה יש עסק, והבעיה האמיתית לא תהיה אם יגיבו אליהן באלימות או שהמשטרה תתערב, אלא יותר היום שאנשים מבפנים יבינו בתוך מה הם חיים ויברחו - וזה יהיה בעיקר ההפסד של האדמורים ששתקו, אפילו יותר משל גור |
|
התגובה הזו כ"כ קלעה למחשבותיי עד שטרחתי והוספתי לך הורדות שורה. תראה כמה זה יפה וקריא. יש לך לעתים קרובות תגובות נהדרות ממש ללקק את האצבעות. אבל ממש קשה לקרוא בלי ירידות שורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 16:32 |
|
| |
| חסדא כתב: |  | חבל שאין לי קלטת להעלות ולהשמיע את שרשרת הצחוקים כשראו כאן את "נוירולוג" -מוחה על ביזוי כבודו האדמו"ר - הזוי לחלוטין ! ,תארו לעצמכם את ליברמן מוחה על כבוד התורה או על כבוד אדמו"ר או מפתיע ואומר שאת תורות ויזניץ וגור ספציפית אינו יודע , נוירולוג הוא שרץ בזוי משולי שולי האשפתות שמוכן למכור כל ערך של איזשהו ציווילזיציה קיימת בעד נזיד עדשים . ע,ע כל אלפי אשכלותיו , כל אשכול דומה לזה של אבישי וכו, וכל תגובה של כל חכמולוג אחר נותן לו עוד ועוד דלק ,לא מובן ???? M0MEIR כתב כאן בצדק לא להתייחס כלל ובסוף לא התאפק !
|
|
הזעם שיוצא ממך ומדומיך ממש מעורר חמלה, כבר מזמן זה עבר את השלב שזה משעשע.
אבל לראות את האלימות המילולית וההתבהמות שלך ודומיך, ולראות שאתם מתלוננים על אלימות של אחרים, זה בהחלט משעשע..
תוקן על ידי נוירולוג ב- 27/05/2022 16:36:10
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 16:28 |
|
| |
חסדא
חבל שאין לי קלטת להעלות ולהשמיע את שרשרת הצחוקים כשראו כאן את "נוירולוג" -מוחה על ביזוי כבודו האדמו"ר - הזוי לחלוטין ! ,תארו לעצמכם את ליברמן העילג מוחה על כבוד התורה או על כבוד אדמו"ר או מפתיע בהזיה ואומר שאת תורות ויזניץ וגור ספציפית אינו יודע , נוירולוג הוא שרץ בזוי משולי שולי האשפתות שמוכן למכור כל ערך של איזשהו ציווילזיציה קיימת בעד נזיד עדשים . ע,ע כל אלפי אשכלותיו , כל תגובה דומה לזה של אבישי וכו, וכל תגובה של כל חכמולוג אחר נותן לו עוד ועוד דלק ,לא מובן ???? M0MEIR כתב כאן בצדק לא להתייחס כלל ובסוף לא התאפק !
תוקן על ידי חסדא ב- 27/05/2022 17:27:43
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 16:24 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | עם הארץ בטח אפילו לא יודע מה זה "דברי תורה", ובוודאי שלא יוכל להשיג דברי תורה כי זה לא מעניין אותו. לגבי אדמורי וויזניץ, יש מהם חידושי תורה זעיר שם זעיר שם, והם בהחלט דברים יפים. בביתי יש כמה כרכים גדולים שנקראים "דברי אל-הים חיים", משנותיו הראשונות של הרמ"י זצ"ל. כיום יש עוד ספרים ממנו. חידושים עיוניים גם יש לו, כעת זכור לי מאמר יפה בנושא "אין עונשים מן הדין" שהופיע מתישהו בכרכי נזר התורה. בתקופת האתכסיא של הרבי הר"י, היה הרמ"מ גם היה מוסר כל מיני שיעורים ברמה כלשהי והם מופיעים בקבצים תורניים של חסידות וויזניץ. כעת זכור לי שיעור פתיחה על חזקת הבתים. על הרבי מבעלזא אינני יודע על חידו"ת, אולם מדובר באדם שהתכופף מלוא קומתו בשביל בן דודו החורג שהיה כמעט חסר משמעות ונטול לובי ציבורי. אז הוא כנראה בעל מעשים. ברור שגרח"ק היה הרבה יותר יבול, אבל לכל הפחות כשנראה תוצרים כאלה מהפריץ הידוע נוכל להשוות אותו לפחות לאדמורים בני דורינו שאהותיהם היו בוודאות תלמידי חכמים צדיקים. |
|
איש קטן עם פה גדול ומטונף.
"אוי לו לפלוני שלמד תורה אוי לו לאביו שלמדו תורה אוי לו לרבו שלמדו תורה פלוני שלמד תורה ראו כמה מקולקלין מעשיו וכמה מכוערין דרכיו"
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 16:18 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | | אין בידי דברי תורה לא של האדמו"ר מגור, לא של האדמו"ר מבעלז, לא של האדמו"רים מויזניץ' וכו' וכו'. |
|
עם הארץ בטח אפילו לא יודע מה זה "דברי תורה", ובוודאי שלא יוכל להשיג דברי תורה כי זה לא מעניין אותו. לגבי אדמורי וויזניץ, יש מהם חידושי תורה זעיר שם זעיר שם, והם בהחלט דברים יפים. בביתי יש כמה כרכים גדולים שנקראים "דברי אל-הים חיים", משנותיו הראשונות של הרמ"י זצ"ל. כיום יש עוד ספרים ממנו. חידושים עיוניים גם יש לו, כעת זכור לי מאמר יפה בנושא "אין עונשים מן הדין" שהופיע מתישהו בכרכי נזר התורה. בתקופת האתכסיא של הרבי הר"י, היה הרמ"מ גם היה מוסר כל מיני שיעורים ברמה כלשהי והם מופיעים בקבצים תורניים של חסידות וויזניץ. כעת זכור לי שיעור פתיחה על חזקת הבתים. על הרבי מבעלזא אינני יודע על חידו"ת, אולם מדובר באדם שהתכופף מלוא קומתו בשביל בן דודו החורג שהיה כמעט חסר משמעות ונטול לובי ציבורי. אז הוא כנראה בעל מעשים. ברור שגרח"ק היה הרבה יותר יבול, אבל לכל הפחות כשנראה תוצרים כאלה מהפריץ הידוע, נוכל להשוות אותו לפחות לאדמורים בני דורינו שאהותיהם היו בוודאות תלמידי חכמים צדיקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 16:03 |
|
| |
קלעפער
| נוירולוג כתב: |  | ואם הוא ת"ח ברמה בסיסית כלשהי, אתה מוזמן להביא את הגיגיו. עד שתביא הוכחה כלשהי, הוא נותר בחזקה קמייתא, כמו כל אדם שאינו ת"ח ואין עניין כלשהו לכבדו. גם אם היה מתנהג כמו בן אדם.
נוירולוג
אני מציע לך לקחת את האתגר, ולהביא לכאן כמה מדברי תורה שלו אם הוא אמר אדרבה תוכיח שהאדמור מגור יודע ספר, ברמה של ת"ח הרי לא מכבדים כאן אדמור על עצם אדמוריותו, או על קדושתו
אני לא הכתובת לאתגר הזה אין בידי דברי תורה |
|
עריכה קלה כדי לדייק את המציאות...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2022 15:49 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ואם הוא ת"ח ברמה בסיסית כלשהי, אתה מוזמן להביא את הגיגיו. עד שתביא הוכחה כלשהי, הוא נותר בחזקה קמייתא, כמו כל אדם שאינו ת"ח ואין עניין כלשהו לכבדו. גם אם היה מתנהג כמו בן אדם.
נוירולוג
|
|
אני לא הכתובת לאתגר הזה אין בידי דברי תורה לא של האדמו"ר מגור, לא של האדמו"ר מבעלז, לא של האדמו"רים מויזניץ' וכו' וכו'.
|
|
|
|
|