| נשלח ב-30/5/2022 22:11 |
|
| |
האם נעשה נסיון לגשר בין היריבים בגור ?
ממחלוקת כולם מפסידים. מחלוקת זה איסור תורה. מוטב להתפייס עכשיו לפני שיפלו כאן חללים ונמצא שם שמיים מתחלל. תתארו לכם איזה מחזה מרהיב זה יכול להיות, הרבי והראש ישיבה יושבים יחד בטיש אחד, וכל החסידים רוקדים יחד בניגון ריקוד.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 08:17 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | | האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בסדיגורא? |
| בגדול, המחלוקת הציבורית הסתיימה. נותרה רק מריבה משפחתית. בין האמא ובנה האדמו"ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 08:15 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בסאטמר? |
| בגדול הם הסתדרו זה עם זה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 08:14 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | גבעת הישיבה עושים לכם בושות (ולנו הציבור הכללי עושים לא רק בושות אלא גם הרבה חילול ה'), אבל כל השאר שימשיכו לריב, השלום הוא סיסמה בלבד, אם תהיה לנו תועלת אז שווה השלום, אם אין צורך או לחילופין אם המריבות מועילות לנו, אז השלום שילך לכל הרוחות.
האג'נדה מוכרת וברורה |
| לא עושה לנו שום בושות. כי המלחמה מתנהלת בין שני אנשים חסרי משמעות ציבורית. בשני הצדדים. כהנמן מהצד של דגל, ומרקוביץ מהצד של עץ. שניהם חסרי משמעות ציבורית.
(כהנמן גם לא מצליח לגייס את תלמידיו למלחמה שלו)
וכמו שנכתב כבר. תוך זמן לא ארוך המחלוקת שם תסתיים בהכרעת הבורר.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 01:32 |
|
| |
יחי ההבדל הקטן
המלחמות במקומות אחרים הם על בניינים, כספים, על השם ומשרות.
בגור יש צד אחד שלא דורש כלום, הוא רק רוצה שהצד השני יפסיק את האלימות, החרמות וגזילת ילדים מהוריהם. חוץ מזה יש לו 0 דרישות מהצד השני.
הצד השני לעומת זאת יש לו דרישה אחת ויחידה (ממש פעוטה) והיא, שהצד השני יעלם מהמפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:41 |
|
| |
גבעת הישיבה עושים לכם בושות (ולנו הציבור הכללי עושים לא רק בושות אלא גם הרבה חילול ה'), אבל כל השאר שימשיכו לריב, השלום הוא סיסמה בלבד, אם תהיה לנו תועלת אז שווה השלום, אם אין צורך או לחילופין אם המריבות מועילות לנו, אז השלום שילך לכל הרוחות.
האג'נדה מוכרת וברורה
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:35 |
|
| |
אני ממש לא מנסה להתכחש.
גם דגל התורה וגם בני תורה מסודרים בחיים, יש לכל אחד מהם מספיק ציבור, אין להם שום בעיה, לא חסר להם כלום, אף אחד מהם לא נמצא בחרדה מכל אדם שיעזוב אותו ויערוק לציבור אחר...
מה לעשות יש מספיק ליטאים חרדים בישראל, די והותר גם בשביל 10 פלגים ובטח בשביל 2. אתה משול לזקן שמנסה לשכנע ילדים לעבור את הכביש כשהם בכלל לא צריכים.
המקום היחידי שבו יש צורך בפיתרון בעיה כלשהי בהקשר הזה, הוא גבעת הישיבה בבני ברק, שהיא מקום קטן, שפשוט לא מספיק בשביל לאכלס כל שנה עוד למעלה מ- 400 ליטאים חדשים שמגיעים אליו .
מה שגורם לכך שישיבה אחת שוכרת בניינים במרחק של רבע שעה הליכה מהישיבה. וישיבה שנייה דוחסת את הבחורים כמו סרדינים במיטות קומותיים.
ולכן דחוף למצוא איזה שהוא פיתרון בעניין הזה.
תוקן על ידי פצקו ב- 01/06/2022 00:43:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:28 |
|
| |
אתה לא יכול להתעלם ממה שכתבת בתגובה ההיא, זה מופיע.
בשורה התחתונה אתה לא בעד שלום בציבור הליטאי כי אתה טוען שזה לא שייך לעשות ביניהם שלום (מלבד הסיבה שאתהה מנסה להתכחש לה כעת, שאין בזה דחיפות מבחינה אלקטורלית), ואתה גם לא בעד שלום בין הפלגים בגור מהסיבה ש"אתה נהנה מכל רגע" שהם רבים. האמת שגם כאן נראה לי שהשיקולים שלך בעיקר אלקטורליים.
תוקן על ידי נוירולוג ב- 01/06/2022 00:29:10
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:24 |
|
| |
הסברתי היטב, שכל ניסיון לאיחוד בין הפלגים הליטאים ולהפיכתם לפלג אחד, לא יביא שלום, אלא יביא רק מריבות אינסופיות.
ולכן, מי שהשיקול היחידי העומד לנגד עיניו הוא השלום, אמור להתנגד בכל תוקף לכל ניסיון לאחד בין הפלגים הליטאים.
אין שום עניין ושום תועלת לאחד ביניהם. זה לא יביא לאיש שום תועלת, לא ברוחניות ולא בגשמיות.
אולי תציע גם לאחד את בעלז וויזניץ לגוף אחד? יש איזו שהיא תועלת שתצמח ממהלך כזה?
כשאין בעיה, אין צורך לחפש פיתרון.
יש בהחלט מקום לדילים מקומיים והסכמות כאלו ואחרות בין הפלגים הליטאים, ואלו מתקיימים כבר מספר שנים, לידיעתך נוירולוג יקר.
המקום היחיד! שבו שני הפלגים נמצאים ביריבות , והמצב ביניהם מצריך פיתרון, הוא גבעת זכרון מאיר. שם ישנו סכסוך ירושה בן חצי יובל בין שני הגיסים. ובימים אלו מתקיים הליך בוררות בנושא.
תוקן על ידי פצקו ב- 01/06/2022 00:29:27
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:10 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | ומה היית כותב אם הייתי מגיב שאני כן בעד השלום?
אז הייתי חוזר ושואל מדוע אתה תומך בשלום רק אם זה מועיל אלקטורלית למפלגה. .
רגע רגע.
אנחנו מדברים כאן באשכול- על שלום בין גור לקהילת פנ"מ.
אני שאלתי אותך מה היית כותב , אם הייתי כותב שאני בעד שלום ביניהם.
ואתה טוען, שהיית כותב שאני תומך בשלום רק כי זה מועיל אלקטוראלית למפלגה שלי.
עכשיו תסביר לי. איך שלום בין גור לקהילת פנ"מ, תורם אלקטוראלית לדגל התורה??? |
|
תסתכל בתגובה הראשונה שלך באשכול כתבת שאין צורך בשלום בין הפלגים הליטאים כי אתם מסודרים גם בלעדיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:07 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | ומה היית כותב אם הייתי מגיב שאני כן בעד השלום?
אז הייתי חוזר ושואל מדוע אתה תומך בשלום רק אם זה מועיל אלקטורלית למפלגה. . |
|
רגע רגע.
אנחנו מדברים כאן באשכול- על שלום בין גור לקהילת פנ"מ.
אני שאלתי אותך מה היית כותב , אם הייתי כותב שאני בעד שלום ביניהם.
ואתה טוען, שהיית כותב שאני תומך בשלום רק כי זה מועיל אלקטוראלית למפלגה שלי.
עכשיו תסביר לי. איך שלום בין גור לקהילת פנ"מ, תורם אלקטוראלית לדגל התורה???
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2022 00:00 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | | ומה היית כותב אם הייתי מגיב שאני כן בעד השלום? |
|
אז הייתי חוזר ושואל מדוע אתה תומך בשלום רק אם זה מועיל אלקטורלית למפלגה. אך כאמור כבר כתבת שאתה נהנה מהמחלוקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:57 |
|
| |
האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בבאבוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:56 |
|
| |
| Aטורף כתב: |  | האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בפונוביז'? |
|
בימים אלו ממש מתקיים הליך בוררות בניסיון להגיע להסדר בישיבת פוניבז.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:55 |
|
| |
האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בסאטמר?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:55 |
|
| |
האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בסדיגורא?
|
|
|
|
|