בית פורומים בחדרי חרדים

סיכום מהשבועיים שאחרי הפוגרומים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2022 08:39 לינק ישיר 
סיכום מהשבועיים שאחרי הפוגרומים

סיכום השבועיים הקשים בתלדות כס האדמורות בגור

ביום חמישי של ל״ג בעומר, הרבי מגור, בלווית כמה כפריים ממשפחת וייץ פקד את קבר חמותו.

הוא הגיע כאחד המנהיגים החרדיים המרכזיים, גם אם כוחו בירידה מתמדת.

שבועיים אחרי, הוא רסק עגבניות. תהליכי דעיכה שהיו אמורים לקחת דור ולהתממש בעידן בניו מתרחשים בימיו.

בואו נעשה מאזן-בוחן זריז:

1ᥧ⃣ גור הושפלה ליטרלי כפי שהיא לא הושפלה מעולם. ״גערע רוצחים״ צעקו מכל העדות על חסידי גור ברחוב. גם מעדות שאין בהן שנאה היסטורית לגור. יש אקסודוס של בנות שאינן גוריות להימלט מסמינרי גור.

2ᥧ⃣ גור התערערה מבפנים. לראשונה, פעילותו של הרבי מגור מגובה על ידי פחות מ-10% של מי שאינם בחורי ישיבות. ציבור הנשים שהיו יעד אסטרטגי לביצור החומה - לראשונה מבקרות את גור ובתפוצות ענק. וזו תופעה חדשה. כל המבנה החברתי בגור התערער. יסודות חברתיים רועדים.

3ᥧ⃣ גור אבדה את ההרתעה שלה מול האדמורים והרבנים. ארבעה מנהיגים חרדיים מגנית את גור. ואף אחד לא מוכן ״לחזק״ את הרבי מגוא בשום צורה ובשום אופן, כולל רבי׳ס זוטרים יחסית, רבי דויב לנדו מסרב לפתוח מכתב שהרבי מגור צווה לכתוב לו.

אלו דברים שציפינו שיקרו אצל דודי, לא אצל הרבי הנוכחי.

4ᥧ⃣ הכינוס של הגר״ש קיבל את הבמה הכי מכובדת ב״המבשר״. 3 שנים המבשר גמגם, עקץ, רמז וגנב סיקור. לא עוד. המבשר מתייחס לקהילת פני מנחם כקהילה מכובדת עם 550 משפחות ואלפי אוהדים.

5ᥧ⃣ המעבר לקהילת הגר״ש שכמעט חדל בשנה האחרונה - פרץ שוב. ועוד פעם הפתעות. גל עריקות חדש, ועוד גל שיודע את המחיר, כולל יאספנו.

6ᥧ⃣ הכינוס של הגר״ש היה גדול עם כ-2500 חרדיי מיינסטרים שבא והכתיר את הגר״ש לאחת מדמויות המיינסטרים החסידי של היום. לא היה אף שחקן חיזוק. לא חכם שלום כהן, לא יצחק זילברשטיין ולא כלום. האטרקציה היא נטו הגר״ש, וזה ערב חג. וזה בלי האלפים (אולי עשרות אלפים…) שצפו בשידורים…

7ᥧ⃣ הרבי מגור מנהל מלחמה עזה נגד יועז הנדל. הוא הפך את המלחמה לאידישקייט ולמלחמת דת, רק כדי לגלות שיש לו עסק עם רבי גרשון. והסיאוב שלו, האלימות והכוחניות שלו, שהגיע לשיא כהות חושיו עם חסימת הגר״ש - הם בכלל לא סיפור של יועז הנדל, אלא של רבי גרשון.

זו מכה מורלית בלתי נתפסת. שכן, הסוללר הכשר, זה בערך הישגו הכלל חרדי היחיד של הרבי מגור. סימון בבת עינו האידישקייטית כביריונות במסווה של אידישקייט על ידי גדולי ישראל - מעביר אותו בבת אחת עשרה קילומטרים למחוז התדמית הברלנדית, ממנה הוא מנסה זה שבועיים לחמוק.

וכל זה מצטרף לארוע שהתרחש במקביל - התפטרות ליצמן.
במידה והכנסת תשרוד עוד כמה שנים. (סבירות ממשית להחלפת ממשלה בכנסת הנוכחית) כולנו נתרגל לחיים טובים בלי נציג הפריץ.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2022 12:48 לינק ישיר 

רציף כתב:

חריף_ומקשה כתב:

הייתי צריך לפרש, אבל התייחסתי לתמונות מאירועים שפורסם שבאו מכל הארץ.

מה עם חו"ל ?

דיברתי רק על הארץ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 23:47 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 21:18 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 19:09 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

רציף כתב:
קהילת פני מנחם מונה רק 550 משפחות ?
נשמע מעט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווקא נשמע לי הרבה.
בתמונות עד לפני כמה חודשים ראו בירושלים בבית המדרש המרכזי של הקהילה כ500 גברים, נוסיף על זה נשים וטף ובהפרזה נגיע לכ1,500 נפש.
במשפחה חרדית ממוצעת יש יותר מ5 נפשות, ולכן אנחנו מדברים על כ300 משפחות בלבד.
אולי היום המצב השתנה והם עלו ל550 משפחות.

כמה אנשים יש בקהילת פני מנחם ?

להזכירך, שלא כולם מתפללים בבית הכנסת שלהם, ויש להם חסידים
בכמה ערים בארץ ובעולם.
דרוש, מידע מהימן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 19:00 לינק ישיר 

רציף כתב:
נשמע מעט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווקא נשמע לי הרבה.
בתמונות עד לפני כמה חודשים ראו בירושלים בבית המדרש המרכזי של הקהילה כ500 גברים, נוסיף על זה נשים וטף ובהפרזה נגיע לכ1,500 נפש.
במשפחה חרדית ממוצעת יש יותר מ5 נפשות, ולכן אנחנו מדברים על כ300 משפחות בלבד.
אולי היום המצב השתנה והם עלו ל550 משפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 18:01 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 16:42 לינק ישיר 

אל תאמין בתקשורת עד יום מותך !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 14:51 לינק ישיר 

נשמע מעט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 13:10 לינק ישיר 

המסיתה הראשית תרצה מנלה מחתנת בקרוב, ונאמר לה שאם החתונה תתקיים בירושלים, אז המנהיג העליון יופיע בכבודו ובעצמו, לסידור קידושין,  החתונה הועברה לירושלים וכעת מצפים שאכן הכבוד קדושת יממש את חלקו בעסקה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 09:45 לינק ישיר 
momeir

חריף_ומקשה כתב:
ביבולי מוח.
הרבי מגור יניח את עיניו בשבת ובחג על עשרות אלפי חסידיו שבאו להסתופף בצילו. הם מקור העוצמה שלו. ומכוחם הוא ימשיך להיות מנהיג רב השפעה במגזר החרדי כולו.
רק אם נתחיל לראות כסאות ריקים בביהמ"ד הגדול בעולם, אז יהיה אפשר לדבר על שינוי במצב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה צודק. זה מתחיל מלמעלה. מכאלה שאין להם ממה לפחד.
התורם של ביהמ"ד הגדול בעולם, הנגיד ר' שלמה ורדיגר,  (שמו מופיע באותיות קידוש לבנה על המבנה)   החליט כאות מחאה, להשאיר את הכיסא שלו בביה"מד  ריק, הוא ביטל השנה את הנסיעה שלו אל האדמו"ר מגור לחג השבועות. 

תוקן על ידי momeir ב- 06/06/2022 09:46:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 08:16 לינק ישיר 

בגדול, עובדות מוחלטות.
כמובן, כשאנחנו מדברים על אחוזים, אף אחד לא ספר ובירר מדוייק. כותבים משוער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2022 02:06 לינק ישיר 

אבישי, אשמח לדעת אם אתה מביע משאלות או שמדובר בעובדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2022 22:03 לינק ישיר 

קבלתי בוואטסאפ,
ראש הישיבה אהרן רייך שליט"א
במחאה על גור רשעים
שביזו את ראש הישיבה ראש קהילת
גור פורשים.
אינני יודע איך שולחים את הדברים לכאן.
מי זה ראש הישיבה הרב אהרן רייך ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2022 19:07 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

ביבולי מוח.
הרבי מגור יניח את עיניו בשבת ובחג על עשרות אלפי חסידיו שבאו להסתופף בצילו. הם מקור העוצמה שלו. ומכוחם הוא ימשיך להיות מנהיג רב השפעה במגזר החרדי כולו.
רק אם נתחיל לראות כסאות ריקים בביהמ"ד הגדול בעולם, אז יהיה אפשר לדבר על שינוי במצב.

גם היום אין שמה כמעט כסאות :)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2022 15:23 לינק ישיר 

ביבולי מוח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סיכום מהשבועיים שאחרי הפוגרומים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext