| נשלח ב-6/6/2022 21:14 |
|
| |
הגיעה לבית המרקחת במאה שערים והותקפה באלימות אכזרית בגלל לבוש לא צנוע
תיעוד: הגיעה לבית המרקחת במאה שערים - והותקפה באלימות רז להב, תושבת ירושלים שהגיעה לרכוש תרופה בבית מרקחת במאה שערים, הותקפה באלימות על ידי תושבי השכונה - בגלל לבוש לא צנוע • בשיחה עם N12 אמרה להב: "ברגע שיצאתי מהסניף, תושבים בשכונה התחילו לצעוק לעברי 'פרוצה'" • גם השוטרים שניסו לחלץ אותה הותקפו על ידי התושבים במקום - שהשליכו לעברם חפצים
ענבר טויזר | N12 | פורסם 06/06/22 18:15 רז להב, תושבת ירושלים, הגיעה ביום רביעי בשבוע שעבר לבית המרקחת בשכונת מאה שערים שבירושלים, כדי לרכוש תרופה שהיא זקוקה לה - והותקפה באלימות על ידי תושבים קיצוניים. שוטרים שהוזעקו למקום חילצו את רז ונמלטו מן השכונה, לאחר שהותקפו גם הם בחפצים שנזרקו לעברם. מהתיעוד שהגיע לידי N12 ניתן לשמוע את הצרחות של רז בזמן שהותקפה על ידי תושבי השכונה, והאלימות נתפסה גם בעדשת מצלמות הגוף של השוטרים.
להב סיפרה בראיון לרפי רשף על רגעי האימה שהחלו לאחר ביקור שגרתי בבית המרקחת: "ברגע שיצאתי מהסניף, תושבים במאה שערים התחילו לצעוק לעברי 'פרוצה'. לא הייתי לבושה בצורה חשופה, לבשתי חצאית עד הברך וזרקו עליי מהמרפסת ביצים, שקיות עם מים וטיטולים", היא משחזרת.
לאחר שהחלה המתקפה מצד תושבי השכונה, להב הזעיקה את המשטרה. "צרחתי לשמיים, לא היה לי איך להתגונן. הרביצו לי מכות רצח בכל הגוף וקרעו לי את הצורה. פשוט התעללו בי וזו הייתה השפלה", היא מספרת בדמעות.
"יהודים ביצעו בי לינץ'" כאשר השוטרים הגיעו, הם חילצו את להב מן המקום, אך נאלצו להימלט בעצמם כשתושבים התחילו לתקוף גם את הניידת: "השוטרים לקחו אותי ברגל משם, לא הבנתי למה לא היו מעצרים באותו הרגע. פשוט ביצעו בי לינץ', על ידי יהודים, וזה לא נראה לי סביר שהמשטרה לא מטפלת בזה באופן מיידי בצורה החמורה ביותר".
ממשטרת ישראל נמסר: "מיד עם קבלת הדיווח מאישה שהותקפה בשכונת מאה שערים בירושלים, הוזעקו למקום שוטרים ובדרכם אליה הושלכו לעברם חפצים שונים. כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף, השוטרים הגנו וסוככו עליה בגופם ממפרי הסדר שהיו באזור, וחילצו אותה מהמקום במהירות כדי למנוע כל פגיעה בה. במהלך חילוצה הייתה נסערת והשוטרים ניסו להרגיע אותה, נתנו לה לשתות והזמינו לה טיפול רפואי. בהמשך נלקחה להגשת תלונה ונפתחה חקירה במשטרה. בזכות פעילות השוטרים במקום נמנעה פגיעה פיזית באישה שנקלעה למצוקה, ואנו ממשיכים בחקירת המקרה ביסודיות וביצוע כל הפעולות הנדרשות במטרה למצות את הדין עם המעורבים".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2022 20:13 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | היא אכן נהפכה לקיצונית כלפי המחנה פנימה. ועיני ראו זאת בצער.
אבל ההתייחסות לתיירות ומבקרות לבושות בפריצות - היתה קיימת לפני עשורי שנים, כפי שאני עוד זוכר כילד קט בחיידר, את ההשפלות והצעקות שהיו עוברות קבוצות תיירים כשנכנסו לשוק מא"ש.
וכדבריי יש בזה צדק, גרים שם מאות מאות משפחות, שמבקשות בכל עוז להתרחק מכל מנעמי העולם הזה, בשכונה חנוקה בלי נוף ובלי שירותים תברואתיים תקינים, ובלי תחבורה ציבורית ועוד דברים רבים - העיקר שלא להתחכך עם מראות אסורות ועם העולם שמבחוץ. מה שכולנו הגרים בשכונות ובפרויקטים חרדיים מבקשים ומאחלים זאת לעצמינו (וכאמור, לא דיברתי על השוליים שלא עובר עליהם יום בלי הסתכלות אסורה מדאורייתא לשיטת הרמב"ם ורבינו יונה) - הם מאוד חמורים בעניין הזה. ראינו כי רק חסידויות ממא"ש למשל ביטלו את נסיעתם למירון עקב ביטול דרך המהדרין, שאתם בעצמכם לא כ"כ הבנתם מה רע בכך. זו מא"ש וזו טיבה למי שמבין או לא מבין, מזדהה או לא מזדהה.
ולכן מה ההפתעה, שגירשו שלא בנימוסין את הגברת שנקלעה שם, כאשר מימין ומשמאל מצפון ומדרום יש מודעות ענק בנושא הזה מכאן ועד אוקיינוס. בכל השפות ובכל הווריאציות.
אכן, רק זה שכתב לעיל, שהוא היה מכבד אישה פרוצה לבושה מינימאלית גם בבית כנסת, בשביל 'קידוש השם', טיפוס כזה, שאין לו רגשי קדושה מינימאליים, שלא היה מכבד שום אישה חרדית, אך ורק אישה חילונית, אכן אכן חלקינו שונים לגמרי, תהום פעורה בתפיסת היהדות שלנו, בתפיסת הקדושה. ואני על משמרתי אעמודה. ילדיי יודעים שלא לבקש ממך אפילו טובה להתקשר בסלולאר הזימתי שלך.
ועל כך אברך בקול: מחלקך אל יהא חלקי. לא נחתן את הילדים יחד, לא נלמד בבתי החינוך יחד, לא נתפלל בבתי הכנסת יחד. אנחנו כבר מתחילים לחוש את החייץ בין המיינסטרים החרדי האברכי, לבין החרדשי"ם. וכל הגיג שלכם רק מעצים את הנחיצות להעצים את זה. נ.ב. בשבילכם,, בינתיים אנו זקוקים לקול שלכם ולתרומה שלכם ותו לא.. |
|
האם כוונתך היא. אף לפני 70 שנה!?! שהיו באים, חזנים כאלו ואחרים. להתחזן בבתי הכנסת של מאה שערים!?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2022 13:49 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | | אל_קפונה כתב: |  |
הם צועקים שם נאצים אבל הם אלו שמתנהגים כמו נאצים הגברת הייתה אמנם לא צנועה אבל גם לא פרובקוטיבית וגם אם הייתה לבושה באופן פרובוקטיבי זה עדיין לא מתיר להם להתעלל בה
|
|
מצד אחד יש צדק בדבריך, אין היתר לנגוע באשה זו, לא מבחינת החוק ולא מבחינת הלכה, נגיעה היא איסור דאורייתא. מצד שני הצדק גם איתם, כי הם לא נגעו בה.. וכך יוצאים כולם צודקים
נ.ב. בקשר למידת צניעותה של האשה, זה תלוי כמובן ביחסו של הכותב למושג צניעות מסתבר שלחלק מהניקים פה האשה היתה ממש צנועה... (ביחס למה שהם רגילים לראות ביומיום)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2022 08:02 |
|
| |
גרשום
| יוחנןש כתב: |  | והגברת שנקלעה שם, כאשר מימין ומשמאל מצפון ומדרום יש מודעות ענק בנושא הזה מכאן ועד אוקיינוס. בכל השפות ובכל הווריאציות.
|
|
יש מן הצדק בדבריך. מה גם שמדובר בירושלמית ולא בתיירת שנקלעה למקום, כזו שבוודאי מכירה את ההוויה של תושבי השכונה והרגישות שלהם ללבוש חושפני.
ואף על פי כן, ההתקהלות סביבה בצעקות וזריקת חפצים עליה הייתה התנהגות ברברית. האנשים האלה הם הפנים המכוערות של היהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2022 02:43 |
|
| |
| אל_קפונה כתב: |  |
הם צועקים שם נאצים אבל הם אלו שמתנהגים כמו נאצים הגברת הייתה אמנם לא צנועה אבל גם לא פרובקוטיבית וגם אם הייתה לבושה באופן פרובוקטיבי זה עדיין לא מתיר להם להתעלל בה
_________________ |
|
הגברת הלכה עם חצאית שכיסתה את הברך . ושרוול שהיה יותר ארוך משרוולים קצרים . איזה היתר יש לפושעים האלו לגעת באישה ?? מקווה שהמשטרה תטפל בהם בחומרה רבה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2022 00:50 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
מכל בתי המרקחת בירושלים דוקא למאה שערים היא בחרה ללכת? ולא שאני מצדיק אלימות, אבל ממה שאני מבין זה היה בעיקר קריאות גנאי וכיו"ב. כל הזמן עוברים תיירים (לבושים) במאה שערים ולא קורה כלום, מעניין שדווקא פה פתאום התפרצה מהומה, יש לי תחושה שגם הגברת לא צדיקה תמימה..
|
|
לא בהכרח.
ממה שראיתי בחיי במא"ש, אירועים מהסוג המדובר יכולים להתפתח למשהו קולני מאוד גם במקרים שאין לכך הצדקה מיוחדת, ולהיפך. הכל תלוי במזל אפילו מחאה קטנה במא"ש
לעצם העניין, ברור לי שאיש לא הכה אותה בכל הגוף, אבל כבר ראיתי גברת מכובדת שסיפרה פעם שמקק ממש רדף אחריה ונשך אותה... פאניקה וקצת צומי יוצרים כותרת מספקת.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי גינגישראלי ב- 08/06/2022 01:00:09
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 23:10 |
|
| |
זה ברור
כנראה ניסתה לפתות כמה צעירים.
אין ספק בכך.
| אדם_ה1 כתב: |  | מכל בתי המרקחת בירושלים דוקא למאה שערים היא בחרה ללכת? ולא שאני מצדיק אלימות, אבל ממה שאני מבין זה היה בעיקר קריאות גנאי וכיו"ב. כל הזמן עוברים תיירים (לבושים) במאה שערים ולא קורה כלום, מעניין שדווקא פה פתאום התפרצה מהומה, יש לי תחושה שגם הגברת לא צדיקה תמימה.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 22:40 |
|
| |
מכל בתי המרקחת בירושלים דוקא למאה שערים היא בחרה ללכת? ולא שאני מצדיק אלימות, אבל ממה שאני מבין זה היה בעיקר קריאות גנאי וכיו"ב. כל הזמן עוברים תיירים (לבושים) במאה שערים ולא קורה כלום, מעניין שדווקא פה פתאום התפרצה מהומה, יש לי תחושה שגם הגברת לא צדיקה תמימה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 21:59 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | היא אכן נהפכה לקיצונית כלפי המחנה פנימה. ועיני ראו זאת בצער.
אבל ההתייחסות לתיירות ומבקרות לבושות בפריצות - היתה קיימת לפני עשורי שנים, כפי שאני עוד זוכר כילד קט בחיידר, את ההשפלות והצעקות שהיו עוברות קבוצות תיירים כשנכנסו לשוק מא"ש.
וכדבריי יש בזה צדק, גרים שם מאות מאות משפחות, שמבקשות בכל עוז להתרחק מכל מנעמי העולם הזה, בשכונה חנוקה בלי נוף ובלי שירותים תברואתיים תקינים, ובלי תחבורה ציבורית ועוד דברים רבים - העיקר שלא להתחכך עם מראות אסורות ועם העולם שמבחוץ. מה שכולנו הגרים בשכונות ובפרויקטים חרדיים מבקשים ומאחלים זאת לעצמינו (וכאמור, לא דיברתי על השוליים שלא עובר עליהם יום בלי הסתכלות אסורה מדאורייתא לשיטת הרמב"ם ורבינו יונה) - הם מאוד חמורים בעניין הזה. ראינו כי רק חסידויות ממא"ש למשל ביטלו את נסיעתם למירון עקב ביטול דרך המהדרין, שאתם בעצמכם לא כ"כ הבנתם מה רע בכך. זו מא"ש וזו טיבה למי שמבין או לא מבין, מזדהה או לא מזדהה.
ולכן מה ההפתעה, שגירשו שלא בנימוסין את הגברת שנקלעה שם, כאשר מימין ומשמאל מצפון ומדרום יש מודעות ענק בנושא הזה מכאן ועד אוקיינוס. בכל השפות ובכל הווריאציות.
אכן, רק זה שכתב לעיל, שהוא היה מכבד אישה פרוצה לבושה מינימאלית גם בבית כנסת, בשביל 'קידוש השם', טיפוס כזה, שאין לו רגשי קדושה מינימאליים, שלא היה מכבד שום אישה חרדית, אך ורק אישה חילונית, אכן אכן חלקינו שונים לגמרי, תהום פעורה בתפיסת היהדות שלנו, בתפיסת הקדושה. ואני על משמרתי אעמודה. ילדיי יודעים שלא לבקש ממך אפילו טובה להתקשר בסלולאר הזימתי שלך.
ועל כך אברך בקול: מחלקך אל יהא חלקי. לא נחתן את הילדים יחד, לא נלמד בבתי החינוך יחד, לא נתפלל בבתי הכנסת יחד. אנחנו כבר מתחילים לחוש את החייץ בין המיינסטרים החרדי האברכי, לבין החרדשי"ם. וכל הגיג שלכם רק מעצים את הנחיצות להעצים את זה. נ.ב. בשבילכם,, בינתיים אנו זקוקים לקול שלכם ולתרומה שלכם ותו לא.. |
|
הגברת שנראת בסירטון לבושה מלא למעט זה שהיו לה שרוולים קצרים לא גופיה שרוולים שנגמרים בערך באמצע הדרך בין הכתף למרפק לא הייתי קורא לזה לבוש מינמאלי נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 20:30 |
|
| |
מתוך הערכה מרובה!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 20:26 |
|
| |
מצדרביעי
| קלעפער כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
שירביצו ככה לבת שלך, אם יש לך בנות (על פי האטימות הרגשית בה אתה מדבר, אני מקווה בשבילך ובשבילם שעדיין אין לך בנות)...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2022 21:49:12 |
|
אפשר לשלוח אליך נציגת מכירות של שטחים חקלאיים על המאדים, מר "אטימות רגשית" ושאר מילים שגורמות לך להרגיש ליברל-מטורלל? נשלח מהאנדרואיד שלי
ראית איך זה עובד? לא יעמדו לך המלחמות והקרבות בפרוגרסיבים ובליברלים, לא יעזרו לך כל הפעמים שאטמת אוזניך משמוע משהו בעדם או נגד השמרנים, ברגע שהבעת דעה שיש בה צליל פרוגרסיבי הרי שאתה הופך מיד לליברל מטורלל...
ככה זה נשמע לעתים גם ממך...
|
|
אאוצ', ישר לפנים:)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 20:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 20:15 |
|
| |
קלעפער
| פיינשמקער כתב: |  | | מצדרביעי כתב: |  | מצדרביעי
שירביצו ככה לבת שלך, אם יש לך בנות (על פי האטימות הרגשית בה אתה מדבר, אני מקווה בשבילך ובשבילם שעדיין אין לך בנות)...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2022 21:49:12 |
|
אפשר לשלוח אליך נציגת מכירות של שטחים חקלאיים על המאדים, מר "אטימות רגשית" ושאר מילים שגורמות לך להרגיש ליברל-מטורלל? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ראית איך זה עובד? לא יעמדו לך המלחמות והקרבות בפרוגרסיבים ובליברלים, לא יעזרו לך כל הפעמים שאטמת אוזניך משמוע משהו בעדם או נגד השמרנים, ברגע שהבעת דעה שיש בה צליל פרוגרסיבי הרי שאתה הופך מיד לליברל מטורלל...
ככה זה נשמע לעתים גם ממך...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 17:22 |
|
| |
היא אכן נהפכה לקיצונית כלפי המחנה פנימה. ועיני ראו זאת בצער.
ועל כך אברך בקול: מחלקך אל יהא חלקי. לא נחתן את הילדים יחד, לא נלמד בבתי החינוך יחד, לא נתפלל בבתי הכנסת יחד. אנחנו כבר מתחילים לחוש את החייץ בין המיינסטרים החרדי האברכי, לבין החרדשי"ם. וכל הגיג שלכם רק מעצים את הנחיצות להעצים את זה. נ.ב. בשבילכם,, בינתיים אנו זקוקים לקול שלכם ולתרומה שלכם ותו לא..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 17:13 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  |
לא יכול לצפות בסרט. ולכן איני יודע במה המדובר. אבל שומה עלינו להתבונן, וכי נוכל להרשות למי שלבושה פרובוקטיבית, בעיני ההלכה, להיכנס לבית הכנסת. ולגשת לארון הקודש וכדומה. בוודאי היו מתפללי בית הכנסת הוותיקים (לא השוליים) זורקים אותה בבושת פנים.
ולא צריך כלל להתנצל על כך;
לא באים לפרוץ את הקודש של בית הכנסת.
נ.ב. מיותר להסביר, שלהיכנס למאה שערים, סמל הגטו השמרני, זה כמו בית הכנסת.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 06/06/2022 23:56:46 |
|
שכונת מאה רשעים "נגנבה" על ידי הקיצוניים מצפון! היא לא הייתה בעברה, שכונה כזאת "קנאית"! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 12:39 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | ליוחנן:
אם אשה הייתה נכנסת בתמימות לבית כנסת ונגישת לארון הקודש מתוך חוסר הבנה בכך שזה לא נהוג, הדבר האחרון שצריך לעשות הוא לגרש אותה בצעקות ו"בבושת פנים", אם אתה חושב אחרת אל יהא חלקי עמך... |
|
|
|
|
|
|