| נשלח ב-6/6/2022 21:43 |
|
| |
כל יהודי חייב למחות
תוקן על ידי momeir ב- 06/06/2022 21:44:48
תוקן על ידי momeir ב- 06/06/2022 21:45:43
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2022 21:59 |
|
| |
מצדרביעי
 דברים כדורבנות, מרגש שיש לנו עדיין כאלו רבנים... שיתפתי במייל ברשימת תפוצה, ואחד מהנמענים סיפר לי שקיבל אזהרה (מאפייה או לא מאפייה?):

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2022 21:59:57
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2022 22:10:00
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2022 22:21:28
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 06/06/2022 22:25:19
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2022 23:57 |
|
| |
בלינק שנתתי כאן אין שום בעיה !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 00:24 |
|
| |
רוצה להתעכב על הקטע המוזר הזה: "הרבי של היום חייב להיות אדם גדול. אני לא מכיר אותו. בזמן שהוא נהיה רבי, איבדתי את הכמה חברים שלי שהיו חסידי גור, אני נהייתי יותר מנותק ומצומצם. ר' אהרן לייב (זי"ע) כל כך החשיב אותו. הוא נסע איתו, הוא דיבר איתו, הוא התכתב איתו."
מה הלוגיקה שמחייבת שהוא יהיה אדם גדול?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 00:46 |
|
| |
ר' אהרן לייב התכתב אתו ? אפשר לעיין אולי בחילופי המכתבים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 02:39 |
|
| |
אם כבר, אפשר גם להתעכב על הקטע בו הוא אומר, שהרבי מגור הוא בן 80 ואינו מודע למה שחסידיו עושים, ועל הכתם הגדול שהם מטילים עליו באלימות שלהם
האם ייתכן שהאדמור מגור אינו מודע לליל הבדולח ולגודל האירוע שעובר על גור?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 06:51 |
|
| |
לא. אבל הוא בחר לדבר בחכמה.
משום מה אנשים מאמינים שאסור לדבר על מנהיג של הרבה אנשים חרדים. לא ברור למה.
בגלל האמונה המוזרה הזו, הוא בחר שלא לתקוף אותו ישירות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 10:21 |
|
| |
momeir
| חריף_ומקשה כתב: |  | רוצה להתעכב על הקטע המוזר הזה: "הרבי של היום חייב להיות אדם גדול. אני לא מכיר אותו. בזמן שהוא נהיה רבי, איבדתי את הכמה חברים שלי שהיו חסידי גור, אני נהייתי יותר מנותק ומצומצם. ר' אהרן לייב (זי"ע) כל כך החשיב אותו. הוא נסע איתו, הוא דיבר איתו, הוא התכתב איתו."
מה הלוגיקה שמחייבת שהוא יהיה אדם גדול? |
|
זה תמלול מהדרשה שלו. ( הקריאה שונה מהשמיעה) בתכל'ס הוא אכן במצוקה. הוא מנסה ללכת בין הטיפות. גם לכבד את 'המסורת' שאדמו"ר ומנהיג של חסידות גדולה צריך להיות אדם גדול. כלומר, איכשהו לשמור על כבודו של 'המנהיג'. מצד שני, הוא מזועזע מכך שהחסידים שמונהגים על ידו, מבצעים פוגרום ביהודים בעצם יום השבת. פסיכולוגית, כמו לרבים וטובים אחרים, ההתנהגות הנלוזה של האדמו"ר מגור יוצרת (מבחינת הערכים היהודיים) מציאות פרדוקסלית ולא נורמלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 12:36 |
|
| |
| momeir כתב: |  | momeir
| חריף_ומקשה כתב: |  | רוצה להתעכב על הקטע המוזר הזה: "הרבי של היום חייב להיות אדם גדול. אני לא מכיר אותו. בזמן שהוא נהיה רבי, איבדתי את הכמה חברים שלי שהיו חסידי גור, אני נהייתי יותר מנותק ומצומצם. ר' אהרן לייב (זי"ע) כל כך החשיב אותו. הוא נסע איתו, הוא דיבר איתו, הוא התכתב איתו."
|
זה תמלול מהדרשה שלו. ( הקריאה שונה מהשמיעה) בתכל'ס הוא אכן במצוקה. הוא מנסה ללכת בין הטיפות. גם לכבד את 'המסורת' שאדמו"ר ומנהיג של חסידות גדולה צריך להיות אדם גדול. כלומר, איכשהו לשמור על כבודו של 'המנהיג'. מצד שני, הוא מזועזע מכך שהחסידים שמונהגים על ידו, מבצעים פוגרום ביהודים בעצם יום השבת. פסיכולוגית, כמו לרבים וטובים אחרים, ההתנהגות הנלוזה של האדמו"ר מגור יוצרת (מבחינת הערכים היהודיים) מציאות פרדוקסלית ולא נורמלית.
|
|
אז המחאה הזו לא עוזרת כלום. כי לחסידי גור ברור, כמו לכולנו, שהאדמור אישר לפעול באלימות וברשעות. האדמור מינה ועדה, והוא נותן להם הוראות. ומבחינתם, הרבי יכול לצוות גם על דברים שמקובל שהם נגד ההלכה. וצריך לקיים בדיוק כמו שה' ציווה על אברהם לשחוט את בנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 13:45 |
|
| |
סיפור מיוחד שקראתי מדבריו וקנה אותי
כשאני חשבתי על זה נזכרתי סיפור של החידושי הרי"ם על זה. לא צריך לדבר על החידושי הרי"ם, מי הוא היה גדול מרבן שמו בכל בית ישראל. אין מילים, רבן של כל בני הגולה. גם אם לא נדבר על הלימוד שלו בעצמו, הספרים שלו הם נורא. הראש ישיבה ר' אהרן פעם דיבר על הגדלות של החידושי הרי"ם, מישהו אמר לו שהיה בכלל רק בן שמונה עשרה שנים כשכתב את הספר, כך כתוב בדף השער, לפי החשבון של השנים, הוא היה בן שמונה עשרה. (ענה לו ר' אהרן) אז בן שמונה עשרה הוא כבר היה גדול. מה הנקודה שלך? הגדלות שלו בתורה, ביראת שמים, בקבלת יסורים, אף אחד מהדורות שלנו יכול לדבר על כך. החידושי הר י"ם היה לו ציבור גדול של חסידים. היה לו יאר צייט של אבא או של אמא, הוא לא רצה שיפריעו לו, אז הוא ביקש מיהודי ר' יעקב, והוא אמר לו שלא יאפשר לחסידים להיכנס לתוך החדר שלו. הוא רוצה לעשות מה שהוא יודע שהוא רוצה לעשות, הוא נכנס לחדר, והחסידים כולם רצו להיכנס והם לא סמכו על היהודי הזה, והם חשבו שהוא רק רוצה לעשות את עצמו חשוב. ואברך חסיד הכניס את הרגל שלו בדלת, ולא נתן לר' יענקל לסגור את הדלת. ר' יענקל כעס, הרי הרבי נתן לו תפקיד להבטיח שאף אחד מהחסידים לא יכנס. הוא נתן לו סטירה בפרצוף. וסגר את הדלת. קצת זמן לאחר מכן החידושי הרי"ם אמר לאותו ר' יענקל, אני רוצה להתפלל לפני העמוד, תכניס מניין. הוא הכניס שמונה אנשים, והחידושי הרי"ם אמר: "אין כאן מנין", ר' יעקל אמר, "רבי יש כאן שמונה אנשים ואני, יש כאן", אמר לו החידושי הרי"ם: "שמונה אנשים אני רואה, אבל אתה כשר למניין? אתה הרבצת היום ליהודי!" ר' יענקל אמר לחידושי הרי"ם, "אני עשיתי כן רק כי הרבי צווה עליי, אני רק עשיתי את זה לכבודו של הרבי עשיתי את זה". החידושי הרי"ם אמר, האם זה בשבילי כבוד? מכים יהודי אחר בשבילי, זה כבוד בשבילי, אצל כזה אדם גדול אצל כזה תלמיד חכם זה כבוד? נעשה מסיבה של מאכלות אסורות, לכבודו, האם זה כבוד? (הרה"ג רבי אהרן רייך שליט"א ראש ישיבת דוואדלייק – ארה"ב חתנו של ר"י ליקווד הרה"ג ר' שניאור קוטלר זצ"ל)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2022 14:57 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| momeir כתב: |  | momeir
|
|
|
אז המחאה הזו לא עוזרת כלום. כי לחסידי גור ברור, כמו לכולנו, שהאדמור אישר לפעול באלימות וברשעות. האדמור מינה ועדה, והוא נותן להם הוראות.
ומבחינתם, הרבי יכול לצוות גם על דברים שמקובל שהם נגד ההלכה. וצריך לקיים בדיוק כמו שה' ציווה על אברהם לשחוט את בנו.
|
|
בורא עולם לא ציווה על אברהם לשחוט את בנו, הוא צווה אותו להעלות אותו לעולה, ובהמשך בורא עולם ציווה את אברהם להוריד אותו מהמזבח נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2022 02:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2022 00:49 |
|
| |
הרבי הרשע מגור אחראי בוועדה של רשעים שהקים, זה התחיל עם אלימות נוראה נגד החסידים שישמרו על התקנות הטפשיות, וזה ממשיך עם הפוגרום הנורא והתקפות נוראות על אנשים פרטיים ! מה זה צריך להיות ?! הרשע אחראי שהוא לא חינך את החסידים שלו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2022 02:27 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2022 03:16 |
|
| |
לב מי לא יחרד ולא יתפלץ על שרודפים זה עשרים ושש שנים את פאר הדור שר התורה והענווה ראש הישיבה ר' שאול אלתר שליט"א שאת גבו נתן למכים התעללו בו עלילות מוות שיש בהם כדי להמית פזית ונפשית, ואת רובא דרובא אנחנו בכלל לא יודעים כי בלע בקרבו בשביל למנוע מחלוקת, השפריצוהו במים לעיני כל בצינור הראשי של בית הכנסת גור ברלב"ח , סגרו לו את את מקור חיותו את ישיבת שפת אמת שהרבי הפני מנחם מינה אותו לכך, והכל בשלבים................................................................... קודם במקום שהישיבה שהייתה הישיבה "בהא הידיעה" שרק חריפי וצדיקי הבחורים שיראת השם בליבם למדו שם, התחילו לשלוח לשם רק את הריקים ןאת הבחורים עם הראש הכי חלש, לאחר מכן סגרו לו את הברז התקציבי והייה צריך בעצמו לגייס כסף להחזקת הישיבה, ולאחר מכן אסרו את לימוד העיון בכל ישיבות גור בארץ כביכול שיראה כהוראה כללית, בשביל להלבין את הפשע כאילו זה "לא נגדו". אשרי המאמין... ולאחר מכן הפריע להם לאנשי וועדת הסדום של חסידות גור, שראש הישיבה הצדיק סתם יושב ולומד לעצמו בפינת בית המדרש וסגרו לו לגמרי לגמרי את הישיבה, ועשו עליו משחק ועל הציבור כמו החזיר שפושט את קלפיו ואומר כשר אני, כך כלפי חוץ באירועי החסידות "כיבדוהו בכיבודים" כמו ברכה בחתונה, או עליית כל הנערים בשמחת תורה כדי להראות לציבור אנ"ש, הנה בכלל מכבדים אותו ולא מתעללים בו... וכעת מתעללים בנוסף גם באחיו הגאון הצדיק ר' דניאל שליט"א ברחובו של עיר, לב מי לא יחרד??????????????????????? אבן מקיר תזעק מה יצא מעמי הארצות של הבקיאות והמזומנים? גם יראת שמים אין בהם, עזי פנים מושחתים שפועלים בשם וועדת הסדום של החסידות גורו לכם מיום הדין גורו לכם מיום התוכיחה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2022 03:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אם כבר, אפשר גם להתעכב על הקטע בו הוא אומר, שהרבי מגור הוא בן 80 ואינו מודע למה שחסידיו עושים, ועל הכתם הגדול שהם מטילים עליו באלימות שלהם
האם ייתכן שהאדמור מגור אינו מודע לליל הבדולח ולגודל האירוע שעובר על גור? |
|
ודאי שיתכן, יתכן שהוא נחלה לאחרונה ויתכן שהוא חולה נפש ממזמן, היה לו גם סרטן, ויש את אשתו הרבנית שבוחשת בקדירה, או שהוועדה התחתונה או העליונה מחליטה החלטות זוועה. מסכנים גדולים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|