אתמול, תרצה מנלה - פעילה בארגון חוטפי הילדים. חיתנה בת. החתונה התקיימה בירושלים, כדי שהמוזג יוכל לבוא לחופה.
ההורים של חלק מהחטופות שלחו עוף (המכונה רחפן) שיפרח מעל העריץ. הפעם שלחו עוף אילם. שלא יצפצף כלום. רק לבדוק אם ישרף.
אנשי הכת שידעו על התכנית. הכינו עופות משלהם, שיפילו את העוף של החטופים. ולא עלתה בידם. היה מחזה מרהיב של העופות הרודפים זה אחר זה. כל העופות חזרו בשלום לקן שלהם. בתקווה עזה שהגוזלים יחזרו גם הם לקן שה' ברא להם ויד רשעים עשקה מהם.
הצפי הוא שלפעם הבאה העוף יצפצף בקול גדול, יבכה במר על הגוזלים שברחו מהקן.
היהדות כולה עוקבת במתח לראות האם אחרי שהעוף לא נשרף, ישרפו אנשים במקומו. (נ.ב. לא כתבתי כאן נגד שום מנהיג. לא נגד פוטין, ולא נגד אף מנהיג אחר. גם לא התייחסתי כאן למנהיג כלשהו. כל קשר בין הארוע של אתמול למנהיג כלשהו, על דעת הקורא הנבון בלבד. לומדי הבקיאות אמורים להבין את הדברים כפשוטם)
נשלח ב-9/6/2022 15:54
הם מתחרים איתו על נפש הילדים שלהם
נשלח ב-9/6/2022 15:40
avishai323 כתב:
פיינשמקער כתב:
אשכול שראוי לחרוט ע"ג מדליה של כבוד למנהיג המתחרה.
היחידים שמתחרים איתו, הם הורי החטופים/ות. למיטב ידיעתי אין להם מנהיג. חלקם פועלים במרץ רב להשיב את הילדים. וכולנו מקווים שיצליחו במשימה.
נשלח ב-9/6/2022 13:55
bakar כתב:
לפני כעשר שנים שמעתי מר' נחמן בורשטיין ז"ל מגדולי משפיעי ברסלב סיפור יפה: לפני כחמישים שנה שח לי חבר חסיד בואיין כי לדעתו אנו בברסלב טועים שאינני ממנים עלינו אדמור, לאחרונה פגשתי אותו ואמר לי:נחמן אתה זוכר שלפני חמישים שנה אמרתי לך כי אתם טועים שאינכם ממנים אדמור כיום ממרום גילי וכל מה שראיתי בחיי אני מודה כי אתם עושים נכון, ודו"ק
ולכן כל חולירע, מטורף ומסומם מרשה לעצמו בלי לחשוב פעמיים ליטול את השם ברסלב. עבור העם שבשדות שם ברסלב מבטא טירלול, ואין להם שום מושג שיש גם חסידים "אמיתיים" שנקראים כך.
לפני כעשר שנים שמעתי מר' נחמן בורשטיין ז"ל מגדולי משפיעי ברסלב סיפור יפה: לפני כחמישים שנה שח לי חבר חסיד בואיין כי לדעתו אנו בברסלב טועים שאינני ממנים עלינו אדמור, לאחרונה פגשתי אותו ואמר לי:נחמן אתה זוכר שלפני חמישים שנה אמרתי לך כי אתם טועים שאינכם ממנים אדמור כיום ממרום גילי וכל מה שראיתי בחיי אני מודה כי אתם עושים נכון, ודו"ק
בלי קשר למושא האשכול. אני לא רואה שברסלב וחבד וכו' "מסתדרים" בלי משפיעים שהם-בעצם נחשבים לאדמורים לכל דבר ועניין. כך שאם "האדמור" הוא אחד שמסב נזקים?! אז הנזקים בחסידויות האלה גדולים שבעתיים. לדוגמה: אם לברסלב היה אדמור אז אולי פרשיית ברלנד לא הייתה באה לעולם וכו' בחבד ב"ה יש גם מי שנותן הוראות ופקודות שלא תמיד עולה בקנה אחד עם השכל הישר-לדוגמה: לאסור על שליחה להדליק משואה ביום עצמאות אבל להתיר לתמימים-בני 15 להימצא במצעד הגאווה משום "שהרבי ציווה להניח תפילין" או למדוד לחץ דם...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/06/2022 13:37:56
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/06/2022 14:25:17
נשלח ב-9/6/2022 12:37
נשלח ב-9/6/2022 11:49
פלדלפי
רעיונוביץ כתב:
לא היה אדם בתולדות הציבור החרדי בארץ,
שהזיק לאינטרסים הכלליים של הציבור החרדי, יותר ממנו ! ! !
זאת העבודה הברורה ואין בלתה ! ! !
שורש הבעיה היא המחנאות! מה שנקרא אצלנו אנ"ש אולי בגלות זה היה נצרך בין הגויים אבל פה בארץ זו רעה חולה!
לפני שבועיים בפרשת השבוע למדנו על המחנאות ועל הדגלים עם ישראל מחולק לשבטים אבל כולם מסביב למשכן מסבירים המפרשים שזה שיש עדות\מגזרים\שבטים זה היחודיות של עם ישראל אבל כל זה בזמן שלכולם יש מטרה אחת והיא לעבוד את ה' רק שכ"א עושה את זה בדרכו. אחד עובד את ה' בדרך המוסר והשני בדרך החסידות ואין שום הבדל בניהם כי לשניהם יש את אותה המטרה
אבל החסידים הפכו את המחנה לכלל היהדות ועל זה עומד העולם אין לו שום בעיה למכור את כול החרדים בשביל אינטרס קטן של החצר אין בעיה שבכל ירושלים חילול השבת יגבר והחרדים ידפקו העיקר שהרבע שלו יקבל את שנלר אין בעיה לתמוך בממשלה הרעה אם יפתחו רשת לת"ת של החצר ואם מישהו חלילה פתח מניין מתחרה לרבע מותר לשרוף את המשפחה שלו בחיים הרבע שלי מלאך ה' צבקות ואחיו כופר
נשלח ב-9/6/2022 11:49
וגם לחסידות גור
רעיונוביץ כתב:
וגם לחסידות גור עצמה
תוקן על ידי momeir ב- 09/06/2022 11:49:57
נשלח ב-9/6/2022 11:14
נשלח ב-9/6/2022 10:51
אשכול שראוי לחרוט ע"ג מדליה של כבוד למנהיג המתחרה.