מדוע ר' שאול לא מורה למנהל הסמינר הישן לקבל את 600 בנות הסמינר שטרם שובצו?
מנהל הסמינר הישן ישראל לוין הוא מחסידיו האדוקים, ואין ספק שהוא יישמע לו על אתר. מדובר בעניין ערכי מהמעלה הראשונה, ודוגמה טובה לאומר ועושה בעניין בין אדם לחברו.
ישי כהן: מדכא לחזור לכותרות הללו. כ-600 בנות, רובן ספרדיות, טרם שובצו לסמינרים בירושלים. לדברי בכירים המעורבים: הסיבה המרכזית - גידול מתמשך באחוז הבנות הספרדיות בעיר. פער ניכר מהאשכנזיות. מנהלי הסמינרים מבקשים לשמור על 'מכסת' הבנות הספרדיות. תרגום: גזענות. עוד הוכחה למה חייב רישום אזורי.
ישי כהן" תחשבו על זה.
מאות בנות מהמשפחות הכי טובות בירושלים (לא מדברים על 'בעיות רוחניות'), יושבות בבית וממתינות לשיבוץ לסמינר, בזמן שהחברות שלהן כבר החלו בימי 'גיבוש' בסמינרים.
כל חטאן הוא פשוט: נולדו להורים ספרדים. ממש כך.
רוצחים נפשות של נערות כדי שחלילה לא ייפגע הרוב האשכנזי בסמינר.
מקווה שיבוא היום ותטפל באובססיה המטופשת שלך לחפש לריב בכל מחיר ולחפש מתחת לאדמה איזה מילה שלא לטעמך בכדי להפוך את זה לעיקר ולהסיט את הדיונים מהמהות.
נ.ב. ה"למוסדותיו" לא נכתב בפתיחת האשכול, אלא כחלק מדו שיח עם אבישי בהמשך האשכול. אף אחד חוץ ממך לא התעכב על זה אלא ראה בבירור מה כתבתי בפתיח האשכול (גם מי שלא מכיר את הסמינר הישן הבין זאת).
כל מטרתו של פותח האשכול זה ללעוג לראש ישיבה ואין לו בעיה לשקר ולטעון כאילו הסמינר שייך לראש ישיבה וכשמישהו חושף את שקריו הוא טוען, אבל לא שקרתי בכותרת.
נשלח ב-24/6/2022 01:11
אדרבא, שיסיר את התקנות וירוויח שתי ציפורים שמנות של חסד...
נשלח ב-24/6/2022 00:43
יש להן בעיה עם התקונעס
נשלח ב-24/6/2022 00:29
נוירולוג כתב:
הפעם אני מצדיע לנוירולוג. שימו לב: מהאדמו"ר מגור הוא בכלל לא מצפה להתנהגות אנושית והתחשבות בזולת.
התרגשתי ממופע ההצדעה הכנה
אכן אין לי ציפיות מסמינר גור או סמינר בעלז לקלוט אותם, אבל זה גם לא רלוונטי, הן עצמן לא מחפשות להיכנס לסמינר של גור או בעלז, הן רוצות סמינר כללי, והסמינר הישן בראשות מקורבו וחסידו של ר' שאול אלתר בהחלט עונה על זה.
אני בטוח שאם האדמו"ר מגור יגלה רצון טוב ויפתח את שערי הסמינרים שלו בפני ספרדיות, הן תבאנה בשמחה. השפה ותוכנית הלימודים בוודאי מתאימות להן.
נשלח ב-23/6/2022 23:45
ברור. לא חשדתי אחרת. אבל אני מכיר את הנכלוליות שלך ואתה מכניס מילים ומשפטים שאמורים "להנדס" וליצור תחושה בקרב הקורא שאינו מתמצא כאילו זו חובתו של הגר"ש כלפי עצמו ומוסדותיו.
ואת זה באתי למנוע. וכאמור, ניסיתי לא ליצור שום ריח של ריב או משהו בדומה. אבל אתה לא מסוגל להודות בטעות בהנחה שטעית, או חמור מכך באופן מכוון ניסית להטעות.
אני חושב שבכוונת מכוון ניסית, למרות שזה עושה אותך מעט חכם יותר...
נשלח ב-23/6/2022 22:27
קלעפר
מקווה שיבוא היום ותטפל באובססיה המטופשת שלך לחפש לריב בכל מחיר ולחפש מתחת לאדמה איזה מילה שלא לטעמך בכדי להפוך את זה לעיקר ולהסיט את הדיונים מהמהות.
נ.ב. ה"למוסדותיו" לא נכתב בפתיחת האשכול, אלא כחלק מדו שיח עם אבישי בהמשך האשכול. אף אחד חוץ ממך לא התעכב על זה אלא ראה בבירור מה כתבתי בפתיח האשכול (גם מי שלא מכיר את הסמינר הישן הבין זאת).
נשלח ב-23/6/2022 21:44
קלעפער
נוירולוג כתב:
1. כי יש בעיה שיש בה דיני נפשות, ואין ספק שזה נוגע לליבו של ר' שאול, והוא שידוע כמצטיין בבין אדם לחברו היה יכול להיות הנחשון שפועל בנושא.
2. אני לא אחראי על הבנת הנקרא לקויה של אנשים אחרים.
על סעיף 1 אין מה לומר. הטרלה נכבדה. וכמו שמנהשורה ציין, ההטרלה הזו אפשרית רק אצל הגר"ש...
אבל רציתי לדון אותך פעם אחת לכף זכות. ואולי זה ניסוח שגוי ותבוא הבהרה.אבל במקום להתנצל על הניסוח המטעה בחרת להאשים את הקוראים בהבנה לקויה.
הענין הזה של הניסוח ה"מהנדס" הפך אצלך לטבע ראשון וקשה לך בלעדיו.
פעמיים (לפחות) כתבת מילים מפורשות שהתלונה שלך היא כנגד הגר"ש שאינו מקבל ספרדיות למוסדותיו (ציטוט שלך)
עכשיו, יתכן שאלו שגיאות תמימות, אז למה לא להבהיר אלא להשמיץ אחרים?
עד מתי?
נשלח ב-23/6/2022 16:14
מאז ומתמיד כל הנשמעים לרבותיהם ולאדמו"ריהם, לא נשמעו להם בשעת אמת כאשר מדובר ביוקרת הסמינר. הרב הוא טוב כדי להתהדר בו, ולהצטלם לידו. פעם אמר לי רב אחד גדול, שתמיד שומעים לו כשהוא משמיע את מה שרוצים לשמוע.
נשלח ב-23/6/2022 15:02
מנהשורה כתב:
הפעם אני מצדיע לנוירולוג. שימו לב: מהאדמו"ר מגור הוא בכלל לא מצפה להתנהגות אנושית והתחשבות בזולת.
התרגשתי ממופע ההצדעה הכנה
אכן אין לי ציפיות מסמינר גור או סמינר בעלז לקלוט אותם, אבל זה גם לא רלוונטי, הן עצמן לא מחפשות להיכנס לסמינר של גור או בעלז, הן רוצות סמינר כללי, והסמינר הישן בראשות מקורבו וחסידו של ר' שאול אלתר בהחלט עונה על זה.
נשלח ב-22/6/2022 23:54
נשלח ב-21/6/2022 16:15
נוירולוג כתב:
1. כי יש בעיה שיש בה דיני נפשות, ואין ספק שזה נוגע לליבו של ר' שאול, והוא שידוע כמצטיין בבין אדם לחברו היה יכול להיות הנחשון שפועל בנושא.
2. אני לא אחראי על הבנת הנקרא לקויה של אנשים אחרים.
כל פעם שאתה נתפס בשקרים אתה טוען שהבנת הנקרא של הקוראים לוקה בחסר, הגיע הזמן שתחליף תירוץ אחר. או אולי עדיף שתפסיק לשקר .