| נשלח ב-15/6/2022 22:53 |
|
| |
הגאון ר' שאול - מניין קהילתנו מתקרב לאלף משפחות - כן ירבו
הגאון רבי שאול באירוע שנעשה לכבודו בלוס אנג'לס, ובו נאם,
סיפר שם שפעם נסע החפץ חיים לפטרבורג עיר המלכות של הצאר של רוסיה,
לשתדלנות, וביקש לעשות את המסע בשקט, ולא לערוך אירועים לכבודו,
וכששאלו אותו עשירי העיר,
למה הוא מסרב שהם יעשו אירוע לכבודו,
אמר להם שיש לסעודות שבת מאכלים מיוחדים לשבת,
ולא נהוג לאכול אותם בשאר ימי השבוע,
ואם אדם יבקש מאשתו שתכין לו ביום חול מאכל לשבת זה יהיה תמוה,
'כבוד' זה מאכל שנהוג לאכול אותו בעולם הבא, (עד כאן הסיפור מה'חפץ חיים')
הוסיף ואמר הגאון ר' שאול שליט"א אלא מאי, למה אני מסכים שיכבדו אותי,
כי לא מכבדים אותי, אלא את הקהילה שלי,
שמונה כיום כבר קרוב לאלף משפחות,
זה הגלויים ולא את הסמויים..........
מדהים מה שהוא אומר שם: "הקהילה שלנו מתקרבת ל-1000 באמריקה ובארץ ישראל, "וזה רק הגלויים" יש עוד סמויים"
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/06/2022 23:01:07
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 07:15 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 02:03 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| קלעפער כתב: |  |
זו תחושה. אין לי נתונים. אבל אני מנסה לחשוב אם אני הייתי חסיד גור, האם הייתי מצדיק את הפוגרום ואת חילולי השבת וכו', אני מרגיש שלא. אני חושב שכך רוב האנשים מרגישים כי אני בטוח שאני לא מיוחד.
כל מי שאני מכיר יענה על השאלה הזו אותו דבר, לא הייתי מקבל בשום פנים אבל בהחלט יתכן שהייתי חושש לדבר ואולי אף מדבר בעד כדי שהילדים לא ילשינו וזה יגיע לועדה ואז לא אראה יותר את ילדי... |
|
והיית מצדיק את ביטול לימוד העיון? היית מצדיק את מערך המפקחים\מדריכים\קומדנטים שנכנסים לאינטימיות של כל זוג? היית מצדיק את אמירתו של אותו משפי שהרבי הוא ההייבישער? היית מצדיק את ההליכה נגד כל היהדות החרדית בבחירות לעיריית י-ם? היית מצדיק את הכדורים הפסיכיאטריים שכופים על בחורים לקחת ללא הצדקה רפואית? הרשימה עוד ארוכה ארוכה מקווה שהבנת את הפואנטה. מי שחי שם, חי באטמוספירה אחרת. שבוי בכת. מה שאצלך לא יעלה על הדעת, שם בתוך הכת זה נורמלי לחלוטין.
|
|
המנהיגים הם פושעים. יש השפעה מסוימת על הצעירים בעיקר להתנהג באלימות, ולעשות סדר באוטובוסים וכו', חסידי גור עצמם הם מתוקים מדבש, אנשים טובים ומאושרים, ובשוליים יש שנדפקים ולא שמים לב אליהם זה הנאנסות בשקט והלא אהובות - לפי התקנות המרושעות והמטופשות, מי שהתחתן ללא שום זיק של חיבה, והבחורים שלא מוצאים את זיווגם היות והם אינם רצויים בקהל הרחב, וכמה גורים ופורשים שזוכים לטיפול אלים ואכזרי. אינני רואה בכדורים בעיה, אם בחור התעסק עם בחור אחר אז כדי להשאר בישיבה אז שימחל לקחת כדור קטן לדיכוי החשק המיני, וזה כדי לשמור על כל השאר
תוקן על ידי רציף ב- 17/06/2022 02:20:39
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 17/06/2022 02:57:24
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 00:27 |
|
| |
ולשרה_בן
| חריף_ומקשה כתב: |  |
זו תחושה. אין לי נתונים. אבל אני מנסה לחשוב אם אני הייתי חסיד גור, האם הייתי מצדיק את הפוגרום ואת חילולי השבת וכו', אני מרגיש שלא. אני חושב שכך רוב האנשים מרגישים כי אני בטוח שאני לא מיוחד.
כל מי שאני מכיר יענה על השאלה הזו אותו דבר, לא הייתי מקבל בשום פנים אבל בהחלט יתכן שהייתי חושש לדבר ואולי אף מדבר בעד כדי שהילדים לא ילשינו וזה יגיע לועדה ואז לא אראה יותר את ילדי...
והיית מצדיק את ביטול לימוד העיון? היית מצדיק את מערך המפקחים\מדריכים\קומדנטים שנכנסים לאינטימיות של כל זוג? היית מצדיק את אמירתו של אותו משפי שהרבי הוא ההייבישער? היית מצדיק את ההליכה נגד כל היהדות החרדית בבחירות לעיריית י-ם? היית מצדיק את הכדורים הפסיכיאטריים שכופים על בחורים לקחת ללא הצדקה רפואית? הרשימה עוד ארוכה ארוכה מקווה שהבנת את הפואנטה. מי שחי שם, חי באטמוספירה אחרת. שבוי בכת. מה שאצלך לא יעלה על הדעת, שם בתוך הכת זה נורמלי לחלוטין.
|
|
מה שהם עושים עם החיים שלהם לא מעניין אותי. מה שמפריע לי ולרבים בציבור החרדי זאת האלימות וכפיית דעתם על אחרים. חסיד גור שיבוא להשתתף בשמחה של בנו או קרובו בבית מדרשו של הראש ישיבה יתקבל בכבוד. לעומת זאת חסיד של הראש ישיבה שיעיז להשתתף בשמחה של בנו בבית המדרש של גור כדאי שיעשה ביטוח חיים קודם.
דומה קצת לבני דודינו שמסתובבים בכל הארץ בלי שום פחד אבל אוי ואבוי ליהודי שיגיע לכפר שלהם.
תוקן על ידי ולשרה_בן ב- 17/06/2022 00:36:26
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2022 00:19 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  |
כל מי שאני מכיר יענה על השאלה הזו אותו דבר, לא הייתי מקבל בשום פנים אבל בהחלט יתכן שהייתי חושש לדבר ואולי אף מדבר בעד כדי שהילדים לא ילשינו וזה יגיע לועדה ואז לא אראה יותר את ילדי... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 16:59 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | ובעוד שנתים: הגר"ש: ברוך השם אנחנו מונים כיום 15.000 משפחות כן ירבו ובגור נותרו עוד שלשה חסידים, וגם הם כנראה בקרוב יעברו |
|
גור שפלים ונבזים, אלימים ומגעילים
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 16:10 |
|
| |
קלעפער
| חריף_ומקשה כתב: |  | אני די בטוח שרוב חסידי גור נגד הפוגרום רק פוחדים לדבר מחמת הדיקטטורה... אני די בטוח להפך. |
|
כל מי שאני מכיר יענה על השאלה הזו אותו דבר, לא הייתי מקבל בשום פנים אבל בהחלט יתכן שהייתי חושש לדבר ואולי אף מדבר בעד כדי שהילדים לא ילשינו וזה יגיע לועדה ואז לא אראה יותר את ילדי...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 10:05 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אני די בטוח שרוב חסידי גור נגד הפוגרום רק פוחדים לדבר מחמת הדיקטטורה... |
|
אני די בטוח להפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 10:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ובעוד שנתים: הגר"ש: ברוך השם אנחנו מונים כיום 15.000 משפחות כן ירבו ובגור נותרו עוד שלשה חסידים, וגם הם כנראה בקרוב יעברו |
|
חלמא טבא חזית. אתה מצפה שאלפי משפחות שמאמינים שהשכינה מדברת מתוך גרונו של הרבי דרך "הועדה" יצאו פתאום בשאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 06:53 |
|
| |
אני די בטוח שרוב חסידי גור נגד הפוגרום רק פוחדים לדבר מחמת הדיקטטורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 05:27 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 03:37 |
|
| |
ובעוד שנתים: הגר"ש: ברוך השם אנחנו מונים כיום 15.000 משפחות כן ירבו ובגור נותרו עוד שלשה חסידים, וגם הם כנראה בקרוב יעברו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 02:10 |
|
| |
אין צורך להדגיש. זה בדיוק מה שהוא אמר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 02:10 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 02:00 |
|
| |
להדגיש: שזה כולל גם את ארה"ב. בארץ הוא רחוק מאוד מאלף משפחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 00:40 |
|
| |
חסידי גור ב"התנהגותם" דואגים להגדיל לו בכל יום את החסידות ואת האהדה ברחוב החרדי והחסידי .
|
|
|
|
|