| נשלח ב-23/6/2022 09:45 |
|
| |
מישהו מזהה את הבניין? נראה לי שבארץ זה לא היה עובר...

|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2022 08:17 |
|
| |
זה כן מפורש בשו"ע הרב. כי מי שאינו מסוגל להיות 'למדן' ומבין בטעמי הדברים כהוגן, עדיף שרק יקבע עתים לתורה, ובשאר היום יתפרנס ויחזיק תורה. והאריך בזה.
הלכות ת"ת פרק ג ה"ד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 14:45 |
|
| |
שו"ע הרב (או הרב שו"ע), חובר ביזמתו של המגיד זי"ע ונתקבל בכל מקהלות החסידים כמעט, וגם בשאר מקהלות ישראל מתחשבים בדעתו (למשל המשנה ברורה, כיש מחלוקת אחרונים, פוסק לרוב כרוב דעות בין הגר"א, הגר"ז (שו"ע הרב) והמג"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 14:42 |
|
| |
רבותי1
אגב תניא .מדהים.

|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 14:21 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | מואדיב ישנם 2 ספרים של הרב שניאור זלמן ספר התניא - בענייני עבודת השם שו"ע הרב - בענייני הלכה.
את זה, אפילו אני יודע.
אבל שאלתי שאלה אחרת: בשלט יש ציטוט שנראה - לפחות בעיני - מתוך שו"ע הרב. למטה - כתוב 'תניא'.
פרט לכך, מודה שחשבתי שכשאר אחב"י, בסאטמער לומדים שו"ע, לאו דווקא את זה של הלובאביצ'ער.
|
|
הבעל התניא זה לא ליובאוויטש. לובאוויטש היא חצר שהפתחה מאוחר יותר בתוך תנועת חב"ד, וכיום רק היא נשארה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 13:56 |
|
| |
א) נכון, שבחוגים אלו מכנים את שו"ע הרב בשם "תניא". ב) כן, נכון, מרבים ללמוד בחוגים אלה את שו"ע הרב, וחלק גדול מההערות שמתקבלות במערכת הם מחוגים אלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 11:46 |
|
| |
מואדיב
| שחור_כתום כתב: |  | מואדיב ישנם 2 ספרים של הרב שניאור זלמן ספר התניא - בענייני עבודת השם שו"ע הרב - בענייני הלכה. |
|
את זה, אפילו אני יודע.
אבל שאלתי שאלה אחרת: בשלט יש ציטוט שנראה - לפחות בעיני - מתוך שו"ע הרב. למטה - כתוב 'תניא'.
פרט לכך, מודה שחשבתי שכשאר אחב"י, בסאטמער לומדים שו"ע, לאו דווקא את זה של הלובאביצ'ער.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 11:32 |
|
| |
מואדיב ישנם 2 ספרים של הרב שניאור זלמן ספר התניא - בענייני עבודת השם שו"ע הרב - בענייני הלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 10:49 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | בסאטמר לא לומדים שו"ע הרב? איזו בורות... ואגב, הקריאה לצאת לעבוד ולתמוך בת"ח היא לאלה שלא מסוגלים ללמוד בעצמם. למה בארץ זה לא היה עובר? אם אינך לומד בעצמך, לפחות תתמוך בכוללים. מה רע? מה שכן מוזר, שהם כותבים שלא רק אם אינך מסוגל ללמוד אלא אם אינך מסוגל להפוך לת"ח. זה לא כתוב בשו"ע הרב ואין שום הלכה כזאת. חיוב ת"ת זה גם מי שלא מסוגל להיות ת"ח, עצם הלימוד זו המצווה, העיקר שאכן לומד. |
|
אני אכן בור מוחלט במה שקורה בסאטמער, ואפילו לא מבחין בין אהרונים לבין זאלונים.
אכן, לא ידעתי שבסאטמער לומדים שו"ע הרב. נהוג לכנות א שו"ע הרב בשם 'תניא'?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 10:41 |
|
| |
בסאטמר לא לומדים שו"ע הרב? איזו בורות... ואגב, הקריאה לצאת לעבוד ולתמוך בת"ח היא לאלה שלא מסוגלים ללמוד בעצמם. למה בארץ זה לא היה עובר? אם אינך לומד בעצמך, לפחות תתמוך בכוללים. מה רע? מה שכן מוזר, שהם כותבים שלא רק אם אינך מסוגל ללמוד אלא אם אינך מסוגל להפוך לת"ח. זה לא כתוב בשו"ע הרב ואין שום הלכה כזאת. חיוב ת"ת זה גם מי שלא מסוגל להיות ת"ח, עצם הלימוד זו המצווה, העיקר שאכן לומד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 10:35 |
|
| |
.
תודה לעונים - מישהו נוסף ענה לי באישי על סאטמער מונרו.
שאלת המשך: למה הכוונה, למטה מצד ימין, שמצטטים 'תניא'? הרי סאטמערערס לא יצטטו מהספר של החבדניקים. למה הכוונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 10:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2022 09:55 |
|
| |
.
סגנון הבניה רומז שמדובר בניו-יורק, אבל אני לא יודע.
מישהו מזהה?
|
|
|
|
|