הגרי"ג אדלשטיין: לא כדאי לחזק לימודי חול. מלמדים שעוברים לממ"ח בגלל המשכורת, מפסידים עולם הבא
הגרי"ג אדלשטיין שליט"א: מלמדים שעוברים ממוסדות פטור לממ"ח בגלל משכורת גבוהה יותר, מפסידים עולם הבא כי גורמים נזק למוסדות הפטור. למרות שיש רפיון בשעות לימודי החול. לא כדאי לחזק לימודי חול.
המנהלים: מוסדות ה'ממלכתי חרדי' מציעים למלמדים שלנו לעבור ללמד אצלם תמורת משכורת גבוהה יותר ויש שנמשכים לזה ונגרם נזק לחדרים שמלמדים עוזבים, מה לומר למלמדים על כך?.
ראש הישיבה הגרי"ג: הם מפסידים עולם הבא, מפסידים את העולם הבא.
המנהלים: אפילו שהם מלמדים שם את אותה התורה, הם מפסידים עולם הבא?
ראש הישיבה הגרי"ג: בודאי, המלמד מפסיד עולם הבא, זה מזיק לחדרים.
המנהלים: ואם נחדד את זה, כל צורה שמחזקים את הממלכתי חרדי שהוא גוף שהוקם נגד גדולי ישראל, אפילו שמלמדים שם תורה מפסידים עולם הבא?.
ראש הישיבה הגרי"ג: כן, נכון.
המנהלים: בדרך כלל השעה שלומדים לימודי חול אחרי הצהריים בחדרים, זה זמן שיש בו רפיון, האם ראוי לעשות מבצעים לחזק לימודי חול, או שיש להשאיר את המבצעים רק על לימודי קודש, ולא לחזק במבצעים על לימודי החול.
ראש הישיבה הגרי"ג: לא כדאי לחזק לימודי חול.
נשלח ב-27/6/2022 08:36
לתומי חשבתי שכוונתך שהם ידעו מראש מה הגרי"ג יענה להם, ע"פ נסיון העבר או ע"פ מידע קודם. אם כוונתך שדרשו מהגרי"ג לענות באופן מסוים לשאלה מסוימת (סטייל אשכול סמוך על בנט), אז נושא הדיון בינינו קצת יותר מורכב בעיניי.
כל האשכול הזה, מוטב שלא היה נפתח, כי כבוד התורה וחכמיה אין כאן, בטח לא במידה מרובה ואף לא במידה מספקת...
זכיתי אני הקטן לפני כמה חדשים להיות נוכח בביתו של מרן הגרי''ג שליט"א, כאשר באו למעונו רב חשוב של אחת מהערים החרדיות הגדולות בארץ, יחד עם ארגון מסוים ושאלו אותו על לימודי מחשבים, כאשר המטרה היתה ברורה, להוציא ממרן שליט"א איסור או לכה''פ גמגום באשר ללימודים אלו, אך מרן שליט"א ''אכזב'' את השואלים...
עשיתי לעצמי תרגיל, ספרתי את הסיפור מיד לכמה חברים, בשביל לבדוק אם ומה יהיה כתוב למחרת ביתד, ולמרבה הפלא, יתד הביא בכתבה מכובדת את דברי מרן שליט"א כצורתם!!!
מוזמן להעלות לפה את הכתבה.
נשלח ב-26/6/2022 12:31
אם כבוד הרב לא ייצא נגד הממח אז מחר כבר לא יישארו לא חיידרים ולא מלמדים לחיידרים. אז אין לו ברירה . שיקולי פרנסה כל אחד התחייב בכתובה לפרנס את ביתו ושיחליט מה הוא עושה עם ההתחייבות הזו.
כל האשכול הזה, מוטב שלא היה נפתח, כי כבוד התורה וחכמיה אין כאן, בטח לא במידה מרובה ואף לא במידה מספקת...
זכיתי אני הקטן לפני כמה חדשים להיות נוכח בביתו של מרן הגרי''ג שליט"א, כאשר באו למעונו רב חשוב של אחת מהערים החרדיות הגדולות בארץ, יחד עם ארגון מסוים ושאלו אותו על לימודי מחשבים, כאשר המטרה היתה ברורה, להוציא ממרן שליט"א איסור או לכה''פ גמגום באשר ללימודים אלו, אך מרן שליט"א ''אכזב'' את השואלים...
עשיתי לעצמי תרגיל, ספרתי את הסיפור מיד לכמה חברים, בשביל לבדוק אם ומה יהיה כתוב למחרת ביתד, ולמרבה הפלא, יתד הביא בכתבה מכובדת את דברי מרן שליט"א כצורתם!!!
נשלח ב-25/6/2022 23:27
נוירולוג כתב:
אתה יכול לומר לי שאין לך איזו תחושה קטנה שהמשלחת הנכבדה הזו לא עלתה לבני ברק ל"התייעצות" ללא "הכנה מראש" של הביקור?
תוקן על ידי נוירולוג ב- 24/06/2022 14:01:15
לי יש תחושה גדולה שאתה מת מקנאה והיית מאד מאד רוצה שאפשר יהיה להתייעץ ככה חופשי עם האדמור שלך, ולקבל תשובות קוהרנטיות חכמות ערכיות ואמיתיות. עד מאה ועשרים.
נשלח ב-25/6/2022 23:18
יוצרים
muki28 כתב:
תמניא -אפי
מלמדים צריכים להתפרנס בכבוד. שכרם צריך להיות כ- 12.000 ש"ח לחודש כמו בממ"ח.
מה זה קשור לג'ובות שההורים זורקים להם בפורים וכד' כהכרת הטוב? אגב, יש מלמדים שסולדים מכך.
מאיפה יגיע הכסף לשכר כזה?
המדינה לא מתקצבת את זה, לפי החלטת בג"ץ ! ! !
הציבור החרדי לא ינהר בהמוניו לכנסת בגלל גולדקנופף
וכך לא יהיה תקציב לתלמודי התורה.כמה המדינה מתקצבת ילד במוכש"ר? אשמח למספרים
המדינה היא המרויחה העיקרית מהתנהלות החינוך הפרטי זה חוסך לה מליונים המספרים נמצאים באתרים שחור על גבי לבן.לצערינו על גבינו וגב ילדינו. לגבי ממח לצערי (מקרוב לגמרי ) זו אינה האלנטרנטיבה המקצועית והיעילה שעובדת.. כך שנס שיש לנו גדו"י שעדיין אכפת להם .
נשלח ב-25/6/2022 23:13
יוצרים
גרשום כתב:
אני מכיר מישהו שלימד בממ"ח ולאחר פטירתו, כן קיבל עולם הבא. הוא נכנס בקלות לגן-עדן.
זאת לדעת, שההחלטה את מי להכניס לגן-עדן ואת מי לא, היא בלעדית בידי בית דין של מעלה. לבית דין האמת הזה אין סניפים או נציגים בעולם הזה.
נשמע שאתה הנציג.. אם לא מהיכן אתה מכיר מישו שלימד בממ"ח ונכנס בקלות לגן עדן? היית שם??
נשלח ב-25/6/2022 22:54
ר' גרשון נהיה מומחה לעולם הבא: מה שבטוח שהבא על אשת-איש ר"ל יורש גן עדן. עכשיו רק צריך לברר מה דינו של העובר לממ"ח ומצביע ליהדות התורה?! כמו"כ מה דינם של מנהלים ורבנים שסירבו לקלוט ילדים למוסדות שמתנהלים על טהרת הקודש וגרמו להורים לשלוח את בניהם לממ"ח?! מוטב שהע(ש)סקנים לא יתעלמו מהגורמים שהביאו את ההורים לשלוח לממ"ח וד"ל
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/06/2022 23:09:59
נשלח ב-24/6/2022 17:04
נוירולוג כתב:
אתה יכול לומר לי שאין לך איזו תחושה קטנה שהמשלחת הנכבדה הזו לא עלתה לבני ברק ל"התייעצות" ללא "הכנה מראש" של הביקור?
תוקן על ידי נוירולוג ב- 24/06/2022 14:01:15
אני מניח שבעל אינטרסים מחפש לפרסם את התמיכה במפעל שלו. לא היית מצפה שהם ילכו עם השאלות האלה לרב בני לאו, נכון?