| נשלח ב-26/6/2022 12:18 |
|
| |
בחירות חמישיות, מה המטרה?
ברשות מורי ורבותי
אנחנו רגע לפני פיזור הכנסת, וכמה שניות לפני בחירות חמישיות, שהן כנראה לא אחרונות בסבב הזה.
אנחנו עסוקים המון בניתוחים על אישים מסוימים, טובים או רעים, שקרנים יותר או פחות, מאשימים את ההוא בכישלון של זה, וכן הלאה.
יש לי תחושה, ואני רוצה לשתף בה את החכמים דכאן, הרי כולנו יהודים מאמינים בני מאמינים, גם אם יתכן שאנו לא מודעים לעוצמת האמונה היוקדת בליבנו.
ידוע שבדור האחרון הניסיון הוא אמונה, וכמו שאמרו חז''ל בא חבקוק והעמידן על אחת - צדיק באמונתו יחיה!
אולי, אולי כל הבלאגן הזה, כל התוהו ובוהו, כל הבוקה ומבולקה.
הכל הכל בשביל להזכיר לנו את שידוע מכבר, שיש מנהיג לבירה, שהוא רוצה שנזכור אותו, שלא נשכח אותו, שלא נשכח שכל מה שקורה לא קורה סתם, לא בגלל שפלוני עשה ואלמוני אמר, אלא ר' בגלל שהוא אמר - ויהי!
ואם הוא אמר שיהיה בלאגן לא יעזור כלום.
וכי תאמרו מה הסיבה לכל הבלאגן? דבר ראשון עצם השאלה היא מטרה בפני עצמה, כמו שסיפרו שבתחילת הקורונה שאל אחד את הגאון רבי ברוך מרדכי שליט"א למה הקב''ה הביא את הקורונה, אמר לו הגאון שליט"א - בשביל שתשאל!
ודבר שני, בשביל שנתכונן לגילוי מלכות השי''ת בב''א.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 16:33 |
|
| |
בבחירות - כך אמרו גדולי ישראל בדורות קודמים - מתברר מי בצד של הקב"ה ומי לא, וכך נעשה קידוש השם על ידי הצבעה למפלגה חרדית, גם אם לא מצליחים להכניס לכנסת עוד ח"כ או שלא מצטרפים לקואליציה. אני מאמין שיש גם קידוש השם, יחסי, לחילוני או למסורתי שמצביע עם מפלגות הימין, שהוא מראה שבצד של האמונה והמסורת. הפעם, אחרי ש'טעמנו' במשך שנה מה קורה אם לא (ותמידי יש מתחכמים שטוענים שהיה נפלא, כן, גם בציבור שלנו), אני מאמין שאחוז אלה המצהירים שהם בצד של הקב"ה יהיה גבוה הרבה יותר, וזה יהיה קידוש השם גדול הרבה יותר מאשר במערכות הקודמות. משיח מגיע ב'דור שכולו זכאי' או 'דור שכולו חייב'. המפרשים אומרים ש'דור שכולו חייב' מטרתו להחזיר בתשובה אחרי שכולו חייב ויקבל עונשים וכו' חלילה ואז משיח יבוא, אחרי התשובה. בהלכות תשובה כותב הרמב"ם שמי שעשה מצווה אחת, או עבירה אחת צריך לראות את העולם כמחצה על מחצה והוא זה שהכריע את העולם כולו לצד שהוא בחר. כמו בבחירות. קול אחד בקלפי יכול להכריע את המדינה כולה לצד של הקב"ה או כנגדה, קול אחד - של כל אחד מאתנו - יכריז האם העולם כולו זכאי או כולו חייב. ולהזכירכם ממשה רבינו נמנעה הכנסה לארץ ישראל בגלל מניעת קידוש השם בדרגה הראויה לו. (טוב, אני רק בדרגה של קידוש השם של להצביע לליכוד. או: זה ממש 'חילול השם' להצביע לג' בגלל ש...גפני/פרוש/גולדקנופף/אייכלר וכו'. טרם פסו תירוצים לשטן.) זה למה (לענ"ד, כמובן).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2022 18:18 |
|
| |
|
|
|
|