| נשלח ב-26/6/2022 22:05 |
|
| |
האדמו"ר מויזניץ' מתח ביקורת נגד גורמים בקהילת הפורשים מחסידות גור
האדמו"ר מויזניץ' רבי ישראל הגר מתח ביקורת נגד גורמים בקהילת הפורשים מחסידות גור ששיגרה חוברות נגד האדמו"ר מגור - לבתיהם של חסידי גור.
בדבריו שנאמרו במשך קרוב לעשרים דקות בעת ה'טיש' בהיכל בית המדרש הגדול בבני ברק אמר הרבי: "רציתי להתמקד בנושא שכואב לי מאד כבר תקופה ארוכה. אני רוצה לדבר לכל עם ישראל כפי שעשה זקני ה'אמרי חיים' זצ"ל ולתת דוגמא בשמות של ראובן ושמעון.
"ראובן משתייך לחסידות מסויימת, ושמעון לחסידות אחרת, כאשר שמעון לא אוחז מרבו של ראובן, ובתגובה לכך הוא שולח כל מיני מכתבים וחוברות נגד הרבי שכוללים דברי בלע וביזוי תלמידי חכמים, ובכך הוא חושב שהוא נהיה גדול יותר. על זה הגמרא אומרת במפורש, 'אמר רב יהודה לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה תלמידי חכמים וכו'. 'כל המבזה תלמידי חכמים אין רפואה למכתו'".
הרבי המשיך וסיפר כי "בהיסטוריה לפני למעלה משישים שנה, היתה קבוצה גדולה שהחליטה להתנתק מאגודת ישראל, תוך שהם דיברו בלשון סגי נהור על הרבנים והאדמו"רים דאז שנשארו חלק מאגודה, וכשזקני הרבי ה'אמרי חיים' זצ"ל שמע על כך הוא לא היה מוכן לקבל זאת בשום אופן עד כדי כך שכאשר נודע שישנם חסידי ויז'ניץ שנמנו על אותה קבוצה, הוא סירב לתת להם יד לאמירת 'שלום', כנהוג אצל חסידים.
"אבי ה'ישועות משה' זצ"ל שניסה לשכנע את זקני ולדבר על ליבו בשל העובדה כי מדובר היה בחסידי ויז'ניץ נענה בזה הלשון: 'שילמדו שאסור לבזות צדיקים וגדולי ישראל'".
עוד סיפר האדמו"ר מויז'ניץ כי היה פעם חסיד אחד שדיבר באופן חמור וקשה כנגד סבו ה'אמרי חיים' זצ"ל, ולאחר תקופה הוא הגיע להשתתף ב'טיש' בצלו. בניו של הרבי שאלו אותו, הכיצד יתכן שאותו חסיד שהשתלח בצורה חריפה כל כך מקבל כעת מהרבי כבוד של ממש כאילו כלום לא קרה? אך הרבי השיב, 'וכי זה מה שלמדתם מאביכם?', דהיינו על כבודו היה האמרי חיים חס ומוותר, אך היה קשה לו מאד לקבל פגיעה בגדולי ישראל אחרים.
הרבי הוסיף ואמר כי "לצערנו אנחנו עדים למצב שבנוסף למחלוקות ולדיבורים נגד גדולי ישראל, יש מי שעוד שולחים מכתבים האחד נגד השני, ואני מתכוון למחלוקות בכל העולם, אצל חסידים ואצל ליטאים, בקרב חסידויות ואצל ראשי ישיבות וקהילות ליטאיות, שם מדברים אחד נגד השני בצורה מזעזעת ואסורה, נגד דרכה של תורה ונגד דרך החסידות.
"אני לא רוצה להאריך, אבל ישנם חסידים שעושים דברים שלא דרך החסידות, לא בדרך הבעש"ט הקדוש שהורה לכולנו דרכים רבות בעבודת ה'".
"כלל זה נקוט בידך", אמר הרבי והוסיף, "כי אי אפשר ולא שייך לעבוד את הקב"ה בזמן שמדברים אחד נגד השני דיבורים של לשון הרע ורכילות, כאשר בנוסף ישנם אנשים שמתפלאים מדוע הם מתקשים בפרנסה בזמן שהם מדברים סרה בגדולי ישראל.
"זה שאתה משתייך לקהילה מסוימת ומחזיק מהרבי שלך, לא אומר שמותר לך לדבר נגד אדמו"ר אחר, בשפה זולה כפי שמדברים האנשים הירודים מהרחוב רח"ל, ואם אתה חושב שרבי או רב דיבר נגדך, תנסה ליצור קשר עם הגבאי כדי להיכנס אליו ולהבהיר את עמדתך, הכול בצורה מכובדת כדרכה של תורה, ולא חלילה לדבר לשון הרע נגדו".
בסיום דבריו חזר הרבי כי את הדברים הוא כיוון לכלל הציבור, חסידים וליטאים כאחד, ולאחר מכן הוא ביקש מחסידיו לפרסם את דבריו בעיתון 'המודיע', שם יפרסמו את הדברים ככל הנראה בימים הקרובים.
ערוץ 7
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2022 14:06 |
|
| |
| קו2 כתב: |  |
דבר אמת גיליון 166 פר' חקת בארה"ק פר' קרח בחו"ל תשפ"ב - שיעור בענייני שמיטת כספים / שיחת חיזוק בעניני טכנולוגיה / שיחות ממסע רבינו / מורשת בית גור מרבוה"ק הבית ישראל והלב שמחה זי"ע / שבע ברכות ומסיבת סידור / מצורפים דברי מרן אדמו"ר מויז'ניץ שליט"א שביקש לפרסמם
◂העמק דבר *- שיעור בענייני *שמיטת כספים ותקנת פרוזבול בכולל "מרכז התורה" - לוס אנג'לס
◂ראש דברך - "ברית כרתי לעיני" / שיחה לרגל כינוס חיזוק בענייני טכנולוגיה - בארה"ב
◂מסע רבינו - שיחות במוסדות התורה / שיחה בכולל החסידי / שיחה לילדי ת"ת תורת אמת
◂מורשת בית גור - צדיק מה פעל / שיח חסידים לרגל יומא דהילולא של רבינו הלב שמחה זי"ע
◂"אמר לבן אחיו הבחור" - מו"מ של תורה בין רבינו הבית ישראל זי"ע - בעת מעמד הקידוש - ובין רבינו שליט"א (בבחרותו) ואביו רבינו הפני מנחם זי"ע
◂ווארימע ווינקל - "הנה אנוכי והילדים" - שיחה לילדי ת"ת 'חשקת התורה' לרגל מסיבת סידור
◂"כל היום חונן ומלווה" - שמחת השבע ברכות לבת הנה"ח ר' מנדל טייטלבוים שיחי'
להורדת הגיליון: |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2022 14:05 |
|
| |
לא הבנתי את ההבדל, גם הם מדברים לכלל ישראל. לגבי חלק מהם, אני לא בטוח שהם קטנים בתורה או בהשפעה מהרבי ר' שרול (ברור שזה יובן כאילו אני פוגע בר' שרול, אז אדגיש: אני מתכוון בדיוק הפוך). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2022 13:12 |
|
| |
הדיבוק, נענית כבר לעיל על ההבדלים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2022 13:09 |
|
| |
דבר אמת גיליון 166 פר' חקת בארה"ק פר' קרח בחו"ל תשפ"ב - שיעור בענייני שמיטת כספים / שיחת חיזוק בעניני טכנולוגיה / שיחות ממסע רבינו / מורשת בית גור מרבוה"ק הבית ישראל והלב שמחה זי"ע / שבע ברכות ומסיבת סידור / מצורפים דברי מרן אדמו"ר מויז'ניץ שליט"א שביקש לפרסמם
◂ העמק דבר *- שיעור בענייני *שמיטת כספים ותקנת פרוזבול בכולל "מרכז התורה" - לוס אנג'לס
◂ ראש דברך - "ברית כרתי לעיני" / שיחה לרגל כינוס חיזוק בענייני טכנולוגיה - בארה"ב
◂ מסע רבינו - שיחות במוסדות התורה / שיחה בכולל החסידי / שיחה לילדי ת"ת תורת אמת
◂ מורשת בית גור - צדיק מה פעל / שיח חסידים לרגל יומא דהילולא של רבינו הלב שמחה זי"ע
◂ "אמר לבן אחיו הבחור" - מו"מ של תורה בין רבינו הבית ישראל זי"ע - בעת מעמד הקידוש - ובין רבינו שליט"א (בבחרותו) ואביו רבינו הפני מנחם זי"ע
◂ ווארימע ווינקל - "הנה אנוכי והילדים" - שיחה לילדי ת"ת 'חשקת התורה' לרגל מסיבת סידור
◂ "כל היום חונן ומלווה" - שמחת השבע ברכות לבת הנה"ח ר' מנדל טייטלבוים שיחי'
להורדת הגיליון:
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 22:08 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מה יותר גרוע, להיות נבל או להיות נבל ברשות התורה?
מה לא מובן בסיפא? היתה לך "טענה" מדוע לאדמו"ר מויזניץ יש זכות למחות על דברים בגור (לא שברור שהוא בכלל מחה על משהו בקשר לגור), ולחסידי ר' שאול אסור. נענית שהוא מדבר לכלל ישראל, ואנשי ר' שאול מפיצים לבתיהם של חסידי גור חוברות נגד האדמו"ר מגור.
כמו שאני מכיר אותך יש מצב שתמשיך להתחכם. |
|
לגבי הרישא, התשובה שלי ברורה, אבל מעניין מה הנימוקים לתשובה שלך. לגבי הסיפא, השאלה הייתה למה הרבי מוכיח חסידים שמקנאים לאדמור שלהם ומתנהגים באלימות כלפי האדמור השכן, כלומר מבחימתו זה בסדר שכשיש אלימות תבוא מחאה נגד חסיגות אלימה למרות שיש להם אדמור אשר כגובה ארזים גובהו. פתאום אנחנו שומעים שהוא נגד על מחאה כלפי אדמורים, כי זה ביזוי תלמידי חכמים. כלומר האדמור נוהג באופן שסותר את מה שהוא דורש מתלמידיו. השאלה שלי הייתה יל הסתירה בהנהגות. יש לך תשובה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 22:08 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | אחרוג ממנהגי להתעלם מתגובותיך, בכדי שאנשים לא יטעו
חסידי גור הוציאו חוברות שהופצו בתוך החסידות, למטרות פנימיות. הם לא הוציאו חוברות הסתה ונאצה נגד ר' שאול במטרה לשלוח לבתיהם של אנשי ר' שאול.
סליחה שבלבלתי אותך עם עובדות |
|
אתה שקרן עלוב שהשנאה שלך לראש ישיבה מעבירה אותך על דעתך. הם שלחו את זה גם לחסידי הראש ישיבה. אני יודע מאנשים שקיבלו את זה. מתי תפסיק לשקר? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:55 |
|
| |
אחרוג ממנהגי להתעלם מתגובותיך, בכדי שאנשים לא יטעו
חסידי גור הוציאו חוברות שהופצו בתוך החסידות, למטרות פנימיות. הם לא הוציאו חוברות הסתה ונאצה נגד ר' שאול במטרה לשלוח לבתיהם של אנשי ר' שאול.
סליחה שבלבלתי אותך עם עובדות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:43 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | מה יותר גרוע, להיות נבל או להיות נבל ברשות התורה?
מה לא מובן בסיפא? היתה לך "טענה" מדוע לאדמו"ר מויזניץ יש זכות למחות על דברים בגור (לא שברור שהוא בכלל מחה על משהו בקשר לגור), ולחסידי ר' שאול אסור. נענית שהוא מדבר לכלל ישראל, ואנשי ר' שאול מפיצים לבתיהם של חסידי גור חוברות נגד האדמו"ר מגור.
כמו שאני מכיר אותך יש מצב שתמשיך להתחכם. |
|
אתה שוכח שמי שהתחיל עם החוברות אלו הם חסידי גור אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:29 |
|
| |
מה יותר גרוע, להיות נבל או להיות נבל ברשות התורה?
כמו שאני מכיר אותך יש מצב שתמשיך להתחכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:25 |
|
| |
נוירולוג, לגבי הרישא של דבריך, סתם שאבין- יותר חמור מבחינתך להאמין שר' חיים הוא אלוהים מאשר להאמין כך על איזה מישהו מהמיתולוגיה היוונית? אולי תסביר לנו מדוע? את הסיפא,בכנות, לא הבנתי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 21:09 |
|
| |
זו בעיה זניחה לעומת העיוות העיקרי שלו שהוא הפך את ר' חיים ז"ל לריבונו של עולם ואת יענקי לסגנו.
וכמובן הטענה שלו פשוט שקרית ומעוותת. אנשי ר' שאול שולחים חוברות הסתה וזלזול לבתיהם של "חסידי גור" נגד האדמו"ר שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 19:16 |
|
| |
קלעפ, תודה על התיקון.. לא הבנתי מה הבעיה לציין שם תואר "אל" על דמות מהמיתולוגיה היוונית. זה מה שהוא היה "במקצועו". בעיקרון גם הקב"ה מכנה אותם כך; ראה רש"י על הפסוק "זובח לאלהים יחרם" נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 18:14 |
|
| |
קלעפער
| הדיבוק כתב: |  |
האל פיוטר, בהקשר הנוכחי, הוא ר' שרול. לו מותר לתקוף את התנהגות חסידי גור, אבל לחסידי ר' שאול הדבר אסור. יתכן שכשהאשה שהצילה לו את הקריירה (ולאבא שלו, את החסידות) קצת עסוקה, הוא מרשה לעצמו יותר.... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
יופיטר...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 16:56 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
האל פיוטר, בהקשר הנוכחי, הוא ר' שרול. לו מותר לתקוף את התנהגות חסידי גור, אבל לחסידי ר' שאול הדבר אסור. יתכן שכשהאשה שהצילה לו את הקריירה (ולאבא שלו, את החסידות) קצת עסוקה, הוא מרשה לעצמו יותר....
|
|
אתה בטוח שזה בסדר שאתה מכנה אותו אל? לא יהיה לך אלהים אחרים על פני יש רק קל אחד
מכירים כבר תירוצים כמו "זה רק ציטוט, זה רק משל" אתה דוחף לכאן מושגים טמאים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2022 16:02 |
|
| |
האל פיוטר, בהקשר הנוכחי, הוא ר' שרול. לו מותר לתקוף את התנהגות חסידי גור, אבל לחסידי ר' שאול הדבר אסור. יתכן שכשהאשה שהצילה לו את הקריירה (ולאבא שלו, את החסידות) קצת עסוקה, הוא מרשה לעצמו יותר.... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|