בית פורומים בחדרי חרדים

אלה שמות המושחתים של *יוזמי החוק* שימשיך את חסימת ניוד המספרים לחרדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2022 17:31 לינק ישיר 
אלה שמות המושחתים של *יוזמי החוק* שימשיך את חסימת ניוד המספרים לחרדים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2022 01:29 לינק ישיר 

אני מסביר לך שוב ושוב, ואתה חוזר על קושיותיך שוב ושוב
אחסוך לך ורק אספר לך על אלו שיוצרים את הסטטיסטיקה העקומה שלך ושל חברך החבדי היקר

יש לי וייז, הוא תמיד יושב ברכב, הוא יכול להוציא ולקבל שיחות נכנסות, כי זה מה שהיה בתוכנית של הסים, אבל בשנים האחרונות לא נכנסה ולא יצאה ממנו שיחה אחת, על גלישה עם הסינון שלו אין מה לדבר, כי הוא קטן ולא נוח והוא קבוע ברכב

והנה יש לנו עוד חרדי לסטטיסטיקה עם שני מספרים, אחד כשר ואחד לא כשר, לשיטתך כי אני מצפצף על הרבנים ונמאס לי שאין סמס .... בלה בלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2022 19:34 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אני נזהר לא להשמיץ אדם על שמו המלא בפורום
אבל אתה מדבר כאן על חבד"י, ואני משער שהוא נמנה על אלו שכשרות הטלפון שלהם היא המספר 770...
כלומר, מישהו לכאורה מהצד שלך בא ומעיד על נתונים..

אין לך גם מה להשמיץ, כי אתה לא מכיר אותו חוץ מהעובדה שהוא חסיד חב"ד. אז נכון שהשמצת פה את כל חסידי חב"ד על סמך הסיפורים שלך, אבל האמת היא מאוד רחוקה. 

ובפועל לא מדובר על מישהו "מהצד שלי" אלא על אדם ירא שמים שעבד בפלאפון ומספר את הנתונים העובדתיים. לאחרים כנראה יש צורך לשקר ולהעלים נתונים, אבל לאותו חסיד חב"ד אין אינטרס. וגם לא יחרימו אותו מחר בשטיבל. הוא יהודי אמיתי שחי בין יהודים אמיתיים ולא צבועים מעלמא דשקרא.

וזאת כן השמצה ענקית, עם ישראל החרדים נשמעים לרבנים ויש להם טלפונים כשרים
לבוא ולומר שהם מצפצפים על הרבנים ב40% 50% 60% זוהי השמצה

הרבנים התירו גם סמארטפון כשר למי שצריך, ככה שאפשר ללמד זכות על כולם שהם מחזיקים סמארטפונים מסוננים כהוראת הרבנים, בלי להשמיץ אף אחד. 

אבל מצחיק שאתה מתעלם מנתונים עובדתיים כאלה (40 אחוז מהציבור החרדי ב2013, ככל הנראה 65 אחוז כיום - ראיתי כעת באחת הכתבות), וטומן את הראש עמוק בחול, בטענה שמדובר בהשמצה. 

איך משחקים עם נתונים כולנו יודעים

לפני כן הצהרת שאינך משמיץ אדם בשמו המלא, לפחות תכבד את עצמך. האדם החרדי שהיה מנהל בחברת פלאפון לא שיחק עם נתונים, אין לו ולא היה לו שום אינטרס. הוא בדק מתוך סקרנות גרידא, לכמה מבין מחזיקי הטלפון הכשר יש גם קו לא כשר בנוסף.

לך אתה ותשאל קודם בסקר בין חביריך, תשאל אותם אם יש לך סמארטפון לא כשר בלי סינון, האם אתה נחשב לחרדי מודרני
ומה קורה אם אתה כותב בחדרי חרדים לא מסמארטפון אלא מחדר מחשבים מוגן
אגב, לשיטתך אני מבין שאתה מחשיב את עצמך לחרדי מודרני, אם כן מה הבעיה שלך לכתוב כאן בשמך המלא ללא שמץ בושה, לשיטתך כמובן
בבקשה כתוב את שמך המלא

ברור שחדר מחשבים מוגן עדיף מסמארטפון לא מוגן. לית מאן דפליג. אבל בהחלט, אתה מתוייג כחרדי מודרני ולכן אתה לא נחשף בשמך המלא, כי בציבור שלך יסתכלו עליך בעין לא טובה (למרות שרובם עם אינטרנט בעצמם... כל אחד מסתיר מהשני). אני לא כותב בשמי המלא כי אני להבדיל ממך מודע לעובדה שאינטרנט עדיין לא התקבל אצל חרדים נורמטיביים, והם נאלצים להסתיר את היותם גולשים באינטרנט או כותבים. ולכן חרדי שגולש באינטרנט עדיין מתוייג כחרדי מודרני. ביום שעלמא דשקרא יתבטל, כל אחד יכתוב כאן בשמו המלא.

ברור שהספקטרום של חרדים מודרניים הוא מאוד רחב, מחרדי יר"ש ועד חילוני בתחפושת חרדי, אבל עדיין אתה על הספקטרום, וכשאתה כותב נגד חרדים מודרניים זוהי צביעות.

אתה זורק כאן לכלוך על הציבור החרדי, וכשאתה מתבקש להביא הוכחות אתה עונה "אתה לא חייב להאמין"..
מה אתה ילד קטן??

אני לא זורק שום דבר, הבאתי את הנתונים שמסר שר התקשורת למשלחת הרבנים שהגיעה אליו. הם לא היו מופתעים מהנתונים, והם לא אמרו לו "אתה שקרן, זה לא נכון". כי הם, להבדיל ממך, לא חושבים שהוא משקר להם בפרצוף. ומסתבר שהם מודעים לנתונים הללו גם מהמקורות שלהם.

והבאתי גם את הנתונים שמסר הבכיר לשעבר בחברת פלאפון. אבל כל זה לא הוכחות בעיניך, אולי אתה גם מצפה שיושיבו אותך מול המחשב ויראו לך את זה במו עיניך... 

אלה הם הנתונים, ואתה מתעקש לא לקבל אותם ולקרוא לזה השמצה.

מקוה נייעס?
או אירוע שפורסם בכל כלי התקשורת כולל כאן www.bhol.co.il/news/125882

אני לא רואה שום דבר מיוחד בכתבה הזאת, ובטח לא מה שהמצאת. כתוב שם שהאדמו"ר רצה לערוך בדיקות פתע כדי להיות עם יד על הדופק. זה הכל. אפילו לא כתוב מה הוא מצא. בתגובות לכתבה כבר אפשר להבין קצת יותר מה קרה: האדמו"ר בדק למי אין חסימה, ולאותם בודדים הורה להתקין חסימה ראויה. לא החרים שום דבר, לא מצא שום דבר. 

הסיפור של חב"ד לא מדובר בבודדים, כתבתי שאני מתעסק עם הרבה אנשים במקום העבודה, וכל אדם מזדהה לפני עם מספר הטלפון שלו
לא נתקלתי עד היום בחסיד חב"ד עם מספר כשר, כולם היו אך ורק עם 770 בתוך המספר וזה הכל

זה כבר משהו אחר לגמרי, עכשיו בכלל אין לי מושג מה אתה רוצה. ברור שכל חסידי חב"ד ללא מספר כשר, זה מה שכתבתי כבר בתגובה הראשונה שלי! הם התנתקו לגמרי ממפעל הצביעות הזה, כולם עם סמארטפונים מסוננים בסינון של רבני חב"ד. מה הבעיה? 

עדיף פי מאה על אותם צבועים (ונזכיר שוב, רוב הציבור החרדי!) שמחזיקים קו כשר ולצידו קו טרף ללא שום סינון, ומחנכים את הילדים לתרבות השקר והכזב. 

הם לא עוזרים מאומה כי אחד כמוך שמחובר ויונק מהסמארטפון את כל הג'יפה אינו מסוגל להתנתק ממנו גם אם יזרקו את כל ילדיו מכל המוסדות, זה כי אתה בעצם הופך להיות חלק מהג'ורה עצמה

ושוב אני לא מבין מה הטענה שלך, ואיך זה עונה על הדוגמא שהבאתי מהטלויזיה. הסברה ניאותה, ודבר שהוא 'חפצא דאיסורא' לכל הדעות ואיסורו ברור ומובן לקהל, בשונה ממחשב או סמארטפון.

לי אישית יש סמארטפון מסונן והכל בסדר. אין לי שום סיבה להתנתק ממנו, כמו שאין לי סיבה להתנתק מהרכב שלי ולחזור לסוס ועגלה. הסמארטפון עושה את החיים נוחים מאוד.

(הייתי חייב לרדת לאישי כי אתה לא מפסיק לדבר כאן עלי אישית, אולי תבין כך שזה לא נעים)

אין לי שום דבר נגדך באופן אישי, אני רק כותב לך שתשים לב לעובדה שאתה בעצמך חרדי מודרני, ואין לך מודעות עצמית. אגב, כמו שאי אפשר להתנתק מהסמארטפון ככה כנראה גם אי אפשר להתנתק מכתיבה בפורום בחדרי, עובדה שאתה שנים רבות כותב כאן.

ועדיין אתה מתעלם כבר כמה פעמים מהטענה, איך היום בעלי הסמארטפונים כמוך מחוברים לטלויזיה שבסמארטפון

חלילה, אנו משתמשים בסמארטפון מסונן כהוראת גדולי ישראל, ואין לו שום דמיון קלוש לטלויזיה. 

הגיעה משלחת של אדמורים ורבנים מכל החוגים, חסידים ליטאים וספרדים
האם אתה חושב שהיו צריכים להגיע לחדרו של שר התקשורת אלפי רבנים וכל מי שלא בא אינו סבור כמותם?
כל רבני וגדולי ישראל נזעקו על ביטול קוי הכשרים, זעקו והתריעו, למרות שאף רב של המייצג את העדה החרדית למשל לא הגיע לשר התקשורת, אין צורך שכולם יבואו בפועל, עשו משלחת והם ייצגו

היה מצופה שכיאה לגודל המעמד, יגיעו כל בכירי הרבנים, מהרב שלום כהן ועד הרב גרשון אדלשטיין, ולא אותם רבנים שסלולר ואינטרנט הוא בראש סדר היום שלהם במשך תקופה ארוכה.

אף רב לא זועק ומתריע על זה, ומי שכן מדבר זה אחרי שביקרו אצלו עסקנים טורדניים וסיפרו לו סיפורי אלף לילה ולילה על ראש ישיבה שקנה סמארטפון מוגן ומיד התנצר וירד מהארץ והשאיר את אשתו עגונה ובניו יתומים. גם אני, אם הייתי רב והיו ממלאים אותי בסיפורים, הייתי זועק על זה.

אבל אם אותם רבנים היו מודעים לעובדה שדוקא הטלפון הכשר, שבמשך 15 שנים לא השתנה במאומה, הוא זה שדחף אנשים לפינה וגרם להם לקנות סמארטפונים פרוצים, כי נמאס להם שמכריחים אותם לחיות בלי SMS (נגד הוראת הרב אלישיב) ובלי נגן ומצלמה (שאין בהם שום פסול כמובן), תוך התנגדות קשה לסמארטפון שאין בו אפשרות גלישה באינטרנט בכלל! רק אפליקציות חיוניות, והתנגדות לכל שינוי במתווה הקיים, הליכה של הראש בקיר עד הסוף, אז הם היו יוצאים נגד הטלפון הכשר.

במציאות של ימינו, אם רב יצייץ משהו נגד הטלפון הכשר, אוי לו ואוי לנפשו. ימרחו עליו פשקווילים מדן ועד באר שבע, ויתייגו אותו כרפורמי מחריב הדת. לפעמים צריך מישהו כמו השר יועז הנדל שיציל את הציבור החרדי ויאפשר את הניוד למי שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2022 16:03 לינק ישיר 

אליבא כתב:

יהודי יר"ש עם כיפה גדולה וזקן גדול, בשם אברהם קנלסקי. הוא לא השמיץ אף אחד, הוא פשוט מסר את הנתונים שהוא מצא באופן אישי. הוא ניהל את המגזר החרדי בפלאפון.

יפה, עכשיו הבנו במי מדובר
אני נזהר לא להשמיץ אדם על שמו המלא בפורום
אבל אתה מדבר כאן על חבד"י, ואני משער שהוא נמנה על אלו שכשרות הטלפון שלהם היא המספר 770...
כלומר, מישהו לכאורה מהצד שלך בא ומעיד על נתונים..
כל מילה מיותרת
וזאת כן השמצה ענקית, עם ישראל החרדים נשמעים לרבנים ויש להם טלפונים כשרים
לבוא ולומר שהם מצפצפים על הרבנים ב40% 50% 60% זוהי השמצה
איך משחקים עם נתונים כולנו יודעים

האם כתיבה בחדרי חרדים היא זאת שהופכת אדם להיות לא חרדי אלא מודרני? האם רק חרדים מודרנים כותבים בחדרי חרדים? נראה לי שהיית מת שזה יקרה
בינתים מה שמגדיר חרדי מודרני זה לא כתיבה באתר כאן, אלא בהאם יש לך סמארטפון לא מוגן ומהם התכנים בהם אתה משתמש שם

אתה חושב שאתה יכול לשחק עם ההגדרה 'חרדי מודרני' בהתאם לצרכים שלך... מה דעתך לעשות שתעשה סקר בין חבריך וידידיך, "אני כותב בפורום בחדרי להנאתי, בניגוד להוראת הרבנים ש'התחנות החרדיות' פסולות. האם אני חרדי מודרני?

ואם לשיטתך אתה חרדי נורמטיבי, למה אתה לא כותב כאן בשמך המלא ללא שמץ בושה?

לך אתה ותשאל קודם בסקר בין חביריך, תשאל אותם אם יש לך סמארטפון לא כשר בלי סינון, האם אתה נחשב לחרדי מודרני
ומה קורה אם אתה כותב בחדרי חרדים לא מסמארטפון אלא מחדר מחשבים מוגן
אגב, לשיטתך אני מבין שאתה מחשיב את עצמך לחרדי מודרני, אם כן מה הבעיה שלך לכתוב כאן בשמך המלא ללא שמץ בושה, לשיטתך כמובן
בבקשה כתוב את שמך המלא

האם יש לך את זה מוקלט? או שאולי ניאלץ פשוט לתת בך אמון (או בחבר שלך..)
בכל זאת מדובר בהשמצה ממש גדולה

אינך חייב להאמין לשום דבר. ושוב, הוא לא השמיץ אלא מסר נתונים בלבד.

הבנו..
אתה זורק כאן לכלוך על הציבור החרדי, וכשאתה מתבקש להביא הוכחות אתה עונה "אתה לא חייב להאמין"..
מה אתה ילד קטן??
אתה נדרש להביא הוכחות להשמצות לא כדי שנאמין אלא עצם ההשמצה דורשת הוכחההסברתי מקודם מדוע "להביא נתונים" זה השמצה במידה והם לא נכונים
השמצות הם על פי רוב הבאת נתונים..

בכל מקרה, אני פוגש בעבודה שלי שהוא מול הרבה אנשים בכל יום, חסידי חב"ד וקרלין
ככל הנוגע לחב"ד, רובם עם מכשירים ללא שום סינון, הדבר היחיד שיש להם הוא - מספר 770 בתוך מספר הטלפון, וזה מה שמכשיר אותו...
בקשר לקרלין, למרבה הצער, מידי פעם נוהג האדמור מקרלין לתפוס פתאומית את הטלפונים של החסידים, והתוצאות שם לא היו מרנינות

אני מבין שלך אין שום בעיה להשמיץ את חב"ד וקרלין... כל סיפור ששמעת במקווה על האדמו"ר מקרלין שתפס חסידים הופך לעובדות בדוקות על כל החסידים, וכל חסיד חב"ד שפגשת מייצג את עשרות אלפי החסידים... רק כשמזכירים את הנתונים האמיתיים של כלל הציבור החרדי, אתה נזעק שמדובר בהשמצה.

מקוה נייעס?
או אירוע שפורסם בכל כלי התקשורת כולל כאן www.bhol.co.il/news/125882
הסיפור של חב"ד לא מדובר בבודדים, כתבתי שאני מתעסק עם הרבה אנשים במקום העבודה, וכל אדם מזדהה לפני עם מספר הטלפון שלו
לא נתקלתי עד היום בחסיד חב"ד עם מספר כשר, כולם היו אך ורק עם 770 בתוך המספר וזה הכל

טענת שהנה בדור הקודם מנעו הרבנים טלויזיה ללא שום כפיה
קיבלת כאן תשובה לטענתך
הדור הקודם היה פחות פרוץ פחות ירוד, הרבנים אמרו לא, זה לא!!
הדור שלנו נחות מאוד, פני הכלב ממש, בדור שלנו הרבנים אומרים לא, קמים חצופים מסוגך ומתפלפלים מולם

אני לא מתפלפל מול אף אחד, אדרבה, אני מזכיר שגדולי הרבנים התירו סמארטפון מסונן ורק החצופים שקוראים לעצמם 'ועדת הרבנים' לא מקבלים את זה ומבחינתם זה טלפון טרף לכל דבר, ולכן לא מגיע לו מספר כשר וגם אסור למכרו בחנויות.

הדור הקודם קיבל את הדברים שנאמרו על הטלויזיה כי זה פשוט היה נכון, מדובר בכלי שמשדר תועבה כל היום וכל הלילה ללא שום אפשרות של חסימה (אז לא היתה טלויזיה של הידברות) ובניגוד גמור לסלולר שהוא בסך הכל מכשיר שאמור לעשות את החיים נוחים יותר, ואם אדם יתקין את הסינון הכי מינימלי, אפילו זה שחברות התקשורת נותנות בחינם, זה כבר ימנע ממנו לגלוש לאתרי תועבה. 

ולכן הדור הקודם קיבל את הדברים בהבנה וברצון ולא היה צריך שום כפיה. מה גם שהכפיה לא מועילה, רוב הציבור החרדי כבר משתמש בסמארטפונים וגולש באתרי אינטרנט (כמוך בדיוק) וכל החרמות והאיסורים והפשקווילים נגד האינטרנט והאיומים לסילוק הילדים מהמוסדות, לא עזרו מאומה. 

הם לא עוזרים מאומה כי אחד כמוך שמחובר ויונק מהסמארטפון את כל הג'יפה אינו מסוגל להתנתק ממנו גם אם יזרקו את כל ילדיו מכל המוסדות, זה כי אתה בעצם הופך להיות חלק מהג'ורה עצמה (הייתי חייב לרדת לאישי כי אתה לא מפסיק לדבר כאן עלי אישית, אולי תבין כך שזה לא נעים)
ועדיין אתה מתעלם כבר כמה פעמים מהטענה, איך היום בעלי הסמארטפונים כמוך מחוברים לטלויזיה שבסמארטפון, משתמשים בה בלי בעיה, הרי טענת שאתם ממש נשמעים לרבנים ולא צופים בטלויזיה בלה בלה
אני הגעתי למסקנה שאתם פשוט לא הדור הצייתן של פעם, עובדה שגם בנושא של הטלויזיה אתם עושים מה בא לכם

עכשיו הבנו..
האדמור מויזניץ הגיע לשר התקשורת החוצפן רק כי העסקנים הטרידו אותו

לא. כשכתבתי את זה התכוונתי רק לרב אלבז, שבדרך כלל לא מתעסק בנושא הזה.

אבל האדמו"ר מויזניץ' משתייך לאחוז האפסי של הרבנים שמתעסקים הרבה עם אינטרנט וסלולר. כמו הרב משה צדקה, האדמו"ר מסטריקוב (חסידות עם 250 משפחות. רוב הציבור שמע את השם שלו לראשונה כשהוא הצטרף למשלחת...) והרב מנחם שטיין.

את מי הם מייצגים, מתוך הציבור החרדי? האדמו"ר מויזניץ' בקושי מייצג את החסידות שלו, והרב משה צדקה מייצג אולי כמה בחורי ישיבה בישיבה שלו. אפילו הרב אלבז נחשב בציבור החרדי כ"מזכה הרבים" ותו לא. שלא לדבר על הרב שטיין והרב קולדצקי. זאת היתה משלחת של 'רבני סלולר'. 

הגיעה משלחת של אדמורים ורבנים מכל החוגים, חסידים ליטאים וספרדים
האם אתה חושב שהיו צריכים להגיע לחדרו של שר התקשורת אלפי רבנים וכל מי שלא בא אינו סבור כמותם?
כל רבני וגדולי ישראל נזעקו על ביטול קוי הכשרים, זעקו והתריעו, למרות שאף רב של המייצג את העדה החרדית למשל לא הגיע לשר התקשורת, אין צורך שכולם יבואו בפועל, עשו משלחת והם ייצגו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2022 12:17 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
"מנהל בכיר בפלאפון" עלום, שמשום מה אתה מתאר אותו כאן כאילו אתה מכיר אותו היטב, אבל אינך מוסר שום פרט עליו
שמא תואיל לגלות לנו מיהו כדי שנדע עם מי אנחנו מתמודדים כאן?
בכל זאת מדובר בחתיכת השמצה ענקית על הציבור החרדי

יהודי יר"ש עם כיפה גדולה וזקן גדול, בשם אברהם קנלסקי. הוא לא השמיץ אף אחד, הוא פשוט מסר את הנתונים שהוא מצא באופן אישי. הוא ניהל את המגזר החרדי בפלאפון.

האם כתיבה בחדרי חרדים היא זאת שהופכת אדם להיות לא חרדי אלא מודרני? האם רק חרדים מודרנים כותבים בחדרי חרדים? נראה לי שהיית מת שזה יקרה
בינתים מה שמגדיר חרדי מודרני זה לא כתיבה באתר כאן, אלא בהאם יש לך סמארטפון לא מוגן ומהם התכנים בהם אתה משתמש שם

אתה חושב שאתה יכול לשחק עם ההגדרה 'חרדי מודרני' בהתאם לצרכים שלך... מה דעתך לעשות שתעשה סקר בין חבריך וידידיך, "אני כותב בפורום בחדרי להנאתי, בניגוד להוראת הרבנים ש'התחנות החרדיות' פסולות. האם אני חרדי מודרני?

ואם לשיטתך אתה חרדי נורמטיבי, למה אתה לא כותב כאן בשמך המלא ללא שמץ בושה?

אינך חייב להאמין לשום דבר. ושוב, הוא לא השמיץ אלא מסר נתונים בלבד.

פתאום הגעת ל"רוב הדומם"
חשבתי שכתבת 40%.. האם שקר אחד מרמז על עוד כמה?

שר התקשורת מסר את הנתונים האמיתיים, שהם למעלה מ50 אחוז. המנהל הבכיר בפלאפון מסר את הנתונים של 2013, בחברה שלו בלבד, שאז זה היה 40 אחוז. לפי זה, היום זה בוודאי 60 אחוז ויותר.

ככל הנוגע לחב"ד, רובם עם מכשירים ללא שום סינון, הדבר היחיד שיש להם הוא - מספר 770 בתוך מספר הטלפון, וזה מה שמכשיר אותו...
בקשר לקרלין, למרבה הצער, מידי פעם נוהג האדמור מקרלין לתפוס פתאומית את הטלפונים של החסידים, והתוצאות שם לא היו מרנינות

אני מבין שלך אין שום בעיה להשמיץ את חב"ד וקרלין... כל סיפור ששמעת במקווה על האדמו"ר מקרלין שתפס חסידים הופך לעובדות בדוקות על כל החסידים, וכל חסיד חב"ד שפגשת מייצג את עשרות אלפי החסידים... רק כשמזכירים את הנתונים האמיתיים של כלל הציבור החרדי, אתה נזעק שמדובר בהשמצה.

קיבלת כאן תשובה לטענתך
הדור שלנו נחות מאוד, פני הכלב ממש, בדור שלנו הרבנים אומרים לא, קמים חצופים מסוגך ומתפלפלים מולם

אני לא מתפלפל מול אף אחד, אדרבה, אני מזכיר שגדולי הרבנים התירו סמארטפון מסונן ורק החצופים שקוראים לעצמם 'ועדת הרבנים' לא מקבלים את זה ומבחינתם זה טלפון טרף לכל דבר, ולכן לא מגיע לו מספר כשר וגם אסור למכרו בחנויות.

הדור הקודם קיבל את הדברים שנאמרו על הטלויזיה כי זה פשוט היה נכון, מדובר בכלי שמשדר תועבה כל היום וכל הלילה ללא שום אפשרות של חסימה (אז לא היתה טלויזיה של הידברות) ובניגוד גמור לסלולר שהוא בסך הכל מכשיר שאמור לעשות את החיים נוחים יותר, ואם אדם יתקין את הסינון הכי מינימלי, אפילו זה שחברות התקשורת נותנות בחינם, זה כבר ימנע ממנו לגלוש לאתרי תועבה. 

ולכן הדור הקודם קיבל את הדברים בהבנה וברצון ולא היה צריך שום כפיה. מה גם שהכפיה לא מועילה, רוב הציבור החרדי כבר משתמש בסמארטפונים וגולש באתרי אינטרנט (כמוך בדיוק) וכל החרמות והאיסורים והפשקווילים נגד האינטרנט והאיומים לסילוק הילדים מהמוסדות, לא עזרו מאומה. 

עכשיו הבנו..

לא. כשכתבתי את זה התכוונתי רק לרב אלבז, שבדרך כלל לא מתעסק בנושא הזה.

אבל האדמו"ר מויזניץ' משתייך לאחוז האפסי של הרבנים שמתעסקים הרבה עם אינטרנט וסלולר. כמו הרב משה צדקה, האדמו"ר מסטריקוב (חסידות עם 250 משפחות. רוב הציבור שמע את השם שלו לראשונה כשהוא הצטרף למשלחת...) והרב מנחם שטיין.

את מי הם מייצגים, מתוך הציבור החרדי? האדמו"ר מויזניץ' בקושי מייצג את החסידות שלו, והרב משה צדקה מייצג אולי כמה בחורי ישיבה בישיבה שלו. אפילו הרב אלבז נחשב בציבור החרדי כ"מזכה הרבים" ותו לא. שלא לדבר על הרב שטיין והרב קולדצקי. זאת היתה משלחת של 'רבני סלולר'. 

אילולא היו לפני 20 שנה קמים יהודים צדיקים ומקימים את הטלפון הכשר, היה הציבור החרדי נופל לתהום

למעשה הם הגורמים העיקריים לכך שהציבור החרדי ברובו משתמש כיום בטלפונים סלולריים חכמים ללא שום סינון. כי השקיעו את מיטב המאמצים בכפיה, כאילו מדובר בילדים בגיל חמש, ולא בהסברה ניאותה על הצורך בסינון. הכריחו את הציבור להימנע מ-SMS שזה דבר חיוני בימינו עבור קבלת שירותים ציבוריים, וגם חוסך המון ביטול תורה לאברכים בכולל, הכריחו אותו להישאר בשנות ה2000 כאשר כל העולם (כולל היהדות החרדית בחו"ל) התקדם ל2022 וכמעט הכל נמצא באינטרנט.

והתוצאה - הציבור מצביע ברגליים, הולך וקונה סמארטפונים בהיחבא, בלי סינון, ובלי לתת דין וחשבון לאף אחד, החשבונית מגיעה במייל ולאף אחד אין אפשרות לדעת. גדל פה דור שלם של צבועים שמחנכים גם את ילדיהם לצביעות. הסמארטפונים הלא מסוננים הופכים לטלויזיה כהגדרתך, ומקלקלים את הציבור. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2022 04:34 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

קשה לי להאמין שיש שכונה חרדית שאין בה ת"ת פתוח שמקבל גם הורים עם סמארט.
תאמין. תאמין.
הנה דוגמה
לא מאמינה.
הדוגמה שהבאת לא רלוונטית - אז מה אם יש רבנים שמתנגדים לפתיחת ממח בעיר? בטוח יש ת"ת אחר בעיר שיקבל ילד למרות שלאביו יש סמארטפון.
לא מצליחה להבין את הכעס הזה ואת המאבק הזה. למי אכפת שיש אנשים שיש להם טלפון כשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2022 01:12 לינק ישיר 

אליבא כתב:
המנהל הבכיר בפלאפון שדיבר בתוכנית המקור הוא אדם חרדי, שנראה רחוק מאוד מההגדרה של 'חרדי מודרני' (מהסוג שכותב להנאתו בפורום בחדרי חרדים אבל יוצא נגד החרדים המודרניים כאילו אין לו בעולמו אלא דף גמרא...) אדם חביב שהתראיין לתוכנית וצחק בפה מלא כאשר שאלו אותו כמה מהציבור החרדי מחזיקים שני קווים.

1. "מנהל בכיר בפלאפון" עלום, שמשום מה אתה מתאר אותו כאן כאילו אתה מכיר אותו היטב, אבל אינך מוסר שום פרט עליו
שמא תואיל לגלות לנו מיהו כדי שנדע עם מי אנחנו מתמודדים כאן?
בכל זאת מדובר בחתיכת השמצה ענקית על הציבור החרדי
2. האם כתיבה בחדרי חרדים היא זאת שהופכת אדם להיות לא חרדי אלא מודרני? האם רק חרדים מודרנים כותבים בחדרי חרדים? נראה לי שהיית מת שזה יקרה

לאחר התוכנית היו איתו בקשר אנשי תקשורת חרדיים והוא מסר להם פרטים נוספים. הוא דיבר על קוים שמוציאים מהם שיחות (לא ווייז או סטיק אלחוטי של אינטרנט), והוא דיבר על 2013!! כבר אז, 40 אחוז מהציבור החרדי החזיקו קו רגיל, ואת הקו כשר החזיקו בעל כרחם, רק כדי לרצות את אנשי המאפיה שהכריחו אותם לכך ע"י תעמולה בלתי פוסקת ויח"צ משומן היטב שהסביר שאם זה לא "פלאפון כשר" דהיינו ללא מצלמה נגן והודעות SMS ממילא המחזיקו אינו "חרדי".

הוא דיבר והוא אמר..
ממש פירט של40 אחוזים מהציבוא החרדי יש קוים שמוציאים שיחות
בטח ל40 אחוזים הנוספים יש וייז..

לגבי רבני הוועדה, הם התנערו ממנה בכמה הזדמנויות, בכל פעם התפוצצה פרשיה על רב אחר שהוקלט כשהוא אומר שאין לו שום קשר לועדה (שכביכול אמורה לייצג אותו), והם עושים מה שבא להם, הכל הושתק עד שהגיע השר יועז הנדל ואז פתאום כותרת ראשית ביתד נאמן מבשרת לנו על מעללי הועדה במשך שנים, ועל כך שאין מנוס מלהחליפה.

בעצם, אין כמעט רב בקהילה כלשהי שלא יאשר סמארטפון 'למי שצריך' (ואין בעיה למי שרוצה לייצר צורך כלשהו). ההגבלה הזאת נועדה למנוע סחף המוני לכיוון הסמארטפונים, למרות שאין שום בעיה שיהיה סחף כזה, הרי מדובר במכשירים מסוננים למהדרין, אלא שגם כאן ניכרים טביעות אצבעותיה של הוועדה, אם רב כלשהו יהרהר בקול שמותר לכתחילה לקנות סמארטפון כשר, אוי ואבוי מה שיעשו לו. 

ולכן הרוב הדומם קונה סמארטפונים בשקט, בלי לספר לאף אחד וגם בלי להתקין סינון. אין דין ואין דיין, והכל נזקף כמובן לזכות הועדה שהלכה ראש בקיר במשך 15 שנה ודחקה את כולם לפינה.

יוצאים מן הכלל, שהבינו מזמן שהאינקויזיציה גרועה מאוד ואי אפשר לחנך אף אדם בצורה כזאת של כפיה נוסח צפון קוריאה, הם החסידויות קרלין וחב"ד, שפרסמו כללים ברורים לשימוש בסמארטפון, ללא שום קשקוש מיותר, ללא כפיה, והחסידים ב"ה שומעים לקול רבותיהם, אין פרץ ואין צווחה.

פתאום הגעת ל"רוב הדומם"
חשבתי שכתבת 40%.. האם שקר אחד מרמז על עוד כמה?
יש פרץ ויש צווחה.

אתה מתייג כל מי שלא בא לך טוב כ'חרדי מודרני' (חוץ מאשר את עצמך כמובן), ואז אתה טוען שהאחוז הוא אפסי. 

כתבתי לך שבענין הטלויזיה הצליחו הרבנים למנוע את כניסת המכשיר בציבור החרדי, ללא שום כפיה או שיימינג לפי המספר, ואתה עונה בטענה שלא מן הענין, שכיום בסמארטפון יש טלויזיה.

מה לא ממין הענין?
קיבלת כאן תשובה לטענתך
בדור שלנו לא היו יכולים למנוע טלויזיה
והראיה? משתמשי הסמארטפונים בימינו משתמשים בהם גם לטלויזיה, הכל הכל פתוח, אתה יושב כאן ורואה ציטוטים בלי סוף ממהדורות חדשות וגרוע מכך, למה מה קרה? עם כל הכפיה של הרבנים הם צצים כמו פטריות עם טלויזיות זערוריות בכיסים, ואז אתה בא ואומר "הצליחו למנוע טלויזיות גם בלי כפיה"
הבנת עכשיו את הקשר?

דיברת על הרבנים שהגיעו לשר התקשורת, אז קודם כל - היה זה מדגם שאינו מייצג כלל, וד"ל. ודבר שני, כפי שהסברתי העסקנים דואגים להטריד את הרבנים באופן קבוע, לספר להם סיפורים מפחידים כמו המעשיה הידועה על הראש ישיבה המפורסם שקנה סמארטפון ומיד התקלקל והשתמד וירד מהארץ ואשתו עגונה ובניו יתומים, להחדיר להם שאם לא יהיה טלפון כשר - העולם יתמוטט, ובעיקר לספר להם ששר התקשורת מאיים להכחיד את הטלפון הכשר, כשהוא בסך הכל מאפשר ניוד. אם הטלפון הכשר יכחד, זה פשוט בגלל שהציבור החרדי לא רוצה אותו. 

אהההה
עכשיו הבנו..
אתה יכול אולי להעלות את רמת הטיעונים? כדי שארגיש קצת אתגר
באים הרבה רבנים מכל החוגים לשר התקשורת, בוכים מתחננים, והכל כי העסקנים דחפו אותם
זה לא שבאמת כאב להם לרבנים על הנסיון לפגוע בטלפונים הכשרים

שר התקשורת הוא לא כוס התה שלי, אבל בענין הזה הוא עשה טובה גדולה לציבור החרדי. זו לא רק טובה גשמית אלא גם טובה רוחנית, כי צורת החינוך באמצעות כפיה וסנקציות מובילה ישירות לנתונים המדהימים של 50 אחוז מהחרדים עם סמארטפון, ולך תדע כמה עשרות אחוזים עם מכשירים כשרים מזוייפים וקומבינות שונות ומשונות. 

אינני מוצא שום סיבה לקבל את הנתונים שאתה מנדב לנו, שכל הזמן הם קופצים מ40% ל50% ואז ל"רוב"
רוב הציבור החרדי עם טלפון כשר, ואילולא היו לפני 20 שנה קמים יהודים צדיקים ומקימים את הטלפון הכשר, היה הציבור החרדי נופל לתהום
תודה לקב"ה שמסר את עולמו לשומרים
תודה לשומרים
הכלבים ינבחו ושיירת החרדים הצדיקים תמשיך ללכת באור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2022 21:13 לינק ישיר 

Honeycooki כתב:

תאמין. תאמין.
הנה דוגמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 18:53 לינק ישיר 

המנהל הבכיר בפלאפון שדיבר בתוכנית המקור הוא אדם חרדי, שנראה רחוק מאוד מההגדרה של 'חרדי מודרני' (מהסוג שכותב להנאתו בפורום בחדרי חרדים אבל יוצא נגד החרדים המודרניים כאילו אין לו בעולמו אלא דף גמרא...) אדם חביב שהתראיין לתוכנית וצחק בפה מלא כאשר שאלו אותו כמה מהציבור החרדי מחזיקים שני קווים.

לאחר התוכנית היו איתו בקשר אנשי תקשורת חרדיים והוא מסר להם פרטים נוספים. הוא דיבר על קוים שמוציאים מהם שיחות (לא ווייז או סטיק אלחוטי של אינטרנט), והוא דיבר על 2013!! כבר אז, 40 אחוז מהציבור החרדי החזיקו קו רגיל, ואת הקו כשר החזיקו בעל כרחם, רק כדי לרצות את אנשי המאפיה שהכריחו אותם לכך ע"י תעמולה בלתי פוסקת ויח"צ משומן היטב שהסביר שאם זה לא "פלאפון כשר" דהיינו ללא מצלמה נגן והודעות SMS ממילא המחזיקו אינו "חרדי".

לגבי רבני הוועדה, הם התנערו ממנה בכמה הזדמנויות, בכל פעם התפוצצה פרשיה על רב אחר שהוקלט כשהוא אומר שאין לו שום קשר לועדה (שכביכול אמורה לייצג אותו), והם עושים מה שבא להם, הכל הושתק עד שהגיע השר יועז הנדל ואז פתאום כותרת ראשית ביתד נאמן מבשרת לנו על מעללי הועדה במשך שנים, ועל כך שאין מנוס מלהחליפה.

בעצם, אין כמעט רב בקהילה כלשהי שלא יאשר סמארטפון 'למי שצריך' (ואין בעיה למי שרוצה לייצר צורך כלשהו). ההגבלה הזאת נועדה למנוע סחף המוני לכיוון הסמארטפונים, למרות שאין שום בעיה שיהיה סחף כזה, הרי מדובר במכשירים מסוננים למהדרין, אלא שגם כאן ניכרים טביעות אצבעותיה של הוועדה, אם רב כלשהו יהרהר בקול שמותר לכתחילה לקנות סמארטפון כשר, אוי ואבוי מה שיעשו לו. 

ולכן הרוב הדומם קונה סמארטפונים בשקט, בלי לספר לאף אחד וגם בלי להתקין סינון. אין דין ואין דיין, והכל נזקף כמובן לזכות הועדה שהלכה ראש בקיר במשך 15 שנה ודחקה את כולם לפינה.

יוצאים מן הכלל, שהבינו מזמן שהאינקויזיציה גרועה מאוד ואי אפשר לחנך אף אדם בצורה כזאת של כפיה נוסח צפון קוריאה, הם החסידויות קרלין וחב"ד, שפרסמו כללים ברורים לשימוש בסמארטפון, ללא שום קשקוש מיותר, ללא כפיה, והחסידים ב"ה שומעים לקול רבותיהם, אין פרץ ואין צווחה.

אז מה ההבדל בעצם בין כל מאות אלפי החרדים שמחזיקים סמארטפון פרוץ, לבין החסידויות הללו?

הילדים מתחנכים לצביעות איומה ונוראה, שצריך להסתיר את הסמארטפון ולא לגלות וכו', להורים אין צורך בסינון כי בין כה וכה אף אחד לא רואה (וחינכו אותם שהעיקר הוא שלא יראו).

אתה מתייג כל מי שלא בא לך טוב כ'חרדי מודרני' (חוץ מאשר את עצמך כמובן), ואז אתה טוען שהאחוז הוא אפסי. 

כתבתי לך שבענין הטלויזיה הצליחו הרבנים למנוע את כניסת המכשיר בציבור החרדי, ללא שום כפיה או שיימינג לפי המספר, ואתה עונה בטענה שלא מן הענין, שכיום בסמארטפון יש טלויזיה.

דיברת על הרבנים שהגיעו לשר התקשורת, אז קודם כל - היה זה מדגם שאינו מייצג כלל, וד"ל. ודבר שני, כפי שהסברתי העסקנים דואגים להטריד את הרבנים באופן קבוע, לספר להם סיפורים מפחידים כמו המעשיה הידועה על הראש ישיבה המפורסם שקנה סמארטפון ומיד התקלקל והשתמד וירד מהארץ ואשתו עגונה ובניו יתומים, להחדיר להם שאם לא יהיה טלפון כשר - העולם יתמוטט, ובעיקר לספר להם ששר התקשורת מאיים להכחיד את הטלפון הכשר, כשהוא בסך הכל מאפשר ניוד. אם הטלפון הכשר יכחד, זה פשוט בגלל שהציבור החרדי לא רוצה אותו. 

שר התקשורת הוא לא כוס התה שלי, אבל בענין הזה הוא עשה טובה גדולה לציבור החרדי. זו לא רק טובה גשמית אלא גם טובה רוחנית, כי צורת החינוך באמצעות כפיה וסנקציות מובילה ישירות לנתונים המדהימים של 50 אחוז מהחרדים עם סמארטפון, ולך תדע כמה עשרות אחוזים עם מכשירים כשרים מזוייפים וקומבינות שונות ומשונות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 14:23 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ואגב, אצל אחוזים ניכרים בין אלו שיש להם מספר לא כשר, המספר השני הוא, לא תאמינו... הוייז שנמצא ברכב

לא רק, יש חברות שחלק מחבילת התקשורת כוללת קו אינטרנט, אף שאין ללקוח מחשב, הוא נספר כבעל קו אינטרנט . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 03:14 לינק ישיר 

אליבא כתב:

המציאות היא ש15 שנה עושים שני העסקנים האלה מה שבראש שלהם, בלי לקבל תכתיבים מאף אחד. הרבנים שאמורים לייצג את ועדת הרבנים, התנערו ממנה מזמן. אז על איזה רבנים אתה מדבר?

כל השנים כולם שתקו להם, וגם השתיקו כל מי שדיבר נגדם. רק אחרי הרפורמה פתאום נזכרו ביתד שהועדה הזאת מושחתת ואין שום 'רבנים' מאחריה.

אז קודם כל, לא מדובר ברבנים, אלא בעסקנים שפשוט הכתיבו לכל עם ישראל קו שמרני מאוד שמגיע מחסידות מאוד מסויימת. אני לא נכנס למה שקורה בחסידות הזאת, זה לא הענין שלי. אבל ברור שמה שמתאים לחסידות הזאת, לא מתאים לכלל ישראל.

והתוצאה: יותר ממחצית הציבור החרדי כבר עם סמארטפונים בכיס... ומפה לשאלה, על איזה "קצות המחנה" אתה מדבר? קצות המחנה הם אלה שעדיין מחזיקים מכשיר כשר ללא מכשיר נוסף לצידו! וגם הם עסוקים כל היום בקומבינות, איך אפשר לפרוץ את המכשיר לקבלת sms או דברים אחרים.

בזמנו היתה בעיה קשה של טלויזיה, ואחרי הסברה נאותה, כמעט ולא היה בית חרדי אחד עם טלויזיה. בלי פיקוח, בלי מספר כשר לזיהוי, בלי כלום. אנשים מרצונם החופשי הבינו שטלויזיה זה אסור. בדיוק כמו שהיום עשרות אלפי אנשים מתקינים סינון כי הם רוצים מכשיר נקי.

הרבנים אכן שומרים על עם ישראל אבל לא ע"י כפיה או אינקויזיציה אלא הסברה נאותה.

הרבנים הסכימו לאשר סמארטפונים כשרים, ונתנו להם חותמת בד"ץ. אבל העסקנים לא הסכימו.

1. כתבת שהרבנים התנערו מהוועדה, ועל איזה רבנים אני מדבר
אז אין רב אחד בשום קהילה או חסידות, שיאשר לחסידיו או בני קהילתו ללכת עם טלפון לא כשר
יש להם בעצם את תמיכת כל הרבנים בכל אתר ואתר, כולל האדמור מקרלין שגם הוא אישר רק כשר
מי שיוצא כאן דופן זה אתה, יוצא חוצץ נגד רבני הקהילות, ללא בושה

2. כתבת שיותר ממחצית מהציבור החרדי הולך עם טלפון טרף בכיס
הלו? לא קצת הגזמת?
אתה הולך ברחוב, רואה עשרות צדיקים עם כובע חליפה וזקן, ומחצית מכל אלו עם טלפון טרף בכיס?
איזו הוצאת שם רע, הרי אתה יושב ומקליד כאן כאוות נפשך, ואף אחד לא יכול לתפוס אותך באוזן ולומר לך "ר' יהודי, בוא נבדוק את הלכלוך שפתחת כאן"
מילא אם היית אומר שכל החרדים המודרנים יש להם סמארטפונים, ניחא, א. כי חרדי מודרני אינו חרדי, אלא חיקוי עלוב, ב. כי החרדים המודרנים אינם מהוים לא מחצית ואף לא רבע מהיהדות החרדית האותנטית
אבל ככה אתה מפריח נתונים, כי אתה לוקח את דברי הרה"צ שר התקשורת ש"הוא בעצמו אמר"..
תראה מי הנחתום ממנו אתה אוכל. שר (לשעבר עוד רגע..) נגוע בביזוי רבנים שהתייחס בזלזול רב לתחינות הרבנים והאדמורים מכל החוגים שבאו לבקש את ביטול הגזירה אליה אתה מייחל
(יש כאן גם תשובה שתרענן את זכרונך בקשר לשאלתך הראשונה מי הם הרבנים שרוצים בטלפונים כשרים)

3. כתבת שלאחר הסברה נאותה, נאותו החרדים שלא להחזיק טלויזיה
אוי לה לאותה צחוק שעולה על שפתי כשאני נזכר שאין כמעט בעל סמארטפון טרף, שלא משתמש בה גם כטלויזיה
איך זה טופח מולך?
התקבל הטלויזיה, עד שקם דור עז פנים שלנו, ועשה לזה סוף
התקבל.. אין מי שיצחק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 03:03 לינק ישיר 

אליבא כתב:

יש נתונים בדוקים של משרד התקשורת. למעלה מ50 אחוזים!

גם מנהל בכיר בפלאפון אישר את הנתונים האלה. אדם חרדי משלנו.

ולא מדובר בחרדים מודרנים, מדובר בחרדים נורמטיביים לחלוטין.

הרב אלישיב שהתיר sms היה חרדי מודרני?

אדם שמעוניין במצלמה ונגן הוא חרדי מודרני?

ועוד שאלה, אתה שכותב בפורום בחדרי להנאתך, מה אתה אם לא חרדי מודרני?

"נתונים בדוקים, 50% מהחרדים עם טלפון לא כשר"
בדוקים?
למה כוונתך?
ממש הלכת לבדוק?
אני לא מאמין למילים שיוצאים מהשרים השקרנים עם האינטרסים, ולא ל"בכיר חרדי"...  בפלאפון
ואגב, אצל אחוזים ניכרים בין אלו שיש להם מספר לא כשר, המספר השני הוא, לא תאמינו... הוייז שנמצא ברכב

לא אתייחס לשאלה הנחסית שאתה תמיד שואל "אז איך אתה כותב בבחדרי"
אל תדאג צדיק זה לא מסמארטפון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2022 02:12 לינק ישיר 

חריף, מה הבעיה?
הלא חינוך חרדי הוא לא דבר זול
(יחסית לחילוני, ביחס לחו"ל זה חינם..).
אז תוסיף לזה עלות של החזקת טלפון כשר, זה רק כמה גרושים לחודש ואת המכשיר אפשר אפילו לקבל חינם.
לא שווה לטובת חינוך הילד?
בשביל שאותם חרדים שמחזיקים שני טלפונים, יוכלו לחסוך כמה שקלים, שווה לסכן את החינוך של כל בני הנוער החרדים?

והרי מה נרוויח מהרפורמה?
את היכולת לנייד מספר כשר לטלפון לא כשר.
כלומר היכולת לשקר על הת"ת... יש לי כשר כשבעצם אין לי...
אז בשביל מה בכלל לשלוח לת"ת הזה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2022 16:52 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אולי תסביר לנו למה אתה צריך לגור דווקא בתוך בני ברק, ואז צריך לפתוח לך שם בית ספר לילדים שלך
כמה פשוט שתעבור לגור עם אנשים שחושבים כמוך מתנהגים כמוך, ויש שם כבר בית ספר מוכן עם חברים "טובים" לילדיך
אגב, אני לא בטוח שהריקבון חצה את ה10%

יש נתונים בדוקים של משרד התקשורת. למעלה מ50 אחוזים!

גם מנהל בכיר בפלאפון אישר את הנתונים האלה. אדם חרדי משלנו.

ולא מדובר בחרדים מודרנים, מדובר בחרדים נורמטיביים לחלוטין.

הרב אלישיב שהתיר sms היה חרדי מודרני?

אדם שמעוניין במצלמה ונגן הוא חרדי מודרני?

ועוד שאלה, אתה שכותב בפורום בחדרי להנאתך, מה אתה אם לא חרדי מודרני?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2022 16:49 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אליבא כתב:
אולי במקום לדבר בשמם של מאות אלפי חרדים, פשוט... תניחו להם לבחור מה הם רוצים? הרי זה כל הקטע של הניוד, לא?

אדם שירצה מכשיר כשר, יוכל להמשיך להחזיק בו.
בחור לא יוכל לנייד מספר ללא הסכמת הוריו. מה הבעיה?

עוד חודש תהיה רפורמה, בואו נראה מה מאות אלפי חרדים יעשו! מי לא ירצה סים מוזל עם הודעות sms חיוניות (שכבר לפני 15 שנה קיבלו את אישור הרב אלישיב, אבל העסקנים החליטו שלא), נגן ומצלמה שאין בהם שום דבר רע, מכשיר במאה שקל מעלי אקספרס (עם חותמת של ועד הרבנים...) שלא נחסם כל שני וחמישי בגלל שטות כלשהי....

איזה אדם שפוי מעוניין שיכפו עליו משהו?

כבר כיום, חסידות קרלין וחסידות חב"ד חיים בשקט ובשלווה עם מכשירים חכמים מסוננים, לקרלין יש את הבד"ץ של קרלין, לחב"ד יש נטספארק במסלול מיוחד באישור רבני חב"ד, מה רע? מה קרה להם? אין שום זיהוי לפי מספר, אין אמצעי כפיה שמזכירים אינקויזיציה...

זאת בניגוד לציבור החרדי הכללי שמחזיק שני קוים במקביל (נתונים בדוקים של משרד התקשורת על למעלה מ50 אחוז, נתונים שקיבלו אישור ע"י מנהל בכיר בפלאפון שהתראיין לתוכנית טלויזיה) מחנך את הילדים לצביעות ובנוסף גם לא טורח לסנן את הפלאפון, כי בשביל מה. העיקר שכלפי חוץ מנופפים במכשיר הכשר.

ככה יוצא מצב שחבר כנסת חרדי מצייץ בטוויטר שלו נגד הרפורמה של שר התקשורת... אפילו בלי לשים לב לאבסורד. הצביעות היא כל כך עמוקה, גדל פה דור שלם של צבועים. העסקנים שהשתלטו על העסק לחצו את כולם לפינה, מחוסר ברירה מאות אלפי חרדים מחזיקים מכשירים פסולים בכיס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

איזה יופי שכל צד כאן אומר "תניחו למאות אלפי חרדים לנהוג כרצונם"
זה טוען "מאות אלפי חרדים רוצים קו לא כשר במסווה כשר"
וזה טוען "מאות אלפי חרדים רוצים קהילה הומוגנית עם קוים כשרים ומי שלא בא לו שיצא מהקהילה ויפסיק להתחזות"

והאמת היא, עם ישראל אף פעם לא חי איך שבא לו, ברוך שמסר עולמו לשומרים, תמיד גזרו הרבנים ושמרו על קצות המחנה שלא יעשו מה בא להם

וסתם שאלה, מה היית חושב אילו היית פותח חיידר או כל מוסד, ואתה רוצה שיבואו אליו רק ילדים מבתים שמרנים, האם גם אז היית דוגל בזכותם של הורים לשבש לך?

המציאות היא ש15 שנה עושים שני העסקנים האלה מה שבראש שלהם, בלי לקבל תכתיבים מאף אחד. הרבנים שאמורים לייצג את ועדת הרבנים, התנערו ממנה מזמן. אז על איזה רבנים אתה מדבר?

כל השנים כולם שתקו להם, וגם השתיקו כל מי שדיבר נגדם. רק אחרי הרפורמה פתאום נזכרו ביתד שהועדה הזאת מושחתת ואין שום 'רבנים' מאחריה.

אז קודם כל, לא מדובר ברבנים, אלא בעסקנים שפשוט הכתיבו לכל עם ישראל קו שמרני מאוד שמגיע מחסידות מאוד מסויימת. אני לא נכנס למה שקורה בחסידות הזאת, זה לא הענין שלי. אבל ברור שמה שמתאים לחסידות הזאת, לא מתאים לכלל ישראל.

והתוצאה: יותר ממחצית הציבור החרדי כבר עם סמארטפונים בכיס... ומפה לשאלה, על איזה "קצות המחנה" אתה מדבר? קצות המחנה הם אלה שעדיין מחזיקים מכשיר כשר ללא מכשיר נוסף לצידו! וגם הם עסוקים כל היום בקומבינות, איך אפשר לפרוץ את המכשיר לקבלת sms או דברים אחרים.

בזמנו היתה בעיה קשה של טלויזיה, ואחרי הסברה נאותה, כמעט ולא היה בית חרדי אחד עם טלויזיה. בלי פיקוח, בלי מספר כשר לזיהוי, בלי כלום. אנשים מרצונם החופשי הבינו שטלויזיה זה אסור. בדיוק כמו שהיום עשרות אלפי אנשים מתקינים סינון כי הם רוצים מכשיר נקי.

הרבנים אכן שומרים על עם ישראל אבל לא ע"י כפיה או אינקויזיציה אלא הסברה נאותה.

הרבנים הסכימו לאשר סמארטפונים כשרים, ונתנו להם חותמת בד"ץ. אבל העסקנים לא הסכימו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2022 16:13 לינק ישיר 

אולי תסביר לנו למה אתה צריך לגור דווקא בתוך בני ברק, ואז צריך לפתוח לך שם בית ספר לילדים שלך
כמה פשוט שתעבור לגור עם אנשים שחושבים כמוך מתנהגים כמוך, ויש שם כבר בית ספר מוכן עם חברים "טובים" לילדיך
אגב, אני לא בטוח שהריקבון חצה את ה10%

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אלה שמות המושחתים של *יוזמי החוק* שימשיך את חסימת ניוד המספרים לחרדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext