ההסברים של המוסדות לתופעה משכנעים ביותר, יתרה מזאת, בדר"כ לא ניתן להשאיר ילד שנה נוספת במידה ולא התקיים בעניינו דיון רציני ומעמיק עם הרשויות, משכך, לא ניתן להסיק מהתחקיר מסקנה של הונאת הרשויות.
נשלח ב-10/7/2022 22:32
יונה מסתבר שהכותבים כאן אינם מבחינים בין רציני לציני.
נשלח ב-10/7/2022 19:11
YYona כתב:
אגב, המיליונים שהמוסדות מרוויחים מהרישומים הכוזבים הם הסיבה שבכיתות א' וח' ובישיבה קטנה לא גובים שכר לימוד(:
נכון אין לך בן בישיבה קטנה?
ישיבה קטנה ממוצעת גובה בין 700 ל1200 ש"ח בכל חודש ואם תמצא אחת בחינם, בבקשה בבקשה תודיע לי, אני מחפש דחוף....
נשלח ב-10/7/2022 18:58
YYona כתב:
אגב, המיליונים שהמוסדות מרוויחים מהרישומים הכוזבים הם הסיבה שבכיתות א' וח' ובישיבה קטנה לא גובים שכר לימוד(:
הקטע הראשון בכתבה קצת פחות מעניין. הקטע השני שישיבות מצהירות שמגישות לבגרות כאשר בפועל אף תלמיד לא ניגש, ממשיכות לקבל תקצוב של 100%. זה הפתיע אפילו אותי. המדינה עד כדי כך מטומטמת? אני יודע שיש המון תלמודי תורה שמצהירים שמלמדים ליבה ומקבלים תקצוב מלא, כאשר בפועל הם לא. ואין שום פיקוח. אבל על ישיבות לא ידעתי. משרד החינוך לא רואה שאף תלמיד לא ניגש לבגרות? איך ממשיכים לתת להם תקציב מלא? זה הזוי.
הקטע של הישיבות שמצהירות שמגישות לבגרות זה רעיון של ישיבות חב"ד. הם מגישים כמה בחורים למבחנים מסוימים. בעבר הם היו מזייפים בחינות בעזרת בוחנים משלהם. זה כמובן לא אומר שבמשרד החינוך לא יודעים, הם בטוח יודעים גם על הרישום הפיקטיבי של כלל הישיבות.
משרד החינוך לא רואה שאף תלמיד לא ניגש לבגרות? איך ממשיכים לתת להם תקציב מלא? זה הזוי.
אתה נשמע מדבר ממש בשפה שלה
כואב לך? לא נורא, זה קורה לכל צרי העין, אינם יכולים להנות מחייהם כל עוד גם השכנים נהנים.
נשלח ב-10/7/2022 13:23
אךטובוחסד כתב:
ניכר מדברי הכתבת שהיא חרדית לשעבר (הזכירה שהתפשה בבגדי חרדים אותם "השילה" 5 שנים קודם), וכנראה היא גם בת לאיש חינוך, והיה לה מידע מוקדם על השיטות והקומבינות…
היא פורקת עול, בת של רב שכונה חשוב, יש לה אח שנשאר חרדי אבל הפך לאחד מאנשי תורה עם דרך ארץ (בצלאל כהן ושות'), שהוא רפרנט במשרד האוצר, והם עובדים ביחד.
מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו.
נשלח ב-10/7/2022 09:46
הקטע הראשון בכתבה קצת פחות מעניין. הקטע השני שישיבות מצהירות שמגישות לבגרות כאשר בפועל אף תלמיד לא ניגש, ממשיכות לקבל תקצוב של 100%. זה הפתיע אפילו אותי. המדינה עד כדי כך מטומטמת? אני יודע שיש המון תלמודי תורה שמצהירים שמלמדים ליבה ומקבלים תקצוב מלא, כאשר בפועל הם לא. ואין שום פיקוח. אבל על ישיבות לא ידעתי. משרד החינוך לא רואה שאף תלמיד לא ניגש לבגרות? איך ממשיכים לתת להם תקציב מלא? זה הזוי.
ניכר מדברי הכתבת שהיא חרדית לשעבר (הזכירה שהתפשה בבגדי חרדים אותם "השילה" 5 שנים קודם), וכנראה היא גם בת לאיש חינוך, והיה לה מידע מוקדם על השיטות והקומבינות…
אם היה לנו שיטת השוברים בחינוך, כל זה לא היה קורה. וכדי בזיון וקצף.
נשלח ב-10/7/2022 02:10
הכתבת לא התייחסה לכך שדבר ראשון מקבלים החיידרים על כל ילד מחצית בדיוק ממה שמקבל ילד חילוני ואז המנהלים מנסים להוציא מהמדינה, במרמה יש לציין, עוד כסף כדי לתקצב את החיידר אבל הרמאים הנוכלים הגנבים הזויים, הם אלו שהחליטו שילד חרדי שווה חצי מילד חילוני, כי אצלם תורה זה 0 ולימודי חול זה הכל
נשלח ב-10/7/2022 00:23
אני לרגע לא בא להצדיק את מנהלי הת"תים שמרמים, וכבר נודע כמה חילול ה' ונזק זה גורם (עיין ערך פרשת המתמידים). עם זאת, אני באמת לא מבין הגועליות של הכתבת הזאת. היא באמת נכנסת למקומות במטרה לרגל אחרי חלוקת תקציב? האם תעלה על הדעת סיטואציה הפוכה, שייכנס אדם חרדי שתול במסגרת חילונית וידליף לחרדים כמה בזבזנות ושחיתויות יש שם?! (ולכל מי ששואל, שחיתויות וקומבינות יש בכל מקום. אצל החרדים זה בכסף קטן, אצל הציבור הכללי זה בשטרות...)
כשלא נותנים תקציב בצורה ישרה אז מנסים לקבל אותו בדרך עקומה .אולי זה לא חוקי אבל אפשר להבין. לי בעיקר חבל שכל כך הרבה ילדים יוצאים ללא ידיעות בסיסיות שצריך להמשך החיים. חבל שזה כך. וחבל שזו דעת הרבנים.