בית פורומים בחדרי חרדים

איזהו רשע ערום? זה המיקל לעצמו ומחמיר לאחרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/7/2022 14:32 לינק ישיר 
איזהו רשע ערום? זה המיקל לעצמו ומחמיר לאחרים

מתוך הטור במוסף לשבת:

חתונת המתכנתת / בשבוע שעבר הוקדש במוסף הזה שטח נרחב לחתונה של תמר ברכר ואשר קרקובר.

תמר היא הנכדה של יו"ר יהדות התורה משה גפני, והריקוד שרקדה בחתונתה עם מרב מיכאלי הבהיר כמה המצב שלנו עגום. בישראל 2022 כלה חרדית ופוליטיקאית חילונית לא יכולות לרקוד יחד בלי להפוך לשערורייה.

אבל הסיפור האישי של תמר דווקא ממלא תקווה. בני משפחה של גפני מספרים על צעירה שכבר בנעוריה הצטיינה במדעים והצטרפה למסלול חרדי של לימודי הנדסאות תוכנה[1] בכיתות י"ג־י"ד. כרגע היא כבר מועסקת בחברת הייטק, ועובדת בקומה חרדית. כל העובדות שסביבה הן נשים חרדיות וכבר עכשיו השכר שלהן גבוה מאוד ביחס לגננות, למורות או לחשבות שכר - תחומי העיסוק של רוב הנשים החרדיות בדורות הקודמים.

חלקן כבר התקדמו ומקבלות שכר שרוב המשפחות החרדית לא היו מעיזות לחלום עליו עד לא מזמן. הן עדיין מקפידות מאוד על כללי הצניעות, הן לא משתתפות באירועי החברה הפומפוזיים שנהוגים בהייטק. לא נורא.

התפוקה שלהן נדירה בין היתר, כי אצל רובן אין חשש של בזבוז זמן ברשתות חברתיות בזמן העבודה.

סבא מוישה גפני ממש לא מתנגד לפרויקט הזה שבו תמר משתתפת[2], אבל לא בטוח שהוא יכול לחזות את ההשלכות העתידיות שלו. הילדים של תמר כבר יגדלו לאמא הייטקיסטית.

בשביל הבנות שלה, הבחירה במסלול דומה תהיה מובנת מאליה, אבל הסיפור הוא מה שיקרה עם הבנים: במיינסטרים החרדי, זה שגפני מנהיג, הגברים מוסללים ללימוד תורה ללא יוצא מן הכלל. אלא שאין שום היתכנות סטטיסטית שעשרה בנים שנולדו במשפחה אחת, נועדו כולם להיות אברכי כולל.[3]

זה עושה עוול לבנים החרדים ולכלכלה הישראלית. אפשר לשמור תרי"ג מצוות גם בהיותך מנהל רפת, גם ככלכלן בבית השקעות וגם בבורסה ליהלומים. יש לשער שהבנים של תמר כבר יבינו שזה אפשרי. מי שיתאים ללימוד תורה, יהפוך להיות ראש ישיבה. מי שיתאים להייטק, יוכל לפרוץ דרכים טכנולוגיות ובמקביל לשמור מצוות. החרדים עצמם ירוויחו מזה, כולנו נרוויח מזה.

https://www.facebook.com/attali.ami

[1] מעניין באיזה סמינר למדה ואם הרב דוד כהן (חברון) אישר זאת. (ההערות ממני המעתיק)

[2] למה שיתנגד? היא הנכדה שלו, לא של איזה בוזגלו.

[3] דוקא לגפני זה טוב, נשמור אותם עניים וכך נמשיך לקנות אותם ב"קמחא דפסחא". 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 15:18 לינק ישיר 

יש את זה במסלולים חרדים לבנות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 15:23 לינק ישיר 

תברר אם למדה את זה באקדמיה או בסמינר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 15:27 לינק ישיר 

מסלולים דומים ( קמא טק לדוגמה ) קיימים ומאושרים על ידי כל ראשי הישיבות, ללא צורך בתואר אקדמי שלא הוכיח את עצמו לפחות בתחום המחשבים, היכולת לבקר את מה שנחוץ, ולשבח את מה שטוב, היא המבדילה בין האוהב הכואב על עוולות, לבין השונא המחפש את החסרונות כדי להוציא את השנאה שקיימת אצלו בפנים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 15:50 לינק ישיר 

פסתםנחמד כתב:

מכיוון שכתוב "לימודי הנדסאות תוכנה בכיתות י"ג־י"ד", מדובר בסמינר ולא אקדמיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 15:59 לינק ישיר 

השטות הזאת שגפני רוצה שנהיה עניים, תשאיר לאנטישמיים, הם עושים את זה הרבה יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 16:16 לינק ישיר 

קול_ששון כתב:

פסתםנחמד כתב:

מכיוון שכתוב "לימודי הנדסאות תוכנה בכיתות י"ג־י"ד", מדובר בסמינר ולא אקדמיה.

אמור להיות מסלול כזה בסמינרים.
בוודאות שיש/היה מסלול כזה בחדש, היו לי שם קרובות משפחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 16:34 לינק ישיר 

אני כל פעם המום מחדש מחבורת האנשים הבורים והאידיוטים היושבים פה.
בכל הסמינרים החרדיים יש מסלולי תכנות - תוכנה וחומרה - ברמה גבוהה, ללא תואר אקדמאי.
מאות בנות יוצאות מהם כל שנה אל שוק העבודה.
רובם עובדות בשוק החופשי במשק, בקומות כשרות (קרי בחברה חרדית, עם חרדיות נוספות), בשכר גבוה.
הדבר אושר על ידי כל גדולי ישראל.

רק מי שלא חי בתוך הציבור, או מטומטם גמור, עושה מזה כותרת על גפני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 18:55 לינק ישיר 

אני בכלל לא ממביע כבר למפלגה אבל כל הכתבה שטויות המוני בנות צדיקות למדו בסמינר מחשבים ומרוויחות המון. וגפני לא מעונין שכולם יישארו עניים בשביל לשלוט עליהם. אפשר לדוו על השמרנות החרדית בלי קונספרציות מטופשות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 19:02 לינק ישיר 

מה שהכי התליק אותי זה ש'לא בטוח שגפני יכול לצפות את ההשלכות' אבל אותו כותב (מיהו?) במומחיותו לחרדים יודע ש'יש לשער' שבגלל שהאמא במחשבים הבנים שלה 'יבינו שאפשר אחרת 'ולא יהיו אברכים.

תוקן על ידי בעיקרשומע ב- 17/07/2022 19:02:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2022 19:43 לינק ישיר 

מסכים עם שני הכותבים לפניי, כפי דציינתי יש לי קרובת משפחה כזו (תכף אספר עליה).
רק יש לציין שכל עוד הן בשטעטלל הן לא מרוויחות המון. החברות נותנות להן שכר נמוך מאוד ביחס לעובדי הייטק במגזר הכללי. הנושא הזה כשלעצמו נידון כבר בעבר, והטענה של חברות המחשבים הייתה, שהבנות מקבלות זמן לתפילה וכו', לא עובדות המון, לא זמינות מספיק, לא יכולות לטוס לחו"ל, לא שותפות למטרות העל של החברות (ונגזרים מזה המון פרטים טכניים), מחסירות הרבה יותר מעובדים אחרים בשל ריבוי הילודה.... אני מעריך שיש לזה גם נימוקים אחרים, כפי שצוטט פעם איזה רב שאמר שאם האשה מכניסה שכר נאה אז ח"ו היא נהיית "מאן דאמר".
בכל מקרה זה המצב בקרב בנות הסימנרים ואני מעריך שזה המצב גם אצל גב' גפני הצעירה.
ובחזרה לקרובת המשפחה שלי. היא למדה והתחילה לעבוד מעט לפני שהוקמו כל מקומות העבודה לחרדיות והבינה בדיוק לאן זה הולך. היא השלימה תואר באיזו שלוחה של מכון לב והיום היא מפרנסת את ביתה בכבוד בחברה חילונית (ויש לה בית של תורה, עם בעלה שהוא אברך ת"ח).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2022 00:39 לינק ישיר 
momeir

הדיבוק כתב:
מסכים עם שני הכותבים לפניי, כפי דציינתי יש לי קרובת משפחה כזו (תכף אספר עליה).
רק יש לציין שכל עוד הן בשטעטלל הן לא מרוויחות המון. החברות נותנות להן שכר נמוך מאוד ביחס לעובדי הייטק במגזר הכללי. הנושא הזה כשלעצמו נידון כבר בעבר, והטענה של חברות המחשבים הייתה, שהבנות מקבלות זמן לתפילה וכו', לא עובדות המון, לא זמינות מספיק, לא יכולות לטוס לחו"ל, לא שותפות למטרות העל של החברות (ונגזרים מזה המון פרטים טכניים), מחסירות הרבה יותר מעובדים אחרים בשל ריבוי הילודה.... אני מעריך שיש לזה גם נימוקים אחרים, כפי שצוטט פעם איזה רב שאמר שאם האשה מכניסה שכר נאה אז ח"ו היא נהיית "מאן דאמר".
בכל מקרה זה המצב בקרב בנות הסימנרים ואני מעריך שזה המצב גם אצל גב' גפני הצעירה.
ובחזרה לקרובת המשפחה שלי. היא למדה והתחילה לעבוד מעט לפני שהוקמו כל מקומות העבודה לחרדיות והבינה בדיוק לאן זה הולך. היא השלימה תואר באיזו שלוחה של מכון לב והיום היא מפרנסת את ביתה בכבוד בחברה חילונית (ויש לה בית של תורה, עם בעלה שהוא אברך ת"ח).

נשלח מהאנדרואיד שלי

תאור נכון של המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איזהו רשע ערום? זה המיקל לעצמו ומחמיר לאחרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext