בית פורומים בחדרי חרדים

ביבי מתלבט ואולי יעדיף שבן גביר וסמוטריץ ירוצו בנפרד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/8/2022 01:42 לינק ישיר 
ביבי מתלבט ואולי יעדיף שבן גביר וסמוטריץ ירוצו בנפרד

עמית סגל:
נתניהו כבר איננו משוכנע שריצה משותפת של סמוטריץ ובן גביר היא התרחיש המועדף. יכריע לגבי עמדתו השבוע

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 14:29 לינק ישיר 

תודה- מעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 13:19 לינק ישיר 

אתה לא מפספס כלום לעניות דעתי, אבל ה"סטיות תקן" הן אלה:
1. על הבורגנים לא כדאי לבנות, הם לא ימהרו להצביע גם אם יהיו עלי תענה, בפרט אם יהיה חשש לאחוז החסימה.
2. אני אומר מהרהורי ליבי: כל הלשעברים ועטורי הפעילות בשדה החינוך והצבא לא הביאו מספיק בשורות, אני מתקשה להאמין שהציבור ימשיך להצביע לאלו שהבטיחו הבטחות ובפועל לא שינו הרבה. ציינתי לך כמה דוגמות בהודעתי הקודמת ואספר לך בנימה אישית, שנכחתי בדרשה שנשא הרב חנן פורת באזכרה של הרצי"ה, חודשים ספורים לפני פטירתו. בהרצאה הוא ציין את הפיגוע הנורא בבית משפחת פוגל ואמר בהתרגשות "באהבה ננצח". אני באופן אישי ממש התקשיתי לשמוע את זה, ועברו התורני-לאומי-פוליטי של הרב פורת לא עזר לי. מצטער, החיים שלי והארץ שלי הם לא תסריט של דיסני, והביוגרפיה שלו לא הרגיע אותי מספיק... לכן אני חושב שחלק גדול חושבים כמוני ולא ירוצו להצביע ללשעברים שהציע עד היום המפדל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי הדיבוק ב- 14/08/2022 13:22:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 13:01 לינק ישיר 
מצדרביעי

להדיבוק:

תודה על הניתוח שדי מעניין, אעיר לגבי מה שכתבת ב-ב':

נכון שמסוטריץ' גם כן נתפס כיחסית קיצוני, אבל בדיוק בשביל זה הוא עושה פריימריז מתוך תקווה שיהיו כמה עלי תאנה "ליברלים" כדי שלבורגני מודיעין-פתח תקווה-גבעת שמואל יהיה למי להצביע:)
ברגע ש-4/5 מקומות מהרשימה משוריינים לבן גביר, ובפריימריז המהוללים נבחרים-צבי סוכות ושות' כבר לא נשאר מקום לעלי תאנה, אני מפספס משהו?

גם לגבי האוכלוסייה שלדבריך תחזור לליכוד/כחול לבן, אם סמוטריץ' היה מצליח להרים פריימריז ולחקות את הבאזז שנוצר בזמנו בבית היהודי בתקופת בנט (או לפחות את חלקו), אתה בטוח שזה לא היה מושך לפחות את חלקם?
נראה לי שזאת הייתה התכנית הראשונית והבלאגן עם בן גביר קצת הורס את זה....

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/08/2022 13:09:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 12:56 לינק ישיר 

רציף כתב:

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

למר הדיבוק, אתה אמור להבין יותר טוב ממני שתסביך הנחיתות מול האנשים ה"נכונים" הרווח אצל חלק גדול מידי מהדתלי"ם יקשה עליהם להצביע ר"ל ל"כהניסטים".
לכן אם הפריימריז של הציונות הדתית יצליח להכניס גם נציגים "בורגנים" יותר וילכו בנפרד זה יכול לייצר סיכוי שאותם בורגנים מתנשאים יצביעו יותר (ולא יחליטו לא להצביע/ליפול בפח של שקד והנדל), אני טועה?

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 14/08/2022 03:13:30

נכון, יש עדיפות שמפלגת הציונות הדתית תיהיה ללא קיצונים בעיניהם כמו בן גביר.

מחכים לפריימריס של סמוטריץ,
גם נתניהו גם סמוטריץ רוצים עוד לברר כמה דברים

תוקן על ידי רציף ב- 14/08/2022 04:41:24

אני לא יכול לדבר בשם כולם, וכידוע למצדר- אני מכיר בעיקר את אלה כהניזם הוא אוטופיה מבחינתם...

בגדול, ממעט הידע שלי, המצב הוא כזה:
1. חלק גדול (אולי רוב דחוק) הם אנשים אמידים, יגעי כפיים שמאמינים ברעיונות אבל לא מוכנים לוותר על המנעמים, כמו כן הם מאוד מושפעים מהתקשורת. הציבור הזה היה ליכודניק וכשהליכוד נהיה בסגנון אדלשטיין ואלקין (כלשונו של אדם שהכרתי), הם ערקו לכיוון הבית היהודי של בנט. כיום קשה לי להאמין שהם ימשיכו עם שקד, להערכתי הנוטים שמאלה ילכו לגנץ והרוב הגדול יחזור לליכוד, שגם חזר להיות "ממלכתי" יותר. חשוב לשים לב שהמגזר הזה מעולם לא היה בשר מבשרו של המפדל והוא נטה לפועל המזרחי ולליכוד.
2. אנשים יותר תורניים, מרכז-כרם ביבנה או תלמידים שלהם, הם חלק גדול מהאוכלוסייה. בליבם אין להם בעיה עם כהניסטים והם אפילו שמחים שיש גבעות - אם כי הם היו מעדיפים שבניהם לא יהיו חלק מזה. אני לא רואה סיבה שהם יעדיפו את סמוטריץ (שגם הוא קיצוני) על פני בן גביר, הם גם הצביעו לבית היהודי שכלל את בן ארי ואת נועם, והם יצביעו למי שינבאו לו יותר קולות.
3. הקיצוניים, שהם האנשים היותר טהרנים או פרגמטיים. רוב המגזר הזה הוא הצעירים הדתליים, בעלי עמדות הימין-קיצוני בכל המגזרים (סגנון הרב יצחק ברנד בחרדי, פרופ' אריה אלדד בחילוני, פרופ' הלל וייס באקדמיה), וכן הרבה מאוד חרדים מאוכזבים. שוב, לרוב מדובר באנשים שכבר מזמן לא מצביעים ג/שס. האנשים האךה שבעו מדיבורים, הם כבר ראו את בנט מזגזג, את דנון שר הביטחון ואת בן דהן סגן שר הביטחון, ושכלום לא באמת השתנה. הם רוצים לראות פעולות משמעותיות ושינוי תפיסתי מהותי ביחס לערכים שלהם. הם יצביעו דווקא למפלגה של בן גביר כל עוד יש לה סיכוי להיכנס. נוסף אליהם עוד אנשים ששונאים את סמוטריץ מכל מיני סיבות ואכמ"ל בהן.

זוהי המפה הפוליטית בעיניי ולכן אני משער שמי שיינבאו לו יותר קולות הוא היחיד שייכנס.

נב, שים לב שהר המור לא בתמונה, הם בכל מקרה יילכו כצאן לטבח אחרי בנועם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 12:22 לינק ישיר 

אני כל חיי הצבעתי ג כך גם אשתי ובני משפחתי.
לא העליתי על דעתי שזה ישתנה.
אבל.... אם דגל רצה עם גור אין מצב שאצביע להם
אשתי אפילו יותר קיצונית ממני בעניין.

אני בטוח שיש עוד רבים כמוני.

לא נשב בבית חלילה, נצביע ש"ס או חלקנו לסמוטריץ או לבן גביר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 11:14 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

הבעיה הגדולה היא של החרדים,

שהולכים לשים את גולדקנופף בראש הרשימה החרדית,

שהולך לגרום לשני מנדטים מהציבור החרדי שישבו בבית.

שטויות.
אין סיכוי שישארו בבית 2 מנדטים חרדיים שבד"כ מצביעים.
אפילו לא עשירית מנדט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 09:34 לינק ישיר 

הבעיה הגדולה היא של החרדים,

שהולכים לשים את גולדקנופף בראש הרשימה החרדית,

שהולך לגרום לשני מנדטים מהציבור החרדי שישבו בבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 08:42 לינק ישיר 

לה''ו. החרדים הפכו להיות כ''כ עוורים מברק פסל הזהב ששמו ביבי,
שאף אחד מכם!!! אף אחד!!!...
לא מצייץ, שלא לומר חושב מה הוא מתערב, ומי הוא שיחליט!!!
הוא כבר ''החליט'' שג'+דגל ירוצו יחד.
ועכשיו יחליט לדתל''ים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 04:00 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

למר הדיבוק, אתה אמור להבין יותר טוב ממני שתסביך הנחיתות מול האנשים ה"נכונים" הרווח אצל חלק גדול מידי מהדתלי"ם יקשה עליהם להצביע ר"ל ל"כהניסטים".
לכן אם הפריימריז של הציונות הדתית יצליח להכניס גם נציגים "בורגנים" יותר וילכו בנפרד זה יכול לייצר סיכוי שאותם בורגנים מתנשאים יצביעו יותר (ולא יחליטו לא להצביע/ליפול בפח של שקד והנדל), אני טועה?

נכון, יש עדיפות שמפלגת הציונות הדתית תיהיה ללא קיצונים בעיניהם כמו בן גביר.

מחכים לפריימריס של סמוטריץ,
גם נתניהו גם סמוטריץ רוצים עוד לברר כמה דברים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 14/08/2022 04:41:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 02:58 לינק ישיר 
מצדרביעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 02:55 לינק ישיר 

להערכתי אחד מהם לא יעבור את אחוז החסימה.
אבל האמת שעוד לא הבנתי מה הסיפור שם חיץ ממשחקי כבוד. אשמח שמישנו יחכים אותי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2022 02:23 לינק ישיר 

יש הגיון ב 2 מפלגות.
יש כאלה שיצביעו
רק אם בן גביר/סמוטריץ
צועד לבד.
ככה יש לך את מפלגת בן גביר
שמקבל לפחות 6 מנדטים,
ומפלגת הציונות הדתית
שילך עם הבית היהודי ועם נועם,
ועם שיקלי, עידית סילמן, ופייגלין אולי,
ואז יש לקוות שהם יקבלו 6 מנדטים
או יותר.
הבעיה עם המשתה של ביבי
שמעיף מפלגות
למטה מאחוז החסימה,
מקסימום ביבי יעיף גם את מרץ
ואת רעם ואת ריח הצחנה הציונית של שקד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ביבי מתלבט ואולי יעדיף שבן גביר וסמוטריץ ירוצו בנפרד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext