בית פורומים בחדרי חרדים

חדרי הורים של ליטאים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2022 07:29 לינק ישיר 

יש סיפור על חבדניק שהיה מניח תפילין בקרן הרחוב, יום אחד עבר שם אדם והחל לצעוק עליו איך אינו מתבייש להניח תפילין לאנשים, כשמאחוריו תמונת פריצות ענקית. החבדניק הסתובב לאחוריו והזדעזע - אכן תמונה "לתפארת", אבל אני כבר 5 שנים נמצא כאן יום יום ולא הבחנתי בה, ואתה רק עברת כאן במקרה וכבר שמת לב....
ולגופו של עניין, זה לא רק ההסתכלות בנשים אבל כל הגישה, להבחין בפגמיו של השני מתוך הסתכלות פגומה. לי אישית, זה מזכיר תלמיד ישיבה לשעבר, שסיפר לי שפעם המשגיח - בעל השטריימל - תפס אצלו מכשיר כלשהו שיכול להיות תמים, וב"שיחת בירור" שהוא קיים איתו, הסביר לו המשגיח: "אל תחשוב שאני כזה תמים, הרי אם תעשה וכך וכך, תגיע לתכנים כאלה וכאלה". התלמיד היה מופתע, לא רק מהידע של המשגיח אלא בעיקר מהפשטות שבה הוא ישר משייך מעשים למטרות מסוימות.
ימחלו לי הסאטמרים, אא"ז רבינו הבעל שם טוב היה אומר: "אדם צדיק נקרא ארץ ישראל ורשע נקרא בבל, וזהו סוד הדיה, שיושבת בבל ורואה נבלות בארץ ישראל" (אני לא מצטט בדיוק כי הספר לא לפניי). כל הגישה של להסתכל על העולם במשקפיים מלוכלכות ולנסות להשליך את הטינופת שלך על הכוונות של כל העולם; ליצור אנליזות של כל הנשים שראית (שום אדם נורמלי לא בודק וזוכר "כמה קופאיות" וכל מי שנדחפה בדוכן של הבצל וכו וכו נראות), לקבוע מאיזו עדה הן (גם את זה רואים בהסתכלות שטחית?), לבדוק את כשרות המוצרים (יכול להיות לזה 500 הסברים) - ומיד להסיק מסקנות מכלילות על קהילה ענקיתתת (6-3 כבר אמרנו?) ולהסביר איך כל זה קשור לאיזה עיוות במוח בנוגע לחדר המיטות של השכן (כי אין שום היתכנות בעולם שהמיטות לא יכולות להיפרד). זו סטייה חמורה מאוד, ולא רק בשמירת העיניים. מצטער, זו הסתכלות של אדם רע שרואה את הסביבה שלו בצורה שלילית.
כדאי באמת, שאם אנחנו כל כך טהרנים, נמשיך לתקן את עצמינו. אני בטוח שיש לחסידים דהכא מה לתקן, בנושא זמן ק"ש, לימוד תורה, להיות פחות אוכלים בשוק, להימנע ממחיאת כף בשבת וכדו'. תתמקדו בעצמכם, לא חסר במה לתקן.

אני חייב לסיים בסיפור, שבמסע המושבות הגיעו הרבנים לאיזה קיבוץ חיחוני מאוד, ואיך שהם ישבו לאכול קם עליהם אחד ה"חברים" וצעק עליהם בבזיון: "אל תבואו ללמד אותנו, אנחנו לא צריכים שתחנכו אותנו!!". לשמע זה, ענה לו רבינו הרב קוק: "לא באנו ללמד אתכם, באנו ללמוד מכם".
דווקא מהקהילה שפחות עוסקת בתורה, יש ציפייה שיתנהגו כאילו לא ניתנה תורה ויתחיחו ללמוד גזל מנמלה, הקפדה על ק"ש מליטאי וצניעות - לא אכפת לי ממי, העיקר תלמדו כבר כי זה דוחה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 11:17 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:

חח
ידעתי שתמשיך להתווכח בעקשנות.
או מטיפשות או מחוסר מסוגלות להודות בטעות.
כנראה שניהם גם יחד.

אתה בהחלט התיאור המושלם לבדיחה שכתבתי למעלה.

שמת בטח לב שאני לא נשאר הרבה חייב כאן תשובות בפורום
יש לי הרבה מה לענות בנושא
אתה לא תקבל ממני דיון עניני, כי כשאתה מתבטא בצורה דוחה, לא תקבל דיון עניני
תבוא כמו בנאדם תפנה בכבוד ויתייחסו בכבוד לשאלותיך

הנה ענית
כדרכך, לא נשארת חייב.

אבל את הרושם המבעית שהשארת ע"י מופע העמרציות שלך ועיקום המוחין המרהיב שביצעת לא תוכל למחות.

זה יישאר לדיראון עולם.

עכשיו נראה אם תצליח להתאפק ולא לענות.

להודות בטעות, אין לי ציפיות ממך.
אבל אולי תצליח לפחות לשתוק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 15:12 לינק ישיר 
יוצרים

איש_חשוב כתב:

תשאלי אותי איך נראית הקופאית, כנראה לא אדע להגיד, אבל כשעומדים מול הקופאית שיושבת,והאשראי כן עבר ולא עבר, והאם חישבת גם את זה ואת זה, אז הדבר הבולט הוא השיער המגולה, כנ"ל כשבוררים עגבניות וקישואים ואיזה גברת נדחפת בחוסר טאקט כאילו אני לוקח את העגבניות שלה, אז גם ניכר מידת כיסוי הראש, 

וכן הקופאיות בחלקם.. זה מה שכתבת. לא נשמע שזה מול אחת. הזכרת כמה ואף השווית. בקיצר אני חושבת שלמרות שהדיון התיימר להיות ענייני והלכתי או לפחות בירור השקפתי. נוכחנו לראות (לקרוא) שזה רחוק מכך. מה שיוצא  וחבל שנתפסת דרך החסידות כדרך צבועה או לא מתכתבת עם האמת (הכוונה לאמת שאדם ישר מתנהג בכל הליכותיו בהתאמה שלימה ואם הוא חסיד שאכן אכפת לו איך נראה חדר מיטות של אנשים נשואים איכה לא אכפת לו לספר כי חזה במראה פנים של נשים ) .

לא מבין מה את רוצה ממנו
יש הסתכלות ישירה מתוך רצון להסתכל בנשים (הדרך הליטאית)
ויש ראיה מזוית העין בלי הסתכלות ישירה
ראיה מזוית העין באה גם בלי רצון לראות
אדם עומד מול הקופה, ובלי להסתכל ישירות על הקופאית יכול לראות בזוית העין אם היא הולכת בפאה או מטפחת גם אם הוא אינו מרים את עיניו מהחשבונית

אינני כולל בזאת צדיקים חסידים שהולכים עם העיניים בתוך הנעלים, אפשר לראות אותם לפעמים בשדה התעופה הולכים עם כיסוי על העיניים, אבל אדם רגיל שהולך סתם ברחוב, גם בלי להסתכל יכול לשים לב לפרטים מעין אלו

בבקשה לא לכסות עיניים מהמילים הכתובות. אני רוצה שתסביר לי ועוד חסידים שכאן\ איך ניתן לשים לב לכמה קופאיות בו זמנית. ולדרכי הכיסוי שלהן (טפח וכו) לא. לא מדובר על פתאום שמלה אדומה מולך , מדובר על אדם שנמצא בסופר לקניות ומה הוא רואה? נשים! ולא אחת שעבד מולה. אלא כמה! ויודע בדיוק להגיד מה רמת כיסוי השיער. אוקי? גם אני כאשה לא הייתי מסתכלת או זוכרת ולמה? כי בשביל פרטים כאלו , חייבים להסתכל היטיב. ולהשוות בין מה שאתה רואה. ולזכור לכתוב בפורום.. תכלס. אני חושבת שאני מאוד עניינית ומוודאת שחור על גבי לבן. אם זו דרך חסידות לבדוק מיטות חדר שינה (שזה כמובן הנדון אם  של הלכתחילה ומצווה דאורייתא או לא יודעת להגיד מה התפיסה השניה. ומנסה להבין עד עכשיו) ולמדוד מה קורה בחדרי מיטות של אחרים. ובו זמנית ללכת להשוות בין נשים ולשים לב לפרטי כיסוי השיער שלהן נשים זרות!!! ולא. סליחה אני לא באה להטיף באישי. עושה רושם שזו תפיסת עולם. ולכן אני באמת ובתמים ביררתי.
אבל כעת מסתבר יותר ויותר שלא תהיה לי תשובה עקרונית על הנושא, אז עזבו. כנראה שזה באמת לא המקום לדיון ענייני השקפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 17:39 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

הנה ענית
כדרכך, לא נשארת חייב.

אבל את הרושם המבעית שהשארת ע"י מופע העמרציות שלך ועיקום המוחין המרהיב שביצעת לא תוכל למחות.

זה יישאר לדיראון עולם.

עכשיו נראה אם תצליח להתאפק ולא לענות.

להודות בטעות, אין לי ציפיות ממך.
אבל אולי תצליח לפחות לשתוק.

למה לא לענות?
כתבתי שלא אענה לך לענינו של הדיון, כי לך שפה בוטה מאוד, ושאתייחס רק למילים הבוטות שלך ולצורת הדיבור המגעילה 
ואתה גם תמשיך לא לקבל תשובות לעצם הדיון בכל נושא עד שתתחיל לכתוב כאן כמו בנאדם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 17:43 לינק ישיר 

יוצרים כתב:

בבקשה לא לכסות עיניים מהמילים הכתובות. אני רוצה שתסביר לי ועוד חסידים שכאן\ איך ניתן לשים לב לכמה קופאיות בו זמנית. ולדרכי הכיסוי שלהן (טפח וכו) לא. לא מדובר על פתאום שמלה אדומה מולך , מדובר על אדם שנמצא בסופר לקניות ומה הוא רואה? נשים! ולא אחת שעבד מולה. אלא כמה! ויודע בדיוק להגיד מה רמת כיסוי השיער. אוקי? גם אני כאשה לא הייתי מסתכלת או זוכרת ולמה? כי בשביל פרטים כאלו , חייבים להסתכל היטיב. ולהשוות בין מה שאתה רואה. ולזכור לכתוב בפורום.. תכלס. אני חושבת שאני מאוד עניינית ומוודאת שחור על גבי לבן. אם זו דרך חסידות לבדוק מיטות חדר שינה (שזה כמובן הנדון אם  של הלכתחילה ומצווה דאורייתא או לא יודעת להגיד מה התפיסה השניה. ומנסה להבין עד עכשיו) ולמדוד מה קורה בחדרי מיטות של אחרים. ובו זמנית ללכת להשוות בין נשים ולשים לב לפרטי כיסוי השיער שלהן נשים זרות!!! ולא. סליחה אני לא באה להטיף באישי. עושה רושם שזו תפיסת עולם. ולכן אני באמת ובתמים ביררתי.
אבל כעת מסתבר יותר ויותר שלא תהיה לי תשובה עקרונית על הנושא, אז עזבו. כנראה שזה באמת לא המקום לדיון ענייני השקפה.

נכון שיש פרטים שאי אפשר לראות אותם רק בהסתכלות של ממש
אבל כשהוא מדבר על האם יש מטפחת המכסה את הראש או חצי ראש, בהחלט אפשר לראות דבר כזה גם בזוית ראיה בלי להסתכל, זה דבר בולט לעין.

סתם שאלה, האם אפשר לומר שאתם מטיפים לחסידים לשמור יותר על העינים, האם אתם כבר מתוקנים בזה?
כי תמיד החילונים באים בטענה לחרדים "אתה חרדי אתה צריך להיות יותר טוב ממני", שזה אבסורד
לעולם אל תדרוש מאחרים להיות יותר טוב ממך, גם לא בטענה "אתה הרי חסיד" וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2022 23:10 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
שתי דברים הפריעו לי בסופר השכונתי, נתקלתי בכמה וכמה מוצרי מתיקה מחו"ל עם הכיתוב 'כשר לאוכלי חלב נכרי' מישהו הסביר לי שם שיש להם באזור משפחות חרד"ליות ואולי הם הקהל יעד, כמו כן בעמידה בתור וכן הקופאיות בחלקם עם מטפחות המגלות שיער כשיעור אצבעיים ואף יותר, וגם ענין זה יתכן ושייך למיגזר הנ"ל

ראשית אציין שהיה בעבר אחד כמוך, הלא הוא יש"ו הנוצרי, כמובא בסוטה (דף מ"ז), שהסתכל בבעלת הפונדק ואמר שעיניה טרוטות. ולמרות שהיו לו תירוצים שונים מן הסתם, כמו התירוצים שלך, הרב שלו נידה אותו ולא רצה לשמוע ממנו, עד שיצא לתרבות רעה.

שנית, לגבי הכיתוב. אין כיתוב "כשר לאוכלי חלב נכרי" כפי שהמצאת, אלא "לאוכלי אבקת חלב נכרי", זאת בעקבות הבורות והעמרצות שבציבור, שמתייחסים לאבקת חלב נכרי כאל חזיר, ואולי בגלל הקונוטציה השלילית שיש למילה "נכרי". גם הרבנות הראשית אשמה בכך, כי היא דאגה להדביק את הכיתוב הזה על כל מוצר (אבל על עשרות קולות שגם הבד"צים נשענים עליהן בעת הצורך, אין שום כיתוב...) ובארץ ישראל אין בעיה של חלב נכרי אלא אבקה, המצויה בממתקים ודומיהם.

למעשה, גם בחלב נכרי ממש יש מתירים, ומהם: הגאון רבי יוסף משאש בשו"ת מים חיים חלק ב' (או"ח סי' צ"ב, וביאר שטעם האיסור בגמ' ע"ז (ל"ה) וברמב"ם (מאכלות אסורות פ"ג הי"ג) מחשש שמא יערב הגוי חלב טמא, וא"כ היכן שלא נמצא חלב טמא אין לאסור, והגמלים אינם בנמצא בערי המערב אלא במדברות, וגם חלב גמלים יקר מאוד. וכן חלב אתונות וסוסות אינו מצוי אפי' לרפואה. ועוד, שהממשלה מקפידה על כך, וכמה עברו ונענשו).

ומקור ההיתר בדברי הגאון רבי שלמה דוראן בספרו חוט המשולש (הטור הראשון סי' ל"ב) והעיד שכן פסק זקנו התשב"ץ, תלמידו של הר"ן, ואע"פ שהשו"ע לא הסכים לכך, הרי היתר זה קדם למרן. וכן התיר הגאון רבי חיים משאש בספרו נשמת חיים (יו"ד אות ח), הגאון רבי יוסף בן נאים בספרו שארית הצאן (ח"ב סי' קצא), הגאון רבי יצחק אסבאג זצ"ל (שם), ומחכמי ג'רבא הגאון רבי משה שתרוג זצ"ל (ישיב משה ח"ג סי' ר"ט) ומחכמי אלג'יר רבי יהודה עייאש זצ"ל (מנהגי ארז'יל דף קט"ו סי' סב), וכולם העידו על המנהג הפשוט להתיר. וכן העיד הרב יגאל עזרא בשם הגר"ש משאש, שסמכו במרוקו על התשב"ץ הנ"ל, והמלאך רפאל ברדוגו, ושתו חלב נכרי. וכן התיר הגר"מ פיינשטיין בארה"ב במקום שלא ניתן להשיג חלב ישראל: "הרוצה לסמוך ולהקל יש לו טעם גדול ורשאי וכמו שמקילין בזה הרוב בנ"א שומרי תורה וגם הרבה רבנים וח"ו לומר שעושין שלא כדין".

אבל באבקת חלב נכרי, רבו המתירים (בנוסף לכל הפוסקים הנ"ל), ומהם: הגאון רבי יוסף משאש בספרו אוצר המכתבים (ח"ג סי' א' שצ"ב), וביאר שהחלב מורכב מחלק מיימי ומחלק שומני, וע"י מכונות מפרידים את החלק המיימי ומייבשים את השומני ועושים ממנו אבקה. וקיימא לן שחלב בהמה טמאה אינו נקפא, כי כולו מיימי ואין בו שמנונית, וממילא לא שייך. ועוד, שחזקה על אומן שלא מרע אומנותיה. ועוד, שהממשלה מקפידה על כך ומענישה.

וכן התיר הגרצ"פ פרנק בשו"ת הר צבי (יו"ד סימן ק"ג), וטעמו שלא גזרו על אבקת חלב, כי פנים חדשות באו לכאן, ובפרט שהממשלה מקפידה על זה, וכן קשה יותר להפוך חלב טמא לאבקת חלב, ודורש הוצאות מרובות.

וכן התיר הגר"ע הדאיה בשו"ת ישכיל עבדי (ח"ה, יו"ד סי' ט').

וכן התיר הגר"א וואלקין בשו"ת זקן אהרן (ח"ב סי' מ"ד), שאבקה לא היתה בכלל הגזירה, ולא שייך חשש דבר טמא בבית חרושת גדול.

וכן הגר"א וואלינברג בשו"ת ציץ אליעזר (חלק ט"ז סי' כ"ה), והגר"מ אפשטיין בשו"ת לבושי מרדכי (סי' כ"ב), וכן החזו"א הורה לישיבות להשתמש באבקת חלב נכרי כאשר היה קשה להשיג חלב (אורחות רבינו ח"ג עמ' ע"ז), וכן הגר"מ קליין בשו"ת משנה הלכות (חלק י"ג סי' ק"ד).

שלישית, לגבי גילוי שיער כאצבעיים: איני יודע מה בדיוק נהגו הקופאיות הנ"ל, אבל יש לזה היתר עקרוני מהגר"מ פיינשטיין והגר"ע יוסף, שהתירו בדיעבד לגלות עד פחות מטפח מרובע (שהוא פחות משתי אצבעות) ולכן הנוהגת כך יש לה על מי לסמוך, וכמו באבקת חלב נכרי, אין שום קשר ל"חרד"לים" (שאגב הם מאוד מקפידים במצוות, כולל חומרות מיותרות באבקת חלב נכרי).

אמנם הנשים מהזרם הליטאי והזרם הספרדי הנוהגות במטפחת ואינן מגלחות ראשן בתגלחת מצורע, מצוי אצלן שהמטפחת מחליקה מהראש וזה עובר גם את היתרי הבדיעבד של אצבעיים, ולכן חלק מהפוסקים העדיפו פאה. אבל זו טבעה של מטפחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2022 13:00 לינק ישיר 

לא דיברתי לרפורמי כמוך 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חדרי הורים של ליטאים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.