| נשלח ב-17/8/2022 07:27 |
|
| |
האם טיול לחול בטוח יותר מאשר טיול בישראל רוחנית/גשמית ?
תוקן על ידי ברנהארד ב- 17/08/2022 07:27:22
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 11:17 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
מבחינה הלכתית, כתב הרא"ש (מו"ק תחילת פ"ג) שלצאת לחו"ל לצורך טיול, מוגדר כ"יוצא שלא ברשות". הרב וואזנר התיר לצאת לחו"ל כדי לראות את נפלאות הבריאה (שבט הלוי ה,קעג), אך ההיתר כנראה נובע ממנהג ותיקין של האדמורים כבר מדורי דורות, שמזה מאות שנים שאדמורים עוזבים את בני ברק לצורך טיול במקומות היוקרתיים וה"מלכותיים" ביותר, וכפי שאמר גרשום - מי שלא יודע מה זה לעזוב את חצרות ה' בשביל לראות נופים, זה בן אדם שאין לו מושגים בהפסד שהוא מפסיד. כל שכן אדמורים, שכידוע הם תלמידי חכמחם ומדקדקים במצוות ביותר.
|
|
אם לא הבנת את הודעתי זו, אז אני משתדל להישאר בחצרות ה' ונמנע מלצאת לחו"ל. וכן, אני מוכן להפסיד את המראות שמי שלא ראה "לא יודע מה הוא מפסיד"; אולי כי אני מאמין במי שדרש על ישיבת ארץ ישראל, "טוב פת חרבה ושלוה בה, מבית מלא זבחי ריב". עניתי לך בפשטות, שכשאתה "במקום שאין מכירים אותו", יש הרבה יותר חשש למעידות. זה לא כזה מסובך להבנה, אבל גם כמובן לא נכון על כל אדם בכל מצב. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 09:49 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אענה במקום רעיונוביץ.
יתכן שיש דברים שמצויים בכל מקום, אבל מי שמגיע למדינה זרה עלול לעשות דברים וללכת למקומות שבארץ הוא היה מתבייש לבצע מפני מראית העין. |
|
הדיבוק והחשוב והנכבד.
תגיד, האם לגביך הסכנה הזו קיימת אם תיסע לחו"ל?
מאחר והתנדבת לענות בשם רעיונוביץ, אז אני מתנדב לענות פה במקומך.
ותשובתך: לגבי עצמי הסכנה הזו לא קיימת. אבל לגבי אחרים היא כן קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 09:12 |
|
| |
אענה במקום רעיונוביץ. יתכן שיש דברים שמצויים בכל מקום, אבל מי שמגיע למדינה זרה עלול לעשות דברים וללכת למקומות שבארץ הוא היה מתבייש לבצע מפני מראית העין. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 00:02 |
|
| |
רעיונוביץ. במטותא ממך, גלה לנו מהי היא הסכנה הגדולה שיש שם ואין כאן. אני מבטיח לך שלא אעשה ממך חוכא ואטלולה שמה שיש שם יש גם כאן. מבטיח. מילה שלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 23:55 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | אולי בכל זאת תואיל בטובך לפרט מהם הניסיונות שיש שם ואין כאן? |
|
ממש לא,
אוי ואבוי לי שבגלל זה ילך חרדי לחו"ל ויחטא שם בגלל מה שכתבתי פה.
אני משתדל שבכל מה שאני כותב פה, זה יהיה לתועלת ולא ח"ו להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 23:38 |
|
| |
אולי בכל זאת תואיל בטובך לפרט מהם הניסיונות שיש שם ואין כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 23:32 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | רעיונוביץ. למה אתה לא רוצה לגלות את עיננו מה הוא הנזק הרוחני העצום שטומן בחובו הטיול בחו״ל? |
|
יש שם ניסיונות שאין בארץ, ומקומות שאסור לחרדי לעבור לידם ואכמ"ל.
וזה כולל את שוויץ !
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 23:27 |
|
| |
רעיונוביץ. למה אתה לא רוצה לגלות את עיננו מה הוא הנזק הרוחני העצום שטומן בחובו הטיול בחו״ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 22:55 |
|
| |
טיול בחו"ל עלול לגרום נזק רוחני עצום,
הרבה יותר מהארץ,
אינני רוצה להסביר למה........
מטעמים מובנים אינני רוצה לתת רעיונות........
ומי שאומר שעדיף טיול בחו"ל מבחינה רוחנית,
הוא שקרן שפל ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 22:13 |
|
| |
| ברנהארד כתבה: |  | האם נסיעות לחול נפוצות יותר אצל חסידים מאשר אצל ליטאים
|
|
מת על השאלות הרטוריות שלך! מהמעט שאני מכיר, שזה התחיל להיות נפוץ זה הגיע מהמודרנים דל שני הצדדים, שהם בדרך כלל אנשים עם נשמה חסידית שמתנהגים כליטאים (לפעמים גם עם שורשים חסידיים בדמות גארטל או קאפטה בשבת בלבד). היום אם אני מבין נכון, זה קיים אצל כולם, בעיקר עניין של ערכים ויכולות כלכליות. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 19:20 |
|
| |
האם נסיעות לחול נפוצות יותר אצל חסידים מאשר אצל ליטאים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 15:35 |
|
| |
| פיינרך כתב: |  | | מי שהפרוטה מצוי'ה בכיסו ובמקום לתת אותה לנצרכים כאן בארץ בוחר לבזבז אותה על המותרות כמו נפוש בחו"ל, יש לו לב יהודי רחמן? |
|
פיינריך
תגיד, ההגיג המטומטם הזה הוא מתוצרת עצמית או שהבאת אותו מהיכן שהוא?
יכול אדם לנפוש בחו"ל ולהיות בעל לב רחמן שתורם לנצרכים, ויכול אדם לנפוש בארץ ולהיות כילי שאינו תורם לנצרכים. כן כן, מה שאתה שומע.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 15:32 |
|
| |
מבחינה הלכתית, כתב הרא"ש (מו"ק תחילת פ"ג) שלצאת לחו"ל לצורך טיול, מוגדר כ"יוצא שלא ברשות". הרב וואזנר התיר לצאת לחו"ל כדי לראות את נפלאות הבריאה (שבט הלוי ה,קעג), אך ההיתר כנראה נובע ממנהג ותיקין של האדמורים כבר מדורי דורות, שמזה מאות שנים שאדמורים עוזבים את בני ברק לצורך טיול במקומות היוקרתיים וה"מלכותיים" ביותר, וכפי שאמר גרשום - מי שלא יודע מה זה לעזוב את חצרות ה' בשביל לראות נופים, זה בן אדם שאין לו מושגים בהפסד שהוא מפסיד. כל שכן אדמורים, שכידוע הם תלמידי חכמחם ומדקדקים במצוות ביותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 14:06 |
|
| |
מי שפרוטה מצוי'ה בכיסו ובמקום לתת אותה לנצרכים כאן בארץ בוחר לבזבז אותה על המותרות כמו נפוש בחו"ל, יש לו לב יהודי רחמן? לשאלת פותחת האשכול, בטוח או לא בטוח תלוי ברצון ה' ובכוונות הבוטח.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 13:27 |
|
| |
לגרשום: יכול להיות שגדולי הפוסקים "התירו" לנסוע לצורך מיוחד, אבל מכאן ועד להפוך את זה למהודר ולהיות בהו"א כלשהיא שלא עדיף מבחינה רוחנית להישאר בארץ?
לברנהד:
לא יודע איך להגיד לך את זה, אבל גם בשביל נסיעה לקברי צדיקים, לא נראה שלפי היהדות המקורית יש סיכוי שמקום כלשהוא בחוץ לארץ יהיה יותר קדוש מארץ ישראל...
וכפי שאמר ר' נחמן: "בכל מקום שאני הולך, אני הולך לארץ ישראל"...
|
|
|
|
|