| נשלח ב-18/8/2022 03:10 |
|
| |
כך נציל את עצמינו ואת כלל ישראל מאסונות בין הזמנים
כל גדולי הדור בהווה ובעבר קישרו את אסונות בין הזמנים ל״ע לרפיון שחל בלימוד התורה הק׳ וכמו שאמר היום מרן הגר״ג אידלשטיין שליט״א שבבין הזמנים צריך להיזהר ממצב של ״עלבונה של תורה״ שגורם מצב של ״אוי להם לבריות״ רח״ל. הרבי מליובאוויטש שהיה מאד תקיף בדעתו נגד המושג שנקרא חופש אמר לתלמידי הת״ת: חובת הלימוד חלה כמובן גם בימי החופש, לכן ילמד כל אחד ואחד מכם לפחות שעה א' ביום, בעיקר בפרשת השבוע ודינים בקיצור שו"ע. אין ספק שאם ההורים ידאגו שהם וילדיהם ילמדו שעה ביום אז למרות הירידה הדרסטית בזמן הלימוד יחסית לימות השנה, כבר יוצאים ממציאות של עלבונה של תורה ובעז״ה הקב״ה ישמור עלינו מכאן והלאה שלא נדע עוד אסונות גם לילדים שקשה להם ניתן לחלק את שעת הלימוד חצי שעה בבוקר וחצי שעה בערב
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 06:14 |
|
| |
פיששששיייי, איך לא חשבנו על זה ? איך? אגב, אתה כותב רק פה או גם מקבל קהל ליעוץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 07:59 |
|
| |
מצדרביעי
| גלותי כתב: |  | | פיששששיייי, איך לא חשבנו על זה ? איך? אגב, אתה כותב רק פה או גם מקבל קהל ליעוץ? |
|
אני מבין שאתה מרגיש רע שלא מצליח לעמוד במה שהוא כתב, אבל אותי הוא דווקא מחזק (למרות שגם אני בעוונותי לא מצליח כיום לעמוד בזה, אבל תמיד אפשר להתחיל)...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 19:40 |
|
| |
בדיוק בשביל זה יש הביטוח של קופת העיר בשם מרן שר התורה זצ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 19:43 |
|
| |
אני חושב שכמעט אין אחד שלא לומד שעה ביום
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 19:54 |
|
| |
מובא בספרים הקדושים: שכדי למנוע אסונות ר"ל יש למגר מחלוקת, ומשכך, הבורא כל עולמים מעדיף את הביטול תורה של חודש אב, על פני המחלוקת של חודש אלול-בישיבת פוניב'ז. אנא, תטפלו בבעיה ואל תשתמשו בסיסמאות נבובות למיגור אסונות בעם ישראל, מחלוקת, כל מחלוקת, היא שגורמת לכל מרעין בישין . הגיע הזמן לומר את כל האמת בפנים!!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/08/2022 20:30:56
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 20:43 |
|
| |
גב' לך תדע
הייתי נזהר ביותר בעניין של "מסורת". מתחילים לזלזל במסורת ומגיעים חלילה לזלזול בגופי תורה ממש, ובמצוות החמורות כמו "ועשית ככל אשר יורוך" וכדו'. יש מסורת מקובלת איך מתחילים את זמן אלול בישיבת הדגל, ולא משחקים בדברים כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 21:57 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מובא בספרים הקדושים: שכדי למנוע אסונות ר"ל יש למגר מחלוקת, ומשכך, הבורא כל עולמים מעדיף את הביטול תורה של חודש אב, על פני המחלוקת של חודש אלול-בישיבת פוניב'ז. אנא, תטפלו בבעיה ואל תשתמשו בסיסמאות נבובות למיגור אסונות בעם ישראל, מחלוקת, כל מחלוקת, היא שגורמת לכל מרעין בישין . הגיע הזמן לומר את כל האמת בפנים!! |
|
פששש... אמר/ה האוהב/ת ישראל הגדול/ה, שלא התאפק ושפך גידופים על רבן של ישראל עוד בטרם נטמן בעפר. ושכל דיבור אודות החוג המתחרה שלו מזיל ריר מפיו...
תוקן על ידי תם_יושב ב- 18/08/2022 21:58:19
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 21:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2022 23:24 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
מובא בספרים הקדושים: שכדי למנוע אסונות ר"ל יש למגר מחלוקת, ומשכך, הבורא כל עולמים מעדיף את הביטול תורה של חודש אב, על פני המחלוקת של חודש אלול-בישיבת פוניב'ז. אנא, תטפלו בבעיה ואל תשתמשו בסיסמאות נבובות למיגור אסונות בעם ישראל, מחלוקת, כל מחלוקת, היא שגורמת לכל מרעין בישין . הגיע הזמן לומר את כל האמת בפנים!!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/08/2022 20:30:56 |
|
לא יודע איזה ספרים קדושים אדוני קורא, אבל תמיד ניתן להביא מקורות מדויקים. בספרים הקדושים שלי, כתוב שצורבא מרבנן קודשא בריך הוא חייש ליקריה, ואם אדם לא רוצה לחלות באופן שאין רפואה למכתו - שלא יזלזל בתלמידי חכמים ולא ילעג לדברים, כי נשיכתם נשיכת נחש ועקיצתם עקיצת עקרב וכל דבריהם כגחלי אש. אני מציע לאדוני להיזהר בזה. בכלל אני ממליץ פחות להטיף לקולטיבים שהם לא שלך. אם יש לך ביקורת בונה לשכן שלך, תעיר בעדינות ונימוס, אבל לכתוב בפורום כללי על תופעה בת כמה עשורים זה מראה שסתם רוצים להכפיש. המריבות בפוניבז' הן חרפה, הן בזיון, אבל הן קיימות כי להרבה בני אדם יש יצרים וקיים שם קושי מסוים לא פתור. לא אגלה לך את אמריקה שמריבות מסוג זה היו בחבד בין הרבי שליט"א לאחיינו, ובתולדות אהרן בין האחים, והן קיימות ומתוחזקות יפה (ולפעמים מריבות משולשות ויותר) בסאטמר, גור, בעלזא, וויזניץ, צאנז, באבוב, סלונים, סדיגורה, רוז'ין (זוכר מיהו ה"בנש"ק" שאסור לקרוא לו אדמו"ר?), קרעטשניף ואפילו ראדזין... ואם יש חסידות ששכחתי, אני מתנצל בפני חמשת האדמורים היחידים שיש לה. בכל זאת, לאזכר את זה ולתלות בזה את כל הבעיות והאסונות זה ילדותי וחסר אחריות. תתקן את המידות שלך ואחר כך תדבר על תופעות שקשה להאמין שתוכל לעשות הרבה יותר מלקטר עליהן. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 14:30 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | לךתדע1 כתבה: |  |
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/08/2022 20:30:56 |
|
לא יודע איזה ספרים קדושים אדוני קורא, אבל תמיד ניתן להביא מקורות מדויקים. בספרים הקדושים שלי, כתוב שצורבא מרבנן קודשא בריך הוא חייש ליקריה, ואם אדם לא רוצה לחלות באופן שאין רפואה למכתו - שלא יזלזל בתלמידי חכמים ולא ילעג לדברים, כי נשיכתם נשיכת נחש ועקיצתם עקיצת עקרב וכל דבריהם כגחלי אש. אני מציע לאדוני להיזהר בזה. בכלל אני ממליץ פחות להטיף לקולטיבים שהם לא שלך. אם יש לך ביקורת בונה לשכן שלך, תעיר בעדינות ונימוס, אבל לכתוב בפורום כללי על תופעה בת כמה עשורים זה מראה שסתם רוצים להכפיש. המריבות בפוניבז' הן חרפה, הן בזיון, אבל הן קיימות כי להרבה בני אדם יש יצרים וקיים שם קושי מסוים לא פתור. לא אגלה לך את אמריקה שמריבות מסוג זה היו בחבד בין הרבי שליט"א לאחיינו, ובתולדות אהרן בין האחים, והן קיימות ומתוחזקות יפה (ולפעמים מריבות משולשות ויותר) בסאטמר, גור, בעלזא, וויזניץ, צאנז, באבוב, סלונים, סדיגורה, רוז'ין (זוכר מיהו ה"בנש"ק" שאסור לקרוא לו אדמו"ר?), קרעטשניף ואפילו ראדזין... ואם יש חסידות ששכחתי, אני מתנצל בפני חמשת האדמורים היחידים שיש לה. בכל זאת, לאזכר את זה ולתלות בזה את כל הבעיות והאסונות זה ילדותי וחסר אחריות. תתקן את המידות שלך ואחר כך תדבר על תופעות שקשה להאמין שתוכל לעשות הרבה יותר מלקטר עליהן. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לייק!
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 14:32 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | גב' לך תדע
הייתי נזהר ביותר בעניין של "מסורת". מתחילים לזלזל במסורת ומגיעים חלילה לזלזול בגופי תורה ממש, ובמצוות החמורות כמו "ועשית ככל אשר יורוך" וכדו'. יש מסורת מקובלת איך מתחילים את זמן אלול בישיבת הדגל, ולא משחקים בדברים כאלה. |
|
עלה בדעתי שאכן היריבים בגבעת הישיבה מקיימים מצווה גדולה של ואהבת לרעך החסיד, אחרת במה היו החסידים תולים את סרחון מחלוקותיהם התדירות והאלימות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2022 16:37 |
|
| |
לא חידשת דבר אצל הליטאים תמיד יש הצדקה מדוע המחלוקת נצרכת וראויה. את כל העוולות והעוונות עושים בשם התיירא. חלילה לא בגלל מידות רעות ויצרים רעים ותאוות השליטה הכוח והכסף.
|
|
|
|
|