בית פורומים בחדרי חרדים

בני גנץ - יש בירושלים מקום לבירה פלשתינית - נתניהו -לא, אין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/8/2022 07:57 לינק ישיר 
בני גנץ - יש בירושלים מקום לבירה פלשתינית - נתניהו -לא, אין

תמונה

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 21/08/2022 07:57:11

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2022 18:41 לינק ישיר 

ח"כ משה גפני בוועידת 'הארץ': "לנו יש 'קושאן' על ארץ ישראל – אני מדבר על ארץ ישראל בתחומי הקו הירוק – זה התנ"ך!". זכותו המלאה של ח"כ גפני, ואף חובתו, להציג ביושר את תפיסת עולמו הפוליטית ולהזדהות עם עמדות השמאל, אך חידושיו בתחום התנ"ך צריכים עיון. האמנם התנ"ך הוא רק 'קושאן' על חלקי ארץ ישראל שבתחומי הקו הירוק? אולי כדאי פשוט לפתוח תנ"ך, ולראות שברובו המוחלט הוא מתייחס לחלקי ארץ ישראל שדווקא מחוץ לקו הירוק: עיר דוד וחברון, שכם ובית אל, שילה ובית לחם, וערים רבות אחרות, הנמצאות בשדרת ההר המרכזית של ארץ ישראל. האם התנ"ך איננו 'קושאן' על נחלות יהודה ובנימין, אפרים ומנשה?

מבלי להיכנס בכלל לשאלות פוליטיות, יש מקום לתהות האם הכשל של ח"כ גפני הוא בלימוד תנ"ך או בגיאוגרפיה, והאם כשהוא ביטל את חובת לימודי הליבה במגזר החרדי הוא לא הלך צעד אחד יותר מדי. 

(אמנון בזק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2022 02:03 לינק ישיר 

מי שזורק את השכל איגלאי מילתא למפרע שלא היה לו כלל...

אם גפני ראוי לייצג שומ"ת אם לאו יחליטו שומרי התורה בעצמם, נראה שהם חולקים עליך.
אבל בכל מקרה מכאן אין כל ראיה שהוא לא מאמין חלילה בגבולות א"י כפי שכתובים בתורה. זו השמצה שקרית. ולא מובן מה טעם יש להחזיק בעמדה שקרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 19:55 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
הנדסת תודעה מספר 18975987

קודם כל גפני לא אמר את מה שצוטט בשמו כפי שכבר הסביר איש חשוב. זו הצואת דברים מהקשרם וסירוסם באופן שקרי המתאים לנציגי השמאל.

אבל זה כבר הספיק להחזיר ללך תדע את הצבע ללחיים, הנה גפני אינו מאמין בקב"ה ובתורה שאומר שהארץ הובטחה רק עד גבול הקו הירוק.
צריך להיות שוטה מופלג לחשוב שגפני חושב כך או יאמר כך בפומבי. כל מה שהוא אמר זה שהוא מתייחס לזכות היהודית על הארץ בתוך תחומי הקו הירוק לא שאלו גבולות א"י התנכיות.

אני לא יודע מהו האינטרס של גפני לסווג עצמו כנוטה לשמאל בנושא המדיני והחברתי, אבל הוא מצהיר שהוא אינו ימין או שמאל אלא מה שנראה לו בשכל. כך צריך להיות. אם כך צריך להיות? אז במה הוא מייצג את התורה?! ובאיזה זכות הוא מבקש משומרי תורה להצביע עבורו, בה בעת שרק השכל ולא התורה נר לרגליו?! אתה בעצם מאשר את שאני אומרת תמיד: גפני וחבריו נושאים את שם התורה לשווא- ומנצלים את המאמינים החרדים לקושש קולות עבורם. אולי האינטרס שלו לסווג את עצמו כשמאלני נועד לתחזק את הקשר עם נשות השמאל?!

זרקת את השכל?  

טוב שהיה לי מה לזרוק. בכל אופן, גפני אינו המועמד האולטימטיבי לייצג שומרי תורה ומצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 19:33 לינק ישיר 
קלעפער

לךתדע1 כתב:

קודם כל גפני לא אמר את מה שצוטט בשמו כפי שכבר הסביר איש חשוב. זו הצואת דברים מהקשרם וסירוסם באופן שקרי המתאים לנציגי השמאל.

אבל זה כבר הספיק להחזיר ללך תדע את הצבע ללחיים, הנה גפני אינו מאמין בקב"ה ובתורה שאומר שהארץ הובטחה רק עד גבול הקו הירוק.
צריך להיות שוטה מופלג לחשוב שגפני חושב כך או יאמר כך בפומבי. כל מה שהוא אמר זה שהוא מתייחס לזכות היהודית על הארץ בתוך תחומי הקו הירוק לא שאלו גבולות א"י התנכיות.

אני לא יודע מהו האינטרס של גפני לסווג עצמו כנוטה לשמאל בנושא המדיני והחברתי, אבל הוא מצהיר שהוא אינו ימין או שמאל אלא מה שנראה לו בשכל. כך צריך להיות. אם כך צריך להיות? אז במה הוא מייצג את התורה?! ובאיזה זכות הוא מבקש משומרי תורה להצביע עבורו, בה בעת שרק השכל ולא התורה נר לרגליו?! אתה בעצם מאשר את שאני אומרת תמיד: גפני וחבריו נושאים את שם התורה לשווא- ומנצלים את המאמינים החרדים לקושש קולות עבורם. אולי האינטרס שלו לסווג את עצמו כשמאלני נועד לתחזק את הקשר עם נשות השמאל?!

זרקת את השכל?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 01:09 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אני לא יודע מהו האינטרס של גפני לסווג עצמו כנוטה לשמאל בנושא המדיני והחברתי, אבל הוא מצהיר שהוא אינו ימין או שמאל אלא מה שנראה לו בשכל. כך צריך להיות. 
אם כך צריך להיות? אז במה הוא מייצג את התורה?! ובאיזה זכות הוא מבקש משומרי תורה להצביע עבורו, בה בעת שרק השכל ולא התורה נר לרגליו?! אתה בעצם מאשר את שאני אומרת תמיד: גפני וחבריו נושאים את שם התורה לשווא- ומנצלים את המאמינים החרדים לקושש קולות עבורם. אולי האינטרס שלו לסווג את עצמו כשמאלני נועד לתחזק את הקשר עם נשות השמאל?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2022 21:30 לינק ישיר 

אני לא יודע מהו האינטרס של גפני לסווג עצמו כנוטה לשמאל בנושא המדיני והחברתי, אבל הוא מצהיר שהוא אינו ימין או שמאל אלא מה שנראה לו בשכל. כך צריך להיות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 20:28 לינק ישיר 

איש חשוב
אני רואה שיש לך טענות והאשמות על כך ש"השמטתי" ושעשיתי "עריכה לא הגונה לדבריו" וכדו'.
אז לפני שאתייחס למה שעולה מדבריך בעקבות ההקשבה, היה ראוי שלא רק תקשיב אלא גם תקרא.
אם היית קורא (הבאתי קישור גם לכתבה) היית רואה שמה שהבאתי זה ציטוט (העתק הדבק) מהכתבה בערוץ 7.
וכעת לגופו של עניין:
גפני אכן אמר את הדברים, ולא רק, אלא עוד דברים שמראים כמה פניו וכמיהתו לשמאל, הבן אדם אומר שהוא לא אוהב חקיקה ימנית, הוא אומר שאילו היו מספקים לו את הסחורה, הוא היה נותן לשמאל באש ובמים את האפשרות להגשים את החלומות המדיניים שלהם.
בעברית פשוטה הוא אומר, אם רק תעזבו את הרפורמים אתן לכם כל מה שתרצו, תוכלו לעשות כל צעד מדיני שאתם חפצים.

הוא אומר במפורש שהפלסטינים היו כאן לפנינו, ובזכות הקושאן יש לנו את הזכות להיות כאן.
מאיר פרוש הגיב ובצדק, שאולי גפני הגיע לכאן אחרי הפלסטינים, פרוש ועוד רבים אחרים נמצאים כאן כבר 8 דורות.
אבל מה שחמור והזוי לא פחות זה הדברים הנוספים שאמר, שהקושאן שיש לנו על ארץ ישראל הוא רק על ארץ ישראל  שבתחומי הקו הירוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 20:17 לינק ישיר 

hhaavv
אתה מדבר על פבלוביות?
כשאני רואה תגובות כמו שלך שכל כולן רק מפוזיציה פוליטית, זה נותן קצת הבנה להתנהגות הפנאטית של הנתינים בצפון קוריאה.
לא מפתיע שעובדות אינן מעניינות אותך וגם כשמציגים בפניך עובדות אינך נותן להן לבלבל אותך.
זה נכון גם באשכול זה, וגם באשכול שהגבת בו בשבוע שעבר (ועוד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 20:14 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
איזה אישמוזר אתה. בציטוט שהבאת הוא אומר בפירוש שהוא לא מעביר קולות לשמאל. הוא אמנם מסביר את זה בטיעונים פוליטיים - לא אידאולוגיים, אבל השורה התחתונה הוא לא מעביר קולות לשמאל ולא נראה לי שהוא הגורם לקולות לברוח

נשלח מהאנדרואיד שלי

תגובה מוזרה
לא נעים לומר אבל לא להאמין שכתב אותה מישהו שעבר גיל -6-7
גפני מבריח קולות רבים מהצבעה ליהדות התורה מהחשש שגפני חובב השמאלנים יעביר את קולותיהם.
זה כ"כ מטופש לנסות למצוא אישור לזה בדבריו ולהוכיח מכך שלא אמר שהוא מתכוון להעביר, שהוא אכן לא יעביר.
כולם רואים את ההתנהלות שלו מול השמאל ואת האמירות שלו בנושא, לא לחינם נאלצים יחצניו ושופריו (לפעמים גם הוא עצמו) לעשות בקרת נזקים ולהוציא הצהרות (לא אמינות במיוחד) על כך שאין לו שאיפה וכוונה להקים ממשלת שמאל.
בשורה התחתונה, רק שקרנים (שמשקרים אחרים או את עצמם) מסוגלים לטעון שגפני אינו מבריח קולות רבים שחוששים מהנטייה העמוקה שלו לשמאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 19:33 לינק ישיר 

גפני הוא חרדי ליטאי מהדור הישן, כל מי ששמע את הרב שך לפני 30+ שנים שמע אותן דעות, לגפני יש נטייה לעטוף עמדות חרדיות באידאולוגיה חילונית (למשל דרישות לקצבאות והרחבת שירותים כסוציאליזם) אבל בבסיס ולמעשה זו העמדה החרדית-ליטאית הוותיקה (כולל ההיצמדות לימין בידיעה שהשמאל לא יכול באמת להסכים לאורך זמן לדרישות החרדיות)

תוקן על ידי A_Smithee ב- 21/08/2022 19:34:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 18:42 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:
לפותח האשכול
על מה אתה מתלונן, ומדוע אתה נתפס רק לבני גנץ?
הנציג שלך (גפני) בכנסת ישראל לא חולק אותן דעות?

בשיחה עם עורך 'הארץ', אלוף בן, המשיך גפני להתייחס לנושא המדיני ואמר: "אני לא אוהב את החקיקה שהממשלה הזו מביאה בכל מיני נושאים ימניים. ממש לא אוהב. אני גם אומר זאת לראש הממשלה. הרבה דברים אם הייתי יכול הייתי מצביע נגד. אבל אין לי בן ברית. אין לי בשמאל מי שיגיד – מה שאצלך בציפור הנפש אנחנו איתך באש ובמים ואז אני יהיה מוכן בתמורה להיות באש ובמים בנושאים שלכם".

בנוסף, במהלך דבריו אמר גפני כי "הפלסטינים היו פה לפנינו ואנחנו אלה שהוצאנו אותם מפה".

הקשבתי לשיחה עם גפני, ונראה שהשמטת חלק חשוב מדבריו, בצורה שהופכת לגמרי את מה שהוא אמר
גפני אמר שליהודים יש קושאן על אדמות המדינה, דהיינו התורה
ואם לא התורה, אנחנו עם כובש
ולכן כשהשמאל עשה יד אחת עם הרפורמים נגד התורה והיהדות, הוא בעצם הרחיק את עצמו מהחרדים

משמע, הציטוט שלך מגפני הוא עריכה לא הגונה של דיבוריו
יצויין שאני ממש לא בעד גפני האיש, אבל הגינות נדרשת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 17:42 לינק ישיר 
hhaavv

הדיבוק כתב:
איזה אישמוזר אתה. בציטוט שהבאת הוא אומר בפירוש שהוא לא מעביר קולות לשמאל. הוא אמנם מסביר את זה בטיעונים פוליטיים - לא אידאולוגיים, אבל השורה התחתונה הוא לא מעביר קולות לשמאל ולא נראה לי שהוא הגורם לקולות לברוח
[/quote]

אל תפריע להם לשנוא את גפני. זו מחלת נפש חשוכת מרפא, כמו כלבי פבלוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 17:32 לינק ישיר 

ברור שגפני לא ילך עם השמאל,
הגורי כאן מתעקש שגפני מבריח קולות ליהדות התורה,
בעוד שגפני הוא נכס ליהדות התורה ולעם ישראל בתור יושב ראש וועדת הכספים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 17:01 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2022 14:59 לינק ישיר 

כל מי שאינו עושה שקר בנפשו יודע שגפני מבריח מצביעים רבים שחוששים (בצדק) מכך שיעביר את קולותיהם לשמאל, אך שטופי המוח ובעלי הפוזיציה מנסים לתעתע או לשקר גם את עצמם כאילו הבעיה העיקרית היא גולדקנופף.

בבקשה:

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בני גנץ - יש בירושלים מקום לבירה פלשתינית - נתניהו -לא, אין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext