| נשלח ב-24/8/2022 21:36 |
|
| |
אם האדמו"ר מבעלז היה מבקש להיפגש בארבע עיניים עם הרב אדלשטיין
ולשוחח עמו בעניינים העומדים על הפרק, לשמוע מה דעתו ולהשמיע את דעתו, האם ח"כי ועסקני דגל התורה ונכדי הדור היו מאפשרים זאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 17:47 |
|
| |
chaverim
| avishai323 כתב: |  | 1. בחו"ל כל כלל ישראל מנסה לקבל כמה שיותר תקציבים מהממשלות השונות, בין אם זה אירופה ובין אם זה ארה"ב. ומלמדים אנגלית וחשבון בכל המוסדות כולל סאטמאר וכולל אצל המוסדות הליטאים ואין זה סוד. א"כ מה ההבדל לילדי ארץ ישראל.
2. שיטת בעלזא ידוע לכל החל מהיום הראשון שהרבי ז"ל אמר בכמה הזדמנויות שאין הבדל בין מוסד ישראלי ובין מוסד גוי בחו"ל וצריך לקחת כמה שיותר ובפרט לתלמודי תורה, וא"כ כל מי שמנסה לבוא ולנסות להכריח את בעלזא לשנות מדעת קודשו של רבם ז"ל זה לא מתקבל על הדעת.
3. לדעת האוסרים מה ההבדל בין ילדי ישראל שכן מותר להם להנות בקופת חינוך העצמאי וחלק שאסור להם ?
4. מוסד כמו בעלזא עם כעשרת אלפים ילדים אומר שיש עוד כמות מטורפת של הוצאות מנגד, כמו בנינים, תפקידים ומשרות חיוניות שאינם מתוקצבים, הסעות, הוצאות שונות ומשונות, ואסור להם לתת לכל זה לקרוס בגלל שיש הנהגה מקבילה שמסודר איך שהוא, ובפרט שבחינת הקו של הקהילה זה שאין בעיה בזה ועוד לכתחילה.
5. פוליטיקה, לראות מי עומד בצד השני של הסקאלא אנשים שמעולם לא שילמו משכורות או מעולם לא היה על צווארם אחריות של קהילה ופרנסה של אלפי משפחות.
אין מחלוקת על כך שמותר לאדמו"ר מבלז לקבל את ההחלטות האלו בעניין החינוך. ומותר גם לגרי"ג להכריע שלדעתו זה אסור. ולכן הוא לא מסכים להיות שותף למפלגה של האדמו"ר מבלז. |
|
לא ראית מה כתבתי מקודם :
ככה זה השיטה לעבוד על אנשים מבוגרים, מוכרים לו לוקשים שזה ממ"ח ושוב אומרים ממ"ח וממ"ח, ועוד מסבירים שהמלמדים יברחו לתתי"ם של ממ"ח וכו'. פה לא מדובר בממ"ח אלא בפרוגרמות הממומנות על ידי הממשלה, לכל פרוגרמה יש יחידת מימון לעצמו, תרצה תיקח יחידה אחת או יותר. כפי שלוקחים יחידת מימון אחרות שהמדינה נותנת פר ראש של ילד, וכפי שלוקחים שטחים או בניינים או ביטוח לאומי או תקציב לנכים, וכיד הטוב על הדמיון. וכל המוסדות בלאו הכי משתתפים ולומדים אנגלית וחשבון וכו'.
אף מלמד לא צריך לערוק למוסדות אחרים כדי להשתכר יותר, הכל עבודה בעיניי הרב גרשון ועוד מול המצלמות, בושה לאינטליגנציה."
וזה הבעיה שיש מתווכים פסולים באמצע, שלא אומרים האמת, שמענו את ההקלטה ממ"ח ממ"ח ושוב ממ"ח, וחשש שיעברו מלמדים לשם, ובוודאי מי רוצה להפסיד מלמדים טובים אז ענה הנשאל תשובה צפוייה "בוודאי אסור".
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 11:22 |
|
| |
איך אמרו בסאטמאר, בשעתו כשהם "דאגו" לרוחניות של בעלזא?.... הם יתדרדרו עד שלבסוף עוד ילמדו את הדף היומי בבעלזא.... מה שאכן קרה, השם ירחם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 11:04 |
|
| |
לגופו של ענין, תודיעו לנכד שיירשם בזמן לכניסה אל הרבי מבעלזא, כי הרבי מקבל עכשיו קהל כל יום באולם גדול, אך הכמות מוגבלת. לא יותר מ500 איש ביום, כך שמאוד מומלץ להירשם בזמן, אחרת ייאלץ להמתין עד אחרי הבחירות....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 11:01 |
|
| |
איך אמר ב"כ של הגרי"ג? הראש ישיבה דואג לחינוך של בעלזא, ואלמלא הראש ישיבה אז תוך כמה שנים הם ימירו את האידיש בעברית, החליפות של הבעלזערס יתקצרו, ויהיו כאלו שילמדו כבר בלי חליפה, הזקנים יעברו שיפוץ ויתקצרו, ומי יודע אולי יהיו כאלו שיגדלו בלורית.... בקיצור צריך מישהו שיקח אחריות עליהם....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 09:06 |
|
| |
| chaverim כתב: |  | 1. בחו"ל כל כלל ישראל מנסה לקבל כמה שיותר תקציבים מהממשלות השונות, בין אם זה אירופה ובין אם זה ארה"ב. ומלמדים אנגלית וחשבון בכל המוסדות כולל סאטמאר וכולל אצל המוסדות הליטאים ואין זה סוד. א"כ מה ההבדל לילדי ארץ ישראל.
2. שיטת בעלזא ידוע לכל החל מהיום הראשון שהרבי ז"ל אמר בכמה הזדמנויות שאין הבדל בין מוסד ישראלי ובין מוסד גוי בחו"ל וצריך לקחת כמה שיותר ובפרט לתלמודי תורה, וא"כ כל מי שמנסה לבוא ולנסות להכריח את בעלזא לשנות מדעת קודשו של רבם ז"ל זה לא מתקבל על הדעת.
3. לדעת האוסרים מה ההבדל בין ילדי ישראל שכן מותר להם להנות בקופת חינוך העצמאי וחלק שאסור להם ?
4. מוסד כמו בעלזא עם כעשרת אלפים ילדים אומר שיש עוד כמות מטורפת של הוצאות מנגד, כמו בנינים, תפקידים ומשרות חיוניות שאינם מתוקצבים, הסעות, הוצאות שונות ומשונות, ואסור להם לתת לכל זה לקרוס בגלל שיש הנהגה מקבילה שמסודר איך שהוא, ובפרט שבחינת הקו של הקהילה זה שאין בעיה בזה ועוד לכתחילה.
5. פוליטיקה, לראות מי עומד בצד השני של הסקאלא אנשים שמעולם לא שילמו משכורות או מעולם לא היה על צווארם אחריות של קהילה ופרנסה של אלפי משפחות.
|
| אין מחלוקת על כך שמותר לאדמו"ר מבלז לקבל את ההחלטות האלו בעניין החינוך. ומותר גם לגרי"ג להכריע שלדעתו זה אסור. ולכן הוא לא מסכים להיות שותף למפלגה של האדמו"ר מבלז.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2022 09:04 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | avishai323 כתב: |  |
| הדיבוק כתב: |  | זה לא מדויק, במועצת ישבו בעבר גם הצדיק ר' בנימין זילבר ור' פישל רבינוביץ זיע"א. אבל צדק מי שציין שהרב אדלשטיין מחזיק במשרות מכובדות יחסית, עוד כשהרבי מבעלזא היה בשא"ש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה היה לפני הפילוג של דגל. בתקופה שהיו ממנים גם רבנים. ולא רק יתומים. האדמו"ר מבלז, אין מצב שהיה מתמנה למועצת אם אביו היה חי באותה עת. שהרי היתמות היא תנאי סף להתקבל למועצת הזו. |
|
זה לא נכון, הם ישבו במועצה החסידית לאחר הפילוג. אינני יודע אם גם לאחר מכן היו שם רבנים או לא ולמה, אבל לכאורה זה מוכיח שהמועצת החסידית מסוגלת להכיל גם רבנים ולא רק אדמורים. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| הם התמנו לפני הפילוג. בתקופה שהיו ממנים רבנים למועצת החסידית. אחרי הפילוג מינו איזשהו רב למועצת הזו???????
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 17:27 |
|
| |
chaverim
| מהשחושבים כתב: |  | הרב אדלשטיין כבר אמר שמי שתומך או עובד בממ"ח לא יהיה לו חלק לעולם הבא אז פגישה עם האדמור מבלעז תחזיר להם את החלק לעולם הבא? נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ככה זה השיטה לעבוד על אנשים מבוגרים, מוכרים לו לוקשים שזה ממ"ח ושוב אומרים ממ"ח וממ"ח, ועוד מסבירים שהמלמדים יברחו לתתי"ם של ממ"ח וכו'. פה לא מדובר בממ"ח אלא בפרוגרמות הממומנות על ידי הממשלה, לכל פרוגרמה יש יחידת מימון לעצמו, תרצה תיקח יחידה אחת או יותר. כפי שלוקחים יחידת מימון אחרות שהמדינה נותנת פר ראש של ילד, וכפי שלוקחים שטחים או בניינים או ביטוח לאומי או תקציב לנכים, וכיד הטוב על הדמיון. וכל המוסדות בלאו הכי משתתפים ולומדים אנגלית וחשבון וכו'.
אף מלמד לא צריך לערוק למוסדות אחרים כדי להשתכר יותר, הכל עבודה בעיניי הרב גרשון ועוד מול המצלמות, בושה לאינטליגנציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 02:14 |
|
| |
| avishai323 כתב: |  |
| הדיבוק כתב: |  | זה לא מדויק, במועצת ישבו בעבר גם הצדיק ר' בנימין זילבר ור' פישל רבינוביץ זיע"א. אבל צדק מי שציין שהרב אדלשטיין מחזיק במשרות מכובדות יחסית, עוד כשהרבי מבעלזא היה בשא"ש. נשלח מהאנדרואיד שלי |
| זה היה לפני הפילוג של דגל. בתקופה שהיו ממנים גם רבנים. ולא רק יתומים. האדמו"ר מבלז, אין מצב שהיה מתמנה למועצת אם אביו היה חי באותה עת. שהרי היתמות היא תנאי סף להתקבל למועצת הזו. |
|
זה לא נכון, הם ישבו במועצה החסידית לאחר הפילוג. אינני יודע אם גם לאחר מכן היו שם רבנים או לא ולמה, אבל לכאורה זה מוכיח שהמועצת החסידית מסוגלת להכיל גם רבנים ולא רק אדמורים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 02:12 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | הדיבוק, אני משוכנע שאתה לא הבנת דבר וחצי דבר ממה שכתבת בתגובתך השניה אלי באשכול זה. מצחיק שאתה מצפה לתגובה עניינית (שכבר קיבלת בצורה בהירה ומפורטת) על מלל מבולבל כ"כ. |
|
קשה לי להתייחס ברצינות לדברים, רק בגלל שאתה משוכנע בהם. בבקשה תפנה אותי לדברחם ספיציפיים שכתבתי ואשתדל להבהיר לצורך הדיון, עד גבול היכולת שלך ושלי. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 00:52 |
|
| |
הרב אדלשטיין כבר אמר שמי שתומך או עובד בממ"ח לא יהיה לו חלק לעולם הבא אז פגישה עם האדמור מבלעז תחזיר להם את החלק לעולם הבא? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 22:42 |
|
| |
| suki_104 כתב: |  | | יש משהו מטופש בתשובות של הבעלזרס, כאילו משהו פגע ברבם ומזלזל בו ומתחילים לברר למי יש זקן יותר גדול, הנידון הוא אחר לגמרי, לא ייתכן שבנידון השקפתי כל אחד יעשה שבת לעצמו ויבקשו מכולם להתאחד ברשימה אחת, אם יש מועצת דעת הרוב קובעת וכידוע הרוב חלוקים על דעת האדמור מבעלז תהיה גדלותו אשר תהיה |
|
יכול להיות שאתה מעודכן במשהו סודי שדלף בלעדי אליך....?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 22:09 |
|
| |
התקופה שבראש מועצת גדולי התורה עמדו ה"לב שמחה" והרב שך, ואבישי שטוקהמר היה המזכיר הייתה תור הזהב של המועצת. נושאים שעל הפרק נידונו ולובנו סביב שולחן המועצת תוך חילוקי דעות סוערים אשר הוכרעו לעתים בהצבעות חברי המועצת.
מי שזוכר את התקופה הזאת כמוני, יודע על מה אני מדבר. כל כינוס היה אירוע מרתק. לא היה בארץ איש שלא ידע מה זה מועצת גדולי התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:44 |
|
| |
בהצטרפות (חסרת התקדים) של דגל התורה למוסדות הציוניים מה היתה דעת המועצת?
|
|
|
|
|