בית פורומים בחדרי חרדים

הרב חיים אמסלם מצטרף לבית היהודי שכנראה יצטרפו בהמשך לשקד והנדל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2022 13:28 לינק ישיר 
הרב חיים אמסלם מצטרף לבית היהודי שכנראה יצטרפו בהמשך לשקד והנדל

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 22:25 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

מה זאת אומרת לא מוכר כתלמיד חכם גדול? חשבתי שצריך לכבד כל תלמיד חכם גם לא גדול...

איפה ראית שאמרתי שלא צריך לכבד אותו? (וכמובן, כתבתי בציניות)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 22:24 לינק ישיר 

מכמונת כתבה:

רציף. לך הוא דווקא יכול לעזור בגיור האוקראיניות

חשבתי להגיב שגיור לא יסייע אלא יסבך, כפי שדרשו חזל במסכת סנהדרין עה.
אבל באמת אני חושב שסגנון ההשתלחויות כאן ברציף בנושא הזה, הוא דוחה. (על הנושא עצמו התכתבי עם רציף מתישהו באישי)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 22:23 לינק ישיר 

מה זאת אומרת לא מוכר כתלמיד חכם גדול? חשבתי שצריך לכבד כל תלמיד חכם גם לא גדול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 20:07 לינק ישיר 

2oo9 כתב:

תיקח גם את הרב אמנון יצחק ואת הרב בא גד

זו הבעיה שלך? שעלולים לכבד עוד כמה אנשים??
(ספציפית, לפחות אחד מהם לא מוכר כתלמיד חכם גדול במיוחד, בלשון המעטה. אבל בעיקרון)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 17:38 לינק ישיר 

תיקח גם את הרב אמנון יצחק ואת הרב בא גד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 14:44 לינק ישיר 

נו?
תקרא היטב את כל הציטוט שם.

הוא לא מדבר סרה על שום גדול בישראל, וגם לא מזלזל בשיטות המחמירות.
הוא רק אומר שהסיבה ש"הרבנות הראשית ודובריה" שוללת לחלוטין את השיטות המקילות, וכן הסיבה להוראות מסוימות (שהוא מפרט אותן בהמשך), הינם בגלל שלטון כוח ופוליטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 14:09 לינק ישיר 
hhaavv

www.srugim.co.il/639052-%D7%9E%D7%99-%D7%91%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%9E%D7%92%D7%9C%D7%94-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%90-%D7%9B%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%94
הוא כותב בפירוש על הדרך 'המחמירה' של הרבנות הראשית שאימצה לטענתו את השיטה החרדית המחמירה (כדעת גדולי ישראל) "שאין לחוש לדבריהם בענייני גיור, וכי טעו בהוראה בדברים פשוטים, ואין כאן כי אם שלטון, כוח ופוליטיקה".
מה זה אם לא התקפה והשמצה?

תוקן על ידי hhaavv ב- 30/08/2022 14:10:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 13:57 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
לא רק זה, הוא גם טען שכל שאר הרבנים - ביניהם כל גדולי ישראל ללא יוצא מן הכלל - מונעים אך ורק מרצון לשלטון וכח.
אגב, גם רוב רבני המזרחי נגדו, לא רק הרבנים החרדיים.

מקור?

לא זכור לי שאי פעם הוא דיבר סרה באחד מגדולי ישראל.
לי זכור שהוא אמר שהעסקנים מנעו מהרבנים להידבר איתו וגרמו לסכסוכים בינו לבינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 12:25 לינק ישיר 

לא רק זה, הוא גם טען שכל שאר הרבנים - ביניהם כל גדולי ישראל ללא יוצא מן הכלל - מונעים אך ורק מרצון לשלטון וכח.
אגב, גם רוב רבני המזרחי נגדו, לא רק הרבנים החרדיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 11:41 לינק ישיר 

יש המון רבנים והרבה מחלוקות... מאז ומתמיד היו מחלוקות וכך היא דרכה של תורה (כמובן מחלוקות הלכתיות לש"ש) 

אבל רב שחולק על כוווולם כנראה שהוא לא רב.... 

להגיד שכולם טועים ורק אתה צודק זה או טיפשות או גאוותנות !!! 
לטעון שכולם יהדות מרחקת ורק אתה מקרבת זו השמצה! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 10:38 לינק ישיר 

בנשק כתב:

הדיבוק כתב:
הרב חיים אמסלם
כדאי להכיר את המקומות שבהם כיהן כרב, הרבנים שהכיר ולמד עמם וכן הספרים שחיבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

רב מושב, רב שכונה בנתיבות, ורב של איזו קהילה בז'נבה.
בהחלט מרשים.

ראשית, אני אפילו זה לא, אז אני מכבד את מי שכן.
שנית, מציע לך לברר מי הם המקבילים שלו ביישובים/ערים באזור הזה של הדרום. ככלל הם תלמידי חכמים עצומים, צנועים וישרי דרך, שבשל סגנון החייים של העדה הזו הם לא מפורסמים.

שלישית, אתה מוזמן לברר על ידידותו עם חכמי כסא רחמים והרב משה לוי זיעא, וכן לקרוא את ספריו (לאו דווקא בנושא הגיור).

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי הדיבוק ב- 30/08/2022 11:28:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2022 09:06 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
הרב חיים אמסלם
כדאי להכיר את המקומות שבהם כיהן כרב, הרבנים שהכיר ולמד עמם וכן הספרים שחיבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

רב מושב, רב שכונה בנתיבות, ורב של איזו קהילה בז'נבה.
בהחלט מרשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 23:45 לינק ישיר 

למשל הגרח"ק אמר על הגר"ש אוירבעך זצ"ל שהוא זקן ממרא.
אז לכן נפסיק לקרוא לגרש"א רב ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 23:35 לינק ישיר 

אינני יודע באיזה שלב של ההיסטוריה אתה הגעת, אבל תאמין לי שדברים פי כמה יותר חמורים אתה יכול לקרוא על הרמב"ם, ר' יונתן אייבשיץ, הגר"א, בעל התניא ועוד הרבה - ומרבנים שקוטנם עבה ממותניהם של אלה שהזכרת.
הסיפור עם הרב עובדיה עצמו הוא לא כל כך ברור, למעשה הרב עובדיה אמר לאחר תקופה קצרה דברים די דומים לרב אמסלם, והדברים זכורים על ההפגנות שהיו אז (שכזכור השפיעו מאוד על בריאותו של הרב עובדיה), ועל מה שהתברר שלמעשה היו הרבה סיפורים דומים בכל בתי הדין והתפרסם סיפורו האשתי של ר' שריאל שליטא.
ככלל, נושא הגיור הוא מאוד מורכב, אין תשובות חד משמעיות וקשה מאוד להצביע על מנהג או הכרעה אחידה. מציע שתקרא את התשובה של הרב עוזיאל לרב פינגרהוט מאלג'יר (בספרו שאלות ותשובות סי' כח), או פשוט בהסכמתו של הרב מאזוז לספריו של הרב אמסלם. ומכאן, לגבי יחסו של מאזוז לרב אמסלם - ממה שאני יודע מחכמי כסא רחמים, הרב מאזוז התכוון למה שהוא כתב - שהוא לא מעוניין לדון יותר בדבר (אולי משום כבודו של הרב עובדיה), אבל לא יותר מזה.
לגבי תגובתו של הרב אמסלם, ממה שזכור לי אלי ישי וחבריו דאגו שהוא לא ייפגש עם הרב עובדיה וזה אומר הכל.... ומצידו, הרב אמסלם כיבד את כולם בכל שלב.
אז אני לא נכנס לשאלה של צדק. רק לטעמי, כל עוד אני לא דיין בבית הדין לגיור, אני יכול וצריך לכבד כל תלמיד חכם באשר הוא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 23:02 לינק ישיר 
hhaavv

הדיבוק כתב:
hhaavv כתב:
גדולי ישראל כבר הביעו את דעתם נגד היצור הזה. גם אם הוא חמור נושא ספרים וכיהן במקומות שונים ובתפקידים שונים - זה ממש לא הופך אותו לרב. 
סליחה על השאלה, אבל מי הם בדיוק "גדולי ישראל" אם לא חמורים נושאי ספרים שכיהנו במקומות שונים?
אם תעשה זום-אין על כל מחלוקת, תוכל לבטל כל אחד. השאלה אם אתה אוהב תורה ולומדיה או להיפך.

לא יודע מי בעיניך הם גדולי ישראל אבל הנה רשימה:

מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל, יחד עם חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס פרסמו מכתב נגדו, והגדירוהו מגלה פנים בתורה שלא כהלכה, וז"ל:

"...והקדיח תבשילו ברבים למצוא חן בעיני שונאי התורה. והוא כתלמיד המבעט ברבותיו, בבחינת וישמן ישורון ויבעט. עבירה גוררת עבירה, התחיל בסילוף ההלכה בענייני גיור של בתי הדין הרבניים שלנו, וגילה פנים בתורה שלא כהלכה... וגרם חילול ה'".

וכן חתם על מכתב זה גם מורו ורבו, הנאמ"ן רבי מאיר מאזוז שליט"א, שהסכים והוסיף: "כבר גילינו דעתנו שאין לנו חלק ונחלה איתו".

כמו כן, גילוי דעת נוסף וחמור יצא ע"י גדולי רבני אשכנז זצוק"ל ומהם: הגרי"ש אלישיב, הגראי"ל שטיינמן, הגר"ש וואזנר, הגר"נ קרליץ, הגרמ"י ליפקוביץ, הגר"ש אויערבך וגם הם גינו דיעות אלו בזה"ל: "הינו מגלה פנים בתורה שלא כהלכה, ואינו בר הוראה כלל".

וכך כותב הגר"ח קנייבסקי וז"ל: "דבר ברור שאם אין מקבל עליו לשמור כל המצוות, אפילו אומר בפיו שמקבל, ואנו יודעים ברור שאין בדעתו, אין בגרותו כלום, כמש"כ באחיעזר (סי' כ"ו סק"ד), שאם יודע קודם שיחלל שבת ויאכל טריפות אין בגרותו כלום, ובחזו"א (יו"ד סי' קי"ט סק"ב), וכ"כ שאר אחרונים, "ואפי' דבר א' אין מקבל לשמור". "והרי הוא גוי גמור לכל דבר, וכל שאין מודה בזה הוא אפיקורס גמור".

ואין צריך להזכיר מה דינו של מגלה פנים בתורה שלא כהלכה.

אתה כמובן יכול להצטרף לדעתו של אמסלם שכל תגובות גדולי ישראל זה רק רצון לשליטה וכח...

תוקן על ידי hhaavv ב- 29/08/2022 23:06:40

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב חיים אמסלם מצטרף לבית היהודי שכנראה יצטרפו בהמשך לשקד והנדל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext