בית פורומים בחדרי חרדים

מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2022 14:21 לינק ישיר 
מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?

על מה כל הכתבות הדרמטיות?

מישהו קונה את זה שיש בדל של סיכוי שבאמת דגל ואגודה ירוצו בנפרד?
הרי כמעט בוודאות אחת מהמפלגות לא תעבור חסימה.
וסיכוי טוב שאף אחת לא תעבור.
האם מדובר במחלוקת אידאולוגית כה עמוקה ומהותית שמצדיקה מבחינת הצדדים את הנזק לכוח הפוליטי החרדי?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2022 09:51 לינק ישיר 

יפה מאד כתב אברהם דב גרינבוים.

www.kikar.co.il/haredim-news/427434

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2022 03:32 לינק ישיר 
חשד: הרשימה של 165 אלף מצביעי דגל מזויפת ומנופחת

ביום בהיר אחד שלפו גורמים ב'דגל' רשימה, מדויקת לכאורה, עם מספרי מצביעים בכל עיר –  פרי עבודת צוות 'מטה פעילים ארצי'. התוצאה הסופית הציגה: 165 אלף קול לדגל התורה. הנה נמצאה ההוכחה שעוברים את אחוז החסימה.

פניתי אל הרב אברהם וובר, הנחשב ל'איש המספרים' של 'דגל' ושאלתי  האם הרשימה הופקה על ידו. הוא השיב לי בשלילה, אך לדבריו עבר עליה  והנתונים ברמה גבוהה קרובים לאמת.

אז הלכתי לבדוק. התקשרתי לפעילי 'דגל' בכמה מקומות בארץ. התוצאות הראו לי שמדויק זה לא.

חזרתי אל 'איש המספרים'.  הוא לא אמר שלא יכולים להיות אי דיוקים במקומות כאלו ואחרים, אבל אם בדיוק במקומות עליהם נפלתי בבדיקה יש אי דיוקים, לכאורה יש בעיה עם הרשימה.

אמור מעתה: שני הצדדים עלולים שלא לעבור את אחוז החסימה.

קחו, למשל, עיר כקריית אתא. לפי הרשימה אגו''י קיבלה 56 קולות, ולא פחות מ-556 לדגל התורה. אז הלכתי לבדוק: יש שני בתי כנסת ליטאיים בעיר. בכל אחד מהם עשרות מתפללים, גג 120 משפחות ליטאיות גרות במקום, כולל אלו שהגיעו לישוב בתקופה האחרונה. תכפילו בשנים – בעל ואשה ותנו לכל משפחה ילד מעל לגיל 18 – ועדיין לא ברור איך הגיעו ל-556?

בנוסף, בעיר יש משפחות של מאקווה. איך הגעתם למספר של 56 בלבד?

שוחחתי עם גורם ב'דגל', שהתעקש שקרית אתא 'מדויקת'. הוא סיפר לי שיש שם ''קהילה גדולה של אברכים, כולל חיידר שקיבל מבנה חדש''. לכו תספרו לו כמה כיתות יש בכלל בחיידר החדש, כמה תלמידים בכל כיתה, וכמה אברכים בכוללים שהוקמו שם (לאחרונה הקים הרב אברמוב כולל חדש, מתוכו רוב האברכים מיובאים מרכסים השכנה).

ויש את נתניה. עוד שורה שדומה לבדיחה: בעיר שוכנת קריית צאנז. מעוז של מאות משפחות, לצד מוסדות חינוך גדולים. וכמה ברשימה? רק 1462 קולות לאגו''י ו-1500 קולות ל'דגל'. הגיוני? ממש לא.

שוחחתי עם תושב בעיר, שמכיר את הנתונים. הוא מספר שיש 1700 בעלי זכות הצבעה בקרית צאנז לבדה, ורובם מצביעים. יש להם גם בתי זקנים ומוסדות. ברור שרובם המכריע מצביע אגו''י. ''איזה פעיל דגל ייכנס לבית אבות של צאנז לשכנע להצביע? ויש ישיבה, ואנשים בעיר עצמה שהנציג שמעון שר עזר להם ועוד ועוד''. וישנם גם חסידים הגרים בעיר המתפתחת. אבל ברשימה: רק 1462 קולות לאגו''י.

נדרים לבאר שבע, מקומיים עמם שוחחתי התקשו להכיר ליטאים שאינם ספרדים המתגוררים בעיר. חסידי גור מערד הגיעו בכל מערכת בחירות כדי לעבוד בבירת הנגב. ומה ברשימה? רק 16 לאגו''י ו-700 ל'דגל'.

''קודם שיבדקו אם החרדים בעיר יודעים ש'דגל' ואגו''י התפצלו פעם, והם בטח שלא יצביעו ל'דגל' בבחירות ארציות. אז יכול להיות שכשהבאת להם את הגר''ח קניבסקי שהבטיח ברכה – זה דיבר אליהם, יש מצב שש''סניקים הצביעו ליהדות התורה. אבל אחרי לכתו, אין מחליף בנושא הזה. אם כבר, כמה ימים אחרי יום ההילולא לרב עובדיה זצ''ל פלוס פטירת חכם שלום זצ''ל – ש''ס מן הסתם תדע לנצל זאת עד תום''.

חצור. 700 קולות לאגו''י שם יש קריה חסידית גדולה של גור, אבל גם 54, לא פחות, לדגל. איפה יש כמות כזו של ליטאים בחצור? תושבים עמם שוחחתי לא מכירים…

ומה קורה בחדרה? 432 קולות, כולם של 'דגל'  (כמובן בלי לכלול את אנשי 'הפלג') ו…0 לאגו''י. ''ואם באיזה בית כנסת של חב''ד, יש מי שמצביעים לאגו''י? לא יכול להיות? 0 לאגו''י בעיר גדולה כמו חדרה. זה מצחיק'', אומר לי גורם בעיר.

''במקומות בהם אין לנו אפילו בית כנסת אחד בנוסח אשכנז 'תקעו' מספרים יפים ל'דגל'. זה רציני?'', תוהה פעיל בכיר ב'דגל'.

גורם באגו''י מציג זווית נוספת: ''ברשימה מופיעים 448 מצביעים מכפר חב''ד לאגו''י. אז ממה נפשך – אם סופרים את כפר חב''ד, מדוע מתעלמים מחסידי חב''ד בנתניה – כ-450 משפחות,  באר שבע וקריית אתא?''

5.

בקבוצה פנימית של 'דגל' אנשים חוששים ''לפתוח פה''. אבל, יש כמה שהעזו להטיל דופי ברשימה והעירו בעדינות, פה ושם.

מאחורי הקלעים, בשיחות אישיות, הדיבורים קולחים. עוד ועוד סתירות שנמצאו בידי פעילים ממקומות שונים.

לכן, אם בכמה מהמקומות אותם בדקנו הנתונים אינם מדויקים – יש בכך כדי להטיל 'צל שחור' על הרשימה כולה.

https://ch10.co.il/news/765496/#.YyPB1XZByUk

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 16/09/2022 03:32:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2022 02:06 לינק ישיר 

אגב,
זה לא נשמע לי הגיוני
שדגל סגרו כל כך מהר.
הבנתי שהמצב רע ומר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2022 01:54 לינק ישיר 

גדול השלום. ה'מועצת' אישרה הסכם עם בעלזא; אלו ההחלטות שהתקבלו www.kikar.co.il/yeshiva-world/427265

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 16:46 לינק ישיר 

הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד.  איצט נאכן חתמענען אויפן אפמאך וועלן זיך
די גוטע פריינד, גפני, גולדקנופף, פינדרוס, אייכלר, פרוש, און מקלב מאכן א לחיים און
זיך ארויסלאזן אין א טענצל אין מיטן דער גאס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 16:25 לינק ישיר 

ברייקינג: הסתיימה הסאגה בין דגל התורה ואגודת ישראל. בשעות הקרובות צפויים הצדדים לחתום על הסכם. לפי ההסכם המסתמן, דגל התורה תוותר לאגודת ישראל וחסידות בעלז תוכל לבחור מוסד אחד שיוכנס לרשת החינוך העצמאי וילמד לימודי ליבה. לגבי שאר מוסדות החסידות, תתחייב דגל התורה שתפעל בהסכם הקואליציוני להגדלת התקציב למוסדות הפטור.

דפנה ליאל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 16:23 לינק ישיר 

רעיונוביץ
ספר הבוחרים הפנימי של אגודה הכיל ב2019 כ135 אלף. ראה כאן.
https://www.bhol.co.il/news/1112553
אז לקחתי אחוז הצבעה ממוצע של 80% וככה הגעתי ל110 אלף.
אמנם יש קהילות שמגיעות קרוב ל100% אבל מאידך יש כאלו שרק כ65%. אולי אחוז ההצבעה הממוצע יותר גבוה. אפשר לנסות לחשב יותר מדוייק. אבל אין לי כוח לזה. אז חישבתי בהערכה גסה. ראה כאן.
https://ibb.co/LhGyQqs

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 16:20 לינק ישיר 

יקי אדמקר:
התקדמות במגעים בין דגל התורה לאגודת ישראל

עיקר המחלוקת בין הסיעות ביהדות התורה התנהל סביב דרישת חסידות בעלז, החסידות השניה בגודלה בישראל, להצטרף למסלול חדש של משרד החינוך ובמסגרתו יקבלו תקציב מהמדינה בכפוף ללימודי ליבה במוסדות החינוך היסודי לבנים, מהלך שעורר את התנגדותה של דגל התורה, הסיעה הליטאית.

לפי ההסכם, החסידות תקפיא את הצטרפותה למסלול החדש של המשרד ובתמורה יהדות התורה לא תכנס לאף קואליציה שלא תשווה בין תקציבי החינוך החרדי לתקציבי הממלכתי חרדי המלמדים ליבה.

אם לא יושוו התקציבים, סוכם כי מוסד אחד של החסידות ישתלב בחינוך העצמאי, גוף החינוך שנשלט על ידי הליטאים ומקבל תקציבים מהמדינה בתמורה ללימודי ליבה חלקיים. לחסידות תהיה אפשרות לחזור למסלול החדש שהוצע על ידי משרד החינוך אם לא תקום קואליציה עם החרדים ולא יצרפו את אחד מהמוסדות שלה לחינוך העצמאי

כעת יתחילו במו"מ אינטנסיבי על המיקומים ברשימה, ובראש הויכוח על המקום הראשון ברשימת יהדות התורה המשותפת - גפני או גולדקנופף.

בהצלחה !

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:56 לינק ישיר 

יאיר שרקי:
גורמים בדגל התורה: הסתיים המו"מ על הנושא האידאולוגי, אבל אין הסכם ריצה משותפת כיוון שעכשיו רק מתחיל המו"מ על המיקומים ברשימה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:49 לינק ישיר 

muki28 כתב:
חבר'ה, לא יהיה פילוג בעז"ה ודקה לפני סגירת הרשימות ימצא הסולם לכל צד לרדת מהעץ, ככה שחבל על כל המלל והאגרסיות שאתם שופכים כאן. יש לכך הרבה סיבות ובראשם שאין כיום לצערנו הנהגה חזקה ומאוחדת ב 2 הצדדים למהלך שכזה (לשמחתי האישית, מכיוון וחושב שפילוג יהיה בכיה לדורות). ככה שסיסמאות האחדות ישלפו בעז"ה בעוד 13 יום וחבל שנבכה אחכ על כל מיני ביטויים שנכתבו כאן בגנותו של זה או אחר לריק.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:47 לינק ישיר 

גלאגוזים כתב:
דפנה ליאל:
ברייקינג: הסתיימה הסאגה בין דגל התורה ואגודת ישראל. בשעות הקרובות צפויים הצדדים לחתום על הסכם. לפי ההסכם המסתמן, דגל התורה תוותר לאגודת ישראל וחסידות בעלז תוכל לבחור מוסד אחד שיוכנס לרשת החינוך העצמאי וילמד לימודי ליבה. לגבי שאר מוסדות החסידות, תתחייב דגל התורה שתפעל בהסכם הקואליציוני להגדלת התקציב למוסדות הפטור.

שמועות עקשניות מספרות שישנו גם ויתור מצד אגו"י לדגל.
הליטאים יוכלו לבחור מוסד אחד, שבו יותר להם לכרות בריתות עם הריפורמים.
[בהערה שנוספה לסעיף הנז' יאמר שלצורך זה יחשבו התנועה הציונית וקק"ל כמוסד אחד...]
או מוסד אחד לחוק הגיוס. השמועות אומרות שמדובר בפונוביז' בצד של המחבלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:44 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

מאיפה אתה לוקח שיש לחסידים 110 אלף קולות?

אני סבור שיש להם הרבה הרבה פחות,

רשימת כל החסידיות לא מגיעה ' להערכתי' ל70 אלף קולות 
https://f7k6f9k9.ssl.hwcdn.net//media/819552/ad00a6f9-1913-4f01-8e95-9ab81e4056a3.jpg

מאיפה יגיעו עוד 70 אלף קולות?

תוסיף את העובדה שהרבה מאוד כלל חסידים במקרה של פילוג יצביעו ל'דגל התורה'

חוץ מזה, יש גם הרבה חסידים מחסידויות קטנות

או סתם ממורמרים שירצו ללמד לקח את 'גור' ויצביעו ל'דגל התורה'

כך שבבחירות נפרדות, אני מעריך שהם במקרה הטוב יגיעו אחרי מאמצים רבים, ל70 אלף קול ותו לא.

אז בקיצור
האם יש לחסידים 70 אלף קול או 150 אלף קול?
תלוי מי הנשאל
אם אתה ליטאי, אתה טוען שמתוך 7 מנדטים 5 הם שלך
אם אתה חסיד לך יש 5 ולשני 2
למה? כי תמיד הכל שלי שלי...

כמה מטומטם זה לקחת את רשימת החסידויות ולחשב לפי המספרים
האמנם רק החסידויות שברשימה מצביעות ג'? חסרים ישובים בהם לא דורכת כף רגלו של חסיד ויש שם עשרות ולפעמים מאות מצביעי ג'?
יש הרבה חסידים כלל חסידי או כאלו שאינם משתייכים לחסידות כלשהי והם מצביעים ג'

בינתים המספרים הנזרקים כאן לאויר אינם ניתנים להוכחה
אפילו בירושלים המקום בו ההבדל היה הכי גדול לטובת הליטאים, היה 6-3 ולא 5-2
וזה היה אחרי ברכותיו של הרב קנייבסקי שהביאו רבים להצביע דגל
קל וחומר בארצי שבחלק מהערים יש לחסידים הרבה יותר קולות מהליטאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:42 לינק ישיר 
גלאגוזים

חריף_ומקשה כתב:
דפנה ליאל:

שמועות עקשניות מספרות שישנו גם ויתור מצד אגו"י לדגל.
הליטאים יוכלו לבחור מוסד אחד, שבו יותר להם לכרות בריתות עם הריפורמים.
[בהערה שנוספה לסעיף הנז' יאמר שלצורך זה יחשבו התנועה הציונית וקק"ל כמוסד אחד...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:33 לינק ישיר 

מסמך ההסכם בין דגל לאגודה
https://t.me/yairsherkinews/1259

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2022 15:31 לינק ישיר 

אז הנחת המוצא בפתיחת האשכול התבררה כנכונה. ירוצו ביחד.
אבל פשרה מטומטמת כזו רק חכמי חלם יכולים להמציא.
בעיקרון מבחינת דגל אסור למוסד פטור להצטרף לחינוך העצמאי ולהתחייב ללימודי ליבה אפילו בלי להכניס באמת לימודי ליבה. אבל הרבי מבעלז מתיר, ואף מסכים להכניס לימודי ליבה ממש.
אז ניתן לכם רק מוסד אחד בפריפריה (לא בי-ם או ב"ב. אבל באשדוד אפשר), שזה בעצם עיר אחת. כי כל המוסדות בעיר יאוחדו לאותו מוסד עם סניפים. ובתנאי שרק תתחייבו ללמוד ליבה אבל בפועל לא תשנו כלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 12/09/2022 15:39:06

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מישהו קונה את זה שיש סיכוי שדגל ואגודה ירוצו בנפרד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext