אחרי 6-3 מאיפה החוצפה של אנשי אגודה?! "זעם ועלבון" ברחוב החסידי...
טוב להזכיר לכולם שהליטאים בירושלים ביקשו רק חצי!!! קראתם נכון-חצי, ואמרו שהם בעלי מחלוקת ובכלל הם פחות וכו' ועכשיו הם לא מתבלבלים ועוד באים בטענות עם תחושת זעם ועלבון כמו הבני דודים בעזה ומהליטאים מצפים להתנהג כמו בן הגדול בבית שלא מחזיר להילד המופרע, פשוט אין להם בושה.
נ.ב. גילוי נאות אני מאד לא אוהב את ההשתלחות בהבעלזער אבל זה לא באמת הסיפור פה וחבל שזה הגיע לשם וזה תירוץ נח לשני הצדדים להתמקד בזה.
נשלח ב-11/9/2022 07:30
יישר כח ג'ינג'י אכן לזה התכוונתי.
נ.ב. בא נראה כמה זמן יקח עד שרעונביץ יטען שזה בעצם אנשי דגל שמפחדים לרוץ לבד ואגודה פשוט דואגים להם שהקולות שלהן לא יזרקו לפח...
נשלח ב-10/9/2022 22:45
גינגישראלי כתב:
גרשום כתב:
סקר ומדגם מעניין של אמיל פוקס שחוזה ליהדות התורה 5 מנדטים.
נ.ב. גילוי נאות אני מאד לא אוהב את ההשתלחות בהבעלזער אבל זה לא באמת הסיפור פה וחבל שזה הגיע לשם וזה תירוץ נח לשני הצדדים להתמקד בזה.
לא אכנס לכל נושא האשכול, כי במישור מסוים אני מבין מאוד את שני הצדדים. רק אציין ואפשר לרשום את זה לעצמינו: הסיפור האמיתי הוא בדיוק בעלזא ובכוונה הוא עשוי כמו מלחמת קודש אגבית - כלומר, גם מלחמת קודש וגם מלחמה אגבית - בכדי שלא תהיה לבעלזא שום אפשרות לנצח בו. ואז עוד שנה דגל יעשו להם טובה ענקית ממש ויכניסו אותם לחינוך העצמאי, וככה הם יגדילו את מספר המוסדות וימנעו את הסגירה המתבקשת של המוכשר - כי בעידן הממ"ח זה מיותר - וינציחו את השלטון שלהם בברזי הכסף ובסתימת מעיינות החכמה; כשעל הדרך הם מסדרים שם ג'ובים לכל החברים. אתם עוד תראו שעוד 20 שנה ילמדו על זה בספרי היסטוריה.
העובדה שאגודה בוכים ומשתוללים ומנסים לעשות הכל כדי לרוץ יחד. מוכיחה שהם יודעים היטב ש7 המנדטים לא יתחלקו חצי חצי בדיוק. אלא לכל הפחות 3-4 לטובת דגל.
וראשי המפלגות, מכירים את המספרים היטב. לפי מס' תלמידים במוסדות חינוך. ולפי פרמטרים רבים נוספים.
נשלח ב-9/9/2022 00:33
בונדמן
ליאליא כתב:
זה מנטרה חסידית מתקרבנת שכל ה6-3 זה רק ר' חיים וזה כמובן מגוחך כי כמה חסידים באמת הצביעו בגלל ר' חיים, מספר מועט אם בכלל
הציבור הליטאי הוא רחב מאד מאד ולחסידים קשה להשלים עם המציאות שנגלית פתאום
למישהו יש בעיה עם זה שהש"סיניקים הם ציבור יותר גדול בכמות ? הליכוד 35, דתיים לאומיים כולל ימינה 15 ש"ס 9 דגל 5 אגודת ישראל 3 , ככל שהאיכות עולה הכמות יורדת
נשלח ב-9/9/2022 00:22
הבנתי שספרו את כמות האנשים בבחירות לעיריה, ולאגודה היה יותר.
ירושלים לבד אינו ראיה. רבי חיים נתן דחיפה לכל החוגים כולם, גם חוצניקים רבים
תשמ"ה היו בחירות בה רצה ש"ס לראשונה .הגראמ שך הורה להצביע שס ואגו"י ירדה ל 2 מנדטים .... אבל את מי מעניינת האמת .. כולנו זוכרים איך חבד עבדה אז . התפזרו בארץ כמו נמלים לשכנע להצביע ג'
זה דווקא תומך בהסבר שלי אז בבחירות שהרב שך הורה להצביע ש"ס ואגודה קיבלו רק 2 אברהם ורדיגר ז"ל שהיה מנהיג פא"י רץ במפלגה נפרדת שהביאה 2 מנדטים.
ואילו בבחירות הבאות שאגודה קיבלה 5 ודגל 2. פא"י רצו עם אגודה והביאו עימם כ2 מנדטים נוספים. וחב"ד הצליחו להביא עוד מנדט של כהניסטים שנפסלה להם המפלגה ולא היה להם למי להצביע.
והיום הילדים של הפא"יניקים דאז, חלקם חרד"לניקים וחלקם הפכו לליטאים שרופים. ולולי הפיצול עם הפלג הירושלמי, דגל הייתה גדולה היום בשיעור עצום על אגודה.
נשלח ב-8/9/2022 22:41
כותרת מעוותת ושאלה קצת מטופשת לאור העובדה שהחוצפה היא של אלו שמנסים בכל כוחם להפר הסכמים, שלא לדבר על התירוצים המומצאים שכביכול מדובר בעניינים אידיאולוגים כשכל עניינם הוא ג'ובים, שליטה וכסף. באשר לצביעות והפטרונות במה שקשור לדרישה של בעלז בעניין מוסדות החינוך כבר דובר רבות
נשלח ב-8/9/2022 22:16
כרגיל . האמת לא מעניינת ..
תשמ"ה היו בחירות בה רצה ש"ס לראשונה .הגראמ שך הורה להצביע שס ואגו"י ירדה ל 2 מנדטים .... אבל את מי מעניינת האמת .. כולנו זוכרים איך חבד עבדה אז . התפזרו בארץ כמו נמלים לשכנע להצביע ג'
נשלח ב-8/9/2022 20:25
מזמור_שיר כתב:
יוחנן אני חייב להגיד לך שאתה פשוט מפתיע עם החוכמה שלך,
אתה שואל "מאיפה יש יותר ליטאים מחסידים?" האם תוכל לבאר את השאלה הזאת? למה שלא יהיה? האם יש איזה הגיון, או חוק טבע שזה לא יכול לקרות?
ויש לך עוד סמך לשאלתך מהחכם יעקב ליצמן "וכי חסידים יולדים פחות צאצאים מליטאים?" האם בכדי להיות יותר, צריכים ללדת יותר?!
האם הגויים יותר מהיהודים בגלל שהם יולדים יותר?
ובנוגע לבעלי תשובה, האם אין בחב"ד, ובברסלב, ובבעלז, ובקרלין, בעלי תשובה?
למה אתה לא יכול להשלים שהליטאים יותר מהחסידים?
אני מאוד מתפלא על השאלה שלך
אינך מבין שהכל בנוי על בחירות תשמ"ט שם היו 5 לאגודה ו2 לדגל?
זה גם מה שליצמן שאל, מה פתאום שהליטאים יהיו יותר? וכי לא היתה ילודה בשני הקהילות במידה שווה?