בית פורומים בחדרי חרדים

תוכנית אביר קארה לחרדים: חיוב הרשויות לפתוח ממ"ח לפי ביקוש, הרחבת מתווה בעלז, ושוברים ללימודי ליבה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/9/2022 19:49 לינק ישיר 
תוכנית אביר קארה לחרדים: חיוב הרשויות לפתוח ממ"ח לפי ביקוש, הרחבת מתווה בעלז, ושוברים ללימודי ליבה

הנגשת שוק התעסוקה לציבור החרדי
בקרב הציבור החרדי קיים ביקוש גדול ומתרחב להשכלה כללית – "לימודי־יסוד" – שתוכל
לפתוח את עולם התעסוקה המשתלמת למתבגר החרדי. המטרה היא לעזור לחרדים המבקשים
להשתלב במשק, ולא לכפות על מאן דהוא אמונות ודעות שזרות לו.

מה נעשה?

נקדם מסגרות המעמידות למשפחה החרדית אפשרויות מגּוונות לרכישת השכלה ומקצוע לפי בחירתן.
התוכנית תעסוק רק במקצועות הלימוד הנדרשים ביותר לצורך השתלבות במשק - אנגלית, מתמטיקה, מדעים ושפה - ותימנע מהתערבות בתחומים "טעונים" מבחינה ערכית, כגון לימודי היסטוריה ואזרחות.

נמסד את הזרם הממלכתי־החרדי (ממ"ח), כלומר, נכיר בו ונחייב את המדינה והרשויות המקומיות להקים מוסדות כאלה כאשר קיים ביקוש להם. (המצב הנוכחי - שבו ההנהגה החרדית נלחמת נגד הקמת מוסדות ממ"ח, והשלטון המקומי והשלטון המרכזי נכנעים ללחץ ונמנעים מהקמת מוסדות כאלה למרות הביקוש בשטח - חייב להיפסק.)

נרחיב את "מתווה בעלז" ונספק תוספת תקציב למוסדות חינוך חרדיים אשר מלמדים את מקצועות־היסוד, בוחנים את התלמידים בהם ומשיגים הצלחה במבחנים.

נספק שוברים למשפחות חרדיות השולחות את ילדיהן למוסדות שאינם מלמדים לימודי־יסוד  ואינם זוכים בתקצוב מלא.
השוברים ישמשו לרכישת תוכניות לא־פורמליות להשלמת לימודי־יסוד (מסַפָקים שאושרו על־ידי משרד החינוך) באמצעות חוגים, שיעורים פרטיים, חומרי לימוד, תוכנות לימוד או קורסים בפיקוח.

נקים "ישיבות קטנות" (מוסדות לגילאי התיכון) עם הווי ואורח חיים חרדיים שיספקו הזדמנות ללמוד לבגרויות במקצועות־היסוד ולרכוש תעודה מקצועית לבחירתם: הנדסאי, טכנאי, חשמלאי, מתכנת וכדומה.

נפעל להורדת הגיל המאפשר למקבלי פטור "תורתו אומנותו" לצאת לעבודה.
שוק העבודה לא צריך להיות מנגנון ענישה על אי גיוס לצבא. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/9/2022 21:48 לינק ישיר 

חיים בסרט. אני עובדת עשרות שנים עם הציבור החילוני. שונאים ועוד איך שונאים. חורקים שיניים וממשיכים לעבוד איתנו כי אנחנו זולות ותותחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2022 00:03 לינק ישיר 

אין שנאה.
חבל מאוד שהציבור החרדי הקצין מאוד ב30 השנה האחרונות .כמעט כמו המהפכה האיסלמית באירן.
בהתחשב בעסקנים הבריונים שדואגים לסתום פיות אחרים אין לזה כל כך סיכוי להתממש.
לא סתם אנשים כותבים פה בעילום שם כי בציבור החרדי מסוכן להביע דעות "עצמאיות".

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 23:02 לינק ישיר 

אתה לא רוצה אל תאמין.

יכול להיות שיש כאלו עם דעות קדומות.
אבל לא על זה הכובס1 דיבר.
הוא דיבר אחרי שכבר עובדים איתך ומכירים אותך.
וזה מניסיון אישי קישקוש מקושקש.
אין שום שנאה. גורנישט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 22:59 לינק ישיר 
מצדרביעי

חריף_ומקשה כתב:
הכובס1 כתב:

ווואי כמה שנאה תהיה לחרדים כשהם באמת ייצאו לעבוד בכל עבודות המשק......כבר היום זה מורגש במסדרונות העבושות המעורבות כמין קנאה סמויה, מה עושה החרדי הזה במקום עבודה......???? הוא היב אמור להיות במקום שאמורים לשנוא אותו, והוא יצא ובא לטירטוריה שלי החילוני, אז שוב מצווה לשנאותו

אין שום שנאה.
מניסיון אישי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

ברגע שאמרת את המילה "שום" שרפת את האמון בדבריך...
טבע האדם לאהוב יותר את האנשים שקרובים אליו, ובכל חברה יש קצת אנשים שפחות אוהבים את ה"שונה" ובמיוחד את מי ששוטפים לו את המוח שהוא משתייך לציבור המאיים עליו....
במו אוזני שמעתי פעם במשרד ממשלתי, בו המתינו כמה אברכיות לריאיון בעבודה בתחום המערכות מידע, ושמעתי מישהו שואל בשקט "מה נסגר", עד שענה לו אדם אחר ש"הן דווקא מאוד טובות" ולכן בכל זאת אפשר איכשהו לקבל אותן למרות הקושי הגדול...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 21:16 לינק ישיר 

המצב בין הנדל ושקד לא משהו. עמית סגל רמז שאולי הנדל יעזוב את שקד ויחבור לקארה.
ביום חמישי בלילה נדע מי רץ עם מי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 20:23 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אולי יתחבר עם הדר מוכתר ויצליח להיכנס לכנסת. לך תדע..

לה''ו. הוא ניסה, והיא אמרה שרק צעירים מועמדים....
אאוץ'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 20:05 לינק ישיר 

הכובס1 כתב:

ווואי כמה שנאה תהיה לחרדים כשהם באמת ייצאו לעבוד בכל עבודות המשק......כבר היום זה מורגש במסדרונות העבושות המעורבות כמין קנאה סמויה, מה עושה החרדי הזה במקום עבודה......???? הוא היב אמור להיות במקום שאמורים לשנוא אותו, והוא יצא ובא לטירטוריה שלי החילוני, אז שוב מצווה לשנאותו

אין שום שנאה.
מניסיון אישי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2022 01:18 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 22:55 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אני קונה את החלק של התוכנית: "ולא לכפות על מאן דהוא אמונות ודעות שזרות לו".
יחוייבו תלמידי תיכון חילוניים לבקר בישיבות חרדיות, ללמוד תנ"ך עם פרשנות מסורתית וכן ספרי יסוד יהודיים כמו כוזרי והרש"ר הירש.

אם אתה קונה את המשפט הזה, אז למה לחייב?
שכל בית ספר יחליט מה ואיזה ערכים ללמד.
המדינה צריכה לחייב ולממן אך ורק לימודי יסוד שנחוצים כדי לקיים כלכלה.
אנגלית מתמטיקה מדעים וכדו'.
לגבי כל השאר שכל בית ספר יעשה מה שבא לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 21:37 לינק ישיר 

אני קונה את החלק של התוכנית: "ולא לכפות על מאן דהוא אמונות ודעות שזרות לו".
יחוייבו תלמידי תיכון חילוניים לבקר בישיבות חרדיות, ללמוד תנ"ך עם פרשנות מסורתית וכן ספרי יסוד יהודיים כמו כוזרי והרש"ר הירש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 21:13 לינק ישיר 

אולי יתחבר עם הדר מוכתר ויצליח להיכנס לכנסת. לך תדע..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2022 21:06 לינק ישיר 

לה''ו. קודם שייכנס לכנסת...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > תוכנית אביר קארה לחרדים: חיוב הרשויות לפתוח ממ"ח לפי ביקוש, הרחבת מתווה בעלז, ושוברים ללימודי ליבה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext