| נשלח ב-11/9/2022 16:22 |
|
| |
מה אתם זוכרים מהאירוע הטראומטי ספטמבר אילבן 11/09/2001
אני זוכר את האימה והפחד מהאירוע הענק הזה, את מספר ההרוגים הבלתי נתפס שנהרגו בפיגועי בניו יורק בבניני התאומים ובפנטגון, וסגירת השמיים זמן רב אחר הפיגועים ואנשים נתקעו בראש השנה בארה"ב ואי אפשר היה לנסוע לארה"ב. כל תפיסת הביטחון בעולם השתנה והיו שניבאו שארהב תתמוטט שתאבד את הגמוניה. מה אתם זוכרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 18:33 |
|
| |
| בדילויעבור כתב: |  | מה אתם זוכרים מהאירוע הטראומטי ספטמבר אילבן 11/09/2001
|
|
אם כך כותבים ספטמבר אילבן, קיבלת ראשי תיבות:
ת'הא ש'נת ס'פטמבר א'ילבן
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 17:15 |
|
| |
למדתי עם חברה מהסמינר לבוחן שהיה אמור להיות למחרת (ובוטל בסוף...), חברה התקשרה לספר והלכנו אליה יחד להקשיב לעדכונים ברדיו, הייתה תחושה של סוף העולם...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2024 14:39 |
|
| |
הייתי אצל רופא בתל אביב בשל דלקת חריפה באוזן הוא היה אמור להסתכל עם מכשיר לתוך אזני אבל עיניו היו צמודות למסך בשידור ישיר לנפילת הבניינים זה היה יותר מענין מהדלקת שלי ובצדק, הוא שירבט לי איזה מרשם וב"ה התרופה עזרה והדלקת עברה עם הבניינים ביחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2024 16:55 |
|
| |
היו כמה שלבים: במטוס הראשון חשבו שמדובר בתאונה, איומה אמנם, אבל לא יותר. במטוס השני כבר התברר שמדובר במתקפת טרור. עדיין חשבו שמה שנפגע זה בעיקר הקומות העליונות של המגדלים, ויהיו כאלה שיצליחו לברוח. ואז המגדלים קרסו עד ליסוד והפכו לאבק. זה היה השלב של האימה המשתקת. בהמשך היו שמועות רבות על עוד מטוסים חטופים, היה את הפנטגון וכאמור גם המטוס שהתרסק בפנסילבניה וסגרו את השמים בעולם כולו. את בוש הבריחו לבונקר גרעיני. הייתה תחושה של פתח מלחמת עולם שלישית, כאשר אף אחד לא יודע מה יקרה ברגע הבא. התמונות האייקוניות היו כמובן המטוסים שמתפוצצים, של בוש מקבל עדכון באמצע ביקור בגן ילדים, של אלה שקפצו מהחלונות של המגדלים ושל אנשים נמלטים באימה ברחובות מנהטן המכוסים באבק וולקאני והכל אפור כמו הירושימה... כמדומני שה-CNN עלה לגדולה בעקבות העובדה ששידר שידור חי מיד לאחר המטוס הראשון. רויטרס אגב, הושבת למשך כמה שעות, אאל"ט המשרדים שלהם בניו יורק היו במגדלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2024 15:49 |
|
| |
הייתי בכולל, אשתו של אחד האברכים התקשרה לטלפון הציבורי הגדול מברזל שהיה מוצב ליד דלת הכניסה וסיפרה לו שמטוסים נתקעו בבנייני התאומים ובניין אחד קרס, הוא עדכן אותנו. אמרנו לו: תגיד לה שתחזור לישון ותחלום על משהו יותר ריאלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2024 13:18 |
|
| |
גם בשמחת תורה הידיעות הגיעו טיפין טיפין, כשכל הזמן שמועות מגיעות.
בהשוואת שמחת תורה למגדלי התאומים, אז היה נראה שסוף העולם הגיע, כשהציבור לא ידע מה יהיה עוד שעה ועוד שעתיים ומה עוד יכול להגיע, שמחת תורה לעומת זאת היא מגה פיגוע רציחה, המון אכזריות, המון צער והרג, אבל לא הרגשה שסוף העולם כאן.
ואגב, בהשוואת מספר ההרוגים ביחס לגודל האוכלוסיה, האירוע של שמחת תורה גדול פי כמה מאות.
ואחרי הכל, כמובן שמבחינתנו, האירוע של שמחת תורה גדול פי כמה כי זה שלנו וקשור אלינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2024 12:17 |
|
| |
מי שלא היה בזמן הזה לא יבין עד כמה זה שונה משמחת תורה....
שמענו ברדיו שיש אירוע ומטוס נתקע בבנין התאומים וירדנו לבית המדרש לסדר ב' . . . שטייגען של אלול
לאט לאט התחילו להיגע השמועות כמובן שלסדר ג' לא חזרנו אלא היינו מרותקים ל"הערב בחדשות" תמונות ופרשניות ראינו רק בעיתון השבוע או משפחה שאחד החברים קנה סרטונים בחסידישקייט
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2024 06:05 |
|
| |
איך מתקבל האירוע הענק הזה עם כ 3000 אלפים הרוגים כשברקע מה שחווינו בטבח שמחת תורה והתמשכות המלחמה כמעט שנה, עם מעל 1500 הרוגים ו5000 אלפים פצועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 08:37 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
נראה לי שהיה נראה אז שאמריקה שוקעת, ומתחיל מלחמת עולם. כל הפיגועים היו יחד ?
|
|
פחות או יותר היו ביחד המטוס הראשון נכנס במגדל בערך ברבע ל9 בבוקר שעון מקומי כ20 דקות אחרי זה המטוס השני במגדל השני עברו עוד כ20 דקות והמטוס השלישי נכנס בפנטגון והיה עוד מטוס שהנוסעים נלחמו במחבלים שהתרסק בערך חצי שעה אחרי זה הכוונה הייתה להיכנס בבית הלבן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2022 00:52 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2022 23:15 |
|
| |
היה הייתי בשיעור א' באחת מהישיבות הגדולות החשובות בארץ הקדש.
תחילת זמן אלול, בשיא הסוגיות של פרק בן סורר ומורה, תחילת סדר ב', מישהו מספר לי שמגדלי התאומים נפלו, האמת חשבתי שהשמים נפלו באותו רגע, ובשיחה באותו ערב של המשגיח שדיבר בקול בוכים כמה זה אמור לעורר אותנו, והנה לנו קיום של כל הונתנה תוקף, האמת, אני מתגעגע לריגוש הזה, לא לפחד, אלא להתרגשות ולהרגשת החרדה מהדין ומיום הדין.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2022 08:45 |
|
| |
הייתי באמצע עבודת שיפוצים גדולה בשכונת רמות כאשר הייתי בחנות חומרי בניין שמענו על המטוס השני והבנתי שזה פיגוע בראשון עוד כולם חשבו תאונה כאשר חזרתי לאתר העבודה כל הפועלים שהיו כולם ערבים מאיזור בית לחם היו לבושים ואמרו חי קח אותנו למחסום כי יעשו סגר בדרך הם אמרו לי הלך על בין לאדן שאלתי אותם מי זה בין לאדן ולמה הלך עליו הם אמרו לי שברור להם שהוא עשה את הפיגוע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2022 07:28 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 18:37 |
|
| |
רבע שעה לפני הפיגועים עברתי תאונה, נהגת נכנסה בי ליד עזריאלי, ובחסות הבלגן שנהיה באיזור הצליחה הנהגת לחמוק בלי להשאיר פרטים, ולקח לי שנים להביא את הפרשה לסיומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2022 16:37 |
|
| |
אני זוכר בעיקר את צרחות האימה של גדעון רמז בקול ישראל, כשהוא צפה בשידור חי במטוס שנכנס במגדל השני.
|
|
|
|
|