בית פורומים בחדרי חרדים

סיפור מזעזע

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2022 21:54 לינק ישיר 
סיפור מזעזע

דוד ביטן, תושב נתיבות בן 75, קיבל הודעה עצובה: לבוא להיפרד מבתו היחידה המאושפזת ב'שערי צדק' • הוא יצא מיד להמתין לקו 492 של 'גלים' לירושלים, אלא שנהג האוטובוס חלף על פני התחנה, למרות שסימן לעצור • "כל כך הצטערתי שלא הספקתי להיות לידה בזמן הזה", הוא אומר בבכי
ביום רביעי שעבר קיבל דוד ביטן בן ה-75, תושב העיר נתיבות, הודעה עצובה: אביגיל כהן, בתו היחידה, שאושפזה במרכז הרפואי 'שערי צדק' בשל מחלה קשה, נמצאת בשעות חייה האחרונות.

ביטן יצא מיד מביתו לכיוון תחנת האוטובוס. הוא המתין בתחנת 'צומת נתיבות' לאוטובוס קו 492 של חברת 'גלים', המוביל לירושלים, שהיה אמור לעבור בשעה 08:50 בבוקר.

אלא שנהג האוטובוס חלף על פניו, למרות שביטן סימן לו לעצור.

ביטן, שרק רצה להספיק להיפרד מבתו בת ה-53, חש כאב. הידיעה כי עליו להמתין בחום הכבד עוד שעתיים, עד לאוטובוס הבא היוצא בשעה 10:45, כאשר הוא בדרכו להיפרד ממנה – הייתה קשה מנשוא.

אביגיל ע''ה, שהתאלמנה מבעלה לפני 14 שנה, וגידלה את ילדיה לבדה, נפטרה ביום חמישי בשעה 5:00 לפנות בוקר. היא הותירה אחריה 6 ילדים – שלושה נשואים ושלושה רווקים, כשהגדולה בת 27 והקטן בן  17.5.

דוד הגיע אל בית החולים באיחור, והפסיד יותר משעתיים ליד מיטת בתו. ''רציתי להיות לצידה עוד כמה שעות, רציתי להיות איתה יותר זמן'', הוא אומר לחרדים 10.

הוא שב אל ביתו בשעה 20:00 בערב. דוד עוד שוחח עם בתו מביתו בטלפון, וכמה שעות אחר כך, כאמור, היא נפטרה.

בשיחה עם אתר חרדים 10, מספר ביטן, שבשנה אחת איבד את שני ילדיו, בנו ובתו, על השתלשלות האירועים: ''ביום רביעי בשעה 08:50 רציתי לבקר את הבת שלי בבית החולים 'שערי צדק'. חיכיתי בתחנה לאוטובוס עד שיבוא אוטובוס. ראיתי מרחוק שהאוטובוס מתקרב, קמתי ועמדתי על המדרכה, וסימנתי לנהג  לעצור. הוא לא עצר בכלל. אוטובוס כמעט ריק, דוהר ונוסע בלי להסתכל בכלל. הייתי צריך להמתין עוד שעתיים לבקר את הבת שלי ז''ל.

''היא הייתה במצב מאוד קשה, הרופאים אמרו שהמצב מדרדר. כל כך הצטערתי שלא הספקתי להיות לידה בזמן הזה. רציתי להיות לצידה עוד כמה שעות''.

מה ההרגשה של אדם מבוגר שנאלץ להמתין כך?

הוא מספר, בבכי קורע לב: ''גרוע מאוד, גרוע, מה אני יכול להגיד לך, רציתי להיות איתה יותר זמן. היא דיברה איתי, אמרה 'אבא, הכל בסדר'. אחרי כמה שעות נפטרה''.

מה אתה מרגיש מול מה שעשה נהג 'גלים'?

''התחלתי לבכות, לא הספקתי לבכות בתחנה. אנשים אמרו לי, 'מה, אתה לא מרגיש טוב?' לא רציתי להגיד להם, חיכיתי עוד שעתיים לאוטובוס השני בחום. נוסעים אחרים הלכו הביתה וויתרו על הנסיעה. לי לא הייתה ברירה, הייתי חייב לחכות לאוטובוס עוד שעתיים כדי לראות את הבת שלי''.

פניתם לחברת 'גלים'?

''הם אמרו לי תכתוב תלונה במייל, אני אמרתי להם שאני יגיש תביעה נגדם. זו לא פעם ראשונה, נהגים דוהרים בכביש, העיקר לנסוע. ב'גלים' אמרו לי שהם מכירים את התופעה הזאת שיש אדם שהגיש תלונה על הנהג הזה, שיש עליו עוד תלונה שלא עוצר בתחנה''.

מה צריך לעשות בעניין הזה?

''להגיש תביעה בבית משפט, שהם ילמדו. שהם יעצרו לאנשים, למה לא עוצרים? מה בעיה? למה לא עוצר, הוא רוצה להגיע יותר מהר? יש לו פגישה? משרד התחבורה חייב לטפל בנושא הזה''.

מחברת גלים טרם נמסרה תגובה, למרות מספר פניות מצד מערכת חרדים 10. נפרסמה – כשתתקבל.

https://ch10.co.il/news/767891/#.YyYXAHZBw2w

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 19:45 לינק ישיר 

לג'ינג'י:
יש לי ידיד שבאופן קבוע תובע את החברות ולפי מה שהוא אמר לי האוטובוסים חייבים תמיד לפתוח דלתות (וחובת ההוכחה בבית משפט עליהם שאכן פתחו את אותן דלתות), בנוסף -אחרי כל 20 הברזות הוא זכה בכמה אלפי שקלים שזה לא רע  וגם מרתיע את חברות התחבורה...
(בשלב מסוים וכדי לחסוך כאב ראש, החשב של החברה הגיע לסיכום אתו שבמקום לתבוע, שפשוט יעדכן אותו ישירות על כל הברזה ויקבל 200 ₪)....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 19:07 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

להוניג:
אתה צודק לגמרי, העניין הוא שגם כיום התיעוד קיים בתוך הgps של הנהג, ובבית משפט חברת התחבורה צריכה פשוט להוכיח שהנהג עבר שם וגם ביצע פתיחת דלתות (שהיא חובה גם כשאין אף אחד)...

אם החרדים יפסיקו להיות פאסיביים ולחכות לחסדיהם של עסקן כזה או אחר כאילו אנחנו זקוקים לשתדלן כזה או אחר אצל הפריץ וידעו לעמוד על זכויותיהם הרבה דברים יתחילו להשתנו בעז"ה...

ממה שידוע לי אין חובת עצירה ופתיחת דלתות בכל תחנה, אלא אם כן יש נוסע ממתין בתחנה (וחובה על הנהג להאט ולבדוק אם יש נוסע ממתין) מלבד כאשר אין מקום פנוי ע"פ חוק.

לצערנו גם תביעות אישיות נגד חברות התחבורה לא עוזרות, והרבה פעמים הפיצוי לא שווה את הטרחה (למרות שלפעמים שווה מאוד)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 15:26 לינק ישיר 

סענדי כתב:

בלי להצדיק את אגד
מעניין אם שמתם לב, זה אמנם לא קשור לכל הסיפור, אבל סתם מעניין אם שמתם לב -  שפטירת הבת לא קשור כלל לאיחור של האוטובוס. האבא כן הגיע ביום רביעי לבית החולים [אמנם באיחור של שעתיים] אבל הוא הגיע כשהיא עדיין בחיים, וגם היה איתה ליד מיטתה, ומרצונו חזר הביתה בשעה 8 בערב. ורק למחרת ביום חמישי בשעה 5 לפנות בוקר היא נפטרה. ועכשיו כואב לו כי רצה להיות על יד מיטתה 'עוד כמה שעות'... אז למה הוא חזר הביתה? 
זה לא כל כך משנה. אם כך ואם כך, אגד בכל מקרה אשמה על האיחור. אבל נדמה לי שלא כולם שמו לב לדיוק הסיפור, [שעל פי הכותרת, יש משמעות לכאורה, כאילו האב פספס את יציאת הנשמה, או שפספס מלהיות איתה בכלל] אז נא לשים לב...

אדם בן 70+ לא יכול להישאר לילה בכל מקום, בפרט שאני מניח שלא מדובר בעשירון העליון על כל המשתמע מכך (אוטובוס לאירוע כזה? בגיל כזה?).
אבל אכן היו חסרים פרטים בכתבה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 14:14 לינק ישיר 

לא באתי להצדיק את הנהג הפושע כלל וכלל. אדרבה ואדרבה, אתה צודק בכל מילה שלך, כשהנהג חולף בתחנה הוא אף פעם לא יודע כמה עגמת נפש הוא גורם, ואני מכיר אישית לדאבוני, כמה וכמה מקרים, ועוד הרבה הרבה יותר מזעזעים מהמקרה דנן.
רק באתי להעיר כבדרך אגב, שבכותרת המזעזע - ציפיתי למשהו קצת יותר מזעזע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 13:46 לינק ישיר 

סענדי
הנהג לא יכול היה לדעת שהיא תחיה עוד יום
מבחינתו האבא יכול היה לפספס את פטירתה ולא לראות אותה לפני.
זה נשמע בדיחה, אבל אני אומר כאן בעצם שכאשר נהג חולף בתחנה ולא מעלה אנשים, הוא יכול לגרום עגמת נפש עצומה והפסד לאלו המחכים לנסיעה, אם מדובר בהפסד השתתפות בשמחה, או ח"ו להיפך.
הסיפור הזה ממחיש אחד מיני המון מקרים שקורים כל יום בתחנות האוטובוסים
בגלל נהגים כאלו אנשים רבים אינם רואים בתחבורה הציבורית כאופציה. (מלבד נושא הצפיפות באוטוסים, הציבור שלנו מובל כמו בהמות בקרונות משא, כי חברות האוטובוסים מעדיפים אותם מלאים ומפוצצים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 11:32 לינק ישיר 

בלי להצדיק את אגד
מעניין אם שמתם לב, זה אמנם לא קשור לכל הסיפור, אבל סתם מעניין אם שמתם לב -  שפטירת הבת לא קשור כלל לאיחור של האוטובוס. האבא כן הגיע ביום רביעי לבית החולים [אמנם באיחור של שעתיים] אבל הוא הגיע כשהיא עדיין בחיים, וגם היה איתה ליד מיטתה, ומרצונו חזר הביתה בשעה 8 בערב. ורק למחרת ביום חמישי בשעה 5 לפנות בוקר היא נפטרה. ועכשיו כואב לו כי רצה להיות על יד מיטתה 'עוד כמה שעות'... אז למה הוא חזר הביתה? 
זה לא כל כך משנה. אם כך ואם כך, אגד בכל מקרה אשמה על האיחור. אבל נדמה לי שלא כולם שמו לב לדיוק הסיפור, [שעל פי הכותרת, יש משמעות לכאורה, כאילו האב פספס את יציאת הנשמה, או שפספס מלהיות איתה בכלל] אז נא לשים לב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 11:05 לינק ישיר 

להוניג:
אתה צודק לגמרי, העניין הוא שגם כיום התיעוד קיים בתוך הgps של הנהג, ובבית משפט חברת התחבורה צריכה פשוט להוכיח שהנהג עבר שם וגם ביצע פתיחת דלתות (שהיא חובה גם כשאין אף אחד)...

אם החרדים יפסיקו להיות פאסיביים ולחכות לחסדיהם של עסקן כזה או אחר כאילו אנחנו זקוקים לשתדלן כזה או אחר אצל הפריץ וידעו לעמוד על זכויותיהם הרבה דברים יתחילו להשתנו בעז"ה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 10:21 לינק ישיר 

הפתרון הוא בדומה לצג הודיע מתי בא האוטובוס הבא וכו'

בכל תחנה תהיה מצלמה-עינית-חיישן שיקלוט כל קו שחנה בתחום תחנה זו וזה יתועד בצג אלקטרוני מואר בתחנה זו (חוץ מהתיעוד האוטומטי אונליין במשרד התחבורה ובמוקד *8787 ואצל עוד גורמים רלוונטיים ברשות המקומית ובמשטרה). העינית תתעד גם את פתיחת דלתות האוטובוס ואיסוף הנוסעים הממתינים בתחנה.

דבר זה יחייב/ירתיע כל חברה ונהגיה לבצע את כל הנסיעות עליהם התחייבו לציבור ובזמן. הצג יוכיח כ-100 עדים כל נסיעה שדולגה. שכן היא פשוט לא תופיע על הצג.

זה גם יחייב כל אוטובוס להכנס לתחומי התחנה הברורים ולא לחלוף מרחוק ולטוס הלאה. שכן אם לא יכנס למטרים הברורים הצמודים לתחנה זו ויפתח דלתותיו החיישן לא יקלטנו ויחשב כעבירה על כל הכרוך בכך לחובת הנהג ולחובת החברה המפעילה.

ניתן אפי' להציע שידור אונליין הנ"ל לכלל הציבור באתר מסודר וחוקי. הן זהו צורך וזכות ראשון במעלה לכלל הציבור ולכל אם הדואגת לבנה/בתה הממתין בתחנה פלונית ואמור להגיע הביתה וכל כיו"ב ויסיר המון דאגה ולחץ כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 03:14 לינק ישיר 

משהו שהחרדים לא יודעים מספיק וחבל, הוא שאפשר לתעד כמה איחורים/חיסורים/דילוגים (מדויקים- עם מספר תחנה, שעת יציאה רשמית וכו') ללכת עם זה (כמובן באישור פוסק) לבית משפט לתביעות קטנות.
ואז גם אפשר לעשות קופה קטנה וגם להרתיע סוף סוף את החברות והנהגים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 03:12 לינק ישיר 

זה המחיר של ההפרטה.

בעבר לעבוד באגד היה אחד המישרות הנחשקות, ההפרטה שחקה לחלוטין את משכורות הנהגים. ולכן חסרים מעל 5000 נהגי אוטובוסים בשרות הציבורי, בזמן שיש בארץ עשרות אלפי בעלי רשיון אוטובוס שלא עובדים בענף.

א. משכורות כאלו לא מביאים לענף אנשים איכותיים.

ב. החברות שבויות בידי הנהגים וחברה לא יכולה לאפשר לעצמה לפטר נהגים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 02:42 לינק ישיר 

bakבוק כתב:

לצערי כמי שנסע שנים רבות בתח"ץ יודע כמה הדברים נכונים 
רק לפני שבועיים לויתי את בני לתחנה לקו בין עירוני כשהגיע היה שעת לחץ הנהג עם אטובוס חצי ריק חלף
וסימן שאחריו יש אטובוס נוסף לאחר כשני דקות הגיע אטובוס מלא ולא עצר בגלל שהוא מלא..
ונאלצנו להמתין עוד 25 דקות למה ? ככה...

כמה פעמים חוויתי את החוויה המשפילה הזו להמתין ואז כשאתה זז מילימטר מהתחנה נהג עובר במהירות הבזק והוא אפילו לא סופר אותך מבחינתו התחנה ריקה

כל מי שמשתמש בתחבורה ציבורית מכיר את התופעות הללו אשר מתקיימות במשך שנים (למרות שיש מי שמנסה להגיד שזה בגלל שרת תחבורה כזו או אחרת..)

מדינת ישראל היא מדינת עולם שלישי בהרבה תחומים למרות שהיא כאילו מתקדמת ומייצרת פיקוח ורגולציה שלא באמת שווים את עצמם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 00:52 לינק ישיר 

לצערי כמי שנסע שנים רבות בתח"ץ יודע כמה הדברים נכונים 
רק לפני שבועיים לויתי את בני לתחנה לקו בין עירוני כשהגיע היה שעת לחץ הנהג עם אטובוס חצי ריק חלף
וסימן שאחריו יש אטובוס נוסף לאחר כשני דקות הגיע אטובוס מלא ולא עצר בגלל שהוא מלא..
ונאלצנו להמתין עוד 25 דקות למה ? ככה...

כמה פעמים חוויתי את החוויה המשפילה הזו להמתין ואז כשאתה זז מילימטר מהתחנה נהג עובר במהירות הבזק והוא אפילו לא סופר אותך מבחינתו התחנה ריקה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 00:25 לינק ישיר 

הסיפור העצוב של אותו יהודי באמת עצוב, אבל להאשים את הנהג בתוצאה זה קצת מוגזם. מה שכן, זה מחדד את הצורך בתחבורה ציבורית אמינה.
הנהג צריך להיות מועף מתפקידו פשוט בגלל שמעל בתפקידו. זה שהוא נסע את כל הדרך ועצר בחלק מהתחנות זה לא תירוץ. התפקיד העיקרי שלו זה לאפשר לנוסעים להגיע למחוז חפצם. ברגע שדילג על תחנה אחת - הוא לא עשה 98% מהתפקיד או 75% ואפילו לא 5%. כלפי אותו נוסע זה שווה ערך לנהג שלא יעלה בכלל נוסעים וייסע לירושלים ריק ויטען שאת רוב התפקיד שלו הרי עשה...
הכלל צריך להיות, שנהג שדילג פעם אחת על תחנה אחת יקבל אזהרה אחרונה לפני פיטורין ובפעם השניה יעוף מהחברה ותישלל ממנו האפשרות להיות נהג בתחבורה ציבורית לכמה שנים טובות. ובמקרה שהחברה לא מוכנה לפטר אותו - יישלל הרישיון של החברה.
כנ"ל גם לגברי חברות שמדלגות על אוטובוסים (יש סקרים שאחוז גדול מאד של אוטובוסים מלכתחילה לא יוצאים מתחנת המוצא) נקנסות בצורה כואבת מאד על כל דילוג ודילוג, ולאחר כמה התרעות פשוט מאבדות את הזיכיון להפעיל תחבורה ציבורית באופן כללי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 00:06 לינק ישיר 

הנהג לא שם לב לתמרורה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2022 23:19 לינק ישיר 

אירועים כאלה קורים לצערינו בתכיפות רבה,

כתוצאה מכך שיש לנו שרת תחבורה שלא עסוקה לשרת את הציבור,

אלא עסוקה איך התפקיד יכול לשרת את האינטרסים האישיים שלה, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סיפור מזעזע
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext