בית פורומים בחדרי חרדים

הועדה הרוחנית של "משפחה" אישרה פרסום של "סליחות מוזיקליות"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2022 22:10 לינק ישיר 
הועדה הרוחנית של "משפחה" אישרה פרסום של "סליחות מוזיקליות"?

במגזין משפחה השבוע התפרסמה מודעה על עמוד שלם  על "סליחות ראשונות" בליווי מוזיקלי בבית כנסת הגדול.

לא זוכר שיש תקדים לזה, האם הועדה הרוחנית של העיתון אישרה זאת? והאם זה יעבור בשתיקה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 21:38 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

הדיבוק כתב:

hhaavv כתב:

אם הבנתי נכון, מכתבם של הרבנים מכוון נגד הסחף. כלומר, ברור שיש יהודים שיתקרבו, יתחזקו, יעסקו בתשובה רק כך, ואם זה נעשה בצורה ראויה, למה לאסור את זה, אם אין בזה איסור הלכתי.
אלא, שברגע שיש כזה דבר, מגיעים למקום כבר סתם חובבי מוזיקה או בחורי ישיבה שאלמלא כך היו אומרים סליחות בצורה המקובלת מקדמת דנא, ועל זה יצא המכתב. עכשיו לא כל משגיח בישיבה צריך להתמודד מול בחורים שרוצים ללכת - יש מכתב רשמי של מרנן ורבנן. 

אם נסכם את דבריך, הרי שהרבנחם מדברים מפוזיציה, ובעצם אין בעיה עקרונית עם הערבים האלה אלא רק שלחלק מהציבור לא כדאי ללכת אליהם. אז נותנים הוראה לכולם כי יש כאלה שכדאי להמליץ להם להימנע.
עכשיו מובן יותר למה זה מה ששווים המכתבים של הרבנים

קצת מוזר איך סיכמת את דבריו עם מסקנות שכאלה.

אני דווקא חושב שלציבור בני הישיבות ובני התורה כן יש בעיה עקרונית עם סליחות בסגנון הזה, למרות שלכאורה אין בזה איסור.
ברור גם שרבנים ובעיקר כאלה המתיימרים להורות דרך לציבור מסויים ידברו ומדברים מפוזיציה ואין בכך כל רע.
לא מדובר על בית דין שאמור לפסוק בדיני ממונות או מורה הוראה המורה איסור והיתר.
וכן, זה מה ששווים מכתבי הרבנים בסגנון הזה, לטוב ולמוטב.

זו בדיוק הנקודה יקירי, המכתבים הם מפוזיציה, אז מי שאוהב את זה - אומר שהרב לא התכוון אליו, ומי שלא אוהב את זה - לא נמשך לזה. עכשיו לך תסביר להם שכשהרבנים כותבים על נושא של איסורי תורה (מכונות גילוח לדוגמה), או על דברים שמצופה שכל אחד יעשה (הצבעה בבחירות), הם מצפים שיעשו את זה גם אלו שלא מתחברים למשהו אחר...
ברור שמי שלא אוהב את זה, יגיד לך שיש לו עם זה בעיה עקרונית. המציאות כיום זה שסדר מוסר הפך ל"20 דקות דומיה לזכר המויסדעס" (למי שהבין...) ורוב הזמן לחשבונו של עולם מוקדש לשירים של שולי רנד ולשיטת ימימה בהגשת אברי גלעד. גם ככה כבר התחברנו לעולם הקצת יותר פשטני ורגשני, אז מה כבר הבעיה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 17:42 לינק ישיר 

אני אוהב את הסגנון שלו, שמתאים במיוחד לימים אלו, פשוט תפילה פשוטה עם רגש עמוק ופשוט(זורם) כאחד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 17:32 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

לג'ינג'י:
כן- בהחלט שניהם, אבל בעיקר יצחק מאיר (יש מקומות בהם הציבור עושה לי את זה יותר), תנסה גם אתה לבוא פעם ולראות איך זה...

אני בתחום כבר שנים, אל תדאג..
תמהתי בעדינות על הסגנון, אבל לא כאן המקום בפרט בימים אלה...

כל אחד והטעם שלו במוזיקה על רבדיה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 17:30 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

hhaavv כתב:

אם הבנתי נכון, מכתבם של הרבנים מכוון נגד הסחף. כלומר, ברור שיש יהודים שיתקרבו, יתחזקו, יעסקו בתשובה רק כך, ואם זה נעשה בצורה ראויה, למה לאסור את זה, אם אין בזה איסור הלכתי.
אלא, שברגע שיש כזה דבר, מגיעים למקום כבר סתם חובבי מוזיקה או בחורי ישיבה שאלמלא כך היו אומרים סליחות בצורה המקובלת מקדמת דנא, ועל זה יצא המכתב. עכשיו לא כל משגיח בישיבה צריך להתמודד מול בחורים שרוצים ללכת - יש מכתב רשמי של מרנן ורבנן. 

אם נסכם את דבריך, הרי שהרבנחם מדברים מפוזיציה, ובעצם אין בעיה עקרונית עם הערבים האלה אלא רק שלחלק מהציבור לא כדאי ללכת אליהם. אז נותנים הוראה לכולם כי יש כאלה שכדאי להמליץ להם להימנע.

קצת מוזר איך סיכמת את דבריו עם מסקנות שכאלה.

אני דווקא חושב שלציבור בני הישיבות ובני התורה כן יש בעיה עקרונית עם סליחות בסגנון הזה, למרות שלכאורה אין בזה איסור.
ברור גם שרבנים ובעיקר כאלה המתיימרים להורות דרך לציבור מסויים ידברו ומדברים מפוזיציה ואין בכך כל רע.
לא מדובר על בית דין שאמור לפסוק בדיני ממונות או מורה הוראה המורה איסור והיתר.
וכן, זה מה ששווים מכתבי הרבנים בסגנון הזה, לטוב ולמוטב.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 17:22 לינק ישיר 

לג'ינג'י:
כן- בהחלט שניהם, אבל בעיקר יצחק מאיר (יש מקומות בהם הציבור עושה לי את זה יותר), תנסה גם אתה לבוא פעם ולראות איך זה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 17:17 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
מצדרביעי

תודה להדיבוק. מה שכן - הרבנים טענו גם שהשמחה שם לא מתאימה לרוח ימים אלו בהם "זוחלים ורועדים מיום בואך"...

אגב, שמעתי שאותה טענה נטענה מפי הרב מאיר חדש כלפי השירים שהגר"ש שבדרון הכניס בתפילות הימים הנוראים בטענה ש"זה לא שמחת תורה עכשיו"...

אבל בתוך עמי אנוכי יושבת, וכמו שדעתו של הגר"מ חדש לא התקבלה והיום רובנו מתעוררים מהניגונים היפים של "ר' שולעם" ואין ימים נוראים בלי זה, ככה נראה שהסגנון של קרליבך הוא זה שמצליח לעורר כיום את הציבור בסליחות...
מי שרוצה לחוות קצת את הסליחות העוצמתיות של יצחק מאיר מאתמול, יכול לצפות כאן (מי שימצא אותי- ספוילר קרוב לסוף השעה השנייה יקבל פרס:))

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 18/09/2022 09:25:22

מכולם דווקא מאיר עושה לך את זה?
או שסגנון השירה בציבור הזה מעורר אותך?

באמת אני תמה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 15:29 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 12:58 לינק ישיר 

תמניא:
טענה שחוזרת על עצמה ואינני מצליח להבין אותה...
בשורה התחתונה התפללתי הרבה פעמים במניינים "רציניים" ודי הרבה פעמים בסליחות מוזיקליות, ואי אפשר להתכחש לכך שבמובנים רבים יש יותר אווירה של התעוררות ודבקות דווקא במוזיקליות (כמובן שצריך להזהר שזה לא יהיה הפנינג, אבל לא מכיר הרבה אנשים שיבואו מ-12:30 בלילה עד 2 בבוקר רק בשביל הפנינג)...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 12:21 לינק ישיר 

מטהר טמאים ומטמא טהורים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 12:11 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 09:21 לינק ישיר 
מצדרביעי

תודה להדיבוק. מה שכן - הרבנים טענו גם שהשמחה שם לא מתאימה לרוח ימים אלו בהם "זוחלים ורועדים מיום בואך"...

אגב, שמעתי שאותה טענה נטענה מפי הרב מאיר חדש כלפי השירים שהגר"ש שבדרון הכניס בתפילות הימים הנוראים בטענה ש"זה לא שמחת תורה עכשיו"...

אבל בתוך עמי אנוכי יושבת, וכמו שדעתו של הגר"מ חדש לא התקבלה והיום רובנו מתעוררים מהניגונים היפים של "ר' שולעם" ואין ימים נוראים בלי זה, ככה נראה שהסגנון של קרליבך הוא זה שמצליח לעורר כיום את הציבור בסליחות...
מי שרוצה לחוות קצת את הסליחות העוצמתיות של יצחק מאיר מאתמול, יכול לצפות כאן (מי שימצא אותי- ספוילר קרוב לסוף השעה השנייה יקבל פרס:))

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 18/09/2022 09:25:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 07:38 לינק ישיר 

אם אני מבין נכון, הבעיות בסליחות מוסיקליות הן שתיים: 1. מזכיר מעט את התפילות של הרפורמים, בליווי מוזיקה (בעיקר בשבת). 2. נכלל בגדר ערבי שירה, שעלול להיווצר שם תערובת וכדו'.
לפחות לעניות דעתי, לגבי הדמיון לרפורמים, הרי שרוב התקנות נגד הרפורמים התבטלו מזמן. אחת התקנות שבה עוסק הלב העברי היא חתונה בבית הכנסת, והדבר מאוד נפוץ היום - בעיקר בחו"ל (ולהיפך, בהרבה אולמות מפוארים יש ציורי פריצות וכדו' וכבר עדיף בית כנסת). כנ"ל לגבי מיקום הבימה ועוד נושאים, שכבר מזמן אינם רלוונטיים לציבור ולא למאבק ברפורמים. על כל נושא זה ידוע ידוע המשל של החזון איש על הגנרל הזקן שהציע לפעול כמו במלחמה הקודמת...
לגבי ערבי שירה, הרי שמי שיזם את כל הנושא היה אמנון יצחק ומטעמים הידועים עליו. בפועל נושא הערבי שירה כמעט על כל היבטיו הותר ע"י גדול הפוסקים ר' משה פיינשטיין, ומר יצחק לא הצליח לגייס אפילו פוסק גדול אחד שיפסוק נחרצות נגד דעתו הרמה (ובצדק).
בפועל, כיום יש הרבה חסידי קרליבך והדומים להם (יצחק מאיר וכדו) שעושים ערבי מטא-תפילה (הבדלה, סליחות וכדו) עם כלי נגינה, ואין בזה כל ריח פריצות או דמיון לרפורמים, וכל בר דעת מבין שזה אפילו לא דומה לתפילה עם כלי נגינה, "ובא לציון גואל".
מה שנותר זה שלפני שבוע יצאה קריאה של רבני יתד, אז יגיד לך עיתון משפחה- אני מפרסם את זה עבור שומעי לקחם של רבני המודיע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 03:12 לינק ישיר 

אתה מחפש לתפוס אותם בתקלה ?

ואחרי זה מצאת כמה רבנים
שסוברים כמוך ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 03:12 לינק ישיר 

אני מתלבט מאוד בשאלה האם הרבנים/מישהו מאלו שתוקפים פה בשצף קצף יודע מה בדיוק טיבם של סליחות מוזיקליות אלו...
פשוט אני ב"ה חווה שם כל פעם התעוררות רוחנית לתשובה ברמה שלא נראה לי שאי פעם הצלחתי לחוות במניינים ה"נורמלים", ואני משוכנע שכמוני יש עוד הרבה, אז שמעכשיו נרגיש חוטאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2022 02:31 לינק ישיר 

שאלת תם: האם המגזין המדובר ירד לדפוס אחרי פרסום קריאת הרבנים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הועדה הרוחנית של "משפחה" אישרה פרסום של "סליחות מוזיקליות"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext