| נשלח ב-28/9/2022 12:06 |
|
| |
מתי סימו בחסידות x... השאלה מתי התחילו ומה עשו באמצע..
האתרים החרדים מתמלאים במוצאי חג בכתבות (שנשלחות גם בווצאפ) עם שעות סיום התפילה בשלל חסידיות
כל חסידות מציגה בגאווה את השעה שלה בפירוט לפי ימים אבל השאלה היא מתי התחלתם ומה עשיתם באמצע....
מניין ליטאי ממוצע מתחיל ב7 ומסיים באחד וחצי שתיים עם הפסקה של חצי שעה באמצע אבל החסידים מתחילים הרבה אחרי ועושים הפסקה של שעה + וכמובן אוכלים קצת יותר מכזית...
אז מה החדשות בזה ?
נ.ב באמשינוב סיימו ביום הראשון תפילת מוסף בסביבות 1 בלילה! את היום השני אני לא יודע אם סיימו כבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 15:38 |
|
| |
מעניין מאוד לדעת איך התנהלה התפילה בבית מדרש בעירה באירופה... מצד אחד לא דילגו אבל מצד שני לא ניגנו כמה זמן לקח התפילה ?
ובפרט שחצי בית הכנסת לא ידעו קרוא וכתוב והחצי השני לא ידע לקרוא בלשון הקודש
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 14:07 |
|
| |
איך אפשר להשתעמם כשיש היום מחזורים מפורשים ומבוארים עמוסים בכל טוב, רק לקרוא את הכותרות על הפייטנים להתחיל לעקוב אחרי המטה לוי ושאר מפרשים, ואתה לא מדביק את הקצב, הרה"ק האור המאיר מז'יטומיר (ספר חסידי מוכר) הידוע בסגנונו התקיף מגנה את אלו שקצה נפשם באורך התפילות בימים נוראים, ושואל האם יש מתוק לחיך מהתפילות הללו ?
גילוי נאות, מעולם לא התפללתי במנין שחצה את השעה שלש אחה"צ, ויתכן שגם בבית מדרשו של האור המאיר כך היה, עד שש בערב אני באמת לא מסוגל, אבל ביום כיפור כן הייתי מתפלל במקום שמתפללים בו כל היום, משבע בבוקר ועד קרוב לזמן ר"ת, עם הפסקה של כעשרים דקות בלבד בין מוסף למנחה, ואני כמעט לא מרגיש שהיום עובר, מכירת העליות זה גם סוג של הפסקה עם מעקב אחרי המכירות הדי מרתקות, וביום כיפור אין בעיה של לישון ביום, כך שבניגונים המתארכים כמו ויאתיו או היה עם פיפיות אפשר לחטוף תנומה וזה מתוק כמו שינה באוטבוס בין עירוני,
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 13:43 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | חסיד אמיתי נהנה מכל רגע ולא מבין איך הזמן עבר כ"כ מהר. מכיר לא מעט כאלו כולל את עצמי. הבעיה זה שאשתו שבבית / בעזרת הנשים או ילדיו הצעירים שעומדים על הרגליים 9 שעות כי אין להם מקום ישיבה בבית כנסת, חלקם לא מבינים איך הזמן עובר כ"כ לאט. אם החסידויות היו מעודדות או לכל הפחות מאפשרות לפתוח מניינים נוספים לחסידים שפחות מתחברים או שיש להם אילוצים כאלו ואחרים לא היתה בעיה שמי שבאמת מתחבר ובני ביתו שמחים בזה ישהה אצל הרבי עד 7 בערב. הבעיה זה כשיש לחץ חברתי ולא מאפשרים פתיחת מניינים נוספים, בחלק מהחסידויות אף לא מחוץ לעיר, ומי שרגיל לנוסח המסויים חייב לבוא לרבי. |
|
אין היום כמעט חסידות בהם הילדים משתתפים בתפילות בבית הכנסת המרכזי, אולי גם מהסיבה שציינת, אבל בעיקר כי אין מספיק מקום אפילו לאברכים יש להם "חברת תפילה", והם מתפללים במאותיהם או באלפיהם ביחד, מתחילים כמובן קצת יותר מאוחר, התפילה מלווית בהמון שירה ברוב עם, הפסקות וחלוקת שתיה ממתקים ואוכל עזרת הנשים כמובן מלאה בעיקר בתקיעות /מוסף, נשים מגיעות לפי כמות הזמן שהן רוצות הבעיה היא בעיקר לאברכים האלו שציינת, אבל כפי שאמרתי, הם מאחרים לבוא, וכשהם באים הם מפטפטים עם חברים. אבל ברוב החסידויות הם מהוים חלק ממש קטן מתוך החסידות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 13:38 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | אשמח להסבר ופירוט על החסידים שאינם חסידים. לפי דבריכם הכוונה לילדים שגדלו כחסידים ללא כל הבדל, אני אינם חסידיים (אני מבין שהתירוץ החרדי הנצחי על "חוזרים בתשובה", כבר לא עובד, או פחות הגיוני בימים נוראים כשכולם חוזררים בתשובה..). וגם, איך מאבחנים את זה ומה עושים עם זה?
|
|
חסיד שאינו חסיד, הכוונה היא לאברך שנולד למשפחה חסידית, ולכן הוא "נשאר במשפחה", אבל תפילה ועניני חסידות מדברים אליו פחות, יותר מעניין אותו נייעס, והוא שמח לפגוש בחגים בבית הכנסת הגדול אצל האדמו"ר, את החברים מהישיבה, מכל הארץ. כמובן הם גדלו בבית חסידי, אבל לא כל בני האדם עשוים אותו דבר, יש אנשים שמתחברים פחות לרוחניות קח למשל את מה שקורה אצל הליטאים כולם יושבים ולומדים בכולל עד 120, למרות שלא כולם באמת בנויים לכך, חלק מהם יושב שם כי כל הגיסים שלו יושבים גם הם בכולל, וכי חמיו נתן לו דירה, והוא ממש יעקם את האף אם האברך יצא לעבוד
לא מבין בכלל על מה אתה מדבר בקשר לחוזרים בתשובה, מה קשור חוזרים בתשובה לחסידויות, החסידויות די הומוגנים ומלבד ברסלב ואולי טיפה בחב"ד, לא תמצא חוזרים בתשובה בחסידויות
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 13:02 |
|
| |
הייתי בכותל וראיתי עשרות רבות של בחורים ליטאיים יושבים על הגדרות, מעשנים ומנעייסים ... ועם כל זה בטוחני שהחסידים מליצים עליהם יושר, שעצם בואם לכותל ודאי ימתיק להם את הדין לשנה טובה ומתוקה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 09:03 |
|
| |
פלדלפי
| איש_חשוב כתב: |  | לעניין החסידים, אינני מכיר מספיק את תפילתם, אבל ברור לי שאם שרים ואומרים במשך שעות את היוצרות עם כל מיני מילים לא מןבנות ומונחים שלא תמיד גורמים להתרגשות (הרב מאזוז כותב את זה פחות בעדינות...), אז אין זה אלא "כצפצוף הזרזיר", והתוצאה היא שעמום ותחושת מיאוס של מי שלא מתחבר לזה. מה גם שהלכתית זה לא חכם. המהר"ץ חיות (כמדומני בתורת נביאים פרק סח) כותב שהרבנים לא רצו לבטל את היוצרות בגלל שזה השתרש בעם, אבל כשהעם ביטל אותם אז הרבנים העדיפו כי זה רק יוצר בעיות של הפסק וכו'....
דווקא אצל החסידים שמו פחות דגש על יוצרות, קיצצו מהם במחצית ברוב החסידויות ארכה של התפילה היא דווקא בפסוקי דזמרה, נשמת, ובימי החגים הלל יכולה לקחת כמחצית השעה ובקשר לשיעמום, חסיד אמיתי לא ישתעמם לרגע אלא ירגיש תחושה עילאית מיוחדת, כמו שאף אחד לא ישתעמם בחתונה של אח כי זה ארוך, שהרי הוא מתרגש ושמח בזמן הזה לעומתם, חסידים שאינם חסידים, אלא במקרה נולדו שם למשפחה חסידית.. עלולים אכן להשתעמם, אלו יעדיפו פשוט לאחר לתפילה ולהתפלל מהר לפי הקצב שלהם, ולהדביק את הציבור ועוד נשאר זמן לעיין בספר ולהיות תלמיד חכם.. |
|
עברתי בחג מספר פעמים ליד שטיבעל חסידי וראיתי בית מדרש מפוצץ בציבור שמתפלל בכוונה רבה אבל גם ראיתי רבים שעומדים בחוץ במשך שעות ומנעייסים... והם היו נראים חסידים לכל דבר ועניין... והילדים היו במשך שעות בחוץ לבד והרסו והשחיתו כל דבר אפשרי
נ.ב גם אצל הליטאים ישנם קטעים משעממים.. ישנם פזמונים שלא משנה כמה החזן ינסה המנגינה לא מתחברת והציבור פשוט נרדם ולא ברור לי למה לא פשוט מריצים אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 07:59 |
|
| |
חסיד אמיתי נהנה מכל רגע ולא מבין איך הזמן עבר כ"כ מהר. מכיר לא מעט כאלו כולל את עצמי. הבעיה זה שאשתו שבבית / בעזרת הנשים או ילדיו הצעירים שעומדים על הרגליים 9 שעות כי אין להם מקום ישיבה בבית כנסת, חלקם לא מבינים איך הזמן עובר כ"כ לאט. אם החסידויות היו מעודדות או לכל הפחות מאפשרות לפתוח מניינים נוספים לחסידים שפחות מתחברים או שיש להם אילוצים כאלו ואחרים לא היתה בעיה שמי שבאמת מתחבר ובני ביתו שמחים בזה ישהה אצל הרבי עד 7 בערב. הבעיה זה כשיש לחץ חברתי ולא מאפשרים פתיחת מניינים נוספים, בחלק מהחסידויות אף לא מחוץ לעיר, ומי שרגיל לנוסח המסויים חייב לבוא לרבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 07:58 |
|
| |
בכלל כל השאלות על כמה זמן לקחה התפילה ומתי סיימתם את ליל הסדר, מעידות על רמה נמוכה.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 07:33 |
|
| |
אשמח להסבר ופירוט על החסידים שאינם חסידים. לפי דבריכם הכוונה לילדים שגדלו כחסידים ללא כל הבדל, אני אינם חסידיים (אני מבין שהתירוץ החרדי הנצחי על "חוזרים בתשובה", כבר לא עובד, או פחות הגיוני בימים נוראים כשכולם חוזררים בתשובה..). וגם, איך מאבחנים את זה ומה עושים עם זה? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 03:24 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | לעניין החסידים, אינני מכיר מספיק את תפילתם, אבל ברור לי שאם שרים ואומרים במשך שעות את היוצרות עם כל מיני מילים לא מןבנות ומונחים שלא תמיד גורמים להתרגשות (הרב מאזוז כותב את זה פחות בעדינות...), אז אין זה אלא "כצפצוף הזרזיר", והתוצאה היא שעמום ותחושת מיאוס של מי שלא מתחבר לזה. מה גם שהלכתית זה לא חכם. המהר"ץ חיות (כמדומני בתורת נביאים פרק סח) כותב שהרבנים לא רצו לבטל את היוצרות בגלל שזה השתרש בעם, אבל כשהעם ביטל אותם אז הרבנים העדיפו כי זה רק יוצר בעיות של הפסק וכו'....
דווקא אצל החסידים שמו פחות דגש על יוצרות, קיצצו מהם במחצית ברוב החסידויות ארכה של התפילה היא דווקא בפסוקי דזמרה, נשמת, ובימי החגים הלל יכולה לקחת כמחצית השעה ובקשר לשיעמום, חסיד אמיתי לא ישתעמם לרגע אלא ירגיש תחושה עילאית מיוחדת, כמו שאף אחד לא ישתעמם בחתונה של אח כי זה ארוך, שהרי הוא מתרגש ושמח בזמן הזה לעומתם, חסידים שאינם חסידים, אלא במקרה נולדו שם למשפחה חסידית.. עלולים אכן להשתעמם, אלו יעדיפו פשוט לאחר לתפילה ולהתפלל מהר לפי הקצב שלהם, ולהדביק את הציבור ועוד נשאר זמן לעיין בספר ולהיות תלמיד חכם.. |
|
קיימת היטב ואף אתה הקהה את שיניו וככה יעשה לכל מי שמקרר האמבטי' רותחת
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2022 01:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | לעניין החסידים, אינני מכיר מספיק את תפילתם, אבל ברור לי שאם שרים ואומרים במשך שעות את היוצרות עם כל מיני מילים לא מןבנות ומונחים שלא תמיד גורמים להתרגשות (הרב מאזוז כותב את זה פחות בעדינות...), אז אין זה אלא "כצפצוף הזרזיר", והתוצאה היא שעמום ותחושת מיאוס של מי שלא מתחבר לזה. מה גם שהלכתית זה לא חכם. המהר"ץ חיות (כמדומני בתורת נביאים פרק סח) כותב שהרבנים לא רצו לבטל את היוצרות בגלל שזה השתרש בעם, אבל כשהעם ביטל אותם אז הרבנים העדיפו כי זה רק יוצר בעיות של הפסק וכו'....
|
|
דווקא אצל החסידים שמו פחות דגש על יוצרות, קיצצו מהם במחצית ברוב החסידויות ארכה של התפילה היא דווקא בפסוקי דזמרה, נשמת, ובימי החגים הלל יכולה לקחת כמחצית השעה ובקשר לשיעמום, חסיד אמיתי לא ישתעמם לרגע אלא ירגיש תחושה עילאית מיוחדת, כמו שאף אחד לא ישתעמם בחתונה של אח כי זה ארוך, שהרי הוא מתרגש ושמח בזמן הזה לעומתם, חסידים שאינם חסידים, אלא במקרה נולדו שם למשפחה חסידית.. עלולים אכן להשתעמם, אלו יעדיפו פשוט לאחר לתפילה ולהתפלל מהר לפי הקצב שלהם, ולהדביק את הציבור ועוד נשאר זמן לעיין בספר ולהיות תלמיד חכם..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2022 22:23 |
|
| |
לדעתי לא באמת חשוב האורך של התפילה או המיקום . פעם הייתי קבוע פותח על כך אשכולות. לדעתי מספיק גם תפילה קצרה מאוד מה שחשוב זה התועלת שלה בהמשך השנה ובשביל זה לא נראה שחשוב האריכות בתפילה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2022 20:27 |
|
| |
בדיוק שוחחנו על זה החג, שבישיבות (הליטאיות) יש כביכול תפילה ארוכה מאוד, שמסתיימת בסביבות 3. אבל יש הפסקה ארוכה מאוד, וגם התפילה חזרתית וגורמת לשעמום משהו (כשהחזן אומר קטע ואז הציבור שר שוב וחוזר חלילה). כישיבע באחער הייתי לוקח אתי כמה ספרים לימים נוראים, ואין ספק שימים נוראים עשו את פעולתם ובזכות תפילת ימים נוראים ביני עמודי נהייתי א קליינע תלמיד חאכעם... לעניין החסידים, אינני מכיר מספיק את תפילתם, אבל ברור לי שאם שרים ואומרים במשך שעות את היוצרות עם כל מיני מילים לא מןבנות ומונחים שלא תמיד גורמים להתרגשות (הרב מאזוז כותב את זה פחות בעדינות...), אז אין זה אלא "כצפצוף הזרזיר", והתוצאה היא שעמום ותחושת מיאוס של מי שלא מתחבר לזה. מה גם שהלכתית זה לא חכם. המהר"ץ חיות (כמדומני בתורת נביאים פרק סח) כותב שהרבנים לא רצו לבטל את היוצרות בגלל שזה השתרש בעם, אבל כשהעם ביטל אותם אז הרבנים העדיפו כי זה רק יוצר בעיות של הפסק וכו'.... והעיקר העיקר, שכל יהודי יתרגש ויתפלל טוב, והלוואי שיהיו אמרינו לרצון לפני אדון כל!! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2022 15:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2022 15:30 |
|
| |
אני מכיר חסידויות שהתחילו ב7 וחצי, סיימו ב4, וההפסקה היתה חצי שעה אין צורך בזמן תחילת התפילה כדי לדעת שחסידים מתפללים יותר במתינות אבל לא אורך התפילה הוא מה שמשנה, אלא איכות הכוונה והדביקות בתפילה הרי אמרו "טוב מעט בכוונה מהרבות שלא בכוונה", אז מה אתה מתעסק עם כמות הזמן
|
|
|
|
|