גם השנה התקיים המניין בביתו של מרן שר התורה, בראשות הממשיך בנו הגאון הגדול
המניין הקבוע שהיה במעונו של מרן שר התורה הגר"ח קנייבסקי זצ"ל שהסתלק מעמנו השנה לבית עולמו נמשך ולבית ברחוב רשב"ם בבני ברק, הגיעו התלמידים והמקורבים שזכו להיות בשנים עברו, המניין התנהל בראשות בנו הגאון רבי יצחק שאול קנייבסקי.
ברור. אבל יש כאלו שהתרגלו למניין מסויים, ונחמד להם להמשיך להתפלל כך. יש כאלו שאוהבים להיות חזנים, ואין להם אפשרות סבירה אחרת. יש כאלו שאוהבים מנין קטן. נוסח מסויים. קצב מהיר. מניין מרווח. ועוד מגוון סיבות שגורם לאנשים לרצות להמשיך את המניין.
כמו שהמנין בבית הג"ר שמריהו גריינימן עדיין קיים. מנין שנוצר לרגל מחלתו, וממשיך עשרות שנים אחרי פטירתו! המנין שם מוגדר כמנין בבית הגר"ש...
נשלח ב-29/9/2022 17:07
"יש מרן שעושה מניין, ויש מניין שעתיד לעשות את המרן". השאלה היא: האם ההכרזה בלוויה שהוא ממלא מקום אביו בלדרמן היה ניסוי שלא עלה יפה? או שבעצם זה עלה יפה כי גם אבא שלו למיטב ידיעתי לא כיהן רשמית ברבנות בית הכנסת, אני יוצאת מתוך הנחה שאם הוא באמת היה מתמנה לרב בלדרמן אז הוא היה צריך להתפלל שם, יש פה דיון מעניין בנוגע לקבלת תפקידים בעולם החרדי...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/09/2022 17:35:47
נשלח ב-29/9/2022 08:40
אךטובוחסד כתב:
אני חשבתי שכל המניין הזה נוצר בגלל מוגבלותו בשנים האחרונות, ובשנים הטובות התפלל בלדרמן לא?
תוקן על ידי אךטובוחסד ב- 29/09/2022 08:00:52
זה מסוג האילוצים שיצרו את בית כנסת האר"י האשכנזי....
ועדיין אני חושב שלחיות ולשפוט כל צעד בחייו של הגרי"ש קנייבסקי, זה בוודאי מעיד על גאונות גדולה