בית פורומים בחדרי חרדים

האם לפני "שמע קולנו" יש לכוון להצלחת הבחירות?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2022 17:53 לינק ישיר 
האם לפני "שמע קולנו" יש לכוון להצלחת הבחירות?!

קראתי שמרן הראש ישיבה פסק שבתפילות הימים הנוראים יש לכוון להצלחת הבחירות. השאלה היא: אם זו הוראת שעה או שבכל שנה יש לכוון להצלחת הבחירות כי לך תדע אם הקדנציה תוציא את שנתה או שיוקדמו הבחירות?!

שאלה מספר 2 היא: מתי לכוון, האם "בשמע קולנו" או להוסיף קטע מספירת העומר לתפילות הימים הנוראים משום שזה מזכיר את הספירה בוועדת הבחירות?! אין ספק שזה יחשב לימוד זכות גדולה על עם ישראל שמשתדל כל כך הרבה עבור "גופי תורה" שתלויים סביב מותניה וצווארה של גב' קאליש.
 אני חושבת שצריך להכניס את הבחירות באופן רוחבי לתפילות הימים הנוראים כי בבחירות מדברים על "עקדה" של עדר שלם...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/10/2022 18:18:35

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2022 11:00 לינק ישיר 

עם בסאטמר ואצל הקנאים לפני כל נדרי בוודאי ידברו מהאיסור לילך לבחירות אז אצלינו מותר לדבר מהמצוה לילך לבחירות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2022 09:48 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אולי אינך יודעת מה זו תפילה.  תפילה היא חובה על כל הנצרך. אם בחירות נצרכות, ולו לצרכים גשמיים, הרי צריך להתפלל על כך.
אבל מה שהגר"ג אומר שזה לא רק צורך גשמי וגופני שלזה לא מקדישים יותר מהמינימום בימים נוראים, אלא זה ענינים של רוחניות שחובה להתפלל עליהם בימים נוראים כי הם קידוש השם וריבוי מלכות שמים בעולם.

ואשר על כן, תמיהה רבתית היא מדוע דבר כה פשוט ואלמנטרי ביסודות היהדות לא מלמדים בבית יעקב....
כתבת דברי טעם ועליהם מגיע לך ח"ו לראות בדברי ביקורת על גדולי ישראל. אנחנו מספיק חכמים כדי להבין שהשאלות ום התשובות האלה מתוזמנות. אבל בתפילות הימים הנוראים לא מן הראוי לבקש ולהתפלל על דברים שהם לא בקוצנזוס . כידוע לך שרבים מגדולי ישראל חשבו שהשתתפות בבחירות היא מרידה במלכות שמים אז לא ניתן להיות "נבל ברשות התורה", ולומר שאנו לא מסתפקים בתפילות הימים הנוראים הקיימים אלא יש להוסיף כהנה וכהנה ורק בגלל שאנו נמצאים לפני הבחירות אני מקווה  שבדרשות לקראת קול נדרי לא נשמע דברי התעוררות בנושא הבחירות וכו' רק אצל הרפורמים נאמרו בדרשת שבת תשובה דברי התעוררות בנושא הבחירות המתקרבות. אם לא היינו בעשרת ימי תשובה הייתי מוסיפה ושואלת: האם ההוראה החדשה על הצורך להתפלל על הצלחת הבחירות בתפילות הימים הנוראים היא כתוצאה מהחבירה לרפורמים?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/10/2022 09:55:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2022 02:47 לינק ישיר 

אולי אינך יודעת מה זו תפילה.  תפילה היא חובה על כל הנצרך. אם בחירות נצרכות, ולו לצרכים גשמיים, הרי צריך להתפלל על כך.
אבל מה שהגר"ג אומר שזה לא רק צורך גשמי וגופני שלזה לא מקדישים יותר מהמינימום בימים נוראים, אלא זה ענינים של רוחניות שחובה להתפלל עליהם בימים נוראים כי הם קידוש השם וריבוי מלכות שמים בעולם.

ואשר על כן, תמיהה רבתית היא מדוע דבר כה פשוט ואלמנטרי ביסודות היהדות לא מלמדים בבית יעקב....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 23:14 לינק ישיר 

אני ודאי לא בחרתיך, ובפרט לדבריך שאתה אשה, אסור לבחור בנשים.
ואני יכול לכתוב לך בצער, שסיכוי קטן מאוד שאהיה גאון עד כדי שאבין את הטיעונים באשכול הזה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 22:24 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לךתדע, אם אתה הבנת מה כתבת, אתה סוג של גאון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

טוב, כדי שגם-אתה תבין, חייבים לכתוב לכוון על הבחירות ב-"אתה בחרתנו" .

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/10/2022 22:29:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 21:47 לינק ישיר 

לךתדע, אם אתה הבנת מה כתבת, אתה סוג של גאון.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 19:43 לינק ישיר 

לכוון ב"אתה חונן לאדם דעת" זה תמיד טוב .יכול לעזור גם במקרה הזה ...

חוץ מזה לא לכוון כלום .רק פשוט ללכת ולהצביע .לא מבקשים יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2022 18:51 לינק ישיר 

השאלה הבאה: האם להכניס את ה"פרוזבול" לתפילת הימים הנוראים, כי החרדים חייבים לביבי את המלכתו על כיסא ראש הממשלה?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/10/2022 19:20:39

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם לפני "שמע קולנו" יש לכוון להצלחת הבחירות?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext