בית פורומים בחדרי חרדים

מקום המדינה הסכם שלום 2 של השמאל ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2022 09:25 לינק ישיר 
מקום המדינה הסכם שלום 2 של השמאל ?

חוץ ממהסכם עם ירדן ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 21:35 לינק ישיר 

YYona כתב:
מדינת לבנון אכן עניה וזה משחק לטובת חזבאללה, לא לטובתנו.

חזבאללה לא יקבל כסף והוא גם לא ממש זקוק לכסף כדי לפתח את היכולות שלו, הוא כבר עשה את זה בקלות בין 2009 ל-2020. מעל מאה אלף טילים ורקטות יוצרו בלבנון או הגיעו אליה בזמן שלטון נתניהו שהיה עסוק בדברים שחשובים לו יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

רוב החיילים של חיזבללה הם חיילי מילואים,

הם כיום לא יירו את מאה האלף הטילים הללו, מבחינתם שימשיכו לשכב במחסנים,

הם עסוקים יום, יום, במלחמה, ממש במלחמה

במלחמה להשיג לחם לאכול, (לא טעות)

במלחמה להשיג דלק לגנראטור (אין חשמל בבתים )

במלחמה להביא רופא הביתה (אין בתי חולים מתפקדים)

במלחמה לשלם במזון למורים שילמדו את הילדים שלהם,

המלחמה הזו יומיומית, ואין להם זמן ליכולת להילחם עם ישראל.

כשיהיה גז חס וחלילה,

יהיה חשמל,

יהיה לחם בשפע,

ויהיה כסף לקנות רכיבים להפוך את הטילים הטיפשים לטילים מדויקים,

ואז על כל בית בצפון יהיה טיל ולא רקטה טיפה שמכוונת אליו,

שלא לדבר על בסיסי הצבא בצפון,

שלא יוכלו לתפקד ואולי גם ייהרסו עם הטילים המדויקים של החיזבללה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 20:53 לינק ישיר 

מדינת לבנון אכן עניה וזה משחק לטובת חזבאללה, לא לטובתנו.

חזבאללה לא יקבל כסף והוא גם לא ממש זקוק לכסף כדי לפתח את היכולות שלו, הוא כבר עשה את זה בקלות בין 2009 ל-2020. מעל מאה אלף טילים ורקטות יוצרו בלבנון או הגיעו אליה בזמן שלטון נתניהו שהיה עסוק בדברים שחשובים לו יותר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 20:18 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
יונה,
כנראה שלא הובנתי. התכוונתי ששיטת הקביעה על מים טריטוריאליים היא באלכסון, בדומה לאופן שבו רבי יהודה מחשב. הגבולות עצמם נקבעים לפי הגבולות היבשתיים וזה לדעתי, מוגדר כארץ ישראל אפילו לדעת חכמים.

אם ההסכם יהיה יעיל, כלומר שהוא יהיה טוב לישראל גם מבחינה ביטחונית וגם מבחינה כלכלית, ברור שאני בעדו (צריך לזכורשמהחינה ביטחונית זה לא השאלה אם הם ינסו לפוצץ, אלא יותר השאלה אם אנחנו נהיה פטורים מלהשקיע מאמצים שהם לא יפוצצו). אבל על פניו זה לא ככה. ועכשיו תגיד לי שכל הביטחוניסטים בעד ההסכם, ואגלה לך שאנשים הרבה יותר חכמים ומלומדים תמכו בהסכמי אוסלו ובהתנתקות (שאם נחזור לדבריך באשכול סמוך, ההתנתקות גרמה נזק ביטחוני וכלכלי עצום, אבל אשאיר לרעיונוביץ להסביר את דעתי).

השאלה היא מה תהיה דעתך אם יתברר שישראל לא תקבל אפילו אג'ואים ולמחרת ההסכם חיבאזללה יפציץ את כל אסדות הגז של ישראל וישתלט על אלו של לבנון. אם אתה שואל שאלות של "אם", אני חושד שתצטרך לחשוב לפני שתענה לי על השאלה הזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

החיזבללה כיום הוא ארגון עני מרוד,

אין לו כסף לשלם משכורות לאנשיו, 

מדינת לבנון אינה ממש מדינה,

אין חשמל מסודר ברוב המדינה ! לעיתים יש לכמה שעות ולעיתים גם זה לא !

אין אספקה של חיטה בצורה מסודרת ברוב רובה של המדינה,

רוב בתי החולים לא מתפקדים !
https://www.israelhayom.co.il/news/world-news/middle-east/article/13155201

ולכן אין מלחמה בינינו לבינם,

הם מפחדים מאוד מאוד ממלחמה שמדינת ישראל תפגע בתשתיות של לבנון,

ושלא כבמלחמת לבנון השנייה, לא יהיה להם כסף לשקם את לבנון,

אבל....... אם 

חס וחלילה,

אחרי שיהיה להם גז,

יהיה לארגון החיזבללה, הרבה הרבה מאוד כסף,

ועם הכסף הוא יפתח את יכולותיו הצבאיות, יקנה נשק חדיש ומודרני,

ועם הנשק החכם והמודרני הוא יתמודד במלחמה קשה ומרה עם מדינת ישראל,

כשיש לו הון עתק לשקם את לבנון במקרה של פגיעה קשה בתשתיות מצד ישראל.

היהודים שנותנים ללבנון גז זה אותם יהודים שבנו את משרפות הגז באושוויץ,

עם אותה מחשבה שאותם לא יחסלו כי הם עוזרים לגרמנים\ לחיזבללה.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 11/10/2022 20:30:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 17:13 לינק ישיר 

יונה,
כנראה שלא הובנתי. התכוונתי ששיטת הקביעה על מים טריטוריאליים היא באלכסון, בדומה לאופן שבו רבי יהודה מחשב. הגבולות עצמם נקבעים לפי הגבולות היבשתיים וזה לדעתי, מוגדר כארץ ישראל אפילו לדעת חכמים.

אם ההסכם יהיה יעיל, כלומר שהוא יהיה טוב לישראל גם מבחינה ביטחונית וגם מבחינה כלכלית, ברור שאני בעדו (צריך לזכורשמהחינה ביטחונית זה לא השאלה אם הם ינסו לפוצץ, אלא יותר השאלה אם אנחנו נהיה פטורים מלהשקיע מאמצים שהם לא יפוצצו). אבל על פניו זה לא ככה. ועכשיו תגיד לי שכל הביטחוניסטים בעד ההסכם, ואגלה לך שאנשים הרבה יותר חכמים ומלומדים תמכו בהסכמי אוסלו ובהתנתקות (שאם נחזור לדבריך באשכול סמוך, ההתנתקות גרמה נזק ביטחוני וכלכלי עצום, אבל אשאיר לרעיונוביץ להסביר את דעתי).

השאלה היא מה תהיה דעתך אם יתברר שישראל לא תקבל אפילו אג'ואים ולמחרת ההסכם חיבאזללה יפציץ את כל אסדות הגז של ישראל וישתלט על אלו של לבנון. אם אתה שואל שאלות של "אם", אני חושד שתצטרך לחשוב לפני שתענה לי על השאלה הזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 16:58 לינק ישיר 

הדיבוק
לענ"ד אפילו לשיטת רבי יהודה השטח הזה הוא מחוץ לגבולות ישראל (כיום) הוא צפונית לגבול. עכ"פ זה לא סוגיא של גבולות אלא הסכם כלכלי שאת הכללים שלו אפשר להמציא לפי אינטרסים והשגת פשרות בין מדינות האזור. אולי דווקא שיטת רבי יהודה מחזקת את הטענה של לבנון בסימון המים הכלכליים.

אם יתברר שהרווח הישראלי הכלכלי מהלבנונים + הביטחון לאסדות הישראליות שווה יותר מאג'ואים אתה תהיה בעד ההסכם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 15:14 לינק ישיר 

למה לדבר הרבה?

מדינת לבנון נמצאת במלחמה עם מדינת ישראל,

יש בה מאות אלפי טילים המכוונים למדינת ישראל,

המסכנים את עצם קיומה !

תקראו מה כותב האלוף יצחק בריק מה עלול להיות עם הטילים מבלבנון במלחמה הבאה?

יש בה מצוקה כלכלים נוראית שמונעת מלחמה,

למה לתת  לה גז?

למה לתת לה כוח כלכלי לעשות מלחמה, מלחמה עולה הרבה מאוד כסף

(מדינת ישראל שילמה במשך יותר מ25 שנה ! את עלויות מלחמת יום כיפור)

זה רק כניעה לפרוטקשן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 15:01 לינק ישיר 

חפש ברשת, תוכל גם לראות תמונות לווין ומפות (מה שחשוב לשים לב, זה שגבול ימי עובד קצת אחרת מגבול יבשתי, יותר דומה לשיטת רבי יהודה בגיטין ח: ובתוס' שם).
בגדול, חלק ממקור הגז נמצא בשטח לבנון ויש חלק (קטן יותר) בשטח ישראל. בהסכם, ישראל מוותרת על 100% מהגז, שהמשמעות היא שלבנון תוכל להיכנס לשטח הימי של ישראל וגם להתקרב לאסדות הגז ששייכות לישראל. כאשר התמורה העיקרית לזה, היא שהלבנונים יואילו בטובם לא להזיק למצופים שישראל שמה בצד הישראלי של הגבול, בשביל אסדות הגז ששייכות לישראל.
אולי אני לא מדייק מבחינת גודל השטחים או שיש סעיפים נוספים (הבנתי שישראל אמורה לקבל באופן חד פעמי איזה סכום שנשמע גדול אבל במושגים של אסדות גז הוא אג'ואים). הרעיון הוא שישראל מוותרת על כמעט הכל ועוד מתחננת שלא יהרסו לה - כשאין שום הצדקה להרוס לה, ובעיקר כאשר מהניסיון ארגוני טרור מוצאים סיבות להפר הסכמים כאלו.
ככה אני הבנתי, מי שרוצה לדייק יוצר ואולי להסביר איפה טעיתי, מוזמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 12:24 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

זה לא ממש הסכם, ישראל נותנת אוצרות למרים שבאויביה, ובתמורה היא מקבלת הבטחות ריקות מתוכן. זה הרבה יותר גרוע מאוסלו ומכל דבר אחר, כי עכשיו ברור שהתמורה חסרת ערך והסיכון (כל כך הרבה כסף לגיטימי ישר לידיים של חיזבאללה) אדיר.
לפיד קיבל הכל על מגש, ברור שהוא חייב להוכיח שהוא יוזם ויוצר. באופן אישי הייתי בטוח שהממשלה הזו תיראה כמו ממשלת אולמרט - עם המון עשייה ויוזמות כשראש הממשלה יודע שמישהו אחר יצטרך לנקות אחריו, אבל בממשלה הזו יש כאלה יצירות כושלות שקשה להאמין שאדם שפוי עושה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה הם פרטי ההסכם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 12:17 לינק ישיר 

רק לחשוב מה היה קורה בתשקורת וברחוב לו ביבי היה חותם על הסכם 10 ימים לפני בחירות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 10:48 לינק ישיר 

זמןלכל כתבה:

אילו אוצרות שאינן שלה לבנון קיבלה ?

לבנון עוד לא קיבלה
לפי מה שמפורסם היא מקבלת 100% ממאגר גז שבמקרה הטוב מגיע לה 50% וכנראה פחות
היא מקבלת אלפי קילומטרים רבועים במים כלכלים
וגם מקבלת חלק במים הטריטוריילים של ישראל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 10:36 לינק ישיר 

אילו אוצרות שאינן שלה לבנון קיבלה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 10:27 לינק ישיר 

זה לא ממש הסכם, ישראל נותנת אוצרות למרים שבאויביה, ובתמורה היא מקבלת הבטחות ריקות מתוכן. זה הרבה יותר גרוע מאוסלו ומכל דבר אחר, כי עכשיו ברור שהתמורה חסרת ערך והסיכון (כל כך הרבה כסף לגיטימי ישר לידיים של חיזבאללה) אדיר.
לפיד קיבל הכל על מגש, ברור שהוא חייב להוכיח שהוא יוזם ויוצר. באופן אישי הייתי בטוח שהממשלה הזו תיראה כמו ממשלת אולמרט - עם המון עשייה ויוזמות כשראש הממשלה יודע שמישהו אחר יצטרך לנקות אחריו, אבל בממשלה הזו יש כאלה יצירות כושלות שקשה להאמין שאדם שפוי עושה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 10:13 לינק ישיר 

זה יותר דומה להסכם החזרת שבויים עם החמאס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 09:53 לינק ישיר 

מדוע פרט הסבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2022 09:32 לינק ישיר 

זה יותר סוג של התנתקות לבנון 2 אחרי האהוד ברח

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מקום המדינה הסכם שלום 2 של השמאל ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext