בית פורומים בחדרי חרדים

המשטרה סגרה עשרות תלונות נגד חסידי גור בגין תקיפת פורשים, אף שרבות מהתקיפות תועדו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2022 12:37 לינק ישיר 
המשטרה סגרה עשרות תלונות נגד חסידי גור בגין תקיפת פורשים, אף שרבות מהתקיפות תועדו

מאת אהרון רבינוביץ':

למרות שחלפו חמישה חודשים מאז אירעה שורת התקיפות ואף שברוב המקרים שמות התוקפים נמסרו למשטרה, עד כה לא הוגשו כתבי אישום בתיק. חשודים זומנו לחקירה רק בשלושה מקרים

שתפו בפייסבוק

אהרן רבינוביץ 
אהרן רבינוביץ
קבל התראות בתיבת הדואר האלקטרוני שלך עבור כתבות מ אהרן רבינוביץ
התראות במייל
12 באוקטובר 2022
המשטרה סגרה עשרות תלונות על תקיפה של פורשים מחסידות גור בידי אברכי החסידות, בנימוק של מחסור בראיות או קושי באיתור חשודים במעשה. זאת אף על פי שחלק גדול מהתקיפות תועד ושברוב המקרים מסרו המתלוננים את שם התוקף למשטרה. אף שהתקיפות אירעו לפני כחמישה חודשים, עד כה לא הוגשו כתבי אישום נגד איש מהתוקפים, ורק בשלושה מהמקרים זימנה המשטרה חשודים לחקירה. מקור המעורה בפרטים אמר ל"הארץ" שקצין בכיר במשטרת ירושלים הסביר כי התיקים נסגרו כדי להרגיע את הרוחות בין שתי הקהילות, וכי מעצרים וכתבי אישום ילהיטו מחדש את העימות ביניהן.

התקיפות אירעו באחד מסופי השבוע של חודש מאי בירושלים, בבית שמש, בבני ברק ובאשדוד, בעידודם של רבנים בחסידות שהורו לחסידיהם לצאת ולמחות, כלשונם, נגד הפורשים. ישראל סבינר הוא אחד הפורשים שהותקפו בירושלים. לפי עדותו, הוא הותקף בידי עשרות צעירים מחסידות גור בזמן שהלך יחד עם חסיד נוסף לבית מדרשו של מנהיג הפורשים, הרב שאול אלתר. "הם ראו אותנו והתחילו לצרוח 'רשעים, צריך להרוג אותם'", סיפר.

לפי מקור, במשטרת ירושלים יש הסבורים שמעצרים יחריפו את העימות בין הקהילות, ושהיה צריך לסגור את התיקים כדי להרגיע את הרוחות

מיטב הכתבות, העדכונים והפרשנויות, מדי בוקר ישירות למייל
דוא"ל *
אנא הזינו כתובת אימייל
להרשמה
סוף להבלגה: חסידי גור הכו פורשים מהקהילה בעשרות מקרים ברחבי הארץ
מאות חסידי גור התכנסו בשמחת תורה לחגוג את הפיצול מהחסידות החזקה בישראל
לדבריו, הוא הוכה בחוזקה מאחור, ואז אחד התוקפים הפיל אותו לארץ. בשלב זה, הוא סיפר, אחד התוקפים ריסס לעברו תרסיס פלפל בעוד שהחסידים האחרים קוראים "צריך להרוג אותו". סבינר הצליח להימלט לדירה סמוכה, שם קיבל מקלט מבעלי הבית. תלונה שהגיש במשטרה נסגרה מחוסר ראיות. מצלמות אבטחה של חנות סמוכה תיעדו את התקיפה, אך במשטרה לא אספו את התיעוד. לאחרונה הגיש סבינר לבית משפט השלום בירושלים בקשה לצו עשה, בהליך של תביעה אזרחית, שיחייב את בעלי החנות למסור לידיו את התיעוד.

תלונה אחרת הוגשה על ידי פורש החסידות מרדכי לב, שהותקף באשדוד שלוש פעמים: ביום שישי הוא הוכה בבית הכנסת של הפורשים, בשבת הותקף ברחוב וביום ראשון הותקף כשהתפלל בבית כנסת של חסידות ויז'ניץ בעיר. "יצאתי מהבית ועברתי ליד בית כנסת של חסידי גור", סיפר אז ל"הארץ". "כמה שעמדו בחצר רגמו אותי בחפצים, אבל המשכתי הלאה. הגעתי לבית הכנסת וכמה דקות לאחר מכן נכנסו עשרות חסידי גור והתנפלו עליי".

עברו לתצוגת גלריה
חתונת נכדו של האדמו"ר מגור בירושלים, ב-2019. כמה מהמותקפים ביקשו צו שיפוטי שיחייב את מסירת תיעוד התקיפות ממצלמות אבטחה
חתונת נכדו של האדמו"ר מגור בירושלים, ב-2019. כמה מהמותקפים ביקשו צו שיפוטי שיחייב את מסירת תיעוד התקיפות ממצלמות אבטחהצילום: מארק ניימן / לעמ
מתפללים שהיו במקום ניסו לסייע לו, אך התוקפים הצליחו להגיע אליו, להפיל אותו לרצפה ולגרור אותו החוצה, תוך שהם בועטים בו בכל חלקי גופו. "אחד תלש ממני את התפילין, אחר לקח ממני את הטלית ואדם נוסף לקח לי את המשקפיים", סיפר לב, שנזקק לטיפול רפואי בעקבות התקיפה. המשטרה סגרה את כל התלונות של לב בשל חוסר ראיות. גם במקרה זה התקיפה תועדה במצלמות אבטחה, אך במשטרה לא אספו את התיעוד. כמו סבינר, גם לב הגיש לבית משפט השלום באשדוד בקשה לצו עשה שיחייב את בית הכנסת למסור לידיו את התיעוד.

פורש אחר שהותקף באותו סוף שבוע בירושלים הוא שמואל יוסף שארר. הוא וכ–20 אברכים פורשים נוספים ביקשו לעבור בסיום תפילת שחרית סמוך לבית המדרש של חסידות גור, ואז קבוצה גדולה של חסידי גור החלה לרדוף אחריהם. "שמעתי שאחד מתחנן שיעזבו אותו, הסתובבתי לראות את מי תפסו, ואז ראיתי את... ואחיו כשהם בידי החסידים", סיפר שארר. הוא חזר וניסה לסייע לשניים, ואלו אכן הצליחו להימלט, אך חסידי גור החלו לתקוף אותו. "הם התחילו לתת לי בעיטות, אחרי זה בוקס בפנים, עד שנפלתי על הרצפה", תיאר. "הם בעטו בי ודרכו עליי. כשהרימו אותי הייתי מעורפל. הם הטיחו את ראשי בגדר הברזל בכביש, ושם איבדתי את ההכרה".

כשהתעורר היה שארר שרוע על הכביש כשסביבו עומדים עשרות חסידי גור. "אחד הצעירים סייע לי והרים אותי, אך האחרים התחילו לצעוק עליו", סיפר. "הוא לקח אותי משם, ומשך אותי עד לרחוב הסמוך, שם התמוטטתי". אמבולנס שהוזעק למקום חזר כלעומת שבא לאחר שחסידי גור אמרו לאנשי צוות שאין בהם צורך. רק לאחר קריאה נוספת פונה שארר לקבלת טיפול רפואי, אך לאחר שהועלה לאמבולנס ניסו החסידים לחסום את הכביש. בבית החולים התברר כי הוא סובל מחבלות בראשו, מצלעות שבורות, מאצבע שבורה וממכות יבשות בכל הגוף. "התלוננתי במשטרה, אמרתי את השמות שאני מכיר ושראיתי שמכים אותי, אבל קיבלתי הודעה שהתיק נסגר", אמר. גם התקיפה של שארר תועדה.

מהמשטרה נמסר בתגובה: "במסגרת החקירות נגבו תלונות ועדויות רבות, נאספו ממצאים וראיות, בהם גם סרטוני מצלמות אבטחה, וכן נעצרו מספר חשודים שנחקרו באזהרה בחשד למעורבותם באירועים. נמשיך לחקור בהתאם לתשתית הראייתית במטרה להגיע לחקר האמת ולמצות את הדין עם המעורבים".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2022 12:40 לינק ישיר 

העיתונאי 'לירן תמרי' - ידיעות תקשורת

לפני כמה ימים שברו לי ולעיתונאי נוסף את שמשות הרכב במהלך העימותים בשייח ג׳ראח.
נו, השכונה שנמצאת ליד המטה הארצי ולשכת שר הבט״פ.
לא פחות מ-5 מצלמות אבטחה של המשטרה תיעדו את האירוע אבל למה לחקור אם אפשר לסגור את תיק החקירה אחרי יום

Image

https://rotter.net/forum/scoops1/764073.shtml

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2022 22:32 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:

הדיבוק כתב:
מנהשורה כתב:

הדיבוק כתב:
מנהשורה כתב:

ההצבעה (לכנסת), לדעת כל גדולי ישראל, היא דבר הלכה מובהק.

תוכל לפרט, איפה זה נמצא בהלכה? מי הם אותם רבנים שעלו על הסעיף הזה בשלחן ערוך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

הלכה, היא ההתייחסות על פי התורה, לכל דבר שחובת יהודי לעשות או להמנע ממנו. לא תמיד זה נמצא בשולחן ערוך. למשל, מהסיבה שמחבר השו"ע (ומקורותיו) לא הכיר את הנידון. בדיוק כמו שאין יחס בשולחן ערוך, להדלקת נורה בשבת.

אז תפנה אותי ל"ההתייחסות על פי התורה, לכל דבר שחובת יהודי לעשות או להמנע ממנו", בהקשר של בחירות. מציע לך על הדרך להגדיר מהי "תורה".
ומכאן כמובן תסביר למה אותה "הלכה" מסכימה עם דעתך ולא עם החולקים עליך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תחפש בעצמך את התייחסות גדולי ישראל לבחירות ותמצא את מבוקשך.

תורה-תרי"ג מצוות ופירושיהן כפי שנמסרו בידי חז"ל.

לא אמרתי שההלכה מסכימה עם דעתי. בדיוק כמו בכל נידון הלכתי, יש מחלוקות. יש סוברים שאסור להצביע. יש סוברים שחייבים להצביע למפלגה מסוימת ויש שסוברים למפלגה אחרת. י"א שהצבעה היא חילול ה', וי"א שהיא דווקא קידוש ה'. י"א שחייבים להצביע כדי להשיג תקציבים לעולם התורה, וי"א שאסור בכלל לקחת תקציבים וכו' וכו'. אבל הענין הוא רציני והלכתי, ולא הפקר שכל הרוצה יחליט לעצמו אם כן או לא.

לא הבנתי את הפואטנה.
ברור שיש שאלות האם מותר/חובה להצביע, השאלות האלו הן הלכתיות או מוסריות ויש להן ראיות לכאן ולכאן. על זה לא דיברתי וגם מיותר לדבר מזה (רק אציין אנקדוטה לא ידוע, שהציץ אליעזר טוען שכל טענות המתנגדים על כך שהמדינה חילונית וכו, יכולות להתבטל - אם הם רק יצביעו וישפיעו על כך שהמדינה תהיה דתית...).

מאותה סיבה, ברור שמי שבעד להצביע ולהשפיע (ואולי גם מי שממש נגד ההצבעה) - יהיה נגד אלה שהולכים לקלפי כדי לשים פתק לפירתיים.

השאלה היא איפה כתוב בהלכה אם עליי להעדיף מלפגה חברתית או דתית או אכפתית לביטחון או לשלימות הארץ וכו'. זו לדעתי שאלה שבסופו של דבר אדם מחליט, או שואל את רבו המובהק, אבל זו החלטה אינדיבידואלית שאין לה הכרעה אחת. כך שבסופו של דבר, זו החלטה כמו מתי ומה לאכול בארוחת צהריים - שזה נושא מאוד חשוב ומשמעותי אבל גם מאות אינדיבידואלי. אם לזה אתה קורא הלכה, שיערב לך, אבל זה לא תורם הרבה לדיון מה להצביע.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2022 20:42 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מנהשורה כתב:

הדיבוק כתב:
מנהשורה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

הלכה, היא ההתייחסות על פי התורה, לכל דבר שחובת יהודי לעשות או להמנע ממנו. לא תמיד זה נמצא בשולחן ערוך. למשל, מהסיבה שמחבר השו"ע (ומקורותיו) לא הכיר את הנידון. בדיוק כמו שאין יחס בשולחן ערוך, להדלקת נורה בשבת.

אז תפנה אותי ל"ההתייחסות על פי התורה, לכל דבר שחובת יהודי לעשות או להמנע ממנו", בהקשר של בחירות. מציע לך על הדרך להגדיר מהי "תורה".

נשלח מהאנדרואיד שלי

תחפש בעצמך את התייחסות גדולי ישראל לבחירות ותמצא את מבוקשך.

תורה-תרי"ג מצוות ופירושיהן כפי שנמסרו בידי חז"ל.

לא אמרתי שההלכה מסכימה עם דעתי. בדיוק כמו בכל נידון הלכתי, יש מחלוקות. יש סוברים שאסור להצביע. יש סוברים שחייבים להצביע למפלגה מסוימת ויש שסוברים למפלגה אחרת. י"א שהצבעה היא חילול ה', וי"א שהיא דווקא קידוש ה'. י"א שחייבים להצביע כדי להשיג תקציבים לעולם התורה, וי"א שאסור בכלל לקחת תקציבים וכו' וכו'. אבל הענין הוא רציני והלכתי, ולא הפקר שכל הרוצה יחליט לעצמו אם כן או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 16:06 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:

הדיבוק כתב:
מנהשורה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 14:30 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מנהשורה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 14:20 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:
אני גם הולך לקיים את מצוות ההצבעה.
רק במקום ג אצביע למפלגה לא פחות חרדית, לש"ס.
אני בטוח שאם אשב עם הרב גרשון אדלשטיין הוא ישמע אותי ואת נימוקי והוא לפחות לא יאסור עלי את העניין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אז שב איתו, מי מפריע לך. רק תחזור בבקשה לעדכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 14:15 לינק ישיר 

אני גם הולך לקיים את מצוות ההצבעה.
רק במקום ג אצביע למפלגה לא פחות חרדית, לש"ס.
אני בטוח שאם אשב עם הרב גרשון אדלשטיין הוא ישמע אותי ואת נימוקי והוא לפחות לא יאסור עלי את העניין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 14:13 לינק ישיר 

אני אכן מסכים שציות לרב הוא מיסודות התורה.
אבל כפי שנאמר כבר, הלוואי שנקיים את כל מה שהרבנים פוקדים עלינו בכל התחומים.

הרי כמה דברים הרבנים מבקשים ממנו, אם בנושאי הטכנולוגיה, צניעות, לא לדבר בתפילה, לשון הרע, לא לקרוא בשבועונים... ועשרות נושאים אחרים.
ולמה דווקא מצוות ההצבעה בבחירות נלקחה לראש רשימת המצוות?

כנראה בגלל שלמצווה זו יש תקציב פרסום בן מליוני שקלים מהמדינה.
ככה שעשרות קמפיינים ממומנים בסך כולל של מאות מליוני שקלים בכל מערכות הבחירות מקום המדינה קיבעו את מקומה של מצווה זו בראש הרשימה

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי מלח_דק ב- 14/10/2022 14:13:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 12:00 לינק ישיר 

כשהיו מנופפים לי "ועשית ככל אשר יורוך" בתקופת הגריש"א הייתי מתקיל אותם עם שאלות הלכתיות, והסתבר שכל המצביעים הם מחללי שבת לשיטתו.
מעניין שאלה שמאמינים שיש מצווה להצביע הם אותם אנשים שלא מקיימים אפילו את ההוראות של אותם רבנים מפלגתיים שבשמם הם מקשקשים. או אלה שהם עצמם שלוחי דרבנן שעוברים על העבירות החמורות, והדברים ידועים, אבל הם יודעים לדקלם את הפסוק "ויאמר ה' צא והילחם" (:

תוקן על ידי YYona ב- 14/10/2022 12:20:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 12:00 לינק ישיר 

מנהשורה כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 11:47 לינק ישיר 

גרשום כתב:
אוי.. אם הנך משתייך באמת לרב אדלשטין הרי תשים בצד את כל תובונותיך ותעשה ככל אשר יורוך ואם לא הרי מעולם לא היית שייך לאלו שעושים באמת ככל אשר יורוך אלא היית עם איזה נגיעות בעניין

די כבר לנופף עם "ועשית ככל אשר יורוך"  הדברים אינם כפשוטם. בעיקרון הציות לדברי חכמים
מתבטא במה שקשור לדברי תורה. זה ממש לא ברור הלכתית אם יש להם בכלל סמכות לקבוע
באיזה גוון לצבוע את בית הכנסת או למי להצביע לכנסת המינים.  יש כל מיני גישות בעניין. 

דמגוג. כרגיל.

לצבוע את בית הכנסת, לא קשור במישרין לשום דבר מדברי תורה. מה שאי אפשר לומר על הצבעה לכנסת המינים. ההצבעה, לדעת כל גדולי ישראל, היא דבר הלכה מובהק. ככזה, צריך לשאול האם אסור, מותר, או חובה להצביע ולמי.

תוקן על ידי מנהשורה ב- 14/10/2022 11:48:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2022 09:55 לינק ישיר 

קרדוםלחפור כתב:
אוי.. אם הנך משתייך באמת לרב אדלשטין הרי תשים בצד את כל תובונותיך ותעשה ככל אשר יורוך ואם לא הרי מעולם לא היית שייך לאלו שעושים באמת ככל אשר יורוך אלא היית עם איזה נגיעות בעניין

די כבר לנופף עם "ועשית ככל אשר יורוך"  הדברים אינם כפשוטם. בעיקרון הציות לדברי חכמים
מתבטא במה שקשור לדברי תורה. זה ממש לא ברור הלכתית אם יש להם בכלל סמכות לקבוע
באיזה גוון לצבוע את בית הכנסת או למי להצביע לכנסת המינים.  יש כל מיני גישות בעניין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 21:08 לינק ישיר 

מלח_דק כתב:

גור לך מלהצביע יהדות התורה.
צר לי, אבל חמרות השתייכותי המגזרית וכפיפותי לרב גרשון אדלשטיין,
אין בי הפעם את היכולת להצביע לנציג גור, בייחוד כשהוא בראש הרשימה
נכון שככל הנראה מי שינזקו מאי הצבעת רבים כמוני יהיו פינדרוס ואשר שאולי לא יכנסו הפעם.
אבל רק כך ילמדו בדגל התורה, בדרך הקשה, לחדול מתמיכתם והתאחדותם עם גור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 20:20 לינק ישיר 

גור לך מלהצביע יהדות התורה.
צר לי, אבל חמרות השתייכותי המגזרית וכפיפותי לרב גרשון אדלשטיין,
אין בי הפעם את היכולת להצביע לנציג גור, בייחוד כשהוא בראש הרשימה
נכון שככל הנראה מי שינזקו מאי הצבעת רבים כמוני יהיו פינדרוס ואשר שאולי לא יכנסו הפעם.
אבל רק כך ילמדו בדגל התורה, בדרך הקשה, לחדול מתמיכתם והתאחדותם עם גור

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/10/2022 19:53 לינק ישיר 
אבל אשמים אנחנו

כל אלו שמצביעים ג נותנים להם את הכוח הזה
עץ מכם אל ייכנס בי ואין אתם מרתתין

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > המשטרה סגרה עשרות תלונות נגד חסידי גור בגין תקיפת פורשים, אף שרבות מהתקיפות תועדו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext