|
|
| נשלח ב-22/10/2022 23:32 |
|
| |
גפני: "לא מצאתי אישה חרדית שרוצה להידרדר לכנסת", האמנם? נזכיר לו
גפני על אי שילוב נשים במפלגות החרדיות: "לא מצאתי אישה חרדית שרוצה להידרדר לכנסת"
יו"ר דגל התורה: "אצלנו האישה יותר חשובה מהגבר. אבל בציבור החילוני, לדעתי, מעמד האישה הוא נמוך יותר מאשר הגבר". על השאלה למה במפלגתו אין נשים אמר: "לא מצאתי אישה חרדית שרוצה להידרדר לכנסת. לא מצאתי. האישה עוסקת בחינוך, עוסקת ברווחה, עוסקת בפעיליות החשובות ביותר"אז נזכיר לו, יש כמה וכמה נשים שרוצות בכך, אבל בטח אחת שהוא בוודאי מכיר, הגב' רבקה רביץ: רגע לפני שהיא עוזבת את משכן הנשיאות, מספרת ראש הסגל רבקה רביץ על שאיפותיה ליום שאחרי. "הייתי רוצה להיות חברת הכנסת החרדית הראשונה במפלגת יהדות התורה", אמרה הבוקר בראיון ל'ידיעות אחרונות'. בדבריה התייחסה למאבק תנועת 'נבחרות' לקידום נשים חרדיות לקדמת הבימה הציבורית, אך הבהירה כי אינה מזדהה איתו משום שאינה מוכנה לצאת נגד הרבנים. "אני מבינה את מי שנאבקות על זה בפומבי, אבל אני לא אוהבת את ההתרסה. בהרבה מובנים הן עושות את זה גם בשבילי ובשביל אחרות, אבל אני בנקודה פריווילגית, אולי אפילו מפונקת, שיכולה להגיד שאני לא אוהבת את זה כי זה נגד הממסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2022 23:35 |
|
| |
דומני שכל הציבור החרדי לא רוצה לראות אותה בכנסת,
ממש לא רוצה,
ולא חסרות סיבות לכך.
כך זה ממש לא רלוונטי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2022 23:45 |
|
| |
והקשר בין התגובה שלך לתוכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2022 23:49 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | דומני שכל הציבור החרדי לא רוצה לראות אותה בכנסת,
ממש לא רוצה,
ולא חסרות סיבות לכך.
כך זה ממש לא רלוונטי. |
|
מה אתה מקשקש ? מניין לך שהציבור לא רוצה שרבקה רביץ תהיה חברת כנסת ביהדות התורה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/10/2022 23:52 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | דומני שכל הציבור החרדי לא רוצה לראות אותה בכנסת,
ממש לא רוצה,
ולא חסרות סיבות לכך.
כך זה ממש לא רלוונטי.
מה אתה מקשקש ? מניין לך שהציבור לא רוצה שרבקה רביץ תהיה חברת כנסת ביהדות התורה ?? |
|
ראשית, אף אחד לא חושב בכלל למנות אותה לחברת כנסת !
חוץ מזה יש כעס עליה מהרבה סיבות,
ולכן , אני בטוח שאף חרדי ירצה לראות אותה מייצגת אותו,
גם אם תאורטית יחליטו לשלוח לשם אישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 00:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 08:23 |
|
| |
זה שגפני עושה יח"צ/משקר/ממציא זה לא חדש ולא תמיהה. זו הפוליטיקה וזה מדמנת הצואה שצריך לשחות בה שם, כדי למלא את התפקיד ב-2022. זה שמשפחת רביץ מנסה לדחוף ת'אף שוב לפוליטיקה רק כי היא יכולה, זה מסריח יותר מהמדמנה עצמה.. אני בהחלט מסכים שרוב רובו של הציבור לא מעוניין בגב' רביץ נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 09:59 |
|
| |
אני לא מכיר את גב' רביץ ואני מרשה לעצמי להניח שיש מי שמאוד רוצה אותה (מוקסם מהיכולות של חמיה), ויש מי שמאוד לא רוצה אותה (בטוח שזה התכונה היחידה שמקשרת בינה לפוליטיקה). אני כן זוכר שבחורי ישיבת חברון היו מתפעלים ומתלהבים מצאצאיו של הרב רביץ, ופעם הזדמנו לפניי כמה מאותן דמויות הוד, ואותי הן לא הרשימו בכלל, ונהפוך הוא (אני מציין שזו הייתה "הזדמנות קצרה", ולא ראיתי את כל יכולותיהם - לטוב ולרע). עוד אציין, שהרב רביץ בעצמו נזרק מהכנסת, לא בצורה יפה והוגנת, אבל כן בתקופה שהייתה הרגשה של הידבקות לכיסא באופן "לא לעניין". הוא כבר היה זקן וחולה ולא היה שום היגיון שיישאר שם - גם בלי הכיפה אדומה שעשו לו, ולא מובן איך אנשים באים בדרישה שהם יורשיו של אדם שנזרק. עם קשר מסוים לכל האמור, אני כן נגד - ומאוד נגד התופעה של המשפחולוגיה והחבר מביא חבר שיש במגזר החרדי, ובמגזר הליטאי עוד יותר. אין שום סיבה בעולם שהרב לאו (שהערכה החרדית אליו ידועה) יקפוץ מתפקיד לתפקיד כשאין מי יאמר לו מה תעשה ומה תפעל (ולא ניכנס לאופן התפקוד שלו במקומות השונים), שבן אחד שלו רב של מודיעין בלי לגור שם, ואיכשהו הוא הראוי ביותר לכהן כרב ראשי; בן שני שלו רב של נתניה ואיכשהו הוא הראוי ביותר לכהן כרבה של ירושלים, שהחתן שלו מנהל את לב לאחים. שהרב עובדיה היה מנהיג יחיד, וזה מובן לגמרי, אבל פחות מובן איך רק הבנים שלו מועמדים לכל תפקיד ואילמלא המריבות ביניהם לא היה תפקיד מכובד בארץ שלא היה שלהם. שהבנים והבנות של רהיץ בכל מקום. ושל גפני. (וגם של פורוש). יש עוד אנשים מוכשרים, שמגיע להם לא פחות. אדרבה, יתכבדו העשירים האלה ויחנכו את בניהם לתורה ולא למשרות. כי להם יש כסף והם מייצגים את ההשקפה הטהורה שמי יכול כלכלית - יכול וחייב ללמוד תורה כל היום, ובוודאי לא להיוודע לרשות ללא צורך. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 20:17 |
|
| |
| רציף כתב: |  | |
|
אתה אומר ששלוחא דרבנן הרב יצחק רביץ לנשוי לאישה שאינה חרדית?
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|