|
|
| נשלח ב-22/10/2022 23:39 |
|
| |
הרבי מבעלז: סמארטפון מסונן אינו איסור או עבירה, אך שומר נפשו ירחק.
סמארטפון, גם כשיש עליו סינון (פילטע"ר), ואף שאי אפשר לומר שזה איסור או עבירה, אבל מי שמשתמש בזה, זה עלול להביאו אל העבירות החמורות ביותר, ולכן שומר נפשו ירחק מכלי זה ומכל כלי הטכנולוגיה למיניהם
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 07:24 |
|
| |
זה יותר חמור מלימודי ליב"ה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 08:39 |
|
| |
מאחורי האיסור החמור נמצאת ההבנה שלאדם שחשוף לביקורת על מנהיגי הציבור יש יותר סיכוי שלא להצביע ולתמוך בעסקונה המגזרית הדרך הכי טובה לגרום לאנשים לתמוך בעסקונה היא לתת להם לקבל את החדשות רק דרך העיתונות המפלגתית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 08:44 |
|
| |
האדמור לא דיבר על פוליטיקה דרך המכשיר, הוא ממש לא מפחדד מפתיחת קבוצת ואצפ חתרנית נגדו וכדומה . אם כבר יותר תוקפים אותו בעיתונות הממוסדת . ולימודי ליבה הם הכשר מצווה וחלקם אף חובה .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 12:25 |
|
| |
פותח האשכול הזכיר לי את הסיפור באותו שוטה שטען שכתוב בתורה "ועבדתם אלוהים אחרים", ואפילו ציין מראה מקום לפסוק, וכמובן שאף אחד אינו מכחיש את דבריו...
והא לכם הציטוט המלא כפי שכתוב בידיעה הראשית:
בענין הכלי הנקרא סמארטפון, גם כשיש עליו סינון (פילטע"ר), ואף שאי אפשר לומר שזה איסור או עבירה, אבל מי שמשתמש בזה, זה עלול להביאו אל העבירות החמורות ביותר, ולכן שומר נפשו ירחק מכלי זה ומכל כלי הטכנולוגיה למיניהם, וגם מי שיש לו הכרח להשתמש בזה, ימעיט את ההשתמשות רק כפי ההכרח לצרכי פרנסתו וכדו', וכל שכן שאין להשתמש בזה בבית המדרש ובבית, ולכן יחזיק בכיסו מכשיר טלפון אחר המיועד לדיבור בלבד, להשתמש בו בענינים שאינם לצורך פרנסתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 15:33 |
|
| |
| חזונט כתב: |  | פותח האשכול הזכיר לי את הסיפור באותו שוטה שטען שכתוב בתורה "ועבדתם אלוהים אחרים", ואפילו ציין מראה מקום לפסוק, וכמובן שאף אחד אינו מכחיש את דבריו...
והא לכם הציטוט המלא כפי שכתוב בידיעה הראשית:
בענין הכלי הנקרא סמארטפון, גם כשיש עליו סינון (פילטע"ר), ואף שאי אפשר לומר שזה איסור או עבירה, אבל מי שמשתמש בזה, זה עלול להביאו אל העבירות החמורות ביותר, ולכן שומר נפשו ירחק מכלי זה ומכל כלי הטכנולוגיה למיניהם, וגם מי שיש לו הכרח להשתמש בזה, ימעיט את ההשתמשות רק כפי ההכרח לצרכי פרנסתו וכדו', וכל שכן שאין להשתמש בזה בבית המדרש ובבית, ולכן יחזיק בכיסו מכשיר טלפון אחר המיועד לדיבור בלבד, להשתמש בו בענינים שאינם לצורך פרנסתו. |
|
אולי לא שמת לב, אבל גם בידיעה הפותחת את האשכול הבאתי את הציטוט שהדגשת.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 23/10/2022 15:34:48
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2022 15:57 |
|
| |
לא חושב שיש מישהו שחולק על הציטוט דלעיל. עם כל הביקורת שיש לי על בעלזא בנושא הקורונה ונושאים נוספים אי אפשר להכחיש שהוא אחד האדמורים שדואג לחסידים שלו גם כלכלית ופתוח לפתרונות יצירתיים. כמדומני שהוא היה אחד הראשונים שהתיר לחסידיו את הסמארטפון הכשר לצרכי פרנסה למרות שאחד מחסידיו היה בעל הזיכיון הראשון בטלפון הכשר. לא מכיר הרבה אדמורים שמצד אחד בהוראה אישית פרטנית יתירו לחסיד ללכת לשרת בצבא או ללמוד באוניברסיטה ומצד שני יהיו קנאים בדברים אחרים.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|