זה בכלל לא פופלרי פה בפורום להודות שמצביעים ג', אבל אני מצביע ג' לא רק משום שהאדמור שלי צוה אלא גם ובעיקר מפני שאני רואה ויודע קצת מה שהח"כ החרדים עוזרים למוסדות וליחידים כל השנה
תוקן על ידי 2oo9 ב- 23/10/2022 16:25:38
נשלח ב-28/10/2022 06:37
כל קול לג ולש"ס הוא קידוש השם עוד יהודי שנאמן להשם
נשלח ב-26/10/2022 11:23
למדתי את זה מרוב רובם של רבנים, ואדמו"רים, וראשי ישיבות, ומקובלים, בשבעים שנים האחרונות
נשלח ב-26/10/2022 10:06
2oo9 כתב:
הבחירות זה מפקד אוכלוסין ובזה רואים כמה חרדים יש וכמה חילונים וכמה יותר חרדים שיש זה קידוש השם ומי שמצביע לחילונים או לחצי חילונים זה חילול השם
הבחירות הן לא מפקד אוכלוסין ולא נעליים. הציבור הערבי מהווה כ-22% מהאוכלוסיה וכוחו הפוליטי הוא כמחצית מכך. גם כוחו הפוטנציאלי של הציבור החרדי שמהווה כ-12% רחוק מלהיות ממוצה.
איפה למדת שלהצביע ג' בבחירות זה קידוש השם? בגמרא? בשו"ע? ברמב"ם? בספר החינוך? על מי אתה מסתמך בכך? על המרא דאתרא של "יתד נאמן" שקשר כתרים לחיים ולדר בהספדו הנודע והבלתי נשכח?
נשלח ב-26/10/2022 06:03
הבחירות זה מפקד אוכלוסין ובזה רואים כמה חרדים יש וכמה חילונים וכמה יותר חרדים שיש זה קידוש השם ומי שמצביע לחילונים או לחצי חילונים זה חילול השם
נשלח ב-25/10/2022 20:25
2oo9 כתב:
בסוף היום הבחירות הוא על מה אתה רוצה ואוהב יותר חרדי או חילוני, אין שום היתר לבחור לחילוני או למזרחי (אפילו אם כל הח"כ החרדים יהיה מגור..) ומי שבוחר בהם זה אומר הרבה על החרדיות שלו והילדים שלו כבר יהיה חילונים
אשמח להסבר מה אתה מתכוון ומה הקשר בין משפט למשפט בכתיבתך. יום הבחירות הוא על אהבה? למה צריך היתר להצביע לחיולני או למזרחי? (מניח שאתה לא מתכוון לדעות סאטמר כי הן תאסורנה עליך להצביע בככל). מה זה חרדיות? מי אתה שתחליט אם אני חרדי ועוד תקבע מדדים לגביה?!
אלו שאבותיהם הצביע מפד"ל בוודאי שעליהם להצביע לבן גביר
שזה לא מעט מהמגזר הליטאי
נשלח ב-25/10/2022 11:33
אלו שאבותיהם הצביע מפד"ל בוודאי שעליהם להצביע לבן גביר
נשלח ב-25/10/2022 01:55
מצדרביעי
2oo9 כתב:
בסוף היום הבחירות הוא על מה אתה רוצה ואוהב יותר חרדי או חילוני, אין שום היתר לבחור לחילוני או למזרחי (אפילו אם כל הח"כ החרדים יהיה מגור..) ומי שבוחר בהם זה אומר הרבה על החרדיות שלו והילדים שלו כבר יהיה חילונים
לא הבנתי מה אתה רוצה, מבחינתי סמוטריץ' ובן גביר הרבה יותר חרדים מאשר המאפיונרים האלימים (לכאורה) של גור...
אין גם שום היתר לכתוב פה בפורום ועדיין אני לא מתערב לך במצוות שלך, אז תשאיר לנו לדאוג למצוות שלנו לבד. אגב, מי שקורא וכותב פה זה גם אומר הרבה על החרדיות שלו, אבל בניגוד אליך, ב"ה שאני לא מאלו שניתנה להם נבואה לקבוע מה יצא מהילדים שלו.
נשלח ב-24/10/2022 19:18
נשלח ב-24/10/2022 12:45
אני מצביע בעז"ה רק למפלגה שמצהירה שתלך עם הימין. כמובן עדיף שהיא תהיה חרדית. עדיין מתלבט למי אפשר להאמין שלא ילך עם השמאל. מוזמנים לשכנע. לצערי, מפלגה שתדאג גם לאינטרסים של האזרח החרדי הקטן ממניעים טהורים כנראה שאין, ככה שזה פחות רלוונטי להחלטה.
נשלח ב-24/10/2022 11:56
לךתדע1 כתב:
לראות את הידידות של גפני עם מרב מיכאלי ואת הקולות החרדים שמנותבים לטובתו של ביבי נתניהו, תוך כדי שממליכים את כל השמאל בגלל שביבי נתניהו הפך להיות האופציה היחידה עבור החרדים למרות-שבזה מפקירים את כול ההישגים ופוגעים בציפור הנפש של המפלגות החרדיות לדורותיהן זה ללא ספק כבוד שמים פר אקסלנס. הכותב מעלי שכח שלא את כולם ניתן לשקר כל הזמן.
ולכן מה תצביע?
נשלח ב-24/10/2022 11:41
אתה צודק אבל לא כל אחד יכול לעשות כל דבר לשם שמים, וזה מהמצוות שיכולים לקיים גם שלא לשמה