ברור שהתחושות משתנות כל הזמן ולעתים מן הקצה אל הקצה . נתניהו מביא 61 כן או לא ? תשובה שלי ,כבר ממש לא בטוח [בניגוד לאשכול הראשון]
נשלח ב-28/11/2022 06:53
סענדי
סענדי כתב:
התחושה שלי שאין מנוס מללכת לבחירות שוב. הרי במצב הכי זהב יש לנתניהו 61-62. האם נראה לכם שהוא יצליח בקלות להקים קואליציה!? הגו בעצמכם, הרי כשכל ח"כ יודע שהכל תלוי בו, וכל הכנסת תלויה על חודו של קול, חכו חכו, ותראו איך פתאום מגיע התאבון... החל בבן גביר, סמוטריץ, וכלה בגולדגנופף... כל אחד והעקשנות שלו...
את זה כתבתי לפני הבחירות... וככל שאנו מתקרבים לדד-ליין, לדאבוננו זה הולך ומתגשם... נקווה שהשמחה בתוצאות לא היתה מוקדמת מדי..
התחושה שלי שאין מנוס מללכת לבחירות שוב. הרי במצב הכי זהב יש לנתניהו 61-62. האם נראה לכם שהוא יצליח בקלות להקים קואליציה!? הגו בעצמכם, הרי כשכל ח"כ יודע שהכל תלוי בו, וכל הכנסת תלויה על חודו של קול, חכו חכו, ותראו איך פתאום מגיע התאבון... החל בבן גביר, סמוטריץ, וכלה בגולדגנופף... כל אחד והעקשנות שלו...
יש לתחושה שיהיה בסדר על מה לסמוך, הרי ביבי וסמוטריץ יחד זה מעל 45, אולי אפילו 48, המפלגות החרדיות במינימיום יביאו עוד 14, כך שיש 62. ובצד השני יש כמה וכמה בסכנת אי מעבר חסימה. רק הצבעה ערבית מאסיבית תוכל להציב אותם על תיקו, לפיד גנץ זה הכי הרבה 40, ואז הם צריכים גם את ליברמן ואת מרצ והעבודה והערבים , רק כדי להגיע ל60, אבל אם בלד עוברת זה גיים ציינג'ר
נשלח ב-30/10/2022 08:35
חריף_ומקשה כתב:
אךטובוחסד כתב:
הניחוש שלי שחלק מהשמאל לא עובר וגם מהערבים, ואז בכל מקרה יש 61 ומכיוון שאני לא ממש מאמין לסקרים שמנסים להקטין את הימין, אז יש סטיה של עוד 2 מנדטים. בקיצור מהמר על 63-64 ליכוד 35 בן גביר 15 יהדות התורה 6 שס 8
מן הראוי לציין שבבחירות הקודמות, רוב מוחלט של הסוקרים נתנו לפחות מנדט אחד יותר לגוש ביבי לעומת מה שקיבלו בפועל.
יש פה משחק לא ברור.. מצד אחד, מרגיש לי שמקטינים את הימין (לאו דווקא את הליכוד) כדי לגרום לאנשים לחשיבה של "הולכים עם סוס מנצח", ומצד שני יש מצב שנותנים לימין יותר מידי כדי להלחיץ את מצביעי השמאל ו/או להרדים את הימין שהכל בסדר.. בשלישי נדע.
הניחוש שלי שחלק מהשמאל לא עובר וגם מהערבים, ואז בכל מקרה יש 61 ומכיוון שאני לא ממש מאמין לסקרים שמנסים להקטין את הימין, אז יש סטיה של עוד 2 מנדטים. בקיצור מהמר על 63-64 ליכוד 35 בן גביר 15 יהדות התורה 6 שס 8