| נשלח ב-29/10/2022 22:54 |
|
| |
בחירות, זה הרבה כסף. ההלכה היא שאפילו דיין מומחה לא יכול לפסוק לבדו בדיני ממונות. ומשכך, הפוסק פריד צירף לפסיקה שלו גם את עו"ד פאלוך וגם את משה גפני
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 21:22 |
|
| |
גם אני שמתי לב לזה, אך מהציוץ של היחצן נראה שיש את השו"ת, ויש את הפסק הלכה שניתן בעל פה בנוכחות העו"ד פאלוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 20:52 |
|
| |
כל מי שמצביע למפלגה חרדית, שותף לקידוש שם שמים. מי שלא - לא. מניין החוצפה והעזות לניק או לאדם שמסתתר מאחוריו לחלוק בפומבי על פסק הלכה ברור של כל גדולי הדור???
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 20:46 |
|
| |
כל מי שמצביע לגוש הימין שותף בקואליציה הזו שתביא הרבה ברכה לחרדים ולעולם התורה מכל מיני כיוונים.רק תלכו להצביע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2022 20:18 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | א נייער מאן דאמר? |
|
מאן דאמר חדש לך?
אני יודע שהוא חדש להרבה מאוד אנשים,
מדובר בפוסק חדש שציבור גדול מאוד,
הולך לפי פסיקותיו,
הוא לא סתם הולך עם צוות עוזרים,
משום שהוא עסוק מאוד,
ויש ציבור גדול שנשמע לו וחי לפי הפסיקות שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 19:48 |
|
| |
א נייער מאן דאמר?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 17:05 |
|
| |
אם לא הולך בטוב אז הולכים בכוח. מי שלא יצביע ג' הרי הוא בכלל ארור. מחלל שם שמים. משומד. את כל קללות התוכחה שבפרשת כי תבוא ישפכו על ראשו.
הצבעה ליהדות התורה היא כמובן המצווה ה-614 והיא שקולה כנגד כל תריי"ג המצוות. והיא חלה על כרים ונקבות מגיל 18. בריאים וחולים, שמנים ורזים, חיים ומתים.
ומצווה גם להדהד את קריאות הקרב " מי לה' אליי" "ומי רואה אותם יוצאים ואינו יוצא" וכמובן כמובן את "ועשית ככל אשר יורוך" שזה בלוף המאה. למה זה בלוף?
כי קיצצו את תחילת העניין: "כי יפלא ממך דבר למשפט" וגו' וגם את סופו "וקמת ועלית אל המקום" וגו' הרי יש כאן לפחות שלושה סייגים:
א) זה נאמר רק כאשר התעורר לנו ספק. ב) זה נאמר רק כאשר הספק בדין ולא בהנהגה. ג) זה נאמר רק לעניין סנהדרין היושבת בלשכת הגזית.
החובה לבטל את דעתנו בפני זקני הדור בעניין ההצבעה בבחירות אינה עניין לספק, ולא לדין, ולא לסנהדרין היושבת בלשכת הגזית.
מי שרוצה להצביע למפלגה חרדית - תבוא עליו ברכת הטוב. ומי שלא רוצה להצביע - גם ברוך יהיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 16:04 |
|
| |
אם לא שומעים לקול הרבנים כבר נעשים מבולבלים, רגע אחד אתה מתיחס לדעת היחיד בויואל משה ורגע אחר זה אתה רוצה להצביע בעד המזרחיניק, בקיצור בשרירות לבי אליך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 15:53 |
|
| |
אדם שפוי ומוסרי לא יכול להצביע ג'. שימו ש"ס או ט'
גדולי התורה של הקנאים פוסקים. שארור מי שבכלל מצביע.. אז אם מצביעים ליהדות התורה - ג' ? זו המצווה הכי חשובה? קידוש השם שאין כדוגמתו? או כטענת הקנאים דווקא להפך? עבירה נוראית השקולה לגילוי עריות , רציחה וע"ז גם יחד? לענ"ד הצבעה ל ג'ולדקנוף , זו באמת עבירה השקולה לג' החמורות. בעולם האמת אתם תתנו את הדין על כך. אין בכוחו של אף אחד להתיר את מעשי הנבלה של הטיפש ושולחו! כמחאה שימו בקלפי ש"ס או ט' ותעשו נחת לבורא עולם.
תוקן על ידי momeir ב- 28/10/2022 15:55:23
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 15:44 |
|
| |
ארור וטפי עליו או ארור ובן כלב? הליטאים איבדו את השכל סופית... כנופיית מטורפים ותמהוניים. (איך זה שאצל שאר הציבור החרדי השפוי - מצביעים בלי כל מעשי הטירוף האלה??) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 15:22 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | | רעיונוביץ, לאיזו מפלגה אתה קרא להצביע? |
|
לכל המפלגות החרדיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 15:18 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | כל בר דעת מבין היטב, שכל מי שנמנע מהצבעה, מצביע דה פקטו, ללפיד, איווט, טיבי ועופר כסיף, ולממשלה המטורללת שהם יקימו אם ישיגו 61.
הפעם לא יהיו סילמן ואורבך לעצור את הטירלול.
אין שום דבר מופרך בלהגיד "ארור אשר לא יקים" על מי שנותן יד לדבר הזה.
|
|
משהו לא ענייני פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2022 15:06 |
|
| |
פצקו, לא יפה אתה יודע שאתה גורם לי למשבר זהות עמוק? עצניק, גערער, טרול, ממורמר (היה פעם גם חבדניק, מזרחי, אבל נראה לי שאחרים טענו זאת). זה מאוד מבלבל, במטותא ממך אל תעשה לי את זה.
מיותר לציין ששום התייחסות עניינית לא היתה, והאמת שגם לא היו לי ציפיות.
|
|
|
|
|